Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 11:56 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


DI SEBALIK SERANGAN TERANCANG DOJ: SINGAPURA SOKONG NAJIB

Posted: 26 Jul 2016 09:30 AM PDTnajibKedudukan politik Datuk Seri Najib Tun Razak tidak tergugat walaupun saman sivil oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DOJ) ke atas dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB), lapor media Singapura, The Strait Times pada Sabtu.
Media Singapura itu melaporkan walaupun berlaku 'serangan' daripada DOC, namun ia tidak akan melemahkan pentadbiran di bawah pemerintahan Najib, kerana beliau mempunyai kedudukan yang teguh dalam UMNO dan kawalan ke atas institusi Malaysia yang utama seperti agensi keselamatan.
"Keselamatan Najib adalah kerana penentang di kalangan Pembangkang dan UMNO tidak dapat bersama-sama untuk menyampaikan mesej yang koheren dan alternatif boleh dipercayai," kata Pengarah Pusat Merdeka, Ibrahim Suffian yang dipetik media itu.
Sementara itu, Pemuda MCA membidas Presiden Persatuan Hak Asasi Manusia Kebangsaan (Hakam), Datuk S Ambiga yang menggesa seluruh Kabinet supaya meletakkan jawatan berhubung DOJ Amerika Syarikat yang membuat saman sivil terhadap 1MDB.
Ketuanya, Chong Sin Woon berkata, Ambiga sepatutnya menggesa Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng meletakkan jawatan terlebih dahulu berhubung dakwaan rasuah.
"Jangan amalkan 'double standard' (pilih kasih). Saman itu tidak pun menyasarkan Perdana Menteri, jadi tidak logik meminta seluruh Kabinet meletakkan jawatan," katanya kepada pemberita selepas menghadiri satu program di Nirvana Memorial Garden pada Ahad.
Beliau berkata demikian bagi mengulas gesaan Ambiga yang menggesa Kabinet meletakkan jawatan berhubung saman sivil berkenaan.
Chong menggesa Ambiga tidak terlibat dengan politik partisan, tetapi sebaliknya menggunakan pengaruhnya untuk kebaikan negara ini.
"Anda seorang yang dihormati tetapi gunakanlah kedudukan anda untuk menjadikan negara ini lebih baik. Jangan hilang tumpuan," katanya.

MAT SABU: KONSERT SELENA GOMEZ OKEY, TIDAK JEJAS AKIDAH

Posted: 26 Jul 2016 01:09 AM PDT

   
   

Mat Sabu: konsert Selena Gomez tak merosakkan aqidah... 

Comments (0)