Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:05 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


@ngakorming Tak Ada Telur! Baling Batu Sembunyi Tangan @SKMMalaysia @PDRMsia

Posted: 10 Jul 2016 05:44 AM PDT


Setelah beberapa laporan polis dibuat ke atasnya dan Ketua Polis Negera telah membuat kenyataan bahawa siasatan akan dijalankan ke atas Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming di bawah Seksyen 298, Kanun Jenayah dan juga Akta Hasutan 1948 kerana menghina Umat Islam dan perayaan Aidil Fitri di Bulan Syawal, laman sosial 'fanpage' Facebook David Nga Kor Ming telah secara tiba-tiba hilang.

Sama ada laman 'fanpage' berkenaan ditutup oleh pengendali Facebook atau ditutup sendiri oleh Nga Kor Ming kerana tidak ada telur, ianya masih menjadi misteri. Hari ini, David Nga Kor Ming telah membuat lawak antarabangsa dengan mendakwa ada pihak yang membuat posting palsu di bawah untuk mencemar nama DAP. Beliau berkata di dalam posting blog beliau,
"At all material time I have never uploaded and/or drawn the said cartoon, instead I am a victim of cyber troopers who are engaged by a certain party with vested interest in a smear campaign against the DAP. Nevertheless, I am prepared to assist the police in their investigation if needed be."

Penafian David Nga Kor Ming tidak masuk akal dengan alasan-alasan berikut:

1. Gambar-gambar di bawah telah di 'screenshot' di 'fanpage' berkenaan tanpa sebarang ubahsuai sebelum 'fanpage' berkenaan secara misteri telah hilang. Ianya juga dikongsi di laman sosial Facebook peribadinya sebelum ianya turut dipadamkan.Link original karikatur berkenaan dedak Hari Raya' boleh disemak di sini (sebelum dipadam) - https://www.facebook.com/davidngakorming/photos/a.10150098755279170.281685.52329039169/10154424690224170/?type=3&theater&pnref=story. Pihak PDRM dan SKMM pastinya dapat menghubungi pengendali laman sosial Facebook untuk mendapatkan bukti atau 'link' berkenaan.

2. Terdapat 329 'like', 20 komen dan dikongsi oleh 102 orang seperti di bawah serta dibaca oleh ramai lagi. Mana mungkin ianya dibuat oleh orang lain kecuali di 'fanpage' David Nga Kor Ming.


3. Berikut pula adalah antara akaun yang membuat komentar di 'fanpage' berkenaan. Pihak PDRM dan SKMM boleh memanggil mereka untuk memberi keterangan.4. Rakan seharbi David Nga Kor Ming, Teresa Kok turut mendedahkan bahawa di dalam perbualan 'chat group' mereka, Nga Kor Ming mengakui ini semua adalah salah faham. Beliau juga tidak menafikan bahawa beliaulah yang memuat naikkan poster Hari Raya berlatarbelakangkan bendera Amerika Syarikat. Baca FMT, di sini. Dalam pada itu juga, Teresa Kok ada membuat kenyataan di dalam temubual yang sama iaitu,
"We as politicians or businessmen must appreciate humour. It would be boring if such jokes were not allowed,"
Kesimpulannya, untuk Teresa Kok, bolehkah saya memanggil panggilan keluarganya (surname) sebagai COCK? Bukankah beliau berkata ahli politik mesti menghargai jenaka. Ini saya tengah buat jenakalah TERESA COCK!

Dan buat David Nga Kor Ming, anda seorang pembohong dan tiada telur. Jadilah lelaki yang 'gentlemen'. Jangan jadi dayus dengan tidak beani mengakui apa yang anda telah buat. 

Comments (0)