Followers

Nuffnang

anakbukitgantang says

Posted by Unknown | Posted on 4:26 PG | Posted in

sumber :-

anakbukitgantang says


Jawapan definisi teroris kepada Lim Kit Siang

Posted: 08 Jul 2016 04:16 AM PDT

Sengaja DAP mengelirukan masyarakat dengan mengaitkan sekolah pondok dengan teroris. Kegiatan DAP memang licik kerana ingin menghapuskan sekolah pondok sebagaimana British menghapuskan amalan tarekat dan tasawuf dari masyarakat di Pahang semasa zaman penjajahan.

Sekolah pondok yang berakidah Tauhid Islam ASWJ dan mengamalkan kesufian/tareklat sebenarnya adalah benteng kepada terorisme. Sebab itu semasa Empayar Uthmaniayh jatuh dan sekularisme diterapkan dalam masyarakt Turkey, sekolah pondok/madrasah /tahdeez dikekalkan

Sebenarnya yang terkait dengan teroris ialah wahhabi. Dan puak terorsi ini dikenali dengan nama Naesh. Ikuti penerangan Ustaz Zamohan , pakar terorisme Malaysia yang menerangkan kaitan terorisme denagn Wahhabi di Kongres Amerika Syarikat bulan Ramadhan lepas.


ANGKARA MIS @ DAESH
Sedari awal tragedi saya sudah menjangkakan serangan di kelab malam Movida Puchong didalangi Militan Islamic State @ Daesh. Analisa boleh dibuat berdasarkan beberapa kriteria:
1. Serangan berlaku dalam bulan ramadhan. Bagi kumpulan Militan IS (MIS) bulan ramadhan merupakan bulan jihad. Iaitu masa terbaik utk melakukan serangan dan masa terbaik utk mendapatkan ganjaran mati syahid dgn pahala berganda. Jika persaingan bisnes atau gengster mereka tidak menunggu ramadhan utk melakukan serangan. Asal ada peluang sahaja mereka rembat.

2. Kelab malam, pusat hiburan atau perjudian sememangnya merupakan sasaran utama serangan Daesh @ MIS. Bg mereka lokasi ini merupakan pusat maksiat yang wajib dihapuskan atas muka bumi ini secara mutlak. Acara seperti dakwah, nasihat, bimbingan, tunjuk ajar dikira lambat mendatangkan perubahan berbanding serangan yg memberi impak kecederaan atau kematian. Ia dikira kemenangan besar berbanding semifinal Euro 2016. Jika gengster... mereka hanya datang melakukan kekacauan sahaja. Sungguhpun begitu, boleh dikatakan kelab malam pun mempunyai kawalan keselamatan tersendiri dari ancaman gengster.

3. Kumpulan MIS@ Daesh begitu cepat memberi respon hasil serangan ini. Website dan facebook milik mereka di Msia dan Indonesia cepat2 melahirkan kesyukuran slpas serangan ini berjaya dilakukan. Ini menunjukkan bahawa serangan ini telah dirancang awal oleh pihak mereka. Tiada pula kump gengster mengaku bertanggungjawab atas serangan ini.

4. Selain pusat maksiat, pelacuran, perjudian dan kepentingan barat... MIS @ DAESH juga mensasarkan masjid. Abu Musaab Zarqawi sendiri menggunakan bapa mertuanya utk menjadi pengebom bunuh diri di sebuah masjid Syiah d Iraq. Bg mereka ia adalah jihad walaupun dgn membunuh saudara seislam. Ini kerana Wahhabi berpandangan org itu sbg kafir yg dihalalkan darah mereka. Namun, bagi kita Ahli Sunnah Wal Jamaah ia adalah perbuatan jahat,keji dan mungkar. Dan orang yg membunuh nyawa muslim tanpa hak yg dibenarkan hukum syarak... pasti menerima laknat Allah swt dan kekal dlm neraka.

5. Kes mengebom masjid dan kawasan suci umat Islam juga seakan berulang. Terbaru kita melihat bagaimana kawasan masjid Nabawi juga diserang. Pengebomnya adalah Umar Abdul Hadi al-Utaibiy berumur 18 tahun. Beliau berasal dari kelompok Salafi Jihadi dari rangkaian keluarga al-Utaibiy al-Wahhabi al Najdi. Jgn lupa, pada tahun 1979 dahulu Juhaiman al-Utaibiy al-Najdi juga telah melakukan serangan keatas Makkah alMukarramah dlm satu pemberontakan utk menggulingkan Kerajaan Saud pimpinan Abdul Aziz al-Saud. Atas alasan kerajaan Saudi telah bekerjasama dgn kafir USA dan telah menyimpang dari manhaj Salafi sebenar.
Analisa terhadap doktrin agama menemukan kita dgn satu dapatan bahawa kelompok ini berpandagan umat Islam sekarang telah kafir kerana didakwa mengambil sebahgian ayat al-Quran dan meninggalkan sebhgian yg lain, tidak mempraktikan tauhid uluhiyyah, melakukan amalan syirik spt menziarah kubur, meminta kpd kuburan, bertawassul dgn org yg telah mati, menyambut maulid, berpegang kpd demokrasi, bekerjasama dgn org kafir, mengguna perlembagaan penjajah, tidak berhukum dgn hukum Allah dan banyak lagi.
Justeru, bagi mereka...tiada cara lain utk memulihkan keadaan dan menjernihkan tauhid kecuali melancarkan perang jihad di jalan Allah. Dgn harapan tauhid dapat ditegakkan, bidaah dibersihkan dan tertegaknya hukum Islam berasaskan kpd sistem khalifah sbgmana acuan mereka.

Kesimpulannya, manusia menjadi pengganas agama disebabkan doktrin agama yang salah. Sesetengahnya memahami agama dgn cara yg sempit spt khawarij/Salafi Wahhabi. Sbb itu, mereka menyeleweng makna jihad, melakukan kerosakan atas muka bumi, membunuh nyawa manusia yg tidak berdosa, menjadi pengebom berani mati, merosakkan reputasi agama islam, mencetuskan islamphobia dan anti Islam dan lain lain

Ternyata mereka adalah kumpulan pengganas yg mesti diperangi dlm apa jua keadaan. Dan pihak keselamatan wajib mempertahankan keselamatan dan ketenteraman awam dari dinodai sesiapapun. Rakyat pula hendaklah menjadi mata dan telinga kpd KDN/PDRM dalam hal ini. Ayuh, bersama kita banteras militan atas nama agama.

‪#‎BANTERAS‬ DOKTRIN MILITAN AGAMA
‪#‎JIHAD‬ VS DAESH
‪#‎KEMBALI‬ MANHAJ WASATIYYAH ASWAJA

Comments (0)