Followers

Nuffnang

ALHUSSEYN

Posted by Unknown | Posted on 4:20 PTG | Posted in

sumber :-

ALHUSSEYN


Mat Sabu sekolahkan Tok Lebai Hj Hadi

Posted: 22 Jul 2016 01:20 AM PDT


  Adalah puak wala'un menaikan status quote dari Presiden Pas Hj Hadi yang bebunyi:
 " Kita benci Umno, tapi kita tak akan panggil US untuk jatuhkan Umno. Kita tidak akan benarkan kuasa asing masuk campur. Kalau Us masuk Malaysia, kita akan bersama-sama dengan kerajaan sekarang untuk halau US"
  
 Kesian dengan Tok Lebai ni.... dia tidak faham kenapa Department of Justice (DOJ) USA mengambil tindakan Mahkamah untuk menyita dan mendapatkan semula aset-aset (civil forfeiture) yang dikaitkan dengan penyelewengan 1MDB.

Tindakan ini diambil di bawah program yang dikenali 'Kleptocracy Asset Recovery Initiative' untuk mendapatkan semula harta negara asing yang disonglap atau diseleweng melalui perbuatan-perbuatan jenayah.

 Berikut sedikit penjelasan mengenainya yang saya ambil dari sumber di sini
US Code (USC) adalah Undang-Undang bertulis di Amerika Syarikat. Di dalam tindakan DOJ ini, mereka telah menggunakan peruntukkan 18 USC 981 (Title 18 Section 981) iaitu Civil Forfeiture atau Penyitaan Sivil untuk menyita harta-harta alih atau tidak alih yang mereka percaya berdasarkan kesalahan 18 USC 1956 (Title 18 Section 1956) yang dalam siasatan mereka adalah hasil daripada kegiatan jenayah ataupun penggubahan wang haram.

 Apakah Title 18 US Code?

Title 18 US Code adalah Undang-Undang Jenayah dan Prosedur Undang-Undang Jenayah.

Di Malaysia kita menggunakan Penal Code dan Criminal Procedure Code. Boleh rujuk di link http://uscode.house.gov/…/prelim@title…/part1&edition=prelim

§981. Civil forfeiture

18 USC 981: Civil forfeiture Text contains those laws in effect on July 20, 2016

 From Title 18-CRIMES AND CRIMINAL PROCEDUREPART I-CRIMESCHAPTER 46-FORFEITURE

 (a)(1) The following property is subject to forfeiture to the United States:

(A) Any property, real or personal, involved in a transaction or attempted transaction in violation of section 1956, 1957 or 1960 of this title, or any property traceable to such property.

18 USC 1956: Laundering of monetary instruments Text contains those laws in effect on July 20, 2016

§1956. Laundering of monetary instruments

From Title 18-CRIMES AND CRIMINAL PROCEDUREPART I-CRIMESCHAPTER 95-RACKETEERING

 (a)(1) Whoever, knowing that the property involved in a financial transaction represents the proceeds of some form of unlawful activity, conducts or attempts to conduct such a financial transaction which in fact involves the proceeds of specified unlawful activity-

 Walaupun seksyen-seksyen yang disebut tersebut adalah civil forfeiture tetapi tindakan yang diambil oleh DOJ adalah tindakan dibawah Undang-Undang Jenayah Amerika Syarikat. Adakah rakyat masih lagi boleh ditipu dan diperdayakan dengan cara membodohkan minda rakyat yang tidak celik undang-undang.

 Tindakan civil forfeiture ini adalah tindakan permulaan sebelum tindakan di bawah peruntukan undang-undang jenayah diambil.

 Walau apapun, fakta-fakta yang dibentangkan di dalam Pernyataan Tuntutan tindakan civil forfeiture ini konsisten dengan fakta-fakta penyelewengan 1MDB yang didedahkan selama ini yang mengaitkan penglibatan dan faedah yang diterima PM Najib Razak.

Bagaimana Polis Diraja Malaysia tidak menemui sebarang salahlaku jenayah sedangkan FBI menemuinya. Bagaimana Peguam Negara USA boleh mendapati ada salahlaku jenayah sedangkan Peguam Negara Malaysia boleh membersihkan PM. Perkara yang berlaku ini jelas memalukan negara di mata antarabangsa yang pasti memandang rendah sistem undang-undang dan keadilan negara yang korup.
  Hj Hadi mung gheti molek ke baca omputeh? Harap-harap mung gheti etek... kalau dok, mung malulah kat Mat Sabu.... dia lebih faham dan lebih ada akai walaupun mung dulu gelar dia tolol bagai... sekarang ni tolol kembali kepada mung pulak!

Jangan campur tangan urusan AS, kata Mat Sabu 

Parti Amanah Negara (AMANAH) menggesa semua pihak agar tidak mencampuri urusan dan menghormati hak Amerika Syarikat bagi mengambil tindakan berhubung wang haram yang masuk ke negara itu.

 Presidennya, Mohammad Sabu berkata sebelum ini kerajaan menentang campur tangan Amerika Syarikat ke atas mana-mana negara, justeru Malaysia juga tidak boleh campur tangan dalam hal-hal negara lain.

 "Amerika Syarikat sekarang ini mahu mendakwa mereka yang terlibat membawa wang haram masuk ke negara mereka. Mereka tidak berkompromi kepada orang yang melakukan kesalahan di negara mereka.

 "Maka jangan pula kita campur tangan jika mereka mahu mengambil tindakan kepada individu membawa wang haram ke negara mereka, seperti juga kita tidak mahu mereka campur tangan hal ketenteraan dan kepolisan dalam negara kita," kata Mohammad dalam satu kenyataan.

 Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DOJ) Rabu lalu mengemukakan saman sivil untuk menyita lebih AS$1 bilion aset didakwa diperolehi melalui dana 1MDB.

 Ia sebahagian daripada dana AS$3.5 bilion yang disalahgunakan dan aset lain yang terlibat termasuk rumah agam dan mewah, karya seni, jet peribadi dan kutipan filem 'The Wolf of Wall Street'.

 Dalam saman DOJ Amerika Syarikat yang difailkan, AS$731 juta dana 1MDB didakwa mengalir ke akaun bank rasmi 'Malaysian Official 1'.

 DOJ menyifatkan tokoh itu sebagai "pegawai berpangkat tinggi dalam kerajaan Malaysia yang juga mempunyai kedudukan berkuasa dalam 1MDB".

 Mengulas lanjut Mohammad atau lebih mesra dengan panggilan mat Sabu meminta semua pihak tidak terlalu naif dalam perkara tersebut.

 "Jangan kita terlalu naif. Apabila Amerika Syarikat mahu memburu pesalah wang haram masuk ke negara mereka, kita pula kata Amerika cuba nak campur tangan urusan negara," kata Mat Sabu.

 Menurutnya, di Malaysia peguam negara yang mahu memulakan siasatan ke atas 1MDB telah dipecat manakala pegawai yang mahu menyiasat kes tersebut dijumpai 'mati di dalam tong drum'.

 Malah, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) disiasat oleh polis dan beberapa pegawainya juga dipecat serta ditukar ke bahagian lain, dakwanya.

 "Timbalan perdana menteri, menteri dan menteri besar dan pegawai tinggi kerajaan yang mempersoal 1MDB, juga kemudian dipecat.

 "Tiada penjelasan menyeluruh terhadap pembunuhan dan pemecatan ini. Ini semua menimbulkan spekulasi buruk ke atas Malaysia.

 "1MDB dan perdana menteri dilihat begitu kebal dalam isu ini. Sepatutnya sudah ada satu Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat keseluruhan isu ini," tambah Mat Sabu. ~ sumber

*SURAT TERBUKA UNTUK YAB PM MALAYSIA – DS NAJIB TUN RAZAK*

Posted: 21 Jul 2016 06:10 PM PDT

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

 SAYA YAKIN YAB TELAH PUN MENGIKUTI KENYATAAN MEDIA OLEH US ATTORNEY GENERAL LYNCH, ASSISTANT ATTORNEY GENERAL FOR THE CRIMINAL DIVISION LESLIE CALDWELL, US ATTORNEY FOR THE CENTRAL DISTRICT OF KEEFE ILENE DECKER AND ANDREW MCCABE DAN MR. WEBBER, CHIEF OF THE INVESTIGATIVE DEPARTMENT AT THE REVENUE SERVICE MENGENAI TINDAKAN KERAJAAN AMERIKA SYARIKAT KE ATAS 1MDB AWAL MALAM TADI. IA BOLEH DICAPAI MELALUI INTERNET, DISIARKAN OLEH MEDIA SELURUH DUNIA DAN SALINAN TRANSKRIP KENYATAAN ITU JUGA TERSIAR DI MANA-MANA.

 IA SEBUAH PENDEDAHAN YANG JELAS.

 BAGAIMANA WANG RAKYAT TELAH DISALAH GUNAKAN, DILARIKAN UNTUK KEPENTINGAN SATU DUA INDIVIDU DALAM JUMLAH YANG SANGAT BESAR – TERBESAR DALAM SEJARAH AMERIKA SENDIRI.

 JIJIKNYA PERBUATAN ITU DISENARAIKAN.

 BESARNYA PENYELEWENGAN ITU, DITERANGKAN.

 KE MANA WANG ITU BERAKHIR DIJELASKAN.

 YAB TELAH DIRUJUK SEBAGAI 'MALAYSIAN OFFICIAL 1' DI DALAM DOKUMEN BERKAITAN YANG DIFAILKAN.

 PEGAWAI AMERIKA JUGA MENGGUNAKAN PERKATAAN 'A CLOSE RELATIVE OF A SENIOR 1MDB OFFICIAL' SEBAGAI ANTARA PENERIMA FAEDAH DARI PENYELEWENGAN INI.

 JUMLAH YANG TERLIBAT ADALAH TERSANGAT BESAR – TERBESAR DALAM SEJARAH AMERIKA - SEJUMLAH USD 1 B (SEKITAR RM 4 B) DARI MELEBIHI USD 3 B (SEKITAR 12 B) WANG 1MDB YANG DISELEWENGKAN MENERUSI SISTEM KEWANGAN AMERIKA! 

YAB SEWAJIBNYA BERTANGGUNG JAWAB ATAS SEMUA PENGKHIANATAN NEGARA INI.

 YAB DIBERI TUGAS MELINDUNGI NEGARA TETAPI TELAH GAGAL UNTUK MENGAMBIL SEBARANG TINDAKAN SELAMA INI.

 YAB TELAH KELIHATAN SEPERTI TIKUS BASAH SEPANJANG BERKAITAN ISU 1MDB.

 YAB KELIHATAN MELINDUNGI SEMUA PERBUATAN ITU.

 MENERUSI BUKTI YANG DIFAILKAN DI AMERIKA ITU -YAB ADALAH PENERIMA FAEDAH DARI PENYELEWENGAN DAN PENIPUAN YANG DILAKUKAN.

BOLEHKAH SESEORANG YANG TELAH DILIBATKAN BERKEPENTINGAN SEDEMIKIAN JAUH DALAM PENIPUAN DAN PENYELEWENGAN WANG NEGARA MENERUSI SKANDAL 1MDB INI, MELINDUNGI KEPENTINGAN NEGARA INI, MENYELAMATKAN NEGARA DAN BERTINDAK TEGAS KE ATAS SEMUA YANG BERKAITAN?

 JAWABNYA, TIDAK MUNGKIN.

 JALAN TERBAIK ATAS NAMA KEPENTINGAN NEGARA, MARUAH YAB SELAKU INSAN DAN HAK TIAP-TIAP SEORANG WARGA NEGARA MALAYSIA TERCINTA – YAB TIDAK MEMPUNYAI PILIHAN, MELAINKAN MENGOSONGKAN JAWATAN YAB, MENUBUHKAN SEBUAH SURUHANJAYA BEBAS DI MANA ANGGOTANYA TIDAK DITENTUKAN OLEH YAB DAN MENGEMBALIKAN SEMUA WANG DAN ASET YANG TERLIBAT DENGAN 1MDB SERTA MEMINTA MAAF DARI SELURUH RAKYAT MALAYSIA.

HUSAM MUSA
RAKYAT MALAYSIA
7.30 PAGI, 21 JULAI 2016 
16 SYAWAL1437

 PETIKAN SEBAHAGIAN KANDUNGAN SIDANG MEDIA TEAM PEGUAM NEGARA AMERIKA SYARIKAT PADA 20HB JULAI 2016 TENTANG LANGKAH MENFAILKAN SAMAN UNTUK MERAMPAS HARTA BERKAIT PENYELEWENGAN DANA 1MDB DI AMERIKA. ANGGOTA SIDANG MEDIA KERAJAAN AMERIKA:


 ATTORNEY GENERAL LYNCH, ASSISTANT ATTORNEY GENERAL FOR THE CRIMINAL DIVISION LESLIE CALDWELL AND JOINED BY THE UNITED STATES ATTORNEY FOR THE CENTRAL DISTRICT OF KEEFE ILENE DECKER AND ANDREW MCCABE AND MR. WEBBER, CHIEF OF THE INVESTIGATIVE DEPARTMENT AT THE REVENUE SERVICE9 ATTORNEY GENERAL LYNCH

TUJUAN SIDANG MEDIA PADA 20HB JULAI 2016:

TODAY THE DEPARTMENT OF JUSTICE HAS FILED A CIVIL COMPLAINT SEEKING TO FORFEIT AND RECOVER MORE THAN $1 BILLION IN ASSETS ASSOCIATED WITH AN INTERNATIONAL CONSPIRACY TO LAUNDER FUNDS STOLEN FROM ONE MALAYSIA DEVELOPMENT OR ONE MDB, A COMPANY WHOLLY OWNED BY THE GOVERNMENT OF MALAYSIA.9 JUMLAH YANG DILARIKAN DARI 1MDB:9 THE $1 BILLION IN ASSETS THAT WE'RE DISCUSSING TODAY ARE JUST A PORTION OF THE MORE THAN $3 BILLION THAT WAS STOLEN FROM ONE M.D.B. AND LAUNDERED TO AMERICAN INSTITUTIONS IN VIOLATION OF THE UNITED STATES LAW. 

WANG RAKYAT DIURUS SEPERTI AKAUN PERIBADI!:

UNFORTUNATELY AND TRAGICALLY, A NUMBER OF CORRUPT OFFICIALS TREATED THIS PUBLIC TRUST AS A PERSONAL BANK ACCOUNT.

 KES TERBESAR DI AMERIKA:

 TODAY'S CASE IS THE LARGEST SINGLE ACTION EVER BROUGHT BY THE KLEPTOCRACY ASSET9 KETEGASAN PIHAK BERKUASA AMERIKA:9 IT SHOULD ALSO SEND A SIGNAL THAT THE DEPARTMENT OF JUSTICE IS DETERMINED TO PREVENT THE AMERICAN FINANCIAL SYSTEM TO BE USED AS A CONDUIT FOR CORRUPTION AND SHOULD MAKE CLEAR TO CORRUPT OFFICIALS AROUND THE WORLD THAT WE WILL BE RELENTLESS IN OUR EFFORTS TO DENY THEM THE PROCEEDS OF THEIR CRIMES.9 ASSISTANT ATTORNEY GENERAL LESLIE CALDWELL:

 DETAIL PENYELEWENGAN 1MDB:

 THE COMPLAINT FILED TODAY REALLY GOES IN GREAT DETAIL ABOUT THE COMPLEX WEB OF TRANSACTIONS THESE CO-CONSPIRATORS USED TO LAUNDER BILLIONS OF DOLLARS THEY STOLE FROM THE PEOPLE OF MALAYSIA.

 WHAT I'D LIKE TO FOCUS ON NOW IS ALLEGATIONS IN THE COMPLAINT INVOLVING TWO BOND OFFERINGS IN 2012 THROUGH WHICH 1MDB RAISED SOME OF THE MONEY SIPHONED OFF BY THE CORRUPT OFFICIALS AND THEIR ASSOCIATES.

 THE STATED PURPOSE OF THE BOND OFFERINGS WAS TO ALLOW 1MDB TO RAISE MONEY TO INVEST IN VARIOUS ENERGY ASSETS OF THE MALAYSIAN GOVERNMENT AND PEOPLE.

 ALMOST IMMEDIATELY AFTER RECEIVING THE PROCEEDS OF THE TWO BOND ISSUES, ROUGHLY 40% OF THE MONEY THAT WAS RAISED WHICH WAS ABOUT $1.37 BILLION, THE 40% WAS THE $1.37 BILLION, WAS TRANSFERRED OUT OF 1MDB'S ACCOUNTS AND TRANSFERRED INTO A SWISS BANK ACCOUNT THAT WAS IN THE NAME OF A SHELL CORPORATION INCORPORATED IN THE BRITISH VIRGIN ISLANDS.

 EVENTUALLY MORE THAN $230 MILLION OF THAT MONEY FOUND ITS WAY IN THE ACCOUNT OF SHELL COMPANIES WHOSE BENEFICIAL OWNERS WAS A CLOSE RELATIVE OF A SENIOR 1MDB OFFICIAL AND THAT INDIVIDUAL USED MONEY TO BUY LUXURY REAL ESTATE IN THE UNITED STATES AND OTHER ASSETS AND ALSO USED THE MONEY TO FUND A MOTION PICTURE COMPANY CALLED RED GRANITE PICTURES WHO IN TURN USED MORE THAN $100 MILLION OF THAT MONEY TO FINANCE THE AWARD-WINNING 2013 FILM "THE WOLF OF WALL STREET."

 RAKYAT MALAYSIA TIDAK MENDAPAT SEBARANG FAEDAH:

 OF COURSE, NEITHER 1MDB OR THE MALAYSIAN PEOPLE SAW A PENNY OF PROFIT FROM THAT FILM OR THE OTHER ASSETS PURCHASED WITH FUNDS SIPHONED FROM 1MDB. INSTEAD THAT MONEY WENT TO RELATIVES AND ASSOCIATES OF THE CORRUPT OFFICIALS OF 1MDB AND OTHERS.

 AMERIKA TIDAK AKAN MELINDUNGI PENYELEWENGAN:

 KLEPTOCRATS AND OTHERS THAT THE UNITED STATES IS NOT A SAFE HAVEN FOR THEIR STOLEN MONEY AND CANNOT AVOID LAW ENFORCEMENT THROUGH SHELL COMPANIES, NOMINEE ENTITIES AND OTHER STRUCTURES THAT ARE ESSENTIALLY DESIGNED TO THWART LAW ENFORCEMENT.

 MS ILENE DECKER, THE U.S. ATTORNEY'S OFFICE IN CALIFORNIA :   DANA DARI BON DISELEWENGKAN:

 ANOTHER PHASE OF THIS MONEY LAUNDERING SCHEME OCCURRED IN EARLY 2013 IN CONNECTION WITH A THIRD BOND OFFERING RANGED BY GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL.

 IF THIS OFFERING, 1MDB RAISED APPROXIMATE $3 BILLION PURPORTEDLY TO FORM A JOINT VENTURE WITH AN ENTITY FROM ABU DHABI TO PROMOTE GROWTH IN MAKE LATER  ABU DHABI AND INSTEAD OF USING MONEY, THE OFFICIALS MISAPPROPRIATED A SIGNIFICANT PORTION OF THE FUNDRAISED.

IN FACT, ONLY DAYS AFTER THE INITIAL BOND SALE, APPROXIMATE $1.26 BILLION WAS DIVERTED FOR THE BENEFIT OF INDIVIDUALS ASSOCIATED WITH 1MDB.9 APPROXIMATE $137 MILLION OF THE PILFERED MONEY WAS SPENT TO PURCHASE WORKS OF ART, INCLUDING A $35 MILLION WORK BY CLAUDE MONET OF THE WORK IN VENICE AND IT WAS NOT FOR THE BENEFIT OF THE POPULATION BUT OBTAINED TO FURTHER ENHANCE THE LUXURY AND LAVISH LIFESTYLES OF THOSE STEALING MONEY FROM 1MDB.

 FUNDS DIVERTED FROM THE THIRD BOND OFFERING WERE ALSO TRACED TO THE PURCHASE OF AN INTEREST IN THE PARK LANE HOTEL IN NEW YORK. AND WE SEEK TO FORFEIT APPROXIMATE A QUARTER OF A BILLION DOLLARS INVESTED IN THAT LUXURY HOTEL.

 THE LAUNDERING OF THE PROCEEDS CONTINUED THROUGHOUT 2013 WITH AN ADDITIONAL $106 MILLION USED TO PURCHASE AN INTEREST IN E.M.I. MUSIC PUBLISHING.

 E.M.I. IS THE WORLD'S THIRD LARGEST MUSIC PUBLISHING COMPANY BY REVENUE AND THE COMPANY HAS THE RIGHTS TO PUBLISH APPROXIMATE $2.3 MILLION MUSICAL COMPOSITIONS INCLUDING A NUMBER OF TOP HITS FROM GRAMMY AWARD-WINNING ARTISTS.

 SINCE THE CONSPIRATORS PURCHASED THENS IN E.M.I. IT WAS THEY AND NOT THE CITIZENS OF MALAYSIA WHO EARN MONEY EVERY TIME THOSE SONGS WERE PERFORMED PUBLICLY, RECORDED OR DOWNLOADED.

 IN SEEKING TO SEIZE THESE FORFEITED ITEMS THE DEPARTMENT OF JUSTICE IS SENDING A MESSAGE WE WILL NOT ALLOW THE UNITED STATES TO BECOME A PLAYGROUND FOR THE CORRUPT AND THAT WE WILL NOT ALLOW IT TO BE A PLATFORM FOR MONEY LAUNDERING OR A PLACE TO HIDE AND INVEST IN STOLEN RICHES.

 MR. ANDREW MCCABE:  SKIM MENGKAYAKAN DIRI SENDIRI

AS ALLEGED IN THE COMPLAINT NOT LONG AFTER 1MDB WAS ESTABLISHED IN 2009 CORRUPT OFFICIALS AT 1MDB AND THEIR ASSOCIATES BEGAN A SOPHISTICATED SCHEME TO ENRICH THEMSELVES.

 IN THE FIRST TWO YEARS OF THEIR EXISTENCE, ALMOST $1 BILLION WAS TRANSFERRED OUT OF 1MDB TO BANK ACCOUNTS IN SHELL CORPORATIONS AND THEY WERE CONTROLLED BY ASSOCIATES OF CORRUPT 1MDB OFFICIALS.

 THE FUND WERE STOLEN UNDER THE PRETENSE OF HAVING 1MDB INVEST IN AN OIL EXPLORATION JOINT VENTURE WITH A FOREIGN PARTNER. ON PAPER, THE $1 BILLION WAS TO BE 1MDB'S INVESTMENT IN WHAT PURPORTED TO BE NATIONAL RESOURCE RIGHTS.

 BUT THIS WASN'T A LEGITIMATE INVESTMENT FOR 1MDB OR THE MALAYSIAN PEOPLE. INSTEAD, THE FUNDS TRANSFERRED TO THE SHELL COMPANIES WERE USED TO THE PERSONAL ENRICHMENT OF THE CORRUPT OFFICIALS AND THEIR ASSOCIATES.9 BAYAR PERJUDIAN DAN KEHIDUPAN MEWAH YANG MELAMPAU9 THEY USED THE MONEY TO PAY GAMBLING DEBTS AT LAS VEGAS CASINOS, THEY RENTED LUXURY YACHTS, THEY HIRED A INTERIOR DECORATOR IN LONDON AND SPENT MILLIONS ON PROPERTY, SOME OF WHICH IS SUBJECT TO SEIZURE AND FOREFITCH YOU'RE -- FORFEIT YOU ARE.

 AMONG THE PURCHASES WAS A JET FOR THE PURCHASE PRICE OF $35 MILLION.

 MENGAPA AMERIKA BERTEGAS?:

WE HOPE THIS INVESTIGATION WILL SEND A MESSAGE TO CORRUPT OFFICIALS AROUND THE WORLD THAT NO PERSON, NO COMPANY, NO ORGANIZATION IS TOO BIG, TOO POWERFUL, OR TOO PROMINENT. NO ONE IS ABOVE OR BEYOND THE LAW. 

MR. WEBBER: THANK YOU, ON BEHALF OF THE I.R.S. CRIMINAL INVESTIGATION I'M PROUD TO STAND WITH THE ATTORNEY GENERAL TO ANNOUNCE THE SEIZURE OF SEVERAL REAL PROPERTIES AND ASSETS IN CONNECTION WITH THE INVESTIGATION.

 1MDB WAS ORIGINALLY ESTABLISHED TO DRIVE STRATEGIC INITIATIVES FOR LONG TERM ECONOMIC DEVELOPMENT OF MALAYSIA. INSTEAD, IT IS ALLEGED THAT MONEY WAS SIPHONED FROM THIS FUND FOR PERSONAL INVESTMENT, NOT FOR THE GOOD OF THE MALAYSIAN PEOPLE AND NOT FOR THE ACHIEVEMENT OF THEIR GOALS.

 THE CASE IS ANOTHER EXAMPLE OF THE ABILITY TO FOLLOW MONEY THROUGH COMPLEX MONEY LAUNDERING SCHEMES AND THE WEB OF OPAQUE TRANSACTIONS AND FRAUDULENT SHELL CORPORATIONS.

 IN OCTOBER OF 2015, MY L.A. FIELD OFFICE JOINED THE INVESTIGATION SPECIFICALLY FOCUSING ON RED GRANITE PICTURES.

 APPROXIMATE $238 MILLION WAS WIRED TO RED GRANITE CAPITAL IN SING TORE, AN ENTITY CONTROLLED BY OOMBINGS ZIZ.

 WIRE TRANSFERS TOTALING APPROXIMATE $64 MILLION WAS SENT FROM THE RED GRANITE CAPITAL ACCOUNT FOR AN ACCOUNT AT CITI NATIONAL BANK IN THE UNITED STATES, MAINTAINED BY RED GRANITE PICTURES, A PRODUCTION COMPANY ALSO OWNED BY AZIZ. THIS MONEY WAS USED TO FUND RED GRANITE PICTURES OPERATIONS INCLUDING THE PRODUCTION OF THE FILM "THE WOLF OF WALL STREET."

 ADDITIONALLY THE MISAPPROPRIATIONS WAS USED TO ACQUIRE $100 MILLION IN RELIES IN THE U.S. AND THE UNITED KINGDOM AND ELSEWHERE FOR THE BENEFIT OF AZIZ. INCLUDING IN THE LIST OF PROPERTIES, AND WE HAVE THE PROPERTIES OUTLINED IN THE CIVIL COMPLAINT IN VARIOUS DIAGRAMS BUT THE PROPERTIES INCLUDE A BEVERLY HILLS MANSION, CURRENTLY UNDER CONSTRUCTION, A PARK LAUREL CONDO IN NEW YORK CITY AND A TOWNHOUSE IN THE UNITED KINGDOM.

 WE WILL NOT ALLOW THE MASSIVE AND BLATANT AVERSION OF BILLIONS OF DOLLARS FROM 1MDB AND THE ALLEGED LAUNDERING OF THOSE FUNDS THROUGH U.S. FINANCIAL INSTITUTIONS TO CONTINUE. ~ sumber

Comments (0)