Followers

Nuffnang

The Unspinners

Posted by Unknown | Posted on 11:15 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Penjelasan Khalid Samad tak nafikan PAN boneka DAP

Posted: 08 Jun 2016 07:20 PM PDT


Mudah saja nak buktikan PAN adalah pencacai DAP. Ingat kembali ketika Kelantan berhadapan banjir besar, PASMA mengadap Lim Guan Eng untuk bantuan wang tubuhkan PASMA. Ekoran kekalahan besar Anwarinas di pemilihan PAS, tertubuh PAN. 

Kenyataan Khalid Samad membidas Nizar Jamaluddin kerana mengatakan kematian kedua-dua arwah ahli Parlimen Sg Besar dan Kuala Kangsar boleh dilihat sebagai percubaan untuk "politically correct" selari dengan budaya baru yang cuba dibina oleh UMNO dan PAS.

Namun kempen PAN jauh dari "politically correctness".
Fitnah Menjadi "Ulam-Ulaman" PAN untuk Meraih Undi
Pakatan Harapan Mula Berjanji Dalam Usaha Membohongi Rakyat
Kelihatan PAN hanya sibuk untuk main politik selak kain dan hentam sembrno ke atas parti lawan, khususnya seteru utama mereka, PAS. Malah sokongan yang diberi oleh Menteri BN Sarawak, Nancy Shukri kepada BN pun mahu diputarbelit Khaid Samad secara cetek sebagai ugutan.

PAN hanya takut politik sedemikian di Kuala Kangsar boleh backfire dan calun mereka diajar pengundi.

Dengan demikian, penafian Amanah bertanggungjawab pada kain rentang dan billboard yang panggil cina babi yang dibuat Khalid Samad mencurigakan. Billboard yang menyerang Datuk Jamal Yunos bertujuan untuk timbulkan kemarahan laun cina.


Ini dilihat menguntungkan PAN. Tambah lagi, PAN pun dilihat masih dengan cara politik provokasi.
Semalam berlaku isu PAN ceramah kuat ketika masjid sedang adakan sembahyang Terawih. DAP mana kisah kerana mereka tak hormat ugama Islam.

Jika bukan PAN, pastinya ini cara propaganda provokatif dan serangan politik tidak beradab yang sering dlakukan oleh PH. Rafizi sudah mula mainkan cara biasa PKR yang provokatif.Isu billboard ini menampakkan stail subversif DAP yang sentiasa kasar dan aggresif.  Baca di Snapshot 2016 di http://snapshot2016.blogspot.my/2016/06/dap-yang-sebenar-panggil-cina-babi.html

Dari strategi kempen PAN yang begitu fokus pada kawasan cina di Sekincan dan amat bergantung pada DAP, penafian Khalid Samad bahawa PAN adalah pencacai DAP susah untuk disangkal.


Tambah lagi, DAP telah mengawal sepenuhnya pergerakan calon PAN di Sungai Besar sehinggakan didalam satu sidang Media pun, calon PAN seakan begitu takut untuk mengeluarkan kenyataan kenyataan  dan seakan meminta persetujuaan apabila kenyataan hendak dikeluarkan.
Sidang Media Dikawal-Terbukti, PAN hanya BALACI Setaraf HAMBA ABDI Kepada DAP
 http://yusmanzaharizakaria.blogspot.my/2016/06/fatwa-pas-sokong-pan-seperti-undi-dap.html

Khalid Samad ada kata taktik PAS melabelkan PAN dengan DAP adalah taktik lama dalam usaha cuba menafikan PAN adalah pencacai DAP.  Calun Amanah di Kuala Kangsar pun cuba menafikan. Hal lain dia tak jawab dan kata dia hanya pengantin, tapi boleh pula untuk pertahan DAP?


Alah ... apa lagi nak kata Khalid bila Lim Kit Siang pun akui dengan mengatakan apa salahnya DAP sokong PAN?

Konon Kit Siang give up tapi sebenarnya DAP begitu bersungguh membantu Amanah.
Kit Siang's strategy for Pakatan win in Sungai Besar

Sebabnya:
ADUN DAP dari Sekinchan dapat tamparan hebat apa bila ada pengundi berbangsa Cina mendakwa tidak kenal dengan beliau.

Harap pengundi berhati-hati. Betul kata  Hadi, PAN hanya diperguna dan dibayar DAP untuk mereka dapatkan undi Melayu.

Hari ini untuk Amanah tarik undi Melayu PAS untuk dirinya, esuk hari tarik undi Melayu untuk DAP. Lihat Pulau Pinang untuk tahu betapa korup dan kejam sekali DAP.
Apabila banyak skandal mega DAP dipersoalkan oleh rakyat, DAP seakan buta tuli untuk memberikan penjelasan, sehingga kini berbagai isu dibangkitkan untuk menutup isu penyelewengan wang rakyat dan skandal yang melibatkan berbillion ringgit.

Kezaliman Dan Kekejaman DAP Terhadap  Bangsa lain Perlu Di Sekat Dengan Apa  Cara sekali Pun

PCM lodges MACC report over undersea tunnel contract
 Amanah pun sama korup dengan DAP tapi nak tuduh BN korup.
http://klxpress.com.my/bahasa-melayu/19-semasa/15566-zambry-dedah-nizar-pernah-lulus-balak-tanpa-rujuk-jawatankuasa.html
Malah ada penyokong pembangkang sudah akui DAP, PKR dan AManah lagi teruk dari BNyang sering dituduh.

Ingatkan pendedahan baru, rupanya Rafizi pemfitnah "recycle" isu basi

Posted: 08 Jun 2016 03:52 AM PDT


Semalam ke hari sebelum itu, Rafizi dilaporkan mahu buat pendedahan akan pembaziran kerajaan BN. Motifnya jelas mahu digunakan untuk timbulkan kemarahan pengundi di PRK Sg Besar dan Kuala Kangsar, khususnya di Sekincan.

Rafizi ini diagungkan penyokong PKR dan pembangkang kerana kononnya hebat dalam membuat pendedahan.

Bagi yang bongok-bongok biasalah sokong benda yang mereka sendiri tak teliti untuk fahami isu yang ditimbulkan.

Orang biasa yang kurang pengetahuan dan maklumat sering terpedaya dengan kata-kata Rafizi. Mereka tiada daya untuk siasat dan bezakan samada lojik atau tidak tuduhan Rafizi.

Mana Rafizi dalam isu 1MDB ... dah diam. Maknanya dia pun tak berapa faham isu itu.


Hari ini Rafizi mulakan serangan yang bermotif politik dan nadanya menjatuhkan maruah isteri Perdana Menteri dan Perdana Menteri. Baca di Mkini SINI

Ingat isu baru, tapi rupanya isu recycle yang sudah dijawab berkali-kali dan dijelaskan dengan penjang lebar. Tak heran isu jet ini dibocorkan Tun Dr Mahathir kepada pembangkang semalama ini sebab dia cemburu.

Kegunaan jet peribadi adalah sebabnya. Baca di http://snapshot2016.blogspot.my/2016/06/jawapan-pada-fitnah-rafizi-yg-cemar.html

Takkan isteri PM nak dibiarkan beratur di airprt dan angkat beg sendiri????

Piji ... Piji ... bulan Ramadhan pun kau tetap nak buat tuduhan melulu dan fitnah. Tak puasa ke?

Nizar pun dah kena tibai Khalid Samad kerana politik jijik. Khalid pun takut main politik jijik akan backfire sebab orang menyampah dengan politik selak kain dan fitnah.

Tak ngaku papan tanda bahasa kasar amanah punya di sg besar. Kata tak mampu ... tapi dap mampu.

Comments (0)