Followers

Nuffnang

The Unspinners

Posted by Unknown | Posted on 11:16 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Sentuhan "cool" Budiman

Posted: 05 Jun 2016 11:00 PM PDT


Datin Mas sudah 27 tahun berkhidmat untuk Kuala Kangsar

Posted: 05 Jun 2016 06:00 PM PDT"Saya wanita Kuala Kangsar dan telah 27 tahun berkhidmat bersama arwah suami untuk masyarakat di sini," demikian tegas calon Barisan Nasional (BN) bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar, Datin Mastura Mohd. Yazid.

Balu kepada penyandang kerusi Parlimen Kuala Kangsar, Allahyarham Wan Mohammad Khair-il Anuar Wan Ahmad itu menambah, soal 'orang luar' tidak timbul dalam pencalonan beliau pada PRK ini kerana beliau bukan orang baharu di kawasan tersebut.

"Saya berkahwin dengan orang sini dan telah bekerja bersama arwah suami, untuk masyarakat Kuala Kangsar ."Biarlah apa orang mahu kata, masyarakat di sini lebih tahu cara kerja kami dan saya yakin serta serahkan kepada orang Kuala Kangsar untuk membuat pilihan yang bijak," kata beliau dalam sidang akhbar di kediamannya di sini hari ini.

Sepenuh di MyKMU SINI

Tersebar pula tomahan kata Datin Mas dipaksa. Snapshot2016 menjelaskan http://snapshot2016.blogspot.my/2016/06/isu-iddah-kemudian-kata-orang-luar.htmlSelamat menyambut Ramadhan

Posted: 05 Jun 2016 08:00 AM PDT


Niat-niat untuk amalan-amalan berpuasa:


Berakhir spekulasi, BN lawan PAS dan pencacai DAP / proTun

Posted: 04 Jun 2016 11:36 PM PDT


Keempat anak-anak arwah Dato Wan Khair-il hadhir di penamaan calun PRK Kuala Kangsar mewakili ibu mereka, Datin Mastura yang bertanding sebagai calun BN. http://www.bharian.com.my/node/160992

Beliau ditentang Ketua Dewan Muslimat PAS Perak, Dr Najihatussalehah, Naib Ketua Amanah Kuala Kangsar Prof Dr Ahmad Termizi dan calun bebas Izat Bukhary Ismail Bukhary.

Syed Rosly kaki maki U turn dan takut. Cakap saje banyak ... akhirnya takut atau sedar diri tak laku. Terlajak kata tak boleh diundur. Terlalu biadap tiada harapan langsung. Baru seddar kot diri tu hanya penjual kuew tiow tepi jalan. http://theunspinners.blogspot.my/2016/06/syed-pmak-jual-kuew-tiow-tepi-jalan.html

Snapshot 2016 akan komen mengenai calun Izat Bukhary. Dia bukan calun pro Tun tetapi orang kurang waras dalam berfikir dan bertindak. Baca http://snapshot2016.blogspot.my/2016/06/izad-antara-gila-atau-dibayar-jadi.html

Berakhirlah spekulasi Tun M akan letak calun sendiri. Cue yang jelas adalah bila A Kadir Jasin kata calun Amanah adalah calun paling bbaik untuk Sg Besar dan Kuala Kangsar.

Beliau dipercayai akan turun kempen untuk PH atau Amanah ... parti Mat Sabu. Amanah atau PAN kuat digelar pencacai DAP.

Jangan marah wahai pentaksub jika ada pihak anggap Tun M tak lagi ada Melayu dan Islam dalam perjuangannya dengan persekongkolan dengan parti pencacai DAP. Dia sendiri sudah jilat ludah sendiri apabila sepentas dengan Lim it Siang!

Jika di Kuala Kangsar 4 penjuru dengan penglibatan calun "terbabas", Sg Besar pula hanya tinggal 3 calun.

Khabar angin bahawa GKCM kan letak calun nampaknya tidak direalisasikan. Dua nama bekas ketua pemuda cawangan sampai ke pengetahuan kami dengan nama Hasnizam Adham keliahatan paling berkemungkinan.


Nampaknya proTun dan PH akan berharapkan pada calun pelam kerala dari Amanah. Walaupun Azhar Shukor anak bekas ADUN UMNO di Tanjong Kerala, dia dikera orang luar yang tidak dikenali orang tempatan.


Calun PAS yang kami anggap calun pelam harum manis pun masih orang luar dari Meru.Namun satu-satu calun dari tempatan, calun BN Budiman perlu bekerja keras kerana dia bukan calun favourite. http://www.mykmu.net/2016/06/prksgbesar-budiman-anak-tempatan-yang-serasi-dengan-penduduk-setempat/

Usahasama calun proTun dan pencacai DAP adalah untuk jatuhkan UMNO. Menang kalah tak kira. PH berusaha untuk menang dan bergantung pada DAp untuk dapatkan undi cina.

PH dan PAS adalah dalam kerajaan Selangor. Sila jawablah akan salahlaku Azmin di Selangor ... http://theunspinners.blogspot.my/2016/06/pas-amanah-perlu-jawab-tindak-tanduk.html

Mereka berharap untuk dapat undi PAS dari blok Melayu. Jika kalah, memadai dapat pecahkan undi UMNO supaya calun harum manis yang pro Anwar dapat menang.

Sama-sama kita perhati kelak.


Comments (0)