Followers

Nuffnang

The Unspinners

Posted by Unknown | Posted on 11:05 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Berupayakah pengacau larikan 3 ribu undi dari UMNO di Kuale?

Posted: 03 Jun 2016 05:54 PM PDT


Strategi Tun M sebagai pengacau begiu jelas sekali unuk nafikan kemenangan pada UMNO. Berdasarkan strategi yang diguna, tak boleh dia ngaku UMNO tiada lagi sokongan jika kalah.

Strateginya mudah dan jelas. Tun  M letak beberapa calun untuk pecahkan undi. SIapa yang menang dia tidak kisah.

Strategi ini begitu menyerlah sebaik Dato Kadir Jasin mempromosikan parti Mat Sabu, PAN untuk dipilih di kedua-dua PRK Sg Besar dan Kajang.

Tidak lojik seorang yang sering mahu dilihat perjuangkan nasib bangsa begitu baghal mahu menyokong PAN yang hanya pencacai DAP.

Di Sg Besar, Tun M juga dijangka meletakkan seorang calun dari GKCM. Sebbagaimana kamii katakan sebelum ini, Tun M guna dua calun untuk pecahkan undi BN. Mungkinkah dia mahu PAS yang menang?

Wallauhualam, kerana ada laporan kata RPK tulis Tun M gagal dapatkan PAS untuk bersamanya.

DI Kuala Kangsar, Tun M mungkin guna Amanah, Syed Rosli dan seorang lagi. Belum apa-apa Kamelia sudah promosikan Hamidah Osman. Baca di http://snapshot2016.blogspot.my/2016/06/kamelia-kempen-untuk-hamidah.html

Pada pilihanraya lepas, Kamelia mempunyai masaalah menerima keputusan pucuk kepimpinan parti lalu tanding bebas. http://fuiyoomedia.blogspot.my/2013/04/akibat-tidak-di-calonkan-wanita-bn.html

Namun, dia tumpas dengan hanya mengutip 447 undi sebagai calun bebas. Arwah Wan khair-il dapatt 14,218 dan Idham Lim dapat 13,136. Jumlah keluar undi 84.3% berbanding 73.3 untuk 2008. Tiadalah isu boikot yang tersebar diperkatakan di Kuala Kangsar.

Kini dengan keberkesanan arwah sebagai Wan Khair-il sebagai AP, sokongan pada BN tetap solid. Datin Mas begitu sinonim dengan arwah dan bleh diteriima baik masyarakat kerana dia aktif terlibat. Tak macam Kamelia dulu.

Khabarnya untuk nafikan kemenangan untuk BN, Tun M mahu 3 ribu undi BN dilarikan. Bolehkah gandingan Prof FIzik, Syed Rosli dan jiika betul, Midah lakukan?

Sekali lagi, yang akan dimenangkan adalah PAS. Itukah rancangannya???


PAS, Amanah perlu jawab tindak tanduk Azmin yang merajuk?

Posted: 02 Jun 2016 11:19 PM PDT


Menurut gelagat anwar, Azmin nekad nak jatuhkan PKR jika dia jatuh. Madu jantan Kak Wan ini memang diketahui punya perangai hentak-hentak kaki bila kehendaknya tidak dipatuhi si suami bersama.

Nampaknya dia kini marah dengan Kak Wan dan juga PAS. [Baca http://snapshot2016.blogspot.my/2016/06/azmin-marah-dan-akan-ajar-pas.html]. Difahamkan pasukan Azmin sudah tinggalkan Sungai Besar dan batalkan semua booking dengan hotel dan homestay untuk orang-orang dia berkempen di Sungai Besar.

Namun begitu Kak Wan masih memberi alasan ketiadaan Azmin perlu demi tanggungjawab pentadbiran Selangor yang mana PH dan PAS adalah sebahagian dari kerajaan.

Walaupun Azmin dipercayai akan ajar PAS, PAS dan Amanah/PH perlu jawab tindak tanduk Azmin. Dalam politik, rekod seseorang sentiasa dinilai.

1. Difahamkan Azmin telah tarikbalik peruntukan untuk masjid dan surau bagi Sungai Besar disebabkan PAS masih berdegil mahu tanding.

Rupanya ada udang disebalik batu nasihat Azmin supaya surau dan masjid jangan bazirkan air. Konon bergaduh dengan DAP, tapi baik Azmin mahu pun DAP penang sama-sama tarik peruntukan untuk ugama Islam.

2, Terbaru berlaku adalah cukai sampan terhadap nelayan yang mana banyak nelayan di Sungai Besar khususnya di Sekincan.Kini Selangor, dengan megahnya akan mengenakan cukai sampan kepada nelayan. Majoriti nelayan adalah melayu dan hidup dalam kesempitan dengan taraf hidup yang tinggi pada masa kini. Perkara tersebut sudah tentu akan membebankan para nelayan. Hal ini telah diputuskan oleh kerajaan negeri Selangor, dibawah kepimpinan Dato Seri Azmin Ali selaku Menteri Besar Selangor .
Selain itu, perkara ini telah dibincangkan dengan pegawai daerah tanah, Lembaga Urus Air Selangor (LUAS), Jabatan Hutan dan lain agensi yang berkaitan. Semua ketua-ketua pengkalan, diminta membuat permohonan tanah dan jeti-jeti di pengkalan agar tidak dikenakan tol. Oleh itu, pemohonan atas nama individu tidak akan dibenarkan sama sakali. Jelas, cara PKR tidak nampak pemerintahan untuk menolong rakyat miskin malah lebih teruk.
Penindasan dilakukan tanpa memikirkan rakyat, pemimpin hanya melakukan mengikut kerajaan negeri dan menindas rakyat setempat atas bidang kuasa mereka sendiri. Tak cukup dengan cukai, sekatan juga akan dikenakan bagi setiap nelayan, dan setiap satu pancing yang diletakkan di persisiran pantai akan dikenakan cukai sebanyak RM600.00 setahun. Penindasan yang dilakukan oleh PKR akan menghalang aktiviti nelayan untuk mencari rezeki bagi menampung hidup.

Sepenuh di Utara News


3. Kerajaan Selangor telah umumkan bas percuma untuk Selangor bermula dari Julai. Sabak dan Kuala Selangor akan lancarkan perkhidmatan tersebut tetapi kenapa tiada perkhidmatan untuk Sungai Besar????

Azmin hanya umum sahaja untuk SUngai Besar [baca di FMT SINI] tapi ellek ... tiada!!!

4. Isu Pintu gerbang masih tidak terjawab [baca Utara News SINI].


... berita sebuah portal yang melaporkan pembaziran RM9.7 juta wang rakyat Selangor hanya untuk menaik taraf pintu gerbang.....


5. Isu DEIG yang hilangkan RM7.65 billion masih tidak terjawab. Usahlah nak mainkan isu 1MDB. Jumlah yang hilang dan tidak diketahui lagi banyak kes DEIG.
Baca di Pak Din SINI

6. Banyak lagi ....Utara News pun ada huraikan dalam artikel Pintu gerbang.

Baik Kak Wan, alasan jaga Selangor tak done, kerajaan bertanggungjawab mesti jawab hal-hal ini kepada rakyat sebelum nak jadi wakil rakyat tempat ini ... apa lagi alasan? 

Comments (0)