Followers

Nuffnang

The Unspinners

Posted by Unknown | Posted on 11:18 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Ingatkan calun pelam India ... rupanya pelam Kerala

Posted: 01 Jun 2016 11:00 PM PDT

Pelam Kerala oren diluar tapi dalam tak semesti oren .. mungkin hitam

Rupanya ada hadirin Mukatamar PAS akui bahawa calun yang diletak di Sungai Besar adalah pelam Harum Manis ... luar hijau tapi dalam oren. Namun begitu calun yang diumumkan Pakatan Harapan tidak juga boleh dianggap pelam India yang kulit dan isinya oren.

Azhar Shukor adalah kacang lupakan kulit. Anak bekas ADUN BN di kawasan ini tidak ikut parti ayahnya walaupun dapat banyak manafaat dari kedudukan bapa sebagai pemimpin UMNO.

Memang ada ahli UMNO yang masuk PAS dan ahli PAS masuk UMNO, tapi hanya orang kurang bernas fikiran sertai PKR. Lebih tak masuk akal adalah orang UMNO masuk Amanah.


Ini hanya menimbulkan  sangkaan bahawa calun Amanah ini adalah calun pelam dari Kerala. Luar warna oren tapi dalam warna lain ... mungkin hitam. Kehadirannya hanya sebagai pengacau macam Syed P***mak di Kuale. 

Maka bila Azhar masuk Amanah atau PAS perlu dissiasat.

Walaupun Azmin tiada di majlis pengumuman [baca CTS https://gelagatanwar.wordpress.com/2016/06/01/azmin-nekad-jika-dia-jatuh-pkr-turut-runtuh/], tidak bermakna Azhar bukan pelam kerala. Kata Kak Wan, Azmin tidak hadhir kerana nak jaga keharmonian kerajaan Selangor memandangkan PAS adalah sebahagian kerajaan Selangor.

Cuba jangan perbodohkan rakyat jelata. Kata saja Kak Wan dah gaduh dengan Azmin maka ramai pemimpin PKR bosan dengannnya. Azmin dah gaduh dengan DAP maka pemimpin DAP bosan dengannya.

Azhar masih berkemungkinan adalah calun pelam Kerala sebab Amanah masih kekalkan hubungan dengan proTun dan sokong Deklarasi tipu tandatangan. Tun M pun memang dah rancangan untuk letak ketua cawangan UMNO untuk tanding. Anak bekas pemimpin UMNO tempatan masih berguna untuk pecah undi UMNO dan berperanan sebagai pengacau.


Amanah kompang Azhar sebagai orang tempatan sebab bapak dia orang Sg Besar. Hairannya kenapa dia undi di Temerloh dan lahir di terengganu?


Rasanya isi kecil dan tak timbul pula seorang calun Syed Kepala B***h pula di Sg Besar yang maki arwah suami arwah Dato Noriah kasnon.

Harap dalam masa kempen bulan puasa, berhemah dalam berkempen. Fokus pada rekod calun, isu yang diperjuangkan, kritikan membina dan bukan hentam peribadi, dan tiadalah psywar bodoh yang cetek pemikiran sering bertujuan untuk tipu dan perbodoh pengundi.

Sikap calun PAS di Kuala Kangsar (http://www.agendadaily.com/Politik/calon-pas-kuala-kangsar-minta-jangan-kempen-guna-isu-edah-mastura.html) sangat berhemah.

Muga politik berhemah dan beradab sopan di PRN Sarawak dikekalkan sebagai politik di Semenanjong. Ada sesuatu yang boleh dipelajari dari orang yang satu masa ada pemimpin pembangkang anggap masih pakai cawat.

Mutahir ini penyokong pelam Kerala brutal dan tak malu dan segan untuk bersikap biadap. Contohnya Ratu naga dll.

Baca tentang pencalunan Azhar di http://snapshot2016.blogspot.my/

Syed P***mak jual kuew tiow tepi jalan minta maaf?

Posted: 01 Jun 2016 07:00 PM PDT


Malaysiakini menyiarkan laporan dengan berjodol Syed P***mak yang biadap lagi kurang ajar meminta maaf. Bila dah kena bantai baru nak minta maaf

Apa sekali alasan dia untuk marah hingga terlepas kata nesta sedemikian ianya tidak boleh diterima. Tiada sebab untuk bersikap biadap lagi kasar. Tambah lagi, yang dimakinya baru hilang seorang yang dikasihi.

Jika balu itu yang bersikap kasar kerana dalam tekanan perasaan, boleh kita maafkan. Apakah dengan alasan hanya mahukan orang asal Kuala kangsar untuk tanding di Kuala Kangsar maka perlu sekali berbahasa kesat?

Betul ke Syed P***mak ini masih lagi ada jiwa Kuala Kangsar dalam sanubarinya? Betulkah dia begitu perihatin dengan tempat asalnya? Dengar komen orang kuale yang mengenalinya di Snapshot2016. 
http://snapshot2016.blogspot.my/2016/06/jasa-syed-pmak-vs-datin-mas.html


Jangan buang duit untuk hilang deposit Syed. Baik kamu guna buat besarkan business kuew tiow kamu.

Apalah team Tun M. Kalau nak jadi pengacau pun, kenapa guna P***mak macam gini? Terdesak sangat ke Tun M?

Terlupa pula, tiada bezanya Syed P***mak dengan Dato Seri Khairuddin yang kini tak ngaku pula dia disebalik buku 30 dalil terhadap Anwar Ibrahim. Itu dah kes penipu P***mak!

Kenapa penyokong Tun M jenis pariah-pariah???

Syed Rosli nafi dia diupah Tun M. Jika benar, kamu bukan penjual kuew tiow tepi jalan tapi CEO public listed company. Ingat orang tak tahu Syed JASA yang pentaksub Tun M dan Sanusi itu ketua cawangan Taman Cempaka atau mungkin dah mantan.

DIa juga kata dia diugut bunuh. Kah kah kah .... rasanya orang lagi percaya diugut nak bunuh orang dari dia diugut bunuh.

Pinjam tatabahasa Syed Rosli, Malaysiakini sudah main p***mak

Posted: 01 Jun 2016 07:07 AM PDT


Hairan betul ... macam-macam Malaysiakini laporkan berita negatif dari sumber berita yang tidak sahih dan adakala hanya spin, dan fitnah mengenai Riza Aziz. Baca di SINI.

Adakah laporan sedemikian masih kurang berkesan untuk membinasakan reputasi Riza, ibunya Datin Seri Rosmah dan bapa tirinya Dato Najib hingga terpaksa direka suatu pembohongan? Laporan tersebut di Snapshot2016 http://snapshot2016.blogspot.my/2016/06/laporan-malaysiakini-pmak-cuba-laga.html

Riza tidak keluar semasa Najib berucap di konvensyen Permata tetapi dilaporkan dia telah keluar. Hanya sebab Riza tidak mahu melayan media yang akan bertanyakan soalan yang hanya melambong dan bukan menorak jawapan.


Adakah ini satu cara Malaysiakini untuk mencemarkan Majlis Konvensyen Permata yang mereka sendiri laporkan sebagai berkilauan seolah-olah mahu playdown kejayaan Permata?  Mereka juga yang gembar gemburkan kedatangan 1,500 ke persidangan permata seolah-olah itu saja kejayaan Permata.


Tidak pedulilah mereka ada menang kes saman baru-baru ini. Rasanya sudah sampai masanya Malaysiakini diajar seperti The Malaysian Insider.

Mahu berlaku amanah dan telus dalam laporan berita atau menu menipu?

Jika akhirnya Riza ditahan oleh FBI atau PDRM untuk disiasat atau didakwa, itu lainlah. Ini macam-macam dilaporkan tapi akhirnya hanya mahu direka cerita untuk regangkan hubungan Riza dan bapa tirinya.

Dibuatnya Riza ditahan untuk siasatan, pasti mereka akan tambah dengan pelbagai andaian terhadap ibu atau bapa tirinya. Harap pihak berkuasa bertindak sebagaimana mereka sedia bertindak jika andaian Mkini salah dan laporan Mkini berniat jahat.

Meminjam kata-kata Syed Rosli yang hamlau, Mkini memang p****mak

Ingatkan bila dah pecat, tak guna lagi strategi kempen Husam

Posted: 01 Jun 2016 12:00 AM PDT


Yusman Zahari naikkan posting tentang PAS beri minyak hitam free pada Mat Morot di Kampung menora Kuala Kangsar. Panjang lebar dia bincang ini adalah tindakan rasuah pengundi SINI.

Kami tidak mahu tekankan hal ini kerana nanti ada yang tidak faham keadaan di Sarawak tuduh pula BN pun guna strategi rasuah di PRN Sarawak.

Padahal orang pendalaman memang lazimnya sentiasa guna peluang yang ada untuk minta bantuan kerajaan di kawasan yang kemudahan awam asas tak sampai. Lain kata, kemudahan kerajaan tak sampai maka mereka minta bantuan kerajaan untuk masyarakat atau rumah panjang mereka.

Tambah lagi, semua yang dimum dan diberi dah memang dalam perancangan. Sebelum itu dah umum di tempat lain.

Tentang hal minyak hitam free ni, kami teringat inilah taktik yang dimulakan Dato Husam Musa ketika menjadi Pengarah Pilihanraya kecil suatu masa dahulu.

Seejak dibuang keahlian, sedih betul nampaknya. Kelihatan macam kesal dengan tindak tanduk PAS. Siap menangis sekali yob.

Tindak tanduk diri sendiri tak ingat ye? Baca http://snapshot2016.blogspot.my/2016/06/husam-kesal-dipecat.html

Rasanya jika Dato Takiyuddin sedia tawarkan Husam untuk datang Muktamar, strategi pilihanraya Husam pun masih boleh diguna. Dia tak daftar dengan penjabat MOSTI untuk copyright hehehe ...  

Comments (0)