Followers

Nuffnang

Taipingmali (tm)

Posted by Unknown | Posted on 1:15 PG | Posted in

sumber :-

Taipingmali (tm)


Isu jambatan Manong bukan boleh siap seperti buat terowong pulau pinang. #KEKALBN

Posted: 08 Jun 2016 10:58 PM PDT


WZWH.blogspot
"I have a dream"-Membuka Kuala Kangsar (KK) kepada dunia.

Datin Mastura bertanding kerana beliau percaya banyak perkara besar beliau mahu usahakan bagi KK.

Ini memandangkan beliau mempunyai personal knowledge ketika arwah suami berjuang membangunkan KK. Antara projek besar itu:

Pertama: Pembinaan Jambatan Manong

Kedua: Projek membaikpulih dan pembangunan tebing sungai persisiran KK

Ketiga: Projek pelancongan membuka KK kepada dunia

Keempat: Projek Menora highway jalan pintas

Kelima: KK bandar ilmu-sekolah agama, universiti, MRSM

Mewujudkan prasarana istana, budaya dan kraftangan menggalakkan lebih ramai pelancong datang ke KK.

Disamping potensi sungai di KK dipergunakan sepenuhnya sampai pelancong boleh duduk dan bermalam di tepi sungai KK disamping kualiti air sungai diperbaiki.

Inilah impian calon BN PRK Kuala Kangsar.

WZWH boleh guarantee pengundi PRK Kuala Kangsar memilih Datin Mastura sebagai ahli parlimen Kuala Kangsar adalah keputusan yang tepat bagi mencapai tema "Membuka Kuala Kangsar Kepada Dunia".

Kerja biadab dan tidak bertanggungjawab #KEKALBN #PRKKUALAKANGSAR #PrkSgBesar

Posted: 08 Jun 2016 09:35 PM PDT

Ini adalah perbuatan yang paling sialan telah dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.  Perlu didakwa di mahkamah.  Siapa lagi kalau bukan kerja Dap. Pan mana tahu tulis cina. 

Syabas Dato Jamaluddin yang bertindak cepat untuk merobohkan dengan menggunakan jentolak.  

PAN sudah desperate kerana tiada sokongan pengundi Melayu, Pengundi Melayu hanya akan undi BN dan PAS.  Sent from Samsung tablet.

Alumni Kelab UMNO Luar Negara tawar perkhidmatan kesihatan percuma dalam kempen #PRKKUALAKANGSAR

Posted: 08 Jun 2016 08:14 PM PDT

Alumni Kelab UMNO Luar Negara telah mengadakan pemeriksaan perubatan percuma kepada warga emas dan uzur di kawasan PDM Ulu Kenas memberi peluang lebih baik kepada warga emas untuk menikmati kesihatan yang lebih sempurna.

IMG_3080

Pengerusinya, Datuk Ahmad Maslan menjelaskan, dua orang doktor dan seorang staff nurse bersama-sama dalam lawatan ke lapan buah rumah yang melibatkan 10 orang pesakit yang uzur.

"Ia sebagai tanggungjawab sosial kami khususnya membantu BN dalam PRK Kuala Kangsar ini, lebih-lebih lagi Allahyarham Datuk Wan Khair-il Wan Ahmad merupakan bekas AJK Alumni Kelab UMNO Luar Negara.

"Ianya sedikit sumbangan atas nama NGO sebagai mengenang jasa-jasa Allahyarham bersama Alumni mahupun sebagai pemimpin masyarakat di kawasan Kuala Kangsar ini," ujarnya yang juga Ahli Majlis Tertinggi UMNO.

Tambahnya, BN telah menubuhkan gerakan media sosial di kedua-dua kawasan pilihanraya parlimen (Kuala Kangsar dan Sungai Besar) dalam usaha BN mengekalkan kedua-dua kerusi Parlimen ini.

"Walaupun calon BN di Kuala Kangsar ini tidak boleh berkempen secara bersemuka, namun calon masih boleh berhubung dengan masyarakat dan pengundi secara maya, secara media online, satu kaedah terkini, yang canggih dan diguna pakai dan diminati oleh anak muda ketika ini.

"Saya juga dapati, nama Datin Mastura ini sudah menjadi trending di dunia maya pada ketika ini, dalam erti kata lain, ramai yang ingin mengetahui dengan lebih lanjut siapa Datin Mastura ini," tambahnya ketika ditemui selepas program Rawatan Percuma di Ulu Kenas, di sini petang Rabu.

Ujarnya yang juga Pengerusi Biro IT dan Media Sosial UMNO, walaupun ada dakwaan bahawa perkembangan semasa ini tidak memberikan kelebihan kepada Datin Mastura, namun beliau menjelaskan bahawa anak-anak Datin Mastura juga turut berkempen membantunya.

"Saya yakin pencalonan Mastura Mohd Yazid sebagai calon BN dapat meneruskan legasi tempat suaminya, Datuk Wan Khair-il Anuar Wan Ahmad berikutan jasa-jasa dan kecemerlangan Datuk Wan sebelum ini di Kuala Kangsar dapat diteruskan oleh Mastura.

"Beliau sudah lama membantu Arwah Wan Khair-il ketika menjadi ADUN Bukit Chandan selama 5 tahun dan Ahli parlimen selama 3 tahun, serta sudah menjadi isteri kepada Allahyarham hampir 30 tahun.

"Itulah kelebihannya, dia `orang Kuale' yang sering  mengikuti suaminya, dan mewakili suaminya pada program-program ketika suami tidak ada di dalam kawasan," katanya.

Dalam masa yang sama, beliau  yakin penduduk tempatan sentiasa mengingati jasa-jasa Datuk Wan Khair-il.

Penduduk tempatan juga katanya lagi memahami jasa itu boleh diteruskan oleh orang yang terapat dengan Datuk Khair-il. Bukan orang tidak ada kena mengena seperti PAS, PAN, PEN (Calon Bebas) itu.

Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Kangsar Perak menyaksikan pertembungan empat penjuru antara calon Barisan Nasional (BN), PAS, Parti Amanah Negara (PAN) dan BEBAS.

Pengundian awal bagi PRK Kuala Kangsar adalah pada 14 Jun dan hari pembuangan undi pada 18 Jun.

PRK Kuala Kangsar diadakan berikutan kematian penyandangnya Allahyarham Datuk Wan Khair-il Wan Ahmad dalam insiden nahas helikopter 5 Mei lalu.
Sent from Samsung tablet.

#KEKALBN #PRKKUALAKANGSAR : Kempen hari keempat

Posted: 08 Jun 2016 04:12 PM PDT

Pengerusi  Alumni Kelab UMNO Luar Negara, Datuk Ahmad Bin Maslan bertemu pengundi warga emas Hajah Habshah Binti Alang Osman dan suami,Abdul Rahman Kulop Idris pada  program 'Doktor Masuk Kampung' sempena kempen pilihanraya  kecil Parlimen Kuala Kangsar di DUN Ulu  Kenas hari ini.- Foto: MediaUMNOSent from Samsung tablet.

KUALA KANGSAR : Fitnah Menjadi “Ulam-Ulaman” PAN Untuk Meraih Undi

Posted: 08 Jun 2016 04:04 PM PDT


Mengundi PAN adalah bersamaan maksud memberikan undi kepada sebuah parti DAP chauvanis yang amat kejam dan zalim serta perkauman disamping menindas kaum lain .

DAP sebagai "God Father"  kepada PAN akan terus menggunakan "Balacinya" PAN untuk memecah belahkan Melayu dalam pilihan raya.

Sudah menjadi adat dan resam semasa pilihanraya, pembangkang akan cuba membuat ceramah yang yang bersifat fitnah dan pembohongan untuk menipu rakyat bawahan. Pembangkang langsung tidak merasa berdosa akan tindakan yang mereka lakukan kepada rakyat.

PAN Dan DAP


Kenikmatan melakukan pembohongan itu seakan sudah tidak dapat diubah dan dibendung lagi. Kini dengan penuh bangga mereka lakukan. Apakah ini  corak kepimpinan yang diingini oleh rakyat?

PAN dengan penuh bangganya  melakukan fitnah dan pembohongan terhadap rakyat Kuala Kangsar terhadap  pemimpin Perak tanpa mempedulikan  dosa pahala secara tiada bersempadan mereka laungkan  kenyataan fitnah sebagai cara untuk mendapatkan undi.

Rakyat tentunya lebih matang sekarang dalam memilih pemimpin bukan hanya kerana parti akan tetapi  rakyat juga inginkan pemimpin yang mempunyai nilai-nilai murni yang menjadi amalan kehidupan yang boleh dibanggakan oleh rakyat Kuala Kangsar.

Ini pasti, kepimpinan yang baik budi dan akhlaknya akan menjamin satu pemerintahan yang terbaik dan boleh dijadikan teladan kepada rakyat. Sudah pastinya rakyat Kuala Kangsar akan memilih pemimpin seperti ini dan bukan memilih pemfitnah sebagai pemimpin mereka.

Timbalan Pengerusi PAN, Mohammad Nizar telah menuduh MB Zambry Abd Kadir kononnya telah memberi tanah kepada pihak tertentu. Tuduhan PAN itu dikecam oleh Zambry.

Menyifatkan Mohammad Nizar sebagai 'penipu bersiri', Zambry berkata bekas menteri besar Perak itu dilihat tanpa henti memfitnah dan membangkitkan isu tertentu walaupun telah diperjelaskan kerajaan sebelum ini.

"Saya amati perangai dia tidak habis-habis buat serangan. Bayangkan bulan Ramadan pun dia nak menipu," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat penyelarasan jentera pilihan raya kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar di sini.

Mengenai dakwaan kerajaan negeri memberikan tanah seluas 45,324 hektar kepada pihak tertentu, Zambry berkata perkara itu telahpun diperjelaskan sebelum ini termasuk pada sidang Dewan Undangan Negeri Perak.

"Pembangkang ini telah kekeringan dan habis modal, sebab itu akan buat pembohongan," katanya.

Nizar menuduh kononnya kebiadapan Najib dan Zahid Hamidi merampas kerajaan Perak ini di bumi Kuala Kangsar, maka 'Allah jadikan pilihan raya kecil di sini'.

"Saya tidak terkejut dengan apa yang keluar dari kalam beliau (Nizar), kerana rupanya beliau belum pernah berubah dan belum cukup bertaubat dengan apa yang beliau alami sebelum ini.

"Saya syukur kerana beliau berkata demikian, mudah-mudahan taubat beliau segera diterima Allah swt," kata DS Ahmad Zahid.

Pemimpin PAN ini seharusnya sedar sewaktu pemerintahannya di Perak,  Nizar telah banyak membelakangkan  kepentingan bangsa Melayu dengan menidakkan hak-hak Melayu di Perak. Pemberiaan tanah-tanah sehingga 999 tahun kepada DAP adalah satu tamparan yang hebat kepada sejarah Perak.

Bukan itu sahaja, pengagihan kontrak semuanya telah membelakangkan hak-hak Melayu dalam negeri Perak. Sesungguhnya  rakyat Perak sedar dan menjadi sejarah hitam  bagi mereka.

Sudah pastinya  rakyat Perak tidak mahu lagi ditipu dengan kata-kata manis DAP dan PAN dalam mendapatkan sokongan rakyat.

PRK-P067 Kuala Kangsar  kini menjadi lapangan untuk rakyat Kuala Kangsar memberikan satu komitment yang tertinggi dalam memilih calon yang cukup layak untuk memimpin mereka dan calon yang mempunyai wawasan masa depan yang jelas dan terbaik.

Justeru itu, memilih calon Barisan Nasional itu adalah pilihan yang terbaik  dan adalah pilihan yang amat tepat.

Kesilapan memilih pemimpin  akan menjadi malapetaka yang  panjang sebagaimana telah berlaku terhadap orang Melayu Pulau Pinang.

Redzuan
Sent from Samsung tablet.

Setelah 4 hari berkempen, PAN adalah sah proxy DAP

Posted: 08 Jun 2016 02:40 PM PDT


10 Pemerhatian Utama Sepanjang 3 Hari Kempen PRK P093 Sungai Besar:
1. Calon PAS tidak nampak berkempen secara agresif. Lebih mengutamakan ziarah dari rumah ke rumah dan walkabout.
2. Calon PAN menumpukan perhatian di kem DAP terutamanya di Sekinchan. Hampir setiap malam Azhar berada bersama komuniti Cina DAP. PAN seolah-olah mencuba untuk menyatakan kepada komuniti Cina DAP bahawa calon PAN adalah calon DAP. Jurucakap PAN terdiri daripada Pemimpin DAP sendiri.
3. BN menumpukan aktiviti kempen di waktu siang bersama pengundi Cina di Sekinchan. Waktu malam banyak bersama komuniti Melayu Islam di Sungai Panjang. Calon BN 'tag team' dengan pemimpin BN untuk setiap program. Di kawasan Sekinchan, Gerakan & MCA membantu menjadi pengantara antara calon BN dan komuniti Cina. Terdapat juga beberapa senario di mana calon BN sendiri yang menyantuni komuniti Cina.
4. Facebook, Twitter & Blog didominasi oleh BN. PAN banyak menggunakan platform portal pro-pembangkang seperti MalaysiaKini & Free Malaysia Today. PAS mendapat 'exposure' dengan Facebook dan portal Harakah.
5. BN memasarkan politik khidmat bakti dan memilih untuk tidak memburukkan pembangkang. Sebarang serangan terhadap pembangkang dilakukan oleh aktivis media sosial bebas pro-BN.
6. PAN/DAP banyak menyerang secara terbuka kepimpinan negara seperti GST, 1MDB dan derma 2.6B. Tidak berminat untuk berjanji akan melakukan sebarang perubahan. Kebanyakan program PAN bersama pengundi Melayu terpaksa dibatalkan kerana kehadiran sangat tidak memberansangkan. Program bersama komuniti Cina pula kehadiran dalam 40 ke 60 orang pengundi, yang lain adalah jentera parti ataupun penyokong luar kawasan.
7. BN ingin merebut undi Cina Sekinchan daripada PAN/DAP. Medan pertempuran kali ini adalah di Sekinchan dan BN memilih untuk berlawan 'head-on collision' dengan PAN. 
8. PAS memilih untuk tidak 'head-on collision' dengan PAN/DAP ataupun BN. Reaksi penyokong PAS di lapangan menyatakan mereka tidak suka/benci kepada PAN dan bukannya BN. PAN mendapat promosi negatif daripada PAS.
9. PAN dibayangi oleh DAP setiap masa. Pemimpin DAP seperti Lim Kit Siang dan Ng Sue Lim menjadi 'introducer' calon PAN kepada komuniti Cina DAP di Sekinchan. Strategi mereka adalah untuk memaksimumkan 'exposure' calon PAN kepada komuniti Cina Sekinchan. Sasaran PAN seolah-olah mahukan >80% undi Cina dan ingin memecahkan Melayu antara undi PAS atau BN.
10. BN memasarkan Calon, parti tidak begitu diketengahkan. PAS memasarkan parti, calon dan negativiti PAN. PAN memasarkan parti dan DAP. Pemimpin DAP sendiri memakai baju PAN.


#PRKSgBesar
#PRKSungaiBesar
#SungaiBesar

Rafizi kekal bangang dan kurang akal #KEKALBN #PRKKUALAKANGSAR

Posted: 08 Jun 2016 03:49 AM PDT


Merujuk kepada ‘pertanyaan’ YB Rafizi Ramli tentang penggunaan pesawat peribadi oleh Isteri Perdana Menteri, perlu difahami bahawa kehadiran beliau di Istanbul, Turki adalah bagi menerima anugerah “3G Children Welfare Award” bagi pihak Permata Negara di dalam Majlis Global Good Governance Award 2016.   

‘Pendedahan’ ini bersifat jahat kerana beliau cuba memesongkan pandangan rakyat bahawa Isteri Perdana Menteri sedang melakukan suatu pembaziran. Tuduhan ini jelas merupakan suatu fitnah apabila mengatakan lawatan ini bersifat bermewah-mewah. Isteri Perdana Menteri menempuh perjalanan hampir 13 jam ke Istanbul hanya untuk menerima anugerah dan menyampaikan ucapan. Beliau bergegas pulang selepas majlis tersebut kerana perlu menghadiri Mesyuarat Agong Persatuan Pandu Puteri Malaysia yang akan dirasmikan oleh Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong. Mana mungkin Datin Paduka Seri Rosmah dapat menghadiri semua acara-acara penting sekiranya mengikuti jadual penerbangan pesawat komersil.

YB Rafizi dengan sengaja cuba menimbulkan persepsi negatif terhadap Isteri Perdana Menteri di dalam tempoh berkempen di Pilihanraya Kecil Kuala Kangsar dan Sungai Besar. Beliau sepatutnya menggunakan tempoh berkempen ini untuk memberitahu rakyat apa sumbangan parti beliau tawarkan kepada rakyat bukannya membuat ‘pertanyaan-pertanyaan’ yang tidak kena-mengena dengan Pilihanraya Kecil. Sekurang-kurangnya Datin Paduka Seri Rosmah mengilhamkan suatu program yang memberi manfaat kepada ribuan anak-anak malahan program ini mendapat pengiktirafan dunia. YB pula apa program yang telah dilaksanakan? Harapnya pertanyaan-pertanyaan YB ini bukanlah gurauan semata. Tambahan pula bulan Ramadan yang mulia ini kita dianjurkan berbuat baik sesama insan. 

Untuk pengetahuan YB Rafizi Ramli, Program Permata Negara adalah sebuah projek kerajaan di bawah Bahagian Permata, Jabatan Perdana Menteri dan Isteri Perdana Menteri Datin Paduka Seri Rosmah Mansor merupakan Penaungnya. Program Permata Negara adalah cetusan ilham beliau.

Menjawab persoalan YB Rafizi perjalanan Isteri Perdana Menteri ke Istanbul tidak dilaporkan dan tidak diketahui, ingin saya jelaskan belum pernah berlaku dalam mana-mana berita melaporkan aturan perjalanan seseorang kenamaan kecuali berita mengenai aturcara lawatan.

Maka, saya ingin menjawab soalan-soalan yang ditujukan YB Rafizi Ramli,

SOALAN
1. Kenapa Datin Seri Rosmah Mansor tidak menggunakan penerbangan komersil untuk perjalanan ke Istanbul yang sudah tentu jauh lebih murah berbanding menyewa sebuah jet peribadi ACJ319 hanya untuk beliau?

JAWAPAN
Kerajaan tidak menyewa pesawat tersebut khusus untuk Datin Paduka Seri Rosmah Mansor. Pesawat ACJ319 No. Pendaftaran A6-CJE adalah pesawat gantian yang disewa oleh Kerajaan Malaysia bagi kegunaan kenamaan-kenamaan Negara termasuk Yang Di Pertuan Agong, Permaisuri Agong dan lain-lain kenamaan. Isteri Perdana Menteri menempuh perjalanan hampir 13 jam ke Istanbul hanya untuk menerima anugerah dan menyampaikan ucapan. Beliau bergegas pulang selepas majlis tersebut kerana perlu menghadiri Mesyuarat Agong Persatuan Pandu Puteri Malaysia yang akan dirasmikan oleh Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong. Mana mungkin Datin Paduka Seri Rosmah dapat menghadiri semua acara-acara penting sekiranya mengikuti jadual penerbangan pesawat komersil.
 

SOALAN
2. Siapa yang membuat tempahan jet peribadi tersebut dan siapa yang membayar kos sewaan tersebut?

JAWAPAN
Pesawat tersebut disewa oleh Kerajaan untuk sementara (2 bulan) sebagai gantian kepada pesawat ACJ320 yang kini dalam tempoh penyelengaraan.

SOALAN
3. Kenapa Datin Seri Rosmah Mansor sebagai seorang awam diberikan pelepasan menggunakan lapangan terbang di Pengkalan Udara Subang yang sepatutnya khusus untuk kegunaan ketenteraan dan bukan penerbangan awam seperti ini?

JAWAPAN
Pesawat tersebut adalah pesawat gantian Kerajaan maka atas sebab itu penerbangan ini menggunakan Pengkalan Udara Subang. Datin Paduka Seri Rosmah Mansor adalah Isteri Perdana Menteri Malaysia dan kedudukan beliau dari segi protokol adalah layak. Kita tidak memerlukan lepasan MCKK untuk bertanya soalan sedemikian.

Satu sahaja soalan saya untuk YB Rafizi pula, siapakah penternak ikan yang dimaksudkan oleh Latifah Koya.

Sekian, Selamat Berbuka
LOKMAN ADAM

Bapa calon PAN kecewa

Posted: 08 Jun 2016 03:48 AM PDT

Bapa kepada calon (PAN) di pilihanraya kecil (PRK) Sungai Besar merupakan seorang pemimpin tertinggi dan wakil rakyat Barisan Nasional (BN) di kawasan Tanjung Karang.

Datuk Abdul Shukur Siraj yang kini terlantar di kediamannya di Sungai Haji Dorani sejak lapan bulan lalu berasa agak kecewa dengan tindakan anaknya, Azhar Abdul Shukur yang memilih bertanding bagi pihak PAN di PRK Sungai Besar.

Ditanya mengenai kecenderungan politik anaknya yang tidak sehaluan dengan beliau, Abdul Shukur mendedahkan perangai anaknya itu sejak dari bangku sekolah lagi tidak sehaluan dan membangkang Kerajaan BN.

"Dia memang dari dulu lagi, daripada dia sekolah lagi.. dia tak ada minat dengan BN," katanya dengan nada sedih.

Abdul Shukur juga pasrah dengan kehendak anaknya itu dalam berjuang di pentas politik, walaupun tidak sehaluan dengan Kerajaan yang pernah berjasa kepada rakyat kampung dan keluarganya.

Bekas Ketua Umno Bahagian Tanjung Karang itu turut mengakui bahawa calon BN, Budiman Mohd Zohdi merupakan seorang anak muda yang berkelakuan baik dan banyak berbakti kepada masyarakat khususnya penduduk DUN Sungai Panjang.

"Budiman bagus," jawabnya ringkas.

Sent from Samsung tablet.

Nizar Jamaluddin tak serik buat fitnah dan dosa #KEKALBN #PRKKUALAKANGSAR

Posted: 08 Jun 2016 03:32 AM PDT

Pengundi Kuala Kangsar perlu menolak  (PAN) bagi “mengajar” mereka berikutan keceluparan pemimpinnya yang tidak menjaga sensitiviti pihak lain yang baru sahaja kehilangan salah seorang ahli keluarga.

Bagi Ahli Parlimen Lenggong, Shamsul Anuar Nasarah, penting untuk seorang pemimpin menjaga peradaban dalam mengeluarkan kata-kata apatah lagi jika ia mampu mengguris hati mana-mana pihak.

WhatsApp-Image-20160601 (4)“Kenyataan Nizar (Datuk Seri Nizar Jamaluddin) jelas menggambarkan beliau seorang pemimpin yang bercakap ikut sedap mulut dan seorang pemimpin yang tidak matang berpolitik. Kenyataan ini juga jelas beliau seorang yang sentiasa mengeluarkan kenyataan kontrovesi bagi menarik perhatian pada diri dan partinya.

“Dalam minggu ini sudah beberapa kali beliau mengeluarkan kenyataan kontrovesi begini, pada saya PAN sudah tahu mereka kehilangan pengaruh dan kerana itu kenyataan sebegini bagi menarik perhatian rakyat kepada PAN.

“Bagi mengajar keceluparan mulut mereka, rakyat Kuala Kangsar mesti menolak parti seumpama ini kerana mereka tidak cerdik memimpin,” katanya kepada BNBBC portal.my pada Rabu.

Beliau berkata demikian bagi mengulas kenyataan Bekas Menteri Besar Perak, Nizar yang menyatakan nahas helikopter mengorbankan ahli parlimennya, Datuk Wan Mohammad Khair-il bulan lalu bagi memberi laluan kepada PRK sebenarnya petunjuk Allah ‘mengajar’ Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan timbalannya, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Nizar turut menyifatkan BN sebagai tidak ‘reti bahasa’ apabila terdesak mencalonkan balu allahyarham, Datin Mastura Mohd. Yazid yang masih bersedih lagi.

Kononnya langkah BN itu sebagai tidak menghormati budaya dan melanggar tertib kerana tempoh edah wanita tersebut belum habis, sekali gus ‘membantai’ UMNO yang enggan memilih ramai lagi calon lain berkelayakan

Dalam pada itu, Ahli Parlimen Bagan Serai, Dr Noor Azmi Ghazali turut membidas keceluparan Nizar.

Katanya, Nizar sememangnya tidak layak menjadi pemimpin berikutan kebodohan yang ditunjukkan kepada semua penduduk di Kuala Kangsar.

“Satu kenyataan yang jelas menunjukkan kebodihan Nizar, dia lupa kah segala yang terjadi adalah kehendak ALLAH jua. Kita mesti terima takdir, qada dan qadar dengan bersangka baik pada ALLAH.

“Segala yang terjadi pada dunia ini adalah pengajaran pada semua dan ada hikmahnya. Jadi adalah jelas kata-kata Nizar tunjukkan dia tak faham apa yang ALLAH hidangkan untuk insan semua.

“Saya cadangkan elok lah Nizar guna sebaik nya bulan Ramadhan Al-Mubarak ini untuk belajar dengan mana-mana orang alim tentang perkara ni, jangan lah buat kenyataan yang menyerlahkan kebodohan sendiri, silap-silap boleh jadi satu dosa pulak,”

PRK 067 - Kita Bertanding Untuk Menang Bukan Saja-Saja #KEKALBN

Posted: 08 Jun 2016 02:51 AM PDT

PRK: Kisah Ceramah Mat Sabu Tersasul Silap Fakta #KEKALBN

Posted: 08 Jun 2016 02:44 AM PDT

Gangguan bekalan air di Rehat dan Rawat Gambang #KEKALBN

Posted: 08 Jun 2016 02:05 AM PDT

Syarikat konsesi Lebuhraya Pantai Timur (LPT), ANIH Berhad ingin memaklumkan bahawa berlaku gangguan bekalan air di kawasan Rehat dan Rawat (R&R) Gambang Pahang, di kedua-dua hala susulan tekanan air yang rendah dan penurunan paras air kolam, sekali gus menjejaskan peniaga dan pengguna di kawasan berkenaan.

Comments (0)