Followers

Nuffnang

Taipingmali (tm)

Posted by Unknown | Posted on 2:32 PG | Posted in

sumber :-

Taipingmali (tm)


ZURAIDA MP AMPANG PROKSI AZMIN ALI PULA BAKAL DI SOAL SIASAT SPRM KERANA KEKAYAAN ZURAIDA MELAMPAUI KEMAMPUAN

Posted: 21 Jun 2016 10:16 PM PDT

1. Selepas penahanan S Manikavasagam mantan MP Kapar kecoh seorang lagi orang kuat Menteri Besar Selangor, Azmin Ali bakal dicekup Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Selain Aduan banyak terhadap Manikavasagam sehingga dia tertangkap dengan duit RM30k, aduan terhadap Zuraida atau Mak Lampir tidak kurang banyaknya. Harta-harta Zuraida didedahkan kepada umum kini.

2. Berikut senarai pemilikan kenderaan mewah Zuraida Kamaruddin, Timbalan Pengerusi PKR Selangor yang juga Ketua Wanita PKR Pusat yang telah dikenal pasti. Iaitu;

1. BNT9138 - KERETA MERCEDES BENZ S280
2. BAT1111 - KERETA TOYOTA VELLFIRE
3. WTY575 - KERETA MERCEDES BENZ C200
4. BHT63 - KERETA TOYOTA FORTUNER 2.5G
5. W2956U - MOTORSIKAL DEMAK EX 90
6. W6901J - KERETA HONDA CIVIC HYBRID
7. WWA276 - KERETA TOYOTA HILUX D/CAB 3.0G
8. WTY1547 - KERETA TOYOTA HILUX D/CAB 2.5 AT
9. WRL575 - KERETA VOLVO XC90 2.5T

3. Semakan dalaman dengan JPJ kepada semua kenderaan (8 kenderaan) menunjukkan atas nama Zuraida Kamaruddin. Dengan gaji Ahli Parlimen terbaru RM16,000 sebulan tidak mungkin mampu memiliki semua kenderaan di atas. Dengan ertia kata lain pemilikan harta Zuraida melebihi kemampuannya. Persoalannya dari manakah Zuraida memperolehi pendapatan untuk membeli kenderaan mewah?

4. Fakta yang menarik perhatian, hanya satu kenderaan yang dimiliki oleh Zuraida (seperti dalam senarai) bukan atas nama beliau iaitu nombor pendaftaran BNT9138, Sebuah KERETA MERCEDES BENZ S280. Kereta ini didaftarkan atas nama sebuah syarikat. Iaitu;

Hanspec (M) Sdn Bhd
Suite 6.01 6th Floor
MENARA TKSS NO 206
JALAN SEGAMBUT
51200 KL

5. Siapakah syarikat Hanspec ( M) Sdn Bhd? milik saudara, proksi atau rakan perniagaan Zuraida?. Semakan menunjukkan ia dimiliki oleh orang Cina. Apa kepentingan syarikat ini boleh menghadiahkan kenderaan Mercedes Benz S280 kepada Zuraida? Kenderaan ini kelihatan digunakan oleh Zuraida dan disimpan. [Pemilikan Pengarah akan didedahkan kemudian].

6. Admin percaya tangkapan Manikavasagam Ketua Cabang PKR Kuala Selangor itu merupakan titik permulaan kepada pendedahan Rasuah Rafizi terhadap Azmin dan Kerajaan Selangor.

7. Memandangkan Zuraida ketika isu NFC Shahrizat dan Kisah Zahida Rafik RM1.5 juta begitu galak untuk mendedah kini giliran beliau pula sebagai ayam tambatan Azmin Ali pula menerima nasib sama. SPRM mesti ambil tindakan tegas atas laporan aduan terhadap Zuraida.

Pemimpin Pembangkang Yang Sakit Bukan Pengundi

Posted: 21 Jun 2016 03:28 PM PDT

“Mereka sebenarnya yang berpenyakit sehingga menyebabkan rakyat khususnya pengundi di Sungai Besar dan Kuala Kangsar menolak parti yang mewakili pakatan mereka iaitu Amanah, kalau mereka tak berpenyakit, rakyat akan mengundi dan memberikan kemenangan kepada mereka”, demikian menurut Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Jamal Yunos.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli pada Ahad lepas, yang mengatakan rakyat derita dengan dua penyakit iaitu sentimen perkauman atau keagamaan dan penyakit kebendaan sehingga memberi kemenangan kepada BN dalam dua PRK berkenaan.

Jelasnya lagi penyakit pembangkang ini makin kritikal dengan barah yang lebih teruk iaitu tidak mampu menerima hakikat bahawa parti mereka kalah dalam kedua-dua PRK tersebut.

“Lebih teruk di Kuala Kangsar apabila mereka bukan sahaja kalah kepada BN malah PAN (Parti Amanah Negara)  ketinggalan kepada parti Pas yang mana ada bekas pemimpin mereka melabelkan Pas sebagai parti kebudak-budakan,” ujarnya  yang juga Pengerusi BN Parlimen Sungai Besar dan Pengarah Jentera Pilihanraya Sungai Besar baru-baru ini.

“Rafizi, Tony Pua dan parti-parti pakatan ini tidak perlu diubati lagi, tak payah nak bagi ubat dan sebagainya, sebaliknya kita `talkin’kan pada PRU 14 yang akan datang.

“Teruskan penyatuan kita, kerja keras kita, ukhwah di kalangan ahli UMNO dan perkukuhkan kerjasama yang lebih erat bersama rakan-rakan kompenan BN yang lain, dekati dan selami masalah rakyat, insya-Allah mereka akan kembali menyokong dan bersama BN dalam pilihan raya yang akan datang,” tambahnya lagi.

Terdahulu, kemenangan cemerlang BN dalam PRK Parlimen Kuala Kangsar dan Sungai Besar pada 18 Jun lalu meletakkan pemimpin pembangkang bagaikan cacing kepanasan seperti Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua dan Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli yang mempersoalkan keputusan pengundi terus memberi sokongan kepada BN.-MediaUMNO

Comments (0)