Followers

Nuffnang

Taipingmali (tm)

Posted by Unknown | Posted on 2:22 PG | Posted in

sumber :-

Taipingmali (tm)


Rafizi Ramli Perlukan Rawatan Mental Dengan Segera

Posted: 19 Jun 2016 11:10 PM PDT

Kenyataan Media Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP) Ramesh Rao

Kalau dulu, Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP) Ramesh Rao membuat cadangan kepada Tun Dr Mahathir Mohamad supaya menjalani rawatan dan pemeriksaan mental, kini Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli juga turut dicadangkan melakukan perkara yang sama.

Ia berdasarkan kenyataan yang dibuat Rafizi di akhbar Sinar Harian hari ini yang menghina pengundi di kawasan Parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar dengan menganggap mereka berpenyakit.

"Rafizi Ramli dah gila, perlukan rawatan mental dengan segera.

"Wakil mereka kalah teruk dalam dua pilihan raya kecil di Sungai Besar dan Kuala Kangsa tapi kenapa tidak mahu salahkan diri sendiri? sebalinya hina pula pengundi berpenyakit," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

PRK di Sungai Besar menyaksikan Barisan Nasional (BN) dan calon mereka, Budiman Mohd Zohdi menang dengan majoriti yang amat besar iaitu 9,191 undi dan calon BN Kuala Kangsar, Mastura Md Yazid juga menang besar dengan majoriti 6,969 undi.

Ramesh berkata tidak dapat difahami secara jelas mengapa Rafizi bertindak menuding jari kepada pengundi yang sudah memberikan mesej jelas kepada kepimpinan pembangkang supaya berhenti melakukan strategi kotor sebegitu rupa yang sudah semakin lapuk.

Hakikatnya, pembangkang sudah semakin ditolak oleh rakyat Malaysia. Mereka sudah muak dengan politik oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan Mohamad Sabu.

Politik yang dibawa oleh mereka bukan memberikan kesenangan kepada rakyat tetapi sebaliknya memberikan kesengsaraan kepada rakyat.

Menuduh pengundi berpenyakit kerana memberi kemenangan kepada BN dan bukan parti sekutu mereka adalah satu ciri jelas seseorang itu mempunyai masalah mental yang perlu diberi perhatian.

Pada kedua-dua PRK di Sungai Besar dan Kuala Kangsar, Pakatan Harapan mempertaruhkan wakil dari Amanah yang merupakan parti yang tunjangi oleh DAP.

20 Jun 2016
12.13 tengah hariSent from Samsung tablet.

"Rafizi Ramli Tidak Layak Dipercayai "Tajuddin Abdul Rahman & Mas Ermie...

Posted: 19 Jun 2016 09:07 PM PDT

Rafizi Ramli Menyalahkan Pengundi

Posted: 19 Jun 2016 04:59 PM PDT


Sejak awal penyertaan Rafizi dalam politik PKR, modalnya ialah memperlekehkan lawan, menfitnah, mencela, menuduh lawannya pemakan rasuah, mencuri duit rakyat, kamu lupa bahawa diri kamu umpama ayam yang berkokok tetapi ekor kamu penuh najis

Rafizi Ramli menyifatkan kemenangan BN di dua Pilihan Raya Kecil  akibat dua penyakit yang dihadapi oleh  pengundi sejak sekian lama.

Rafizi Ramli menyatakan bahawa perjuangan masih jauh sekiranya rakyat terus dijangkiti dua penyakit ini iaitu sentimen perkauman atau keagamaan dan kebendaan.

"Penyakit sentimen perkauman atau keagamaan di mana ramai pengundi pasrah dengan rasuah, penyelewengan dan pelbagai lagi sedang mereka mengeluh setiap hari kerana bagi mereka memerangi Cina DAP dan sekutu mereka iaitu PKR dan PAN  itu lebih penting dari membantu diri mereka sendiri.

"Akhirnya serangan perkauman yang bertubi-tubi oleh kedua-dua Umno dan Pas telah meningkatkan sokongan kepada Umno dan mengekalkan baki sokongan pengundi Melayu kepada Pas," tokok Rafizi.

Penyakit kedua iaitu kebendaan apabila dijanjikan pelbagai projek dan wang yang diagih semasa kempen.

"Baik pengundi Melayu, Cina, India, Iban, Kadazan dan semua yang lain faktor projek yang dijanjikan dan wang kebendaan yang diagihkan semasa kempen tetap berkesan mengekalkan sejumlah undi kepada mereka.

"PRK kali ini membuktikan bahawa penyakit kebendaan ini tidak mengenal kaum, agama, tempat atau masa," -

Nota Lutut,

Rafizi harus melihat bahawa pembohongan,  fitnah, penghinaan,  caci maki yang dilakukan oleh penceramah Dap, PKR dan Pan tidak lagi diterima oleh pengundi.

Pengundi mahu politik pembangunan, politik matang, politik yang menjamin keselamatan, politik yang menjanjikan kesejahteraan hidup serta ketenteraman berpanjangan.

Pengundi juga meluat dan menyampah dengan politik hasad dengki yang dilontarkan oleh Dap, PAN dan PKR semasa berkempen.

Sedarlah wahai  Rafizi bahawa masa depan politik kamu juga bakal  berakhir,  ramai ahli dan penyokong kami juga sudah bersiap sedia untuk menyisihkan kamu dalam PKR.

Kamu akan menjadi kupang tembaga yang tiada nilai. Bila kamu musnah dalam politik kamu sendiri, apakah kamu akan menuduh bahawa pengundi dan penyokong kamu dijangkiti penyakit HIV? 
Sent from Samsung tablet.

Comments (0)