Followers

Nuffnang

Taipingmali (tm)

Posted by Unknown | Posted on 2:23 PG | Posted in

sumber :-

Taipingmali (tm)


Rafizi kecut bila diterjah oleh Pegawai Khas Datin Seri Rosmah Mansor #KEKALBN

Posted: 15 Jun 2016 01:28 AM PDT

SUASANA depan pejabat PAN Kuala Kangsar tegang seketika tadi bila Pegawai Khas PM,Datuk Rizal Mansor dihalang hadir PC Rafizi pasal isu jet.Sebelum itu Rafizi yang sampai 12.37 melarikan diri mengelak dari berjumpa Rizal terus naik ke pejabat dan selepas itu budak2 PAN terus sekat pintu masuk ke pejabat PAN.

Pegawai khas isteri perdana menteri, Datuk Rizal Mansor yang tiba di Kuala Kangsar sebentar tadi dari Kuala Lumpur bagi menghadiri sidang akhbar oleh Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli untuk membuat pendedahan berterusan penggunaan jet peribadi kerajaan oleh Datin Seri Rosmah Mansor memberitahu  bahawa kehadirannya sekadar mengambil nota supaya boleh menyediakan jawapan berhubung tuduhan Rafizi itu.

"Saya nak dengar sendiri apa dia kata kerana sebelum ini semuanya berdasarkan laporan media," katanya.

Semalam, Rafizi mengumumkan satu ceramah khas akan diadakan bagi mendedahkan lebih banyak maklumat mengenai penggunaan jet mewah oleh Rosmah dalam perjalanan ke ke Istanbul, Turki.


Sent from Samsung tablet.

Watch "Rafizi lari mengelak daripada berjumpa penduduk Kuale" on YouTube

Posted: 14 Jun 2016 10:48 PM PDT

Rafizi cabut lari

Posted: 14 Jun 2016 10:36 PM PDT

https://youtu.be/dpsRVfMJYUg

PAN SUNGAI BESAR LUMPUH, PEMIMPIN SOKONG BARISAN NASIONAL #SungaiBesar

Posted: 14 Jun 2016 11:22 AM PDT

Zamzuri Mohamed Tahir:

Timbalan Ketua Parti Amanah Negara (PAN) Sungai Besar mengetuai seramai seramai 32 AJK (Penaja) parti tersebut sebulat suara menolak calon mereka, Azhar Dato' Ab Shukur dan berikrar akan membantu kempen calon Barisan Nasional, YB Budiman Mohd Zohdi di PRK P093 Sungai Besar.

Mohd Sapigni Tulus turut menggariskan beberapa sebab atas tindakan mereka, antaranya pucuk pimpinan tertinggi PAN telah meletakkan calon yang salah, tiada kredibiliti, bersifat Touch N Go, memiliki ciri-ciri bongkak, angkuh, sombong dan tidak bermastautin di Sungai Besar. (tetapi di Pahang)

Menurut Sapigni lagi;
“Jika menang sudah pasti beliau tidak mampu merencana dan melaksanakan apa-apa agenda pembangunan, sosial atau masyarakat kerana hanya berada di Sungai Besar dua kali sebulan untuk menjenguk kawasan."

Azhar Dato' Ab Shukur juga dipercayai merampas kepimpinan PAN Sungai Besar dan menyingkirkan semua pesaing-pesaing politiknya dalam parti dengan cara yang jijik dan kotor.

Sapigni juga menyeru supaya pengundi di Sungai Besar sama ada Melayu, Cina dan India memilih Budiman sebagai galang ganti Azhar kerana hanya Budiman sahaja calon yang sesuai mewakili semua penduduk di Sungai Besar.

Menurut beliau lagi, kesemua AJK (Penaja) tersebut membuat pengakuan sedemikian atas kesedaran diri sendiri, tidak dibayar walau sesen pun untuk menolak Azhar sebagai calon PAN dan bersedia dipecat dari parti.

#inilahBudiman
#KekalBN
#PRKSungaiBesar

Pas masih tidak fokus akan serangan PAN dan DAP #PrkSgBesar

Posted: 14 Jun 2016 11:02 AM PDT

Pas sudah ketinggalan zaman dan hilang  hala tuju, hilang fokus.  Masih nak menggunakan isu GST sebagai modal berkempen.

Sepatutnya Pas menyerang  PAN dan Dap dan menarik kembali pengundi dan penyokong Pas dalam  PRK kali ini.

Tidak hairanlah jika kerajaan Selangor tidak membantu Pas, sebaliknya menyokong PAN.

Calon Pas juga dikatakan cuba mengkhianati Pas, hari ini ada berita menyatakan majlis ulama Pas kecewa dengan calon Dr Rani yang menghadiri majlis iftar anjuran PAN.

Pas sebelum  ini cuba membuktikan mereka membawa politik matang nampaknya tidak menjadi kenyataan.

Apa salahnya Dr Rani pergi ke majlis PAN.  Itu menandakan beliau menyerap arahan untuk berpolitik secara matang.

Mengenai GST pula Pas tak perlu mempersoalkan nya. Ini kerana ramai peniaga kecil dan besar dan pengguna susah faham kenapa GST dilaksanakan.  GST dapat mengelakkan ketirisan cukai dan berjaya mengelak peniaga yang tamak haloba menipu kerajaan.

Selama ini dengan sistem kiraan lama peniaga sentiasa cuba untuk mengelak daripada membayar cukai pendapatan perniagaan dengan jumlah yang betul.

........................

SUNGAI BESAR-Naib Presiden PAS, Dato’ Iskandar Abdul Samad menggesa pengundi-pengundi kawasan Parlimen Sungai Besar menolak BN dan memberi undi mereka kepada calon PAS, YB Dr. Abdul Rani Osman.

“PRK Sungai Besar penting bukan sahaja untuk penduduk Sungai Besar atau Negeri Selangor tetapi untuk seluruh Negara,” ujar Dato’ Iskandar dalam kenyataannya kepada sidang akhbar hari ini.

Dato’ Iskandar berkata, PRK Sungai Besar dan Kuala Kangsar boleh dianggap sebagai satu referendum terhadap pentadbiran Dato’ Seri Najib Tun Razak. Sekiranya pengundi memberi kemenangan besar kepada BN maka kami bimbang BN akan menganggap rakyat telah memaafkan segala kesalahan-kesalahan mereka. Kami juga bimbang BN akan menganggap segala penyelewengan dan salahguna kuasa yang mereka lakukan telah mendapat restu rakyat.

“Seolah-olah isu-isu seperti 1MDB dan sumbangan 2.6 billion telah dilupakan oleh rakyat. Seolah-olah juga rakyat telah menerima perlaksanaan Good and Service Tax (GST) maka dengan itu akan terus berlaku penyelewengan dan salahguna kuasa”

“GST yang membebankan rakyat bukan sahaja akan diteruskan tetapi boleh dinaikkan kadarnya. Jika sekarang 6 peratus, tidak ada jaminan ia tidak akan dinaikkan sehingga 10 peratus seperti di Indonesia dan Vietnam jika BN menang besar,” jelas Dato’ Iskandar.

Dato’ Iskandar sekali lagi menegaskan para pengundi memberi undi kepada calon-calon PAS yang berupaya memperjuangkan nasib rakyat di dalam dan di luar Parlimen.

“Telah terbukti kemampuan PAS sejak sebelum merdeka di mana PAS telah menjadi suara rakyat. Ramai pemimpin-pemimpin PAS yang telah merengkok di dalam tahanan malah terkorban di dalam usaha mempertahankan masa depan kita,” tambah Dato’Iskandar.

Sunway jangan nak buat labu peram

Posted: 14 Jun 2016 07:34 AM PDT

Sunway sebuah syarikat besar gagal membangunkan projek di Perak wajar serah balik tanah kepada kerajaan,  jangan buat labu peram. Tak elok! Kita tahu siapa mereka! 

The Perak state government, which is a partner in the Sunway City Ipoh development, has asked Sunway Bhd to return the undeveloped portion of the land in their joint development agreement dated Sept 11, 1997. However, Sunway wants the matter to be brought to arbitration.

The property and construction group told Bursa Malaysia that its subsidiary Sunway City (Ipoh) Sdn Bhd (SCI) had on Friday last week received a letter from Perak State Secretary dated June 9 informing that the development agreement had lapsed.

“It also accordingly requests SCI to return the undeveloped portion of the land to the Perak state government,” it said without giving the size of the land.

SCI, which is 95.96% owned by Sunway’s unit Sunway City Sdn Bhd, is jointly developing Sunway City Ipoh with the Perak state government and Yayasan Perak, with SCI reportedly holding a 65% stake.

Sunway City Ipoh sits on 1,346 acres, of which only about 700 acres were net land for development, according to a news report. The RM60mil Lost World of Tambun, one of Sunway’s two premier multi-park attractions (the other being Sunway Lagoon), is a major draw for the integrated township project.

Sunway said in its announcement that SCI would “dispute the notice” and refer the matter to arbitration.

“The effect of the said notice is not expected to have any material effect on the earnings per share and net assets per share of Sunway for the financial year ending Dec 31, 2016 and beyond,” Sunway said.

The Sunway City Ipoh township project, with an estimated gross development value of over RM1bil, was planned in 1995 but was shelved for nearly five years following the Asian financial crisis.

SCI in June last year said it would launch projects worth a total gross development value of at least RM500mil at its Sunway City Ipoh in Tambun within three years, including the Lost World Outlet Mall, serviced apartments and a hote

BN Sasar 4 ribu majoriti di Kuala Kangsar #PRKKUALAKANGSAR #KEKALBN

Posted: 14 Jun 2016 06:04 AM PDTSetiausaha Badan Perhubungan UMNO Perak, Datuk Shaarani Mohamad berkata, sasaran 4,000 majoriti di Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Kangsar bukanlah sesuatu perkara yang mustahil untuk dicapai.

Jelasnya, sasaran tersebut dibuat berdasarkan kiraan kasar peratusan keluar mengundi pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 yang lalu.

Tambah beliau jika momentum 86 peratus keluar mengundi unjuran tersebut boleh menjadi kenyataan. 

"Yang kurang itu mestilah pengundi daripada pembangkang. Ini bukan satu perkara mustahil dan boleh dicapai dengan syarat kita telah mengenalpasti pengundi yang berpotensi dan tahap sokongan mereka serta bagaimana mereka akan datang mengundi.

"Jika ini dapat kita lakukan dengan baik maka untuk mencapai sasaran tersebut bukan sesuatu yang mustahil," ujarnya dalam satu wawancara khas bersama UMNO-Online.

Shaarani yang juga merupakan Pengerusi Bilik Gerakan BN di PRK Kuala Kangsar ini menegaskan, bagi merealisasikan sasaran tersebut, jentera parti yang diatur telahpun mengenalpasti dan berjumpa dengan para pengundi.

"Untuk peringkat ini saya sudah melihat semua jentera… Mereka bekerja keras untuk mengenal pasti pengundi yang berpotensi mengundi BN iaitu pengundi putih. Kita telah menjejak mereka ini yang dahulunya telah mengundi BN dan kali ini mereka tidak beralih arah.. masih penyokong BN..

"Kita juga sudah kenalpasti pengundi yang tidak keluar mengundi dahulu atas sebab-sebab tertentu dan mereka telah bersetuju untuk keluar mengundi pada kali ini.

"Begitu juga dengan pengundi luar… Kita telah kenalpasti. Mereka ini akan balik mengundi. Kerana itu kepada saya insha allah kita akan mengekalkan kemenangan di parlimen Kuala Kangsar ini," ujarnya lagi.

Sent from Samsung tablet.

MAK AIII! DARI PAS SUDAH JADI PAN.ESOK JADI DAP

Posted: 14 Jun 2016 04:04 AM PDT

INI YANG DIKATAKAN PEKATAN HARAM MACAM MUSANG

Posted: 14 Jun 2016 03:56 AM PDT

Perbedaan antara kempen Barisan Nasional dan PAN #PRKKualaKangsar #PRKSgBesar

Posted: 14 Jun 2016 02:40 AM PDT

Parti pembangkang yang terdiri daripada PAN, PKR dan DAP telah menamakan pakatan mereka sebagai Pakatan Harapan. Nama Pakatan Harapan baru dua kali digunakan. Pertama di PRN Sarawak dan kali kedua di PRK Kuala Kangsar dan Sungai Besar.

Sebelum nama Pakatan Harapan beberapa nama telah digunakan seperti Pakatan Alternatif kemudian bertukar kepada Pakatan Rakyat dan kini Pakatan Harapan akan datang entah apa nama lagi.


Sememangnya dari awal lagi, gabungan pembangkang tidak pernah menjadi, semuanya hancur dan kali ini Pas terkeluar dari pakatan, sebelum in Parti Semangat 46 yang terkeluar kerana parti tersebut dibubarkan.

Mereka diibaratkan tidur sebantal tetapi mempunyai mimpi dan cita-cita yang berbeza-beza. Masing-masing bongkak dan mempunyai niat untuk kencing kawan dan makan kawan, persengketaan pakatan baru dengan parti Pas ibarat pepatah melayu habis madu sepah dibuang 

Pakatan dari zaman 80an gagal untuk didaftarkan dibawah satu bendera, satu lambang , satu visi dan misi

Berbeza dengan Barisan Nasional yang kekal menggunakan nama tersebut sejak 1974 lagi setelah penjenamaan semula dari lambang kapal layar dengan nama Perikatan.

Kini warna biru menjadi warna rasmi  Barisan Nasional dan dacing sebagai lambang pakatan BN.

Oleh yang demikian setiap kali ada program besar-besar gabungan 14 komponen parti semua memakai baju biru berlogo dacing.

Ia berbeza dengan Pakatan Pembangkang, mereka ikut musim, bila musim PKR semua ikut warna Pkr, sekarang PAN bertanding, semua pakai baju berwarna oren. 

Walaupun mereka cuba tunjuk penyatuan mereka tetapi gagal.

Lihat sendiri bagaimana ikon wanita melayu tidak bertudung Dyana Sofya yang diangkat dan di tatang bagaikan minyak yang penuh, kini apa jadi? Dia dilupakan dan di tinggalkan. 

Lim Kit Siang yang dianggap sebagai ayahanda kini lupa akan anakanda.


Baju UMNO

Baju Barisan Nasional

Barisan Nasional

Inikah baju koperat Pakatan? Ini lah Dap, musang berbulu ayam

Sekian....

Comments (0)