Followers

Nuffnang

Taipingmali (tm)

Posted by Admin Direktori Blog | Posted on 2:04 PG | Posted in

sumber :-

Taipingmali (tm)


Kempen dua PRK semakin meriah bagi pihak Dap #PrkSgBesar #PRKKUALAKANGSAR

Posted: 14 Jun 2016 12:45 AM PDT

Kempen PRK  Sungai Besar  dan Kuala Kangsar oleh pembangkang, terutama untuk masyarakat cina cukup meriah.  Penceramah utama tak lain dan tak bukan ialah cina komeng dari parlimen Taiping.
Seperti biasa isinya ialah fokus kepada Perdana menteri dan isteri. Ia juga memuji negara jiran tempat asal parti Dap kononnya lebih baik daripada Malaysia.
Tetapi dia lupa negara jiran masih mengekalkan akta ISA,  semua pengkritik pentadbiran kerajaan akan menerima nasib buruk, sama ada ditahan tanpa bicara berbelas tahun di Pulau Sentosa, atau dimufliskan oleh mahkamah dengan denda yang teramat tinggi.
Satu perkara lagi dia melabelkan  Malaysia sebagai negara rasuah tertinggi dunia,  nak tanya sikit lah siapakah yang kuat merasuah kakitangan kerajaan?   Adakah makcik Joyah bt Hudud seorang penjual nasi lemak atau Lato'  Mr Robert  Tan Tipu Kuat yang merasuah untuk dapat tanah ?
Harap PAN sudi menjemput  Lim Guan Eng untuk kempen di kedua-dua  PRK ini dan berikan tajuk ceramah  " Dap dan Rasuah Berpisah Tiada".
Sekian. ....

Kempen provokasi perlu dihentikan #PrkSgBesar #KekalBN #PRKKUALAKANGSAR

Posted: 13 Jun 2016 11:12 PM PDT

Barisan Nasional tidak akan menggunakan ayat-ayat atau pun perkataan berbentuk provokasi dalam kempen yang boleh menggugat keharmonian rakyat pada pilihan raya kecil (PRK) Kuala Kangsar.

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd Kadir  berkata, kempen berbentuk provokasi itu perlu dihentikan kerana ia boleh mencetuskan keresahan kepada rakyat yang boleh menggugat ketenteraman awam.

IMG_4585


"Setiap kempen yang dibuat hendaklah menjaga adab dan tutur kata serta tidak mengeluarkan perkataan keji yang boleh mencetuskan keadaan tidak tenteram.

"Penceramah BN tidak akan terikut-ikut dengan ceramah berbentuk provokasi yang dimainkan oleh pembangkang dengan membuat pelbagai tuduhan dalam bulan Ramadan ini.

"Saya percaya rakyat tidak suka dengan ceramah provokasi dan saya percaya rakyat di sini tidak suka kerana ceramah mereka (pembangkang) itu akan memberikan suasana yang tidak baik kepada rakyat," katanya dalam sidang media selepas Majlis Bersama Pemimpin dengan Persatuan Pesara Kerajaan Malaysia di Dewan Taman Bukit Kerajaan di sini, petang tadi.

Dalam pada itu, Zamry menyerahkan kepada polis untuk menjalankan siasatan bagi melihat keseluruhan kandungan ucapan pada ceramah Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli baru-baru ini yang mahu calon Pakatan Harapan 'membaling bom atom' ke atas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak jika beliau menang pada PRK 18 Jun ini.

"Kita perlu berhati-hati supaya perkataan yang digunakan dalam ceramah tidak mencetuskan keresahan dengan istilah bom. Oleh kerana itu setiap ceramah perlu dilakukan mengikut peraturan dan undang-undang serta tidak di luar batasan," ujarnya yang juga Pengerusi BN Negeri Perak. -MediaUMNO




Sent from Samsung tablet.

PROTON MEMPERKENALKAN PERDANA BAHARU

Posted: 13 Jun 2016 10:09 PM PDT

PROTON Holdings hari ini memperkenalkan Proton Perdana generasi ke-4 baharu, sebuah kereta yang dinanti-nantikan kemunculannya, berintegrasikan reka bentuk dinamik dan anggun bagi pemanduan yang menyeronokkan.



Bertempat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Perdana baharu ini telah dilancarkan oleh YAB Dato' Sri Mohd Najib Tun Hj Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia, diiringi oleh YBhg. Dato' Sri Syed Faisal Albar, Pengerusi PROTON dan YBhg. Dato' Ahmad Fuaad Kenali, Ketua Pegawai Eksekutif PROTON.

Pelancaran ini menandakan kembalinya PROTON ke dalam pasaran segmen D dengan varian 2.0 dan 2.4 yang menampilkan kereta sedan eksekutif yang sofistikated serta bergaya.

"PROTON menghentikan pengeluaran Perdana pada tahun 2010 dan harapan orang awam untuk melihat Perdana baharu dikeluarkan telah mendorong kami menghasilkan kereta yang bergaya dengan tahap keselesaan tersendiri.

"Kami mengambil berat untuk memastikan kereta ini sedia dilancarkan kerana Perdana baharu ini melambangkan PROTON yang baharu - kami mahu menyediakan pengalaman yang baharu kepada para pelanggan di mana, Pelanggan Diutamakan.

Perdana baharu ini juga melambangkan hasrat baharu PROTON untuk memberikan yang terbaik kepada pelanggan – lebih nilai untuk wang yang dibelanjakan bagi kereta dan perkhidmatan selepas jualan," kata Dato' Fuaad.

"Kami benar-benar bersyukur kerana mempunyai jumlah pengikut yang ramai dan menunjukkan minat yang mendalam terhadap Perdana baharu ini sebelum pelancaran dan kami menghargai semua maklum balas yang diterima.

"Kami tahu bahawa rakyat Malaysia ingin PROTON menjadi lebih maju dan kami tidak akan mempersiakan harapan mereka.

"Kami telah mengambil sedikit masa demi memastikan Perdana baharu ini bersedia untuk dilancarkan," tambah Dato' Fuaad.

"Sejak mula tempahan dibuka untuk Perdana generasi ke-4 yang baharu ini pada Februari 2016, kami telah menerima kira-kira 900 tempahan dari seluruh negara dan kami jangkakan untuk menjual kira-kira 3,000 buah kereta pada akhir 2016," tambahnya.

"Dibina oleh PROTON melalui kerjasama strategik bersama Honda Japan Ltd di bawah inisiatif perkongsian platform, Perdana baharu ini telah dipertingkatkan dari segi pengendalian kereta dan keselesaan. Di samping itu,

"PROTON juga telah membuat penambahbaikan dari segi estetik dan aerodinamik untuk memenuhi keperluan pasaran semasa.

Berharga RM113,888.00 dan RM138,888.00, bagi varian 2.0 dan 2.4, Perdana baharu 2.0 didatangkan dengan enjin SOHC 4 silinder 16 injap yang menghasilkan 154 kuasa kuda dan 189Nm tork, manakala bagi Perdana 2.4 pula didatangkan enjin DOHC dengan 4 silinder 16 injap yang menghasilkan 178 kuasa kuda dan 222Nm tork.

"Dengan menonjolkan ciri berkelas tinggi dan eksklusif serta anggun, ciri-ciri luaran yang aerodinamik, "sayap" jeriji depan PROTON yang tersendiri, lampu utama projector HID, gabungan lampu belakang LED, penghawa dingin dua zon, dan sensor parkir kereta depan belakang beserta kamera undur, serta ciri-ciri lain yang menjadikan kereta ini seronok dipandu.

"Di bahagian kabin pula, ruangan dalamannya diperhalusi dengan kerusi multi-kontur dan ruang kaki serta kepala yang luas," tambah Dato‟ Fuaad lagi.

"Selain mempamerkan reka bentuk yang menawan, Perdana generasi ke-4 ini direka dengan mengambil kira aspek keselamatan.

"Ciri-ciri yang memudahkan pemanduan dengan suspensi wishbone bebas yang berganda di bahagian hadapan untuk meningkatkan daya cengkaman dan kestabilan yang lebih baik apabila membrek.

"Tidak kurang juga ciri-ciri keselamatan aktif dan pasif bagi memastikan perlindungan optimum untuk kedua-dua pemandudan penumpang," katanya.

"Dengan sistem navigasi GPS dan maklumat hiburan PROTON yang terkini, Perdana baharu ini membenarkan pengguna mengoptimumkan dan menyesuaikan persekitaran pemanduan, menjadikan perjalanan lebih selesa dan yakin.

"Memasuki era baharu selepas 30 tahun, PROTON telah baharu-baharu ini mengumumkan pengalaman yang lebih baik untuk para pelanggan - lebih nilai kepada kereta kami serta pemanduan yang menyeronokkan dan jaminan keselamatan.

"Dari segi pengendalian yang lancar kepada keluasan dalaman dengan ciri-ciri tersendiri, Perdana baharu ini melambangkan PROTON yang baharu," tambah Dato' Fuaad.

"Warna terbaharu "Ruby Red" juga diperkenalkan kepada Perdana generasi ke-4 dengan lima warna lain seperti "Sterling Silver", "Graphite Grey", "Cotton White", "Midnight Black" dan "Citrine Gold" yang boleh didapati untuk kedua-dua varian.

"Perdana generasi ke-4 baharu boleh dilihat di semua bilik pameran PROTON Edar di seluruh negara dan ia boleh ditempah dengan RM1,000 deposit. Pandu uji kereta Perdana hanya boleh dilakukan di bilik pameran PROTON  yang terpilih dan pelanggan dinasihatkan untuk menghubungi Talian Khidmat Pelanggan di 1 800 888 398 untukmaklumat lanjut mengenai cawangan PROTON yang terdekat bagi memandu uji Perdana generasi ke-4 baharu.

PROTON Holdings Berhad (623177-A)
T (+603) 8026 9501
F (+603) 8026 9268
PROTON Holdings Berhad

Dap dalam kes #PRKKUALAKANGSAR dan #SungaiBesar tak bawa kes rasuah mereka.

Posted: 13 Jun 2016 10:02 AM PDT


Matinya Saksi Penting Kes Rasuah Ahli Dewan Undangan Negeri DAP Selangor — Cerita Sedikit Sebanyak
.

saksi kes salahguna wang rakyat ADUN DAP sri kembangan — ean yong hian wah — iaitu teoh beng hock bunuh diri. ini kerana wujud dakwaan yang ADUN itu telah berikan projek-projek kerajaan negeri di DUN sri kembangan kepada kroni-kroni — yang guna nama syarikat bumiputera — yang mana syarikat ini berikan sejumlah nilai projek itu kembali kepada ADUN DAP itu sebagai tanda terima kasih diatas penganugerahan projek kerajaan.

macc dapat mengesan beberapa syarikat bumiputera yang diperkudakan oleh penerima projek pemberian ADUN DAP sri kembangan. setelah dikaji bukti-bukti transaksi projek, maka saksi-saksi dipanggil untuk disoalsiasat.

antaranya ialah syarikat penerima projek — WSK services, Meritlink, MKMN Ent, MA Bina Melur Ent, Fizami Construction, Aris Ent.

teoh beng hock dipanggil atas kapasitinya sebagai pembantu politik ADUN DAP sri kembangan. dia adalah star witness dalam kes ini. kerana setiap transaksi pejabat ADUN itu akan melalui dirinya. dia memegang master key dalam kes ini.
pengakuan pemberian rasuah oleh penerima projek

pemilik syarikat WSK Services, iaitu Lee Wye Wing, 52, mengaku yang dia gunakan syarikat bumiputera untuk dapatkan projek ini. dan itu bukanlah rahsia kerana ADUN DAP tahu mengenainya. dia juga beritahu yang komisyen atas angin diberikannya kepada syarikat bumiputera adalah di antara 5% hingga 10%.

lee menambah, dia menerima kebanyakkan projek-projek di sri kembangan yang dia propose menggunakan syarikat bumiputera kelas F yang berbeza-beza.

maksudnya di dalam rekod ofis ADUN sri kembangan, projek-projek diberikan kepada syarikat-syarikat bumiputera yang berbeza-beza padahal last-last dapat kat syarikat WSK services jugak. dengan syarikat-syarikat bumupitera tadi masing-masing menerima komisyen 5% hingga 10% untuk khidmat letterhead untuk tujuan proposal.
Lee jua bagitahu yang sebarang perbincangan mengenai penetapan harga-harga projek yang sesuai adalah dibincangkan di antara dirinya dengan teoh beng hock. kemudiannya ah beng akan bagitau bosnya Ean.

Lee menerangkan lagi sebelum harga yang dimintanya diapprove, dia akan email kepada ah beng. ADUN DAP itu akan ubah harganya. jadi sebarang perubahan harga oleh ADUN DAP itu akan dibuat menerusi ah beng. setelah mendapat jawapan bocor, lee akan propose dengan harga baru yang sesuai dengan kretiria penganugerahan projek.


maksudnya, sebarang projek yang dikeluarkan oleh DUN sri kembangan, lee akan emailkan quote harganya. tapi jika harga itu tak sesuai dengan kretiria penganugerahan projek, maka ADUN ean akan ubah harga itu. jadi jawapan bocor harga 'sebenar' serta jumlah patut diberikan semula kepada ADUN ean akan emailkan kembali oleh ah beng kepada lee.
jadi lee akan proposekan harga baru iaitu nilai projek tambah dengan komisyen ADUN DAP.
.
ADUN DAP Sri Kembangan cuci tangan, tapi tangan Ah beng berlumuran taik

berdasarkan modus operandi ini, kita dapat lihat bagaimana ADUN DAP sri kembangan – ean, cuci tangan daripada terlibat secara lansung dalam penerimaan hadiah daripada pemberian projek-projek kerajaan negeri di kawasan DUN sri kembangan.
segala bukti menunjukkan ah beng transaksi adalah di antara lee dan ah beng. dan bukan dengan dirinya. jadi pengakuan ah beng dalam apa yang dibuatnya bagi mengukuhkan lagi pengakuan pemilik syarikat penerima projek.
.


jadi aku faham, ah beng tahu dirinya memegang kunci dalam kes siasatan MACC ini, tambah pulak dengan rasa bersalah dan rasa hormat terhadap bosnya.. memberatkan lagi beban diatas bahunya, dan mengusutkan lagi kepala hotaknya serta kacau lagi jiwanya.
ah beng jelas tak suka dengan apa yang dibuatnya di pejabat DUN sri kembangan. dengan jadi pengantara rasuah ADUN ean. ini dapat dilihat di dalam pengakuan isteri ah beng yang berkata.. ah beng pernah kata yang dia tak sabar-sabar untuk balik ke melaka dan start kampeni sendiri atau kerja dengan ahli politik lain.

ah beng yang jenis tak suka berbohong — kata orang-orang yang rapat dengannya — pasti ah beng akan beritahu perkara sebenar setelah disoalsiasat oleh MACC. apa akan jadi jika dia beritahu perkara sebenar? pasti boss yang dipandang tinggi olehnya gerenti masuk dalam punya.

semasa siasatan, ah beng ditemui mati. ah beng mati kerena celaru. ah beng rasa bersalah tak mahu kantoikan bosnya. ah beng rasa malu kalau pecahkan rahsia gengnya. ah beng bunuh diri kerena mahu selamatkan ADUN DAP daripada kantoi kes rasuah.
.

apa yang dikesali ialah, DAP bukanlah rasa bersalah di atas kematian ah beng ini. malah mahu menggunanya lagi untuk mengapi-apikan kemarahan kaum cina terhadap MACC dan kerajaan, tak habis-habis DAP pergunakan hidup ah beng ini.. sesudah mati pun dipergunakan lagi. nasib engkau la beng..
.
p/s – kalau mahu dikatakan MACC berniat membunuhnya.. itu tuduhan bangang. buat apa MACC nak bunuh saksi kunci kes ini. satu pengakuan ah beng, boleh ranapkan kredibiliti ADUN DAP itu dan juga DAP malah, pakatan rakyat secara seluruhnya. MACC tidak punya sebab untuk bunuh dan tidak punya bukti untuk disabitkan membunuh ah beng.

justice for teoh beng hock should be kasi hantam sama DAP — kerana pergunakan teoh beng hock dari dia hidup sampai lepas mati pun.



Sent from Samsung tablet.

Calon BN disenangi orang Kuale #PRKKualaKangsar #KekalBN

Posted: 13 Jun 2016 07:35 AM PDT

Comments (0)