Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 12:24 PG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


DATUK RAMLI MARHABAN ADA CIRI-CIRI KETUA BAHAGIAN SEMPORNA YANG BARU

Posted: 28 Jun 2016 03:00 AM PDT

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.
Hari ini, 28.06.2016 lebihkurang jam 11.00 pagi saya telah memanggil Sidang Media di pejabat saya. Sidang media ini adalah untuk menjelaskan beberapa perkara berhubung perletakan  jawatan dan keluar UMNO YB Dato' Jaujan Sambakong sebagai Naib Ketua Bahagian Semporna dan  dan kenyataan kononnya lebih 300 Ketua Cawangan UMNO Bahagian Semporna keluar daripada UMNO;

1. Saya menafikan bilangan 300 orang Ketua Cawangan yang keluar UMNO. Mengikut semakan dan laporan kepada saya, bilangan Ketua Cawangan yang hadir semalam hanya lebih kurang 50 orang. Itupun kebanyakannya terdiri daripada kakitangan pejabat UMNO bahagian yang juga Ketua Cawangan.

2. Berhubung dakwaan UMNO Semporna sudah terbubar, saya menyangkal kenyataan ini. Ini kerana tidak majoriti ahli UMNO yang keluar daripada parti, tidak semua AJK Bahagian dan sayap Wanita, Pemuda dan Puteri yang meletakkan jawatan.

3. Kehadiran orang ramai ke dalam program tersebut adalah bukan secara sukarela. Ada yang hadir atas jemputan untuk Majlis Berbuka Puasa dan tidak tahu-menahu agenda untuk mengajak mereka keluar daripada UMNO.

Sehubungan itu, saya ingin menegaskan UMNO Semporna tetap kukuh dan berfungsi walaupun YB Datuk Seri Mohd Shafie Apdal daripada digantung keahlian UMNO. Ini kerana, UMNO Semporna adalah parti, dan bukan individu Datuk Seri Shafie Apdal.

Saya berharap sidang media ini dapat merungkai kekeliruaan yang timbul akibat tindakan individu-individu yang sengaja mencalarkan imej Parti UMNO yang kita perjuang dan pertahankan.

Sekian, terima kasih.

Salam Ramadhan

Daripada;
YB Datuk Hj. Ramlee Hj. Marahaban
ADUN N54 Bugaya, Semporna

Comments (0)