Followers

Nuffnang

Cursing Malay : Terus Terang

Posted by Admin Direktori Blog | Posted on 10:25 PTG | Posted in

sumber :-

Cursing Malay : Terus Terang


Hanya Isteri Layak Dibelanja Naik Limousine, Kereta Kuda dan Motor Besar Oleh Suami, Bukan Couple

Posted: 21 Jun 2016 10:09 PM PDT

Zain keluar dari bilik air.

Suasana sejuk pendingin hawa mencecah tubuhnya yang baru sahaja dihangatkan air suam bilik mandi. Dia lihat isterinya sedang mengenakan bedak asas ke muka.

"Darling, baju I you dah tolong gosokkan ke?" tanya Zain. Isterinya mengangguk. "Thanks," ucap Zain.

Isterinya leka mengenakan maskara ke muka. Zain mengelap tubuh lalu mengenakan pakaian yang kemas tergantung. "Restoran tu serve western ke fusion?" tanya isterinya.

"Untuk iftar ni, diorang banyak serve masakan Melayu, nanti you tengoklah, you mesti suka," kata Zain. Zain melihat dirinya di cermin. Tali pinggang lupa dikenakan. Tak mahulah seluarnya londeh macam seorang Menteri. Puasa ni, memang susut sedikit badannya.

"You ada tengok video yang viral hari ni?" tanya Zain lagi. Isterinya menggeleng, "I satu hari tak dapat surf, busy. What's the video about?"

"Entah. Diorang kata about a guy yang surprisekan girlfriend dia for her birthday," terang Zain. "Ada diorang mention nama the guy, Hafiz something, sekejap I searchkan."

Zain mengeluarkan ipadnya lalu ditaip dekat Youtube. "They mention to search about limousine or something, ahah..found it! Dah lama rupanya video ni, dah 4 tahun lepas." Kedengaran lagu latar belakang berjalan dan suara lelaki bercakap.

Syafiqah Aina berpeluh-peluh. Maskara yang dikenakan luntur.

"Eh...she looks just like you, babe," kata Zain.
"Oh...."

Zain merenung Syafiqah. Matanya membara kemarahan.

"You cakap you tak pernah couple! Masa kita dating dulu, you kata tak nak pegang-pegang tangan to make our marriage sweeter!" Suara Zain sedikit meninggi.

Pada ketika itulah, Syafiqah Aina kelu. Tak tahu apa yang hendak dijawab. Barulah dia teringat pesanan seorang stranger di Facebook dulu, masyarakat akan beralih ke isu lain, tetapi internet, sama sekali tak akan lupa.

Selagi tak menikah, janganlah anggap dia tu kekasih sehidup semati.

Comments (0)