Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:12 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Jangan Undi YB Budiman, Beliau Tamak, Sudah Jadi ADUN Mahu Jadi MP Lagi #InilahBudiman

Posted: 06 Jun 2016 09:00 PM PDT


Antara kempen kotor PAN (baca DAP) di PRK Sungai Besar adalah serangan yang dilakukan ke atas calon Barisan Nasional (BN) dan PAS berikutan kapasiti mereka berdua sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri Selangor (ADUN). Kempen kotor yang cuba disebarkan adalah mereka tamak untuk menjadi Ahli Parlimen (MP), walaupun sudah bergelar ADUN. Tindakan calon BN dan PAS ini kononnya akan menjejaskan khidmat mereka kepada pengundi di Sungai Besar.

Namun PAN (baca DAP) terlupa bahawa YB Budiman Mohd Zohdi adalah anak jati Sungai Besar. Beliau dilahirkan di sini, bersekolah dan dibesarkan di sini, malah beliau sekarang turut berkhidmat dengan penduduk di sini. PAN (baca DAP) juga terlupa bahawa YB Budiman adalah merupakan ADUN Sungai Panjang, yang merupakan salah satu daripada dua kerusi DUN di bawah Parlimen Sungai Besar. Oleh itu, bukankah YB Budiman sudah melakukan separuh kerja kepada Rakyat di dalam Parlimen Sungai Besar?

PAN (baca DAP) terlupa bahawa seorang ADUN bertanding MP dan sebaliknya bukan merupakan perkara baru. Tidak kurang dari 6 orang pemimpin pembangkang yang mempunyai dua jawatan iaitu sebagai MP dan ADUN. Bagi yang terlupa baca senarai di bawah:

1. DS Dr Wan Azizah Wan Ismail - ADUN Kajang dan MP Permatang Pauh.
2. DS Azmin Ali - ADUN Bukit Antarabangsa dan MP Gombak.
3. Lim Guan Eng - ADUN Air Putih dan MP Bagan.
4. Nga Kor Ming - ADUN Kepayang dan MP Taiping.
5. Ngeh Koo Ham - ADUN Setiawan dan MP Beruas.
6. TS Khalid Ibrahim - ADUN Port Klang dan MP Bukit Antarabangsa.

Lambang parti PAN yang sebenar adalah seperti di bawah:

Datin Mastura Bukan Orang Luar, 27 Tahun Berkhidmat Di Kuala Kangsar

Posted: 06 Jun 2016 07:41 PM PDT


Pembangkang memainkan isu beliau berasal dari Negeri Sembilan. Hakikatnya, Datin Mastura Mohd Yazid adalah wanita Kuala Kangsar dan telah 27 tahun berkhidmat bersama arwah suami untuk masyarakat di Kuala Kangsar. Beliau adalah pengundi di Kuala Kangsar dan tidak seperti calon PAN yang menetap di Shah Alam dan mengundi juga di Shah Alam. Begitu juga dengan calon PAS yang bukan merupakan pengundi Kuala Kangsar.

Soal Datin Mastura 'orang luar' tidak timbul dalam pencalonan beliau pada PRK ini kerana beliau bukan orang baharu di kawasan tersebut. Beliau berkahwin dengan orang Kuala Kangsar dan telah bekerja bersama arwah suami, Allahyarham Wan Mohammad Khair-il Anuar Wan Ahmad untuk masyarakat Kuala Kangsar. Pastinya, masyarakat di Kuala Kangsar lebih bijak menilai berdasarkan kerja-kerja pembangunan yang telah dilakukan sejak 27 tahun lalu bersama arwah suami beliau.

Ceramah Perdana PAN Di Kuala Kangsar, Yang Dengar Hanya Wartawan

Posted: 06 Jun 2016 02:02 PM PDT

Mereka kata mereka sebuah parti baru yang kuat. Mereka kata mereka bakal mengantikan parti PAS. Hakikatnya PAN hanyalah balaci parti DAP. Rakyat sudah mula menghidu perkara ini dan sudah muak dengan lakonan mereka. Buktinya ceramah umum perdana parti itu semalam yang diserikan oleh Tuan Presiden dan calon sendiri di Kuala Kangsar hanya dihadiri oleh wartawan sahaja.

Comments (0)