Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 2:22 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Calon PAS #PRKSgBesar Buat Gimik Lakonan Gila, Musim Menuai Dibantainya Meracun #SCS93

Posted: 14 Jun 2016 08:02 AM PDT

Calon PAS Sungai Besar, Dr Abdul Rani Osman sekali lagi buat gimik lakonan tidak masuk akal. Sekarang ini adalah musim menuai buat pesawah di Sungai Besar.

Bagi orang yang berpelajaran tinggi ini yang mungkin seumur hidup tidak pernah menjejak kaki ke sawah bendang membuat lakonan seolah-olah mahu meracun tanaman. Kau nak racun padi yang sedang masak menguning ka Dr Abdul Rani? Apa punya gimiklah calon PAS ini.

Sebelum ini Dr Abdul Rani pernah menjadi bahan jenaka apabila beliau berlakon menyampaikan sumbangan banjir di hadapan sekolah tanpa ada penduduk.

Keduanya, yang paling lucu apabila beliau merasmikan pembukaan tandas yang dibinanya di sebuah estet. Macam ni pun majoriti Rakyat DUN di kawasannya memilih sebagai Wakil Rakyat Selangor.

Bila Babi Berkempen Di #PRKSungaiBesar Dan Jadikan Babi Sebagai Bahan Kempen #SCS93

Posted: 13 Jun 2016 05:27 PM PDT

Inilah akibatnya apabila tiada isu tempatan yang besar yang hendak dikemukakan dalam sesuatu Pilihan Raya Kecil (PRK). Inilah jadinya apabila parti serpihan Melayu PAS, PAN didominasi dan ditunggangi oleh parti Cina cauvinist DAP.

Tanpa mengira sensitiviti Umat Islam, isu babi dimainkan di dalam bulan Ramadhan. Apabila menjemput seekor babi untuk berceramah pastinya isu keturunan beliau juga yang pasti akan dibawa. Ungkapan orang Melayu yang babi sememangnya keterlaluan.

Bukan nak sokong kenyataan Ahli Parlimen Seremban ini. Jika diamati ada betulnya. Melayu babi adalah melayu bodoh yang boleh menjadi tunggangan DAP, menjadi barua bertaraf tapak kaki dia. Jadi ingatlah wahai Melayu jangan menjadi babi yang senang dimakan dan ditunggangi oleh DAP laknatullah.


Cina DAP ini juga pernah mengeluarkan kenyataan "Cilaka punya Melayu" seperti video di bawah:

Apapun Saya 'Salute' Pak Lebai Yang Makan Setalam Dengan Lim Guan Eng

Posted: 13 Jun 2016 02:37 PM PDT

Sejak diajak berbuka puasa di Masjid di Sungai Besar beberapa hari lepas, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng semakin ghairah untuk menjamu selera di masjid di dalam negerinya.

Tindakan Masjid Jamek Kubang Buaya dekat Bagan Jermal menjemput Ketua Menteri Pulau Pinang dan EXCOnya, Phee apatah namanya harus dipuji. Ini ditambah dengan situasi Masjid yang masih mengamalkan tradisi 'makan talam' di sini.

Tahniah kepada Pak Lebai yang sanggup makan setalam dengan Lim Guan Eng. Kalau saya mahu muntah hijau. Bijak Lim Guan Eng ambil hati Melayu. 

Kalau Melayu boleh cair dengan cara Lee Kuan Yew pakai songkok melawat kampung, apatah lagi Lim Guan Eng yang makan bertalam dengan orang Melayu. Selepas ni nak tengok pula Lim Guan Eng makan bersuap semasa berbuka puasa.


Bayangkan sebelum makan setalam dengan Pak Lebai, Lim Guan Eng memegang binatang ni.

Comments (0)