Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:08 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


@RafiziRamli Patut Berbangga Mantan PM 22 Tahun Sebar Gurauan Dan Dongengan Beliau #PRKSgBesar

Posted: 11 Jun 2016 07:07 AM PDT


Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli seharusnya berbangga apabila Mantan Perdana Menteri selama 22 tahun telah menyebar di khayalak ramai mengenai dogengan dan gurauan beliau. Kita seharusnya tabik dan 'standing ovation' dekat Rafizi Ramli yang dengan begitu mudah berjaya membuatkan mantan Perdana Menteri selama 22 tahun percaya cerita bohong dan dongengnya.

Tun Dr Mahathir di dalam ucapannya di dalam satu majlis dengan masyarakat Tionghua pagi tadi semperna kempennya membantu calon PAN (baca DAP) di Sekinchan, Sungai Besar, sempat menyelitkan isu perkahwinan anak Perdana Menteri serta penggunaan jet oleh isteri Perdana Menteri.

Walaupun isu perkahwinan dan penggunaan jet ini acapkali telah dijelaskan, demi dendam yang tidak sudah kepada Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak, Tun Dr Mahathir sanggup melakukan 'gutter politic' iaitu serangan ke atas keluarga Perdana Menteri.

Berdasarkan risalah-risalah (seperti di atas) yang disebarkan tentang kedatangan Tun Dr Mahathir ke Dewan Restoran Hao Xiang Chi, Sekinchan menyatakan bahawa Tun Dr. Mahathir akan membuat pendedahan besar-besaran bersama-sama dengan bukti selain dokumen-dokumen berkaitan dengan dakwaannya terhadap Najib Abdul Razak.

Malangnya, selain hanya lebih kurang 300 orang sahaja yang hadir untuk mendengar dan menyaksikan sendiri bukti serta dokumen seperti yang dinyatakan dalam risalah tersebar berbanding reputasinya yang sangat gah, Tun Mahathir rupa-rupanya kembali dengan perangai lamanya ialah kuat menipu.

Kedua-dua isu fitnah berkenaan isu perkahwinan dan isu penggunaan jet pertama kalinya dimainkan oleh Rafizi Ramli sehinggakan beliau acapkali terduduk apabila fitnah beliau dipatahkan. Seperti mana isu pembelian cincin di mana beliau mengakui itu adalah gurauannya, begitulah isu perkahwinan anak Perdana Menteri dan penggunaan jet oleh isteri Perdana Menteri yang sehingga sekarang masih menjadi gurauan yang juga ingauan ngeri beliau apabila fitnah tersebut memakan dirinya.

Barangkali kerana sedar tentang penipuan Rafizi Ramli yang terlalu bergantung kepada kalkulator untuk mengira dan kemudian cuba menimbulkan persepsi bahawa DSP Rosmah Mansor berada di dalam pesawat sewaan ganti itu selama 2 bulan, Tun Dr Mahathir sekadar mampu menyindir dan tidak berani membuat tuduhan sebagaimana yang sering dilakukannya sebelum ini.

Isu remeh seperti peranan DSP Rosmah Mansor sebagai isteri Perdana Menteri yang sudah tentu turut diberikan tanggungjawab tertentu mewakili negara, Tun Dr Mahathir benar-benar telah menjatuhkan dirinya ke tahap paling rendah dan hina. Tun  Dr Mahathir hanya mampu mensensasikan pembohongan Rafizi Ramli sedangkan pada masa yang sama, tindakan-tindakannya yang merugikan rakyat negara ini selama 22 tahun, langsung tidak disentuhnya.

Sebagai seorang bekas Perdana Menteri yang gah dan sangat masyhur, Tun Dr Mahathir akhirnya memalukan dirinya hari ini dengan sekadar menggunakan tohmahan sebagai hujah. Mana pergi kehebatan Che Det? Mana perginya segala maklumat-maklumat yang kononnya telah sampai ke pengetahuannya daripada orang-orang tertentu? Tun Dr Mahathir menjadikan gurauan dan sindiran sebagai modal beliau untuk menghentam musuh politiknya tanpa memperdulikan dosa dan pahala di bulan Ramadhan. Kita fikir baik sajalah. Mungkin Tun Dr Mahathir tidak berpuasa hari ini.

Calon PAN #PRKSgBesar Tidak Mahu Berjanji Lagi

Posted: 11 Jun 2016 02:11 AM PDT

Selepas DAP menarik calon PAN, Azhar Abdul Shukur dari sesi sidang media sebelum ini, Calon PAN berkenaan terpalit pula dengan kontroversi iaitu berjanji balik kawasan dua bulan sekali sekiranya dipilih. Kini Azhar menambahkan lagi kontroversi dirinya dengan menampakkan betapa dirinya tidak bersedia sebagai calon atau wakil rakyat Parlimen Sungai Besar.

Semasa memberi ucapan kempen ceramah Pakatan Harapan di Pekan Sungai Besar pada 10/06/2016,  Azhar enggan berucap panjang kerana takut segala janji dalam ucapannya itu tidak mampu ditunaikan olehnya. Azhar hanya berceramah 4 minit sahaja dengan kata-kata penutup:
"Cukup setakat itu, tak boleh cakap panjang-panjang, banyak janji nanti lepas pilihanraya teruk saya kena tuntut janji. Jadi setakat itu saja."
Inikah cara jawapan seorang calon pilihan raya Parlimen?

Tun Dr Mahathir Zahirkan Sokongan Terbuka Kepada PAN Dan Bukan PAS #PRKSgBesar

Posted: 11 Jun 2016 12:38 AM PDT

Ceramah pertama Mantan Perdana Menteri selama 22 tahun di dalam dua PRK serentak iaitu di Sungai Besar dan Kuala Kangsar adalah di sebuah Restoren Cina di Sekinchan, pagi ini. Di hadapan 300 hadirin yang rata-ratanya berbangsa Tionghua dan merupakan pengundi tegar DAP, beliau secara terbuka menyokong calon PAN (baca DAP). Di dalam cermah tersebut Tun Dr Mahathir menyerang DS Najib Razak dan DS Abdul Hadi Awang sekaligus.

Ceramah tersebut dibuat dalam DUN Sekinchan yang merupakan kubu DAP zaman berzaman. Penasihat DAP Lim Kit Siang kelihatan berkepit seperti 'kembar siam' dengan Tun Dr Mahathir dari beliau sampai hingga balik. Jika ditolak pemimpin pembangkang, ahli dan jentera mereka, rombongan Mahathir, pihak media, mungkin jumlah sebenar pengundi Sungai Besar yang hadir di majlis itu tidak berapa kerat saja dan semuanya Tionghua.

Beliau kemudian menyaksikan ikrar yang dibuat oleh calon PAN (baca DAP), Azhar Ab Shukur yang menyatakan sokongan terhadap Deklarasi Rakyat. Di dalam sidang medianya, Tun Dr Mahathir menyerang DS Abdul Hadi dan DS Mohd Najib sekali lagi. Beliau menolak tindakan DS Abdul Hadi yang membentangkan Rang Undang-Undang untuk memperkasa Mahkamah Syariah.

Program anjuran DAP itu turut dihadiri Pengerusi DAP Selangor Tony Pua, bekas Menteri Besar Selangor, TS Muhammad Muhammad Taib, bekas Setiausaha Agung PAS Datuk Kamaruddin Jaafar dan Setiausaha Agung PAN Anuar Tahir. 

@RafiziRamli Kena Cepuk? Pandai Propa Sotong Dan Gurauan Budak PAN #PRKSgBesar

Posted: 10 Jun 2016 06:16 PM PDT


Tersebar viral semenjak semalam video Rafizi Ramli dikatakan dicepuk dan dipukul. Dengan gurauan Setiausaha Agung PKR hampir setiap hari, masih ada lagikah yang mengatakan kejadian di atas benar? Katanya kes Rafizi kena cepuk tu hanya lakonan semata-mata untuk menarik perhatian bahawa BN terdesak dan untuk menarik undi simpati.

Pendapat CTS, kalau bukan lakonan sekalipun Rafizi Ramli ini memang patut dan selayaknya dicepuk muka dia. Ini disebabkan oleh keceluparan mulut beliau yang tiada insurans dengan asyik menabur fitnah dan kemudian melepaskan diri dengan mengatakan itu hanya gurauan!

Kalau ianya hanya lakonan sekalipun, adalah dicadangkan  Rafizi berlakonlah ditolak dan jatuh dari bangunan 10 tingkat. Barulah nampak 'real'! Selagi tiada laporan polis yang dibuat dan tiada siapa yang ditangkap dalam insiden berkenaan, kita anggaplah Rafizi Ramli sekadar bergurau.

Comments (0)