Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:45 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Saya Hanya Budak Kampung - YB Budiman #PRKSgBesar

Posted: 10 Jun 2016 02:21 AM PDT

Calon BN dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar, Budiman Mohd Zohdi menafikan dakwaan yang mengatakan pihaknya terlibat dalam merampas tapak papan iklan DAP dan menaikkan poster kempennya di Sekinchan.

Menurut Budiman, gambar yang terdapat pada papan iklan itu sebenarnya bukan merupakan prosedur operasi standard (SOP) beliau selama ini. Katanya, beliau tidak berpakaian baju melayu di kawasan majoritinya Cina dan pakaian kot bukanlah SOP dari pasukan beliau. Budiman menyifatkan dirinya budak kampung dan beliau cuma memakai pakaian biasa.

Dalam pada itu, Budiman yang juga ADUN Sungai Panjang memaklumkan bahawa dakwaan tersebut adalah taktik bagi memburukkan imej beliau memandangkan pihak berkenaan tidak mempunyai modal serta sengaja menggugat sokongan rakyat terhadap BN.

Beliau berkata, papan iklan berkenaan tidak sewajarnya dipasang memandangkan iklim politik di Sungai Besar adalah berlainan. Beliau nemohon berilah Rakyat di Sungai Besar memilih dengan tenang tanpa ada provokasi yang melampau.

Tambah Budiman, pihaknya kini dalam perbincangan dengan peguam untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak berkenaan berhubung isu tersebut. 

Sebelum itu, Adun DAP Sekinchan, Ng Suee Lim menuduh BN mencuri tapak billboard yang dimiliki oleh mereka di sekitar Sekinchan.

Lagi Gurauan @RafiziRamli Dipatahkah Oleh Pegawai Peribadi DSP Rosmah Mansor

Posted: 10 Jun 2016 12:45 AM PDTTidak puas hati dengan penjelasan yang diberikan terhadap fitnah beliau berkaitan tindakan DSP Rosmah Mansor menghadiri satu majlis di Istanbul bertarikh 27/05/2016, bernama 'Global Good Governance Award 2016', Setiausaha Agung PKR sekali lagi mengadakan Sidang Akhbar.

Kali ini, beliau berkongsi video dua minit yang kononnya menunjukkan Rosmah menaiki pesawat milik Emirates Airline dengan pegawainya membawa beg ke dalam pesawat. Bercakap kepada pemberita di Kuala Kangsar, Rafizi mempersoalkan jumlah pegawai yang mengiringi isteri Perdana Menteri, DS Najib Razak dalam lawatan itu serta kandungan beg berkenaan.

Menurut ahli parlimen Pandan itu, beliau tidak pasti bilangan beg yang dibawa itu dan menyoal mengapa ia idak diletakkan di kawasan bagasi yang ditetapkan tetapi terpaksa diangkut sendiri ke dalam pesawat berkenaan.

Menjawab persoalan berkenaan, Dato Rizal Mansor, Pegawai Peribadi kepada DSP Rosmah Mansor telah memberikan jawapan kepada persoalan di atas di dalam laman sosial Facebooknya, di sini.
YB Rafizi Ramli mahu menutup malu setelah membuat kesilapan mengira 'flying hours' rombongan Isteri Perdana Menteri ke Istanbul iaitu dengan mengira 1440 jam dan bukannya 26 jam. Oleh kerana itu beliau sekarang bercakap mengenai jumlah beg untuk rombongan Isteri Perdana Menteri ke Istanbul.
Mungkin di kawasan Parlimen Pandan sudah tiada isu rakyat yang hendak perjuangkan maka dengan itu beliau mengambil tahu hal yang tiada kaitan dengan beliau. Saya beranggapan YB Rafizi Ramli tidak pernah menaiki pesawat komersil mahupun pesawat eksekutif. Oleh yang demikian, saya akan menjelaskan SEIKHLASNYA dan MENGGUNAKAN BAHASA MELAYU MUDAH agar dapat difahami dan diselami oleh YB Rafizi Ramli.
YB boleh menyemak terma 'ACT - additional centre tank' dengan 'rakan-rakan' dalam industri penerbangan. Pesawat ini telah mebuat pengubahsuaian kepada ruang kargonya untuk membesarkan tangki minyak bagi membolehkan pesawat terbang lebih jauh (more range). Untuk makluman YB juga, ruang kargo pesawat eksekutif juga tidak sama seperti pesawat komersil. Dalam kes penerbangan ini, ruang kargo digunakan untuk membawa kostum dan alatan Permata Seni yang diundang membuat persembahan di sana. (boleh rujuk gambar).
Penumpang pesawat berkenaan bukanlah hanya Isteri Perdana Menteri seorang. Sebaliknya pesawat ini turun membawa bersama 13 penumpang dan 7 anak kapal. Adakah kesemua penumpang lain tidak membawa bagasi masing-masing? Ini penerbangan jarak jauh. Sudah tentu perlu menukar pakaian. Sebab itu dibawa 'hand-carry' beg. Begitu juga makanan daripada sendiri dibawa atas pesawat. 
Jelas tuduhan YB Rafizi Ramli berniat jahat dan bertujuan menimbulkan kebencian terhadap pimpinan Negara dan keluarga.
P/S: berapa kali pc lagi dia nak buat? takat nak tanya soalan camtu boleh whatsaps gua je bro ataupun tag gua kat FB

Comments (0)