Followers

Nuffnang

Cénangau

Posted by Unknown | Posted on 7:13 PTG | Posted in

sumber :-

Cénangau


Mantik BANGANG Ketua Pemuda PAS

Posted: 02 Jun 2016 05:30 PM PDT

Tak ka BANGANG namanya Nik Abduh  tuduh ahli PAS mabuk pasai DAP bagi arak lepas tu nak suruh semua orang faham itu ayat mantiq. Kecuali la kalau dia buat ucapan tu dalam program hal bahasa anjuran Dewan Bahasa dan Pustaka.

Gambar hiasan
Malaysiakini dalam berita bertajuk "DAP 'beri arak', AMANAH pun tertubuh - Nik Abduh" melaporkan:
Ketua Pemuda PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Aziz mendakwa DAP 'memberi arak' kepada sesetengah bekas ahli PAS sehingga tertubuhnya Parti Amanah Negara (AMANAH).

‎Anggota Parlimen Pasir Mas itu berkata, DAP sebenarnya sombong sehingga mereka tidak sedar kesombongan sendiri.

Sebaliknya, katanya, parti itu pula menuduh beliau bersikap sedemikian. - Mkini.
Artikel penuh »

PRK Sungai Besar: Survey terbaru menunjukkan BN bakal menang besar

Posted: 02 Jun 2016 05:04 AM PDT

Apa pun, aku sebenarnya tak berapa nak yakin dengan tinjauan UNCI untuk PRK Sungai Besar ni, pasainya sejarah PRK Teluk Intan dulu membuktikan yang tinjauan UNCI tersasar jauh dari keputusan sebenar.

Calon-yang-akan-bertanding-PRK-Sungai-Besar
Malaysiakini dalam berita bertajuk "BN sedang hampiri kejayaan di Sg Besar - tinjauan UCSI" melaporkan:
Tinjauan terbaru mendedahkan BN mempunyai sokongan paling tinggi di kalangan pengundi Sungai Besar, dengan pilihan raya kecil (PRK) kawasan itu akan diadakan pada 18 Jun ini.

Menurut Pusat Penyelidikan Pilihan Raya UCSI, jika pilihan raya diadakan pada masa ini, sehingga 44.75 peratus pengundi akan menyokong calon BN.

Tempat kedua pula ialah PKR dengan 24.25 peratus, diikuti PAS 13 peratus dan Parti Amanah Negara (Amanah) 8.25 peratus. - Mkini.
Artikel penuh »

Ucapan Naib Ketua Ulama' Selangor pertikai dan tak wala' Majlis Syura' (video)

Posted: 01 Jun 2016 11:45 PM PDT

Aku boleh bayangkan kalau yang buat ucapan menyanggah dan tak wala' kepada Majlis Syura' tu dari kalangan profesional atau aktivis parti, mungkin dah kena label lembu, anjing, babi atau yang sewaktu dengannya kalau pun tidak munafiq.

Ulama-Selangor-persoal-Rani-jadi-calon-bagai-'harum-manis-pencuri
TheMalaysianMirror dalam berita bertajuk "Ulamak PAS S'gor tidak setuju pencalonan Dr Rani" melaporkan:
Keputusan PAS meletak Ahli Dewan Undangan Negeri Meru (ADUN) Meru, Dr Abdul Rani Osman sebagai calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar dikesali Dewan Ulamak Negeri Selangor yang mempertikai kewajarannya.

Perwakilan Selangor, Nik Baki Nikmat berkata PAS sepatutnya meletak calon lain memandangkan masih ramai pimpinan profesional dan ulama dalam PAS yang berwibawa boleh diketengahkan dalam PRK Sungai Besar. - TMM.
Artikel penuh »

Comments (0)