Followers

Nuffnang

Taipingmali (tm)

Posted by Unknown | Posted on 1:17 PG | Posted in

sumber :-

Taipingmali (tm)


Kenyataan Menteri Komunikasi dan Multimedia berkenaan artikel terbaru Wall Street Journal

Posted: 19 May 2016 07:45 PM PDT19 Mei 2016

1. Wall Street Journal terus membuat dakwaan-dakwaan palsu tetapi menyatakan ia adalah dari sumber yang tidak boleh didedahkan. Ini adalah satu tindakan pengecut bagi mengelak daripada disaman.

2. Walaupun sudah berkali-kali sumber mereka dibuktikan tidak benar, seperti laporan palsu terhadap gabenor baru Bank Negara Malaysia, pihak WSJ tetap mengeluarkan dakwaan yang tidak berasas.

3. Ia bukanlah kebetulan apabila  semua laporan yang dibuat WSJ terhadap Malaysia dirujuk kepada sumber dan siasatan yang tidak boleh didedahkan: ini bermula apabila Tun Mahathir memulakan Kempen Anti Najib.

4. Tiada nama atau individu yang dikaitkan dengan sumber yang diperolehi mereka. Jika sumber ini benar-benar wujud, mengapa WSJ tidak memberitahu pihak kerajaan Malaysia? Tambah lagi, bagaimana mereka boleh berharap semua tulisan yang dikeluarkan oleh mereka akan dipercayai setelah berkali-kali dibuktikan palsu.

5. Tetapi kita tahu kenapa mereka tidak mengeluarkan satu nama pun, kerana mereka tidak mampu. Kebenarannya ialah mereka melaporkan semua dakwaan berkenaan berdasarkan khabar angin dan lebih parah lagi ia bermotifkan politik 'kotor' yang diambil tanpa pengesahan yang tepat. Hanya untuk mendapatkan 'headline' yang sensasi.


DATUK SERI PANGLIMA DR SALLEH SAID KERUAK
MENTERI KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

Diterjemah oleh : KKMMSent from Samsung tablet.

Pas, PKR Berbalah Rebut Kerusi… Lupa Kena Malu Di Sarawak

Posted: 19 May 2016 04:10 PM PDT


Kerana tamakkan kuasa dan jawatan, parti pembangkang masih tidak mengambil iktibar kekalahan teruk mereka pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak tempoh hari tetapi sudah mula bertelagah merebut tempat untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) pula.

Pada 18 Jun dua PRK bakal diadakan serentak di Parlimen Sungai Besar di Selangor dan Parlimen Kuala Kangsar di Perak. Dek kerana yakin boleh menang PKR ketika ini sedang berebut dengan PAS untuk bertanding di Sungai Besar.

Padahal, kedua-dua kerusi itu adalah milik BN sejak Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 lepas. Adakah parti pembangkang lupa konflik yang berlaku di Sarawak sampai bertembung sesama sendiri sudah sampai tahap kritikal dan perlu diselesaikan terlebih dahulu.

pkr-vs-pas

Pada mereka, sebenarnya pakatan atas dasar nama sahaja yang penting memburu tempat dan kuasa itu lebih penting biar pun ia hanya melibatkan hanya pilihan raya kecil.

Ketika, parti-parti yang membangkang ini bergerak di bawah Pakatan Rakyat pun mereka terlibat dalam konflik yang sama berebut kerusi. Kesudahannya, tersungkur juga dengan kekalahan.

Sekali lagi, kesempatan ini adalah peluang terbaik bagi Barisan Nasional (BN) untuk merancang dengan baik gerak kerja kempen untuk memenangi hati pengundi di sana dan mempertahankan legasi bakti yang sudah dipegang sejak PRU lepas.

Kerusi-kerusi berkenaan kosong selepas BN kehilangan dua wakil rakyat kerana nahas helikopter di Sebuyau, Sarawak pada 5 Mei lalu.

Kerusi Parlimen Kuala Kangsar disandang oleh Allahyarham Datuk Wan Mohammad Khair-il Wan Ahmad manakala kerusi Parlimen Sungai Besar disandang oleh Allahyarham Datuk Noriah Kasnon.

Perbalahan kepala parti-parti politik ini sampai ke tahap mengugut mahu menghalau parti yang berdegil keluar dari kerjasama dalam Kerajaan Negeri Selangor. Jika parti yang berdegil terus letak jawatan, datang lagi satu konlfik dan negeri berkenaan terus goyah kerajaannya.

Kenapa agaknya PKR beriya-iya benar mahukan kerusi Parlimen Sungai Besar, masakan tidak, sebaik tahu sahaja kerusi berkenaan kosong, Menteri Besar Selangor Datuk Seri Mohamed Azmin Ali terus 'turun padang' dan melakukan macam-macam secara tiba-tiba di sana.

Di sana sekarang sudah ada perkhidmatan bas percuma untuk penduduk-penduduk Sungai Besar.

Sia-sialah kudrat tenaga yang sudah dilaburkan Azmin ke kawasan itu sekiranya, mandat bertanding diberikan kepada parti PAS yang tidak sekutu pun dalam Pakatan Harapan.

Mereka tidak ada pun menganjurkan program meninjau kehendak rakyat di kedua-dua lokasi Parlimen sebaliknya sibuk berbalah siapa yang layak diberikan penghormatan untuk bertanding di kerusi itu melawan Barisan Nasional (BN).

Papa Diva
Sent from Samsung tablet.

Comments (0)