Followers

Nuffnang

REZQEEN HILL

Posted by Unknown | Posted on 9:18 PG | Posted in

sumber :-

REZQEEN HILL


Petronas Nafi Berunding Jual Aset Pada Rusia #TolakFitnah

Posted: 25 May 2016 08:45 PM PDT


Petroliam Nasional Bhd. (Petronas) menafikan firma itu sedang berundingan dengan syarikat dalam industri yang sama dari Rusia, Zarubezhneft untuk menjual aset-asetnya.

Petronas "Petronas merujuk kepada beberapa laporan media baru-baru ini yang berpunca dari Rusia mengenai rundingan penjualan 'aset-aset' dan 'kepentingan' tertentunya."Kami ingin menjelaskan bahawa Petronas tidak pernah, dan pada masa ini tidak, berbincang dengan mana-mana pihak di Rusia untuk tujuan seperti yang disebut di atas." kata Petronas dalam kenyataan hari ini.

Ia sebagai maklum balas ekoran laporan oleh agensi berita Rusia, Tass, pada Jumaat lalu, yang memetik Menteri Tenaga Rusia, Alexander Novak yang mengatakan Zarubezhneft berminat dengan aset-aset Petronas.

"Zarubezhneft menunjukkan minat dalam mengkaji aset-aset Petronas. Pihak-pihak sedang mengadakan perundingan mengenainya," Novak dilaporkan berkata.

"Bagi Zarubezhneft, ia sedang meninjau peluang untuk menjalankan projek-projek Malaysia.

"Zarubezhneft mempunyai banyak pengalaman untuk meningkatkan keberkesanan dalam lapangan semasa dan menawarkan perkhidmatan serta penyertaannya," tambah Novak.

Pemilik Rumah Banglo Guan Eng Pernah Dapat Tender Dari Kerajaan DAPig Penang #DAPRasuah #LGERasuah

Posted: 25 May 2016 06:43 PM PDT


Mula-mula Guan Eng kata dia tak kenal Phang Li Koon iaitu pemilik asal rumah banglo yang dibelinya pada harga bawah market tu.

Pastu si Setiausaha Agong DAPig ni kata pembelian rumah banglo tu tiada kena mengena dengan apa-apa projek di Pulau Pinang.

Hari ini penipuan Guan Eng dah sampai kemuncak kantoi apabila terdapat pendedahan bahawa Phang merupakan Pengarah di Magnificient Emblem Sdn. Bhd. (Magnificient Emblem) yang pernah memenangi tender daripada kerajaan DAP Pulau Pinang untuk membangunkan asrama pekerja di tanah milik Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) di Juru.

* selama ni DAPig dok tuduh UMNO & BN penuh dengan unsur rasuah tapi tiada bukti yang dapat diketengahkan sebab kerajaan Persekutuan ada e-Perolehan. Tapi ketelusan kerajaan DAPig dah terbukti penuh penipuan. Rakyat wajib tolak kerajaan rasuah.

#DAPRasuah
#LGERasuah

Comments (0)