Followers

Nuffnang

MASTER DEDAH

Posted by Unknown | Posted on 11:14 PG | Posted in

sumber :-

MASTER DEDAH


DIKESAN LIM GUAN ENG MENGHAPUSKAM BUKTI SEJAK DIDEDAHKAN! TETAPI "AMAT PASTI" LIM GUAN ENG "SANGKUT" - KATA PEGAWAI SPRM

Posted: 02 May 2016 04:03 AM PDT


Biarlah SPRM dan Lim Guan Eng ketawa bersama asalkan Lim Guan Eng ditangkap bersalah. SPRM mesti membuktikan siasatan mereka. Jika tidak nama dan imej mereka terjejas teruk

1) Berehat sekejab dari menulis. Selain ada beberapa blogger sahabat SPRM mencari admin masterdedah. Setelah lebih 42 hari, Janji demi janji "Next Week" atau minggu hadapan berakhir hingga 30 April nampaknya tanda -tanda SPRM memanggil Lim Guan Eng tidak berlaku. Hari 1 Mei adalah petanda kelewatan kes Lim Guan Eng itu. Apakah sebabnya?

2. Bermula 17 Mac 2016 setiap malam hinggalah 30 April TV3 memainkan isu Lim Guan Eng. Isu-isu dan bukti baru terpaksa didedahkan. Semoga SPRM mengambil kira fakta yang dikemukakan itu. Pendedahan masterdedah 11 April berkenaan Kes Rasuah pegawai SPRM Kenny Chua telah membuka mata betapa badan itu ada anai-anai yang merosakkan SPRM (Nota: untuk info Gambar Kenny Chua diberi sendiri oleh pegawai SPRM kepada admin). Jika selama ini mereka badan suci yang tidak boleh ditegur dan dipindahkan jika ada kes. 

3. Debat Rahman dan LGE pada 19 April juga dibatalkan. Paling mengejutkan 18 April apabila SPRM dan orang yang disiasat LGE sepentas dalam program Integriti Korporat PBA di Pulau Pinang yang tak kena masa kerana boleh dianggap mengganggu siasatan. Dari segi strategi jabatan ia satu kesilapan yang besar menjejaskan imej SPRM. 

4. Malam semalam Penulis sempat minum-minum dengan seorang pegawai dari SPRM. Sempatlah beliau bercerita mengenai bos-bos SPRM. Termasuk adik seorang TKP SPRM yang mendapat "business" pekerja asing bantuan orang-orang dalam. Bagaimanapun dia tidak berminat untuk mendedahkan urusan perniagaan ahli keluarga pegawai SPRM anggaplah itu sebagai rezeki masing-masing. 

5. Paling menarik bila beliau menyebut mengenai kes Lim Guan Eng. Betapa katanya mereka sejak beberapa tahun menerima aduan itu memang hendak menangkap Lim Guan Eng. Biar tangkap dan dakwa terus.

6. Cumanya katanya selepas YB Shahbuddin Yahya MP Tasek Gelugor membangkitkan isu dalam parlimen pada 17 Mac 2016 dan menjadi kecoh Lim Guan Eng telah banyak memusnahkan bukti-bukti berkaitan. Penulis meneruskan soalan bukankah Setiap hari dan malam TV3 serta pelbagai pihak mendedahkan bukti baru yang jelas membuktikan Lim Guan Eng bersalah?

7. Dia menjawab dengan tenang... Kami SPRM mempunyai bukti yang cukup kuat. Kali ini Lim Guan Eng pasti sangkut. Akan ada perkara terbesar diumumkan kemudian. Lim Guan Eng kali ini sukar melepaskan diri. Cuma menunggu masa sesuai untuk pendakwaan. Walaupun ada dikesan Lim Guan Eng sejak isu dibangkitkan telah menghapuskan bukti-bukti secara teknikal lain.  Namun banyak bukti telah diperolehi. Kes Lim Guan Eng sebagai satu pendedahan "abang besar" DAP dan taukeh cina pasti membongkar banyak rasuah Lim Guan Eng di Pulau Pinang.


Apa akta sekalipun BUKTI MENUNJUKKAN LIM GUAN ENG BERSALAH SANGAT KUAT. Jika SPRM tidak mahu mendakwa LGE adalah terbukti SPRM sengaja memerangkap Dato' Seri Khir Toyo dulu yang juga dalam mahkamah mengemukakan semua bukti serta fakta kesnya. 


8. Penulis bertanya lagi. Jika sudah yakin Lim Guan Eng boleh didakwa mengapa tidak dipanggil Lim Guan Eng untuk siasatan setidaknya untuk mencipta persepsi LGE dipanggil dahulu? Sekali lagi dia menyebut. Yang pasti Lim Guan Eng kali ini sure sangkut! Setakat ini itu dia boleh beritahu.

Sehingga 30 April 2016 dan  1 Mei 2016 tiada tanda tanda SPRM memanggil Lim Guan Eng

9. Terlewat atau tertangguh tidak menepati janji penghujung April berhubung memanggil Lim Guan Eng katanya lebih baik dari Lim Guan Eng terlepas dari pendakwaan. Dalam SPRM bukan semua pegawai betul. Dia mengakui dalam SPRM semuapun manusia. Tidak lari dari kesilapan. Selagi ada manusia maka adalah rasuah atau makan dalam. Bukan semua Pegawai pro pembangkang. Ya memang ada pelbagai team tapi masih ada pegawai SPRM seperti KP SPRM yang tetap memastikan semua berjalan lancar. 

10. Apabila penulis bertanya lagi Apakah Kes Kenny Chua adalah satu usaha melindungi pegawainya dan memelihara imej SPRM? Kerana pertuduhan beliau secara pilihan bukan dibawah Akta SPRM 2009 tetapi Panel Code sebagai "menipu" sedangkan duit yang diterima dirampas bersamanya. Tidakkah ini secara teknikal satu pengakuan bersalah sahaja untuk kes diselesaikan cepat dan Kenny Chua hanya dipenjara 3 bulan dengan denda RM3000? Dia menjawab pendek "tidak mahu menjawab isu itu". 

11.  Perbualan penulis ditutup dengan dua perkara. Katanya SPRM mungkin lambat memanggil Lim Guan Eng. Apakah kamu mahu Lim Guan Eng dipanggil dan didakwa ketika pilihanraya Negeri Sarawak ke 11 ini?. Penulis menyindirnya itupun kalau SPRM berani. Kemudian beliau memanggil pelayan restoran meminta bil. Please u jangan bayarkan minuman saya. Saya tolong bayarkan!. Senyum!


Comments (0)