Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:18 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Kesan El Nino Dari Hilang Keberkatan Kepada Tanda Kasih Sayang Allah

Posted: 05 May 2016 05:10 AM PDT

Bukan niat untuk mempertikaikan alim ulama apatah lagi seseorang yang dilantik menjadi Mufti sesebuah negeri. Penghormatan hendaklah secara semulajadi dan bukannya paksaan. Kalau alim ulama sendiri tidak tetap pendirian dalam sesuatu perkara, bagaimana pengikut hendak menerima pendapat.

Inilah yang terjadi kepada Mufti Perlis, Datuk Dr Mohd Asri Zainal Abidin atau terkenal sebagai Dr MAZA. Apabila bencana berlaku di negeri di mana beliau menjadi Mufti, komen beliau itu adalah teguran dan kasih sayang dari Allah. 

Apabila negara ditimpa bencana kapal terbang, banjir dan sebagainya beliau berkata itu adalah tanda kemurkaan Allah dan keberkatan yang hilang. Semua pemimpin beliau akan kritik melainkan Mantan Menteri Besar Perlis, DS Shahidan Kassim. Baginya rakan baik beliau, DS Shahidan Kassim adalah pemimpin paling baik dan soleh di dunia.

Jet Peribadi Rosak Dan "BlackOut" Pun Nak Salahkan Orang?

Posted: 04 May 2016 11:51 PM PDT
Tiada kelibat Tun Dr Mahathir di Kelantan semalam, hanya wajah Tun Dr Mahathir menghiasai layar putih di Kelantan menerusi 'Skype'. Kebanyakan pemimpin-pemimpin baik dari sebelah Kerajaan dan pembangkang menghabiskan masa di Sarawak sempena Pilihan Raya Negeri, Tun Dr Mahathir dan rombongannya menghabiskan masa berkempen di Semenanjung untuk Deklarasi Selamatkan Boboi ... maaf, Malaysia. 

Alasan yang diberikan atas ketidakhadiran Tun Dr Mahathir di Kelantan adalah kerosakan teknikal ke atas jet peribadi beliau. Sementara itu, Syed Saddiq Palladium seperti biasa menyalahkan pihak tertentu yang 'blackout' kan kawasan berkenaan kononnya untuk sembunyikan "kehadiran beribu-ribu orang" di situ. Kalau lihat gambar-gambar di atas memang beribu-ribu orang termasuk halimunan dan orang halus!


Comments (0)