Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:06 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


3 Jambatan BN Buat Untuk Rakyat Sarawak Berbanding 'Jambatan' @LimGuanEng #PRNSarawak

Posted: 01 May 2016 04:01 AM PDTLim Guan Eng begitu berbangga sekali dengan 'jambatan' yang DAP bina untuk Rakyat Sarawak. Beliau lupa jambatan yang Kerajaan Barisan Nasional (BN) bina untuk kemudahan Rakyat Sarawak tidak wajar dibandingkan dengan titi yang dibinanya ibarat seperti melepas betuk di tangga.

Bagi yang tidak tahu, terlupa atau buat-buat tak tahu berikut adalah 3 jambatan yang telah dan sedang dibina oleh Kerajaan BN:

1. Jambatan Batang Sadong. Sepanjang 774 meter dan merupakan Jambatan terpanjang di Sarawak dan akan menjadi pelengkap kepada laluan dari Kuching ke Muara Tuang-Asajaya-Sadong Jaya- Simunjan dan Sebuyau tanpa perlu lagi menggunakan perkhidmatan feri. Kos pembinaannya bernilai RM230 juta. Kerja pembinaan telah pun bermula pada tahun 2012 dan kini telah 91.3% siap. Dijangka siap sepenuhnya pada Ogos ini.


2. Jambatan Batang Lupar - Projek pembinaan Jambatan Batang Lupar di sungai Batang Lupar, Sri Aman yang dianggarkan bernilai RM1 bilion. Pembinaan jambatan terpanjang di Malaysia ini juga akan menjadi sebahagian daripada manifesto Barisan Nasional menjelang Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-11.

3. Jambatan Batang Samarahan - Tempoh pembinaan Jambatan Batang Samarahan akan memakan selama masa 3 tahun dan dijangka siap pada Januari 2018. 


Apalah sangat titi DAP berbanding jambatan-jambatan BN di Sarawak, kan?

Sambutan Luar Biasa Dialog Generasi Muda Bersama TSMY Sehingga Pintu Dewan Pecah

Posted: 01 May 2016 02:46 AM PDT

Jarang berlaku sambutan hangat diberikan kepada penganjur untuk program orang muda. Kalau diikutkan kepada jumlah 'like' yang diperolehi oleh fanpage Kelab Che Det, lebih 3,000 'like' telah diterima ketika Kelab Che Det mempromosikan acara ini.

Forum yang disertai oleh Syed Saddiq Palladium, Wan Ahmad Farysal yang terkenal dengan fitnah dan maki hamun di akaun Facebooknya kepada Kerajaan dan seorang lagi entah CTS pun tak kenal, mendapat sambutan di luar dugaan. 

Bersama tetamu istimewa TS Muhyiddin Yassin, majlis yang diadakan di Rumah Kelab Persatuan Alumni Universiti Malaya dikatakan penuh dan padat dengan penonton sehinggakan pintu masuk pecah kerana terlalu ramai orang yang berasak-asak. Kenapa? Tak percaya? Ironinya, mereka buat program pasal masa depan, tapi di depan mereka tiada masa orang nak datang.

Comments (0)