Followers

Nuffnang

Cénangau

Posted by Unknown | Posted on 7:13 PTG | Posted in

sumber :-

Cénangau


Pemuda PAS perkemas hasrat Presiden, bersedia menentang PKR dan DAP dalam PRU14? (video)

Posted: 31 May 2016 12:16 PM PDT

"Cukuplah pengalaman lalu menjadi pengajaran, dimana tenaga ahli kita yang ikhlas dan patuh diperguna oleh rakan-rakan demi mencapai kemenangan. Kemudian ditinggalkan begitu sahaja,"

Pemuda-PAS-bersedia-bertanding-lawan-PKR-DAP
Malaysiakini dalam berita bertajuk "Pemuda PAS ikrar 'seribu langkah' di kerusi PKR, DAP" melaporkan:
Ketua Pemuda PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz berharap pucuk kepimpinan parti mengkaji semula agihan kerusi parlimen dan dewan undangan negeri (DUN) pada pilihan raya akan datang.

Menurut beliau, ‎pembahagian kerusi wajar mengambil kira kekuatan jentera parti di kerusi yang ditandingi di samping pola sokongan pengundi mengikut komposisi umur dan tahap pendidikan. - Mkini.
Artikel penuh »

PRK Kuala Kangsar: Calon Umno dalam iddah langsung tak menguntungkan pembangkang

Posted: 30 May 2016 11:00 PM PDT

Dalam bab calon dalam iddah ni jentera calon Umno sebenarnya punya kelebihan, depa tak perlu bersusah payah 'mekap' calon, tak perlu kena pastikan calon sentiasa senyum, macamana calon nak salam dan bersembang dengan pengundi dan macam-macam perkara yang remeh temeh berkenaan calon.

Mastura-Mohd-Yazid-calon-Umno-BN-PRK-Kuala-Kangsar-dalam-iddah
MalaysiaDatelime dalam berita bertajuk "Calon BN Kuala Kangsar masih dalam edah, tidak boleh keluar kempen" melaporkan:
Kem Pas di Kuala Kangsar menyambut pencalonan Datin Mastura Mohd Yazid di Kuala Kangsar dengan gembira apabila beliau tidak dapat keluar rumah untuk berkempen.

Media rasmi Pas Terengganu yang ditugaskan di Kuala Kangsar menyifatkan, selepas hanya dua jam, Mastura dinamakan sebagai calon Barisan Nasional (BN) bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar, 'Kem BN' dilaporkan terpaksa memikirkan semula cadangan tersebut. - MalaysiaDateline.
Artikel penuh »

Comments (0)