Followers

Nuffnang

The Unspinners

Posted by Unknown | Posted on 11:41 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Arab tak rasional, lagi rugi putuskan deal dengan 1MDB

Posted: 18 Apr 2016 06:00 PM PDT


Memang susah berurus dengan Arab. DIa selalu tidak ikut cara biasa. Cara yang mereka mahu sering tidak ikut norma amalan biasa.

Semalam kecuh mengenai IPIC batalkan deal dengan 1MDB. Akhbar pembangkang spin sebagai bailout 1MDB tapi ia juga nak selamatkan IPIC / Aabar. Jika ia tidak demikian, kenapa mereka sedia batalkan option dan benarkan IPP dijual kepada Edra? Mesti sudah diberi compensation.

Baca penjalasan Lim Sian See di snapshot 2016 
http://snapshot2016.blogspot.my/2016/04/memahami-kenapa-ipic-batalkan.html

Jika Guan Eng tak kena, sah SPRM pekena Khir Toyo sebab dia Melayu

Posted: 17 Mar 2016 06:45 PM PDT


Dato Seri Dr Khir Toyo yang sedang jalani hukuman di penjara Kajang menjadi ingatan semua pihak. Baca kisah persamaan Khir Toyo dan Lim GUan Eng di Snapshot2016 SINIAgak-agak ADUN Sekincan Ng Suee Lim akan buat laporan polis dan SPRM tak? Isu sebijik sama.

Kalau Dato Najib pun, SPRM sedia siasat. Takkanlah SPRM tak siasat Guan Eng.

Snapshot2016 bermula: http://snapshot2016.blogspot.my/

Posted: 10 Jan 2016 08:32 PM PST


Blog baru Snapshot2016 bermula penerbitan di SINI. Posting pertama, 1MDB jual negara?

Mohon pautan.

The Unspinners mengundur, Snapshot mengganti

Posted: 31 Dec 2015 07:55 AM PST


Setiap yang ada permulaan akan ada pengakhirnya. Setiap yang baharu tidak ada yang berkekalan. Allah jua yang wujud selama-lamanya.

Sejak beroperasi dari Januari 2009, blog The Unspinners telah menerbitkan 11,973 posting. Ia telah menarik lebih dari 42 juta hits. Sedikit sebanyak, baik atau buruk, untung atau rugi, blog ini telah memberi sumbangan.

Setelah beroperasi selama 7 tahun, pihak pengendali merasakan sudah sampai masanya pasukan yang ada untuk mengundur diri. Cadangan asal hanya untuk menutup blog ini, tetapi ada pihak lain telah menghubungi kami untuk terus mengendailkan.


Difahamkan nama blog, url dan konsep blog ini akan diubah. Nama tentatif adalah SnapShot atau mana-mana nama yang url masih boleh diperolehi. Pendekatan mereka pasti berbeza dari pendekataan sedia ada.

Blog ini akan ditutup untuk beberapa hari bagi kerja-kerja pengubahan design, layout dan format. Dijangka kembali beroperasi sebagai blog baru pada minggu hadapan.

Dengan ini, kami ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada para pembaca, komentar yang telah memberi komen, rakan-rakan blogger yang telah memberi sokongan, dan pihak-pihak lain yang banyak membantu yang tidak perlu disebut.

Mohon ampun dan maaf jika ada kesalahan, kesilapan dan kekurangan pada masa-masa yang lepas. Wassalam.

The Unspinners     

Comments (0)