Followers

Nuffnang

RAKYAT MARHAEN

Posted by Unknown | Posted on 9:45 PTG | Posted in

sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Zahid pengerusikan mesyuarat Kluster Politik dekatkan Pas - Umno hari ini

Posted: 19 Apr 2016 04:52 PM PDT


Ahmad Zahid HamidiAhmad Zahid HamidiTimbalan Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dijangka akan mempengerusikan mesyuarat Kluster Politik, Majlis Perundingan Islam (MPI) di sebuah hotel terkemuka hari ini di ibu negara yang bakal menggabungkan pemimpin Umno dan Pas serta pegawai kanan kerajaan dan pensyarah univesiti tempatan.
Menurut sumber, mesyuarat itu adalah untuk kesekian kalinya selepas beberapa kali mesyuarat telah diadakan sebelum ini yang bertujuan mendekatkan lagi kerjasama antara Umno dan Pas demi kepentingan orang Melayu dan Islam.
Selain Zahid sebagai pengerusi, timbalan pengerusi kluster politik ini adalah Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir dan Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakub.
Mesyuarat terakhir sebelum ini iaitu pada 3 April lalu dipengerusikan oleh Zambry.
Ahmad dipercayai tidak akan menyertai mesyuarat hari ini kerana masih belum sihat selepas menjalani pembedahan di kepala di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) beberapa hari lalu.
Selain Ahmad, turut mewakili Pas dalam mesyuarat ini adalah Datuk Dr Khairudin Aman Razali, Ketua Penerangan Dewan Ulama Pas yang juga ahli parlimen Kuala Nerus dan Dr Zuhdi Marzuki, pensyarah kanan Universiti Malaya yang juga Pengarah Pusat Penyelidikan Pas.
Dua bekas pemimpin Pas iaitu Datuk Nasharudin Mat Isa (bekas timbalan presiden) dan Datuk Dr Hassan Ali (bekas naib presiden Pas) adalah anggota kluster ini.
Di samping mereka, beberapa mufti termasuk Mufti Wilayah Persekutuan dan Mufti Terengganu juga ahli kepada kluster ini di samping Presiden Isma, Abdullah Zaik dan pensyarah Universiti Pertahanan Nasional, Dr Redhuan Tee Abdullah.
Sebelum ini, makmal yang dijalankan oleh MPI menyarankan parti politik supaya bersama-sama dalam satu persefahaman ke arah membentuk kesepaduan ummah.
Read More / Baca Lagi >>

Salleh: Dr Mahathir berselindung di sebalik alasan cuba selamat Umno

Posted: 19 Apr 2016 04:44 PM PDT


Menteri Komunikasi dan Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak mendakwa bahawa bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berselindung di sebalik alasan kononnya setiap tindakannya adalah demi kebaikan Umno.
Dalam catatan di blognya (sskeruak.blogspot.com), Salleh berkata sebenarnya Dr Mahathir berbuat sebaliknya.
"Bagaimana pula bersekongkol dengan penasihat DAP Lim Kit Siang, yang paling tidak sukakan Umno, dan juga anggota pembangkang yang lain, dianggap demi kebaikan Umno? Adakah dengan membakar rumah, satu tindakan untuk membaiki rumah itu?" katanya.
Katanya, Dr Mahathir terlibat terlalu mendalam dengan DAP sehinggakan beliau telah menjadi musuh Umno dan bukan lagi rahsia akan hakikat bahawa beliau mahu menghukum Umno seperti apa yang beliau pernah lakukan pada 2008.
"Umno perlu sedar bahawa Dr Mahathir sedang bekerjasama rapat dengan Lim dan DAP dengan harapan bahawa BN akan gagal dalam pilihan raya umum ke-14 nanti.
"Sebab itu kenapa Dr Mahathir tidak dapat menerima keputusan positif dibuat Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) mengenai 1MDB serta penjelasan diberikan kerajaan Arab Saudi bahawa RM2.6 bilion itu sebenarnya derma," katanya.
Salleh berkata Dr Mahathir akan terus mencari apa juga alasan yang dapat dicarinya untuk menyerang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.
Beliau berkata Dr Mahathir kelihatan amat keliru dengan apa motif sebenar beliau .
Read More / Baca Lagi >>

Muhyiddin hilang sokongan majoriti?

Posted: 19 Apr 2016 04:13 PM PDT

Tanpa bersandarkan satu kajian yang terperinci, saya boleh perhatikan sokongan akar umbi UMNO kepada kumpulan 4M (Mahathir, Muhyiddin, Mohd Shafie dan Mukhriz) masih tinggi.
Muhyiddin-UMNo
Oleh Datuk Dr Marzuki Mohamad
Professor Datuk Dr Ramlah Adam membuat komen yang disiarkan di Free Malaysia Today semalam bahawa bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, tiada tempat lagi di dalam UMNO kerana majoriti ahli-ahli UMNO setia kepada Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak. Penyertaan Muhyiddin bersama-sama Tun Dr Mahathir dalam gerakan Selamatkan Malaysia dikatakan penyebab utama Muhyiddin diketepikan oleh majoriti ahli-ahli UMNO. Beliau menggelar Muhyiddin, Mohd Shafie Afdal dan Mahathir sebagai golongan kecewa yang ditolak oleh majoriti ahli UMNO.
Saya menghormati Professor Ramlah sebagai salah seorang pakar sejarah yang ternama di Malaysia. Saya sering mengikuti pandangan-pandangan beliau mengenai politik tanah air, khususnya tentang UMNO. Namun, saya mempunyai mengenai pandangan yang agak berbeza daripada beliau berkenaan hal yang dibicarakan di atas.
Terdapat kaedah-kaedah tertentu untuk menguji tahap sokongan ahli-ahli parti terhadap seorang pemimpin politik. Yang paling mudah ialah pemilihan parti. Yang menang pastinya telah mendapat sokongan majoriti, manakala yang kalah telah kehilangan sokongan. Namun, tiada pemilihan parti yang dibuat dalam masa terdekat untuk mengetahui dengan tepat tahap sokongan ahli-ahli parti kepada mereka.
Cara yang kedua untuk menguji tahap sokongan ialah kajian tinjauan pendapat melalui kaedah persampelan. Professor Ramlah tidak mengemukakan data-data daripada hasil tinjauan pendapat untuk menyokong kenyataan beliau. Jadi, boleh diandaikan tiada kajian seumpamanya dibuat. Melainkan satu kajian yang berkredibiliti dibuat mengenainya, maka barulah boleh dikatakan pandangan yang dikemukakan adalah sahih dan berasas.
Namun begitu, adalah menjadi kebiasaan bagi pemerhati politik untuk mengemukakan pandangan berdasarkan pemerhatian yang diperolehi daripada perbualan dengan pihak-pihak tertentu, pembacaan bahan-bahan berkaitan, penyebaran berita atau cerita, dan penyertaan dalam acara-acara yang ada kaitan dengan subjek yang dikaji. Ini juga satu kaedah yang tidak salah untuk digunakan.
Misalnya, kita boleh perhatikan hampir kesemua Ketua UMNO Bahagian menyatakan sokongan kepada Najib. Bermakna mereka tidak menyokong Mahathir, Muhyiddin, Shafie dan Mukhriz. Tetapi adakah suara Ketua Bahagian mewakili suara semua ahli di akar umbi? Tentu sekali tidak.
Read More / Baca Lagi >>

Tak cukup duit pergi sekolah

Posted: 19 Apr 2016 10:39 AM PDT


BR1M tak cukup bayar GST

Posted: 19 Apr 2016 10:38 AM PDT


Harga naik, BR1M tak cukup

Posted: 19 Apr 2016 10:37 AM PDT


GST: Orang rumah panjang jadi mangsa

Posted: 19 Apr 2016 10:37 AM PDT

BN janji bina jalan, hanya jalan kaki

Posted: 19 Apr 2016 10:36 AM PDT

"SIAPA PENGKHIANAT NEGARA" FORUM LAPORAN PAC - 1MDB

Posted: 19 Apr 2016 10:13 AM PDT

Bila kebebalan terus menebal dlm kepala hotak pemimpin BN.

Posted: 19 Apr 2016 10:08 AM PDT

Adoiiii hai... Nak datang pun kena tahan dekat imigresen dan kena deport balik.. Bagaimana nak tengok !!!

Kalau org cakap tongong tau marah plok...

CEO tinggalkan Malaysia Airlines September ini

Posted: 19 Apr 2016 10:01 AM PDT

Malaysia Airlines Berhad (MAB) berkata ketua pegawai eksekutif (CEO) merangkap pengarah urusannya Christoph Mueller akan meninggalkan syarikat itu pada September ini.
Mueller dilapor akan meninggalkan Malaysia Airlines walaupun kontraknya telah diikat untuk tempoh tiga tahun.
Syarikat penerbangan itu dalam kenyataan berkata Mueller bertindak demikian kerana "perubahan keadaan peribadinya", lapor Reuters.
Mueller akan menghabiskan tempoh notis enam bulan sehingga September 2016.
beliau menyatakan kecenderungan untuk kekal sebagai pengarah bukan eksekutif kepada lembaga MAB, menurut syarikat.
"Kami amat sedih dengan pemergian Christoph sebagai CEO tetapi amat memahami alasannya dan hormat keperluannya untuk bertindak demikian," kata Pengerusi MAC Md Nor Yusof.
Mueller menerajui syarikat itu Mei tahun lalu dan membuat penstrukturan semula kepada syarikat penerbangan yang dikenali sebagai Malaysia Airlines Systems (MAS) sebelum ini.
MAS terkesan dengan tragedi kehilangan pesawat MH370 pada 2014. Pada tahun sama, pesawat MH17 pula ditembak jatuh di Ukraine.

Hasan: Penyuntingan ayat tak jejas keseluruhan laporan PAC

Posted: 19 Apr 2016 09:57 AM PDT

Penyuntingan beberapa ayat dalam laporan akhir Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) mengenai 1Malaysia Development Berhad (1MDB) tidak menjejaskan keseluruhan laporan itu.
Pengerusi PAC Datuk Hasan Arifin berkata ayat berkenaan dikeluarkan kerana ia berstatus belum jelas atau dalam risikan serta bukan untuk pengetahuan awam.
"Perkara ini telah dimaklumkan ketika pembentangan laporan kepada semua anggota PAC pada 7 April lepas.
"Memasukkan pernyataan yang tidak jelas atau dalam risikan adalah sesuatu yang prejudis dan semua anggota PAC seharusnya memberi keyakinan kepada pihak berkuasa membuat siasatan lebih lanjut sebelum membuat kenyataan," katanya dalam kenyataan di Kuala Lumpur, hari ini.
Sehubungan itu, beliau berkata berkata pihak berkuasa seperti Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang mempunyai kepakaran khusus bagi melaksanakan tanggungjawab itu telah menubuhkan sebuah pasukan khas bagi menyiasat sebarang salah laku.
Hasan berkata demikian bagi mengulas kenyataan anggota Parlimen DAP Tony Pua hari ini yang mengatakan beberapa ayat dalam laporan akhir 1MDB telah dikeluarkan, antaranya mengenai perbincangan antara pegawai Jabatan Audit Negara dan anggota PAC.
Ayat seterusnya yang dikeluarkan ialah mengenai perbincangan anggota PAC dan pegawai kerajaan yang terbabit dalam menyediakan laporan 1MDB itu, kata anggota Parlimen Petaling Jaya Utara itu.
Pua yang juga anggota PAC berkata maklumat dalam kedua-dua ayat itu telah dipersetujui anggota PAC daripada Barisan Nasional dan pembangkang untuk dimasukkan dalam laporan 1MDB.

Dr Zakir Naik: Umno-PAS boleh jadi gabungan untuk orang Islam

Posted: 19 Apr 2016 06:50 AM PDT

Kerajaan campuran UMNO dan PAS akan memberi banyak kebaikan kepada Malaysia dalam memacu negara ke hadapan serta mengukuhkan Islam, kata pendakwah Islam antarabangsa Dr Zakir Naik.
Katanya beliau bukannya mencadangkan dua parti politik Islam utama negara itu bergabung, tetapi adalah lebih baik jika kedua-dua parti politik berkenaan membentuk kerajaan campuran.
"Saya bukan hendak memberitahu kedua-dua parti (UMNO dan PAS) perlu menjadi sebuah parti, tetapi jika mereka boleh berbuat demikian, Alhamdulillah...(jika tidak), mereka boleh mengekalkan parti dan identiti masing-masing.
"Namun, jika mempunyai kerajaan campuran, ia akan menjadi gabungan untuk orang Islam," katanya pada sidang media selepas menjadi tetamu dalam rakaman program bual bicara TV Al Hijrah, 'Persepsi', di Kuala Lumpur, hari ini.
Dr Zakir Naik, yang kini menjelajah Malaysia bagi menyampai syarahan agama, dituduh oleh pihak tertentu kononnya ceramah beliau boleh menjejaskan ketenteraman awam dan menyentuh sensitiviti agama lain.
Sejak beberapa hari lepas, beliau telah bertemu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Presiden UMNO, Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang juga Naib Presiden UMNO dan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.
Dr Zakir Naik, dari India, berkata beliau percaya kedua-dua pemimpin parti itu bersedia bekerjasama membentuk kerajaan campuran, dan jika perkara itu menjadi kenyataan ia adalah sesuatu yang terbaik untuk Islam.
Read More / Baca Lagi >>

KEBENARAN RASANYA SUDAH SEMAKIN DEKAT...

Posted: 19 Apr 2016 06:39 AM PDT

Belum pun lama Najib Razak, penyokong dan penerima dedaknya dapat bergembira dengan kenyataan Menteri Luar Arab Saudi, Adel Al Jubeir berkenaan wang RM2,600 juta sebagai derma,  The Wall Street Journal kini tampil lagi dengan pendedahan barunya.

Dalam laporan terbarunya, WSJ mendakwa wang tersebut adalah berpunca daripada syarikat palsu, Aabar BVI yang menerima daripada 1MDB sebanyak AS$3.51 bilion atau RM14,000 juta bagi pihak IPIC atau International Petroleum Investment Company sebagai deposit sekuriti.

IPIC bagaimanapun dalam laporannya kepada London Stock Exchange baru-baru ini menafikan Aabar BVI adalah anak syarikatnya atau ada kaitan dengan mereka, manakala Arul Kanda, CEO 1MDB pula tidak menolak kemungkinan mereka menjadi mangsa penipuan.

Syarikat palsu itu didaftarkan di British Virgin Island dengan nama Aabar Investment PJS Ltd (Aabar BVI), manakala anak syarikat IPIC yahg sebenar yang didaftarkan di Aabu Dhabi ialah Aabar Investment PJS.

Menurut WSJ, sebahagian wang daripada syarikat palsu itu berakhir di Tanore Finance Corp, entiti yang sama yang memindahkan wang sebanyak RM2,600 juta ke dalam akaun peribadi Najib di Ambank.

Dengan terus mempertahankan dakwaannya sebelum ini bahawa wang yang diterima Najib itu ada kaitan dengan 1MDB, ia memperlihatkan seolah-olah WSJ mempunyai banyak bukti berkaitan pengaliran wang tersebut serta menolaknya sebagai derma daripada mana-mana Pak Arab.
Read More / Baca Lagi >>

Pelan selesai hutang 1MDB kini meragukan, kata Moody's

Posted: 19 Apr 2016 06:33 AM PDT


Agensi penarafan kredit, Moody's Investors Service (Moody's) berkata, rancangan 1MDB untuk mengurangkan hutang berskala besar diragui selepas pengumuman International Petroleum Investment Company (IPIC) yang berpangkalan di Abu Dhabi untuk tidak lagi terlibat dalam usaha menyelamatkan firma itu.
"Yang pastinya sekarang ialah pertikaian dan kemungkinan penamatan tukaran aset-hutang meletakkan kemajuan dalam pelan rasionalisi hutang 1MDB dalam situasi meragukan," kata penganalisa kanan Moody, Christian de Guzman yang berpangkalan di Singapura, memetik Bloomberg.
Laporan Bloomberg juga merujuk kepada kenyataannya pada 11 Januari yang lalu berkaitan kesan perkembangan terbaru itu.
"Dalam kenyataan itu, firma menyebut dinamik hutang negara yang semakin buruk ekoran daripada ketidak mampuan untuk berdepan dengan harga komoditi yang rendah" atau penghabluran liabiliti kontingen yang besar mungkin memberi tekanan kepada panarafan Malaysia.
"Moody's memberi penarafan A3 kepada Malaysia, gred pelaburan keempat terendah," katanya.
IPIC dalam pengumumannya kepada Bursa Saham London semalam berkata, 1MDB dan Kementerian Kewangan (MOF) Malaysia telah tertunggak dalam hutangnya kepada dana Abu Dhabi sebanyak RM1.1 bilion.
Oleh itu, IPIC berkata, tanggungjawabnya dan anak syarikatnya, Aabar Investments PJS untuk mematuhi perjanjian adalah terbatal.
IPIC menyediakan AS$1 bilion kepada 1MDB
Di bawah perjanjian penyelamatan asal yang dimeterai pada 28 Mei 2015, IPIC pada 4 Jun tahun yang sama menyediakan AS$1 bilion kepada 1MDB untuk membayar semula AS$975 juta pinjaman kepada konsortium bank yang diketuai oleh Deutsche Bank, yang mendesak pembayaran semula awal.
IPIC juga menjangkakan tanggungjawab untuk membayar semua faedah daripada bon 1MDB bernilai AS$3.5 bilion.

Ambiga: Penderma RM2.6b Najib mungkin rakyat Malaysia

Posted: 19 Apr 2016 06:21 AM PDT


Laporan berita terkini mencadangkan bahawa rakyat Malaysia tanpa mengetahui bahawa mereka mungkin adalah penderma yang menyumbangkan dana RM2.6 bilion kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, dakwa bekas Presiden Majlis Peguam, Datuk Ambiga Sreenevasan.
 Berhubung jumlah dana yang amat besar itu berasal dari penderma Arab Saudi, Ambiga secara berterus terang menggambarkan mereka yang menyokong teori itu sebagai "bodoh atau tidak jujur".
Menurut Ambiga, beliau langsung tidak mempercayai hujah bahawa keluarga diraja ArabSsaudi menghulurkan wang tersebut kepada perdana menteri.
"Cerita ini tidak pernah konsisten. Ia juga sukar dipercayai kerana tiada siapa yang akan memberi RM2.6 bilion kepada seseorang untuk melakukan apa yang mereka mahu.
"Memandangkan keadaan yang mencurigakan, ramai yang berpendapat bahawa wang itu datang daripada 1MDB.
"Pendedahan terbaru dari Wall Street Journal menunjukkan ini yang sebenarnya berlaku. Penderma adalah rakyat Malaysia, walaupun secara tidak sengaja, terpaksa dan tanpa disedari," katanya kepada Malaysiakini.
Laporan WSJ mendakwa bahawa sebahagian wang daripada syarikat palsu Aabar Investments PJS berakhir di Tanore Finance Corp yang juga berpangkalan di Kepulauan British Virgin, entiti sama yang memindahkan AS$681 juta ke dalam akaun bank peribadi Najib.
1MDB dilapor memindahkan AS$3.5 bilion kepada sebuah syarikat yang berpangkalan di Kepulauan British Virgin yang mempunyai nama yang sama dengan anak syarikat, International Petroleum Investment Company (IPIC) - Aabar Investments PJS - tetapi tidak mempunyai kaitan dengan firma milik dana Abu Dhabi itu.
Read More / Baca Lagi >>

RM2.6 bilion: Dari Tanore Finance Corp ke akaun Najib - WSJ

Posted: 19 Apr 2016 06:01 AM PDT

250,000 tandatangan Deklarasi Rakyat

Posted: 19 Apr 2016 06:01 AM PDT

Tony Pua kena halau ketika buat sidang media di Parlimen

Posted: 19 Apr 2016 12:57 AM PDT

Pengerusi PAC 'kantoi' sunting kenyataan Bank Negara - Tony Pua

Posted: 19 Apr 2016 12:56 AM PDT

Isu 1MDB: Kenapa takut bentang laporan AG, kata Tony Pua

Posted: 19 Apr 2016 12:56 AM PDT

Dr M cuba bekukan aset Najib bernilai RM2.6b

Posted: 19 Apr 2016 12:43 AM PDT


Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini memfailkan permohonan injuksi mareva menentang Datuk Seri Najib Tun Razak bertujuan membekukan atau penyekat perdana menteri daripada memindah, mengeluar atau melakukan sebarang urusniaga ke atas aset beliau yang bernilai RM2.642 bilion.
Bekas perdana menteri itu bersama-sama bekas naib ketua Umno cawangan Batu Kawan, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dan bekas ahli Umno Langkawi, Anina Saadudin, turut memfailkan permohonan pendedahan yang menghendaki Najib untuk memaklum dan memberi butiran aset-aset beliau termasuk artanah, baki kredit, tunai dan aset-aset lain dalam bank, institusi kewangan dan saham syarikat.
Permohonan itu difailkan hari ini pada jam 10.40 pagi menerusi firma guaman, Haniff Katri di pendaftar Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur.
"Arahan kepada Najib untuk menyediakan senarai aset dalam masa 10 hari bermula tarikh penghantaran surat ini kepada beliau," kata permohonan itu.
Permohonan itu adalah berlandaskan kesemua mereka telah memfailkan tindakan sivil menentang Najib, pada 23 Mac yang lalu, bagi kemungkiran kewajipan fidusiari dan salah laku tort misfeasance dalam jawatan awam.
Menurut mereka, Najib selaku perdana menteri, pengerusi BN dan presiden Umno dengan niat jahat menghalang, mencampuri, menindas dan menyalah pintas pelbagai siasatan dan inkuiri berhubung skandal 1MDB berserta kemasukan dana dalam anggaran AS$700 juta (RM2.6 bilion) ke dalam akaun peribadi banknya.
Read More / Baca Lagi >>

ADAKAH ANNUAR MUSA CUBA MENGATAKAN NAJIB JUGA TIDAK BERMORAL?

Posted: 19 Apr 2016 12:30 AM PDT

Kata Ketua Penerangan UMNO, Annuar Musa, adalah suatu kesalahan dari segi moral bagi Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng membeli banglo dengan harga di bawah nilai pasaran.

"Dia kena terima terima hakikat....dari segi moral memang salah.

"Dia sebagai seorang penjawat awam, dunia tahu dia membeli satu aset pada harga yang tidak munasabah dan dia tidak mungkin mendapat harga itu jka tidak kerana jawatannya sebagai Ketua Menteri," ujarnya lagi.

Kelihatannya sungguh bermoral wajah Annuar Musa bila beliau mengucapkan kata-kata seperti itu.

Tetapi, kenapa kata-kata yang sama tidak ditujukannya kepada Najib Razak?

Adakah bermoral bagi seorang Perdana Menteri memasukkan wang ke dalam akaun peribadinya, sebagaimana yang didedahkan oleh WSJ, bukan setakat RM2,600 juta, malah didakwa menjangkau RM4,200 juta jumlahnya?

Jika Najib bukan berjawatan Perdana Menteri, adakah sesiapa dalam dunia ini yang mahu memberikannya derma sebanyak itu?

Tidakkah dalam akta SPRM, menerima derma bagi penjawat awam juga merupakan suatu kesalahan?

Dari segi moral, jika Lim Guan Eng dilihat salah, adakah Najib dianggap suci bersih dan "halalan toyiban" sedangkan dari segi jumlahnya saja berganda-ganda lebih besar lagi?

Atau Annuar sebenarnya sedang melakukan sindiran dengan membaling seketul batu, tetapi menjadikan Lim Guan Eng dan Najib sebagai mangsa sasarannya secara sekaligus?

Berita panas WSJ lagi hari Selasa.. makin femes Panglima Perang Orang Islam ke saentaro dunia..

Posted: 19 Apr 2016 12:28 AM PDT

WSJ ni nakal. Ada sajer keluarkan cerita baru HARI SELASA. Macam takde hari lain nak malukan Panglima Perang Orang Islam.

Kalau dakwan ini FITNAH, Panglima Perang Orang Islam nak ugut saman WSJ hari apa plok !!!.. hari SELASA DAH 'BOOKED'..

Hikayat 1MDB..

Posted: 19 Apr 2016 12:25 AM PDT

Panglima Orang Islam bebas dari kaitan 1MDB sekalipun sendiri tandatangan..

WSJ mendakwa Dua Poin Enam itu dari 1MDB....
Tapi Panglima Perang Orang Islam kata dari Sumbangan dari Keluarga di Raja Arab Saudi....
Pak Menteri Komedi pun mengakui....
Ianya Sumbangan Politik kata Panglima Perang Orang Islam...
Pak Arab pun sahkan BUKAN DERMA tapi Pelaburan...
Tetapi kenapa dana PELABURAN DIPULANGKAN BALIK ??

Setelah Najib kerap kali ulang-alik ke Saudi..
Panglima Perang Orang Islam berjumpa Pak Arab di Turki..
Tup.. Tup.. PELABURAN bertukar jadi derma plok..
Derma ikhlas katanya...
Inilah Transformasi Cerdik..
Minda Rakyat berterusan di Godek..

SIAPA 'cover' SIAPA ??!!

Comments (0)