Followers

Nuffnang

MASTER DEDAH

Posted by Unknown | Posted on 11:04 PG | Posted in

sumber :-

MASTER DEDAH


SPRM MENGAKU BERLAKU KES RASUAH PEGAWAINYA PADA 7 APRIL 2016 TETAPI DIRAHSIAKAN. BUKTI SPRM MEMPUNYAI MASALAH DALAMAN DAN BADAN YANG KEHILANGAN INTEGRITI

Posted: 11 Apr 2016 03:18 AM PDT


PENGAKUAN SPRM TERHADAP PEGAWAINYA RASUAH! 


Kurang 24 jam SPRM berjaya menjawab dan menafikan bahawa pegawainya ditahan kerana kes menjual serta membuang bukti Kes Rasuah Lim Guan Eng. Lebih laju berbanding siasatan kes SPRM terhadap Lim Guan Eng sudah berlalu melebihi 21 hari sejak 17 Mac lalu. Lim Guan Eng masih belum dipanggil.


Namun Pengarah Siasatan SPRM Datuk Azam Baki MENGAKUI pegawai lelaki bernama Kenny Chua berusia lewat 30-an berasal dari Bukit Tambun Pulau Pinang ditahan selepas disyaki meminta rasuah sebanyak RM20,000 sebagai wang perlindungan daripada seorang pegawai polis yang disiasat SPRM. Jelasnya rasuah telah berlaku berapapun jumlah wang yang diterima. Dan ini terang-terang memalukan SPRM.


SPRM menyatakan kertas siasatan bagi pertuduhan sudah siap dan Kenny Chua dijangka didakwa esok 12 April 2016 sama ada di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur atau Shah Alam. Apakah pertuduhan itu? Apakah SPRM akan menyelamatkan pegawainya sekali lagi semata untuk menjaga imej SPRM. 

Bagaimana jika kes ini tidak didedahkan bahawa ada Pegawai SPRM yang terlibat rasuah? Tentulah ia akan disembunyikan sahaja di bawah Carpet. Walauapapun berlaku kami mempertahankan dakwaan bahawa menurut sumber dalaman SPRM sememangnya pegawai berkenaan turut terlibat dengan untuk kes RM100 juta dan hal-hal Kes Lim Guan Eng. Kami akan mendedahkan kepincangan SPRM satu persatu!tunggu!

Penafian SPRM hanyalah untuk menutup malu dan menyembunyikan fakta sebenar. Di mana Dato' Sri Shukri Abdull yang sepatutnya menjawab isu-isu yang dibangkitkan? Bukannya mengarahkan Pengarah Siasatan SPRM untuk menjawabnya. Kerana selama ini jika berlaku kes melibatkan pegawai SPRM Datuk Sri Shukrilah yang paling keras mempertahankan pegawainya.

Bukan mereka kah yang lantang? Begitu juga Datuk Shukri yang
pertahankan mereka!

Kepincangan SPRM antara Ketua Pesuruhjaya dan Timbalannya Dato' Sri Shukri Abdull tidak boleh dibendung lagi. Kewujudan puak-puak di SPRM jelas merosakkan SPRM sebagai sebuah badan penting. Kes siasatan PDRM sebelum ini kepada SPRM berhubung pegawai nya yang membocor maklumat IMDB sudah jelas merosakkan badan SPRM. 

Malah ketika kes ini "kecoh" Ketua Polis Negara membuat pengumuman penangguhan siasatan kebocoran maklumat. Sekarang isu IMDB telah selesai di peringkat PAC dan akan kembali ke SPRM bagi siasatan hal-hal berkaitan. Soalnya kredibiliti lagikah SPRM? Terbaru dengan kes penangkapan pegawainya dengan wang puluhan ribu ringgit yang nampak. Bagaimana yang tersembunyi?

SPRM berkata Suruhanjaya ini komited untuk menjalankan tugas membanteras jenayah rasuah secara bebas, telus dan profesional tetapi kes pegawainya pada 7 April 2016 jelas adalah isu-isu yang disembunyikan oleh SPRM dari pengetahuan luar.

Sumber lain berkata "budak Kenny baru 5 tahun dalam perkhidmatan. Ada yang mengenalinya secara peribadi dan mungkin terpengaruh dengan senior-senior dalaman SPRM yang dalam pasukan operasi SPRM yang tahu mengenai semua kenakalan mereka".

Satu dari whataps mengenai Kenny Chua. Dalam SPRM memang banyak KENAKALAN KE? SENIOR SPRM MAKAN BESAR?

Pegawai SPRM yang sentiasa Kawtim ini akhirnya ditangkap termasuk mendakwa ada berhubung dengan pihak – pihak berkaitan Lim Guan Eng.

Mari kita lihat drama seterus!. Sebelum ke pendedahan lain. Cubaan Hapus bukti fail Lim Guan Eng, Pegawai SPRM berasal dari Pulau Pinang ditangkap dengan wang RM50 ribu di Putrajaya!

Posted: 10 Apr 2016 12:06 PM PDT


Terbaru Pegawai SPRM ditangkap!. Sumber dalaman berkata ia ada kaitan dengan cubaan untuk menghapuskan fail kes Lim Guan Eng dan Kes penyelewengan  dana KBS RM100 juta.(DIGARI- Kenny Chua Pegawai SPRM yang ditangkap 

dengan wang RM50 ribu baru-baru ini 


1. Baru-baru ini kita digegarkan dua kes penting iaitu Kes Rasuah Rumah Banglo Lim Guan Eng dan penyelewengan SUB Kewangan RM100 juta. Setelah kes Lim Guan Eng meletus esoknya seakan dirancang Kes Rasuah KBS juga meletup seakan-akan menutup atau "divert" kepada isu Lim Guan Eng. Kebetulan?

2. Sejak 18 Mac lalu sehingga ke hari ini SPRM nampaknya belum memanggil Ketua Menteri Pulau Pinang YB Lim Guan dikatakan penghujung April siasatan penuh selesai. Lim Guan Eng masih bebas dan tanpa takut terus mencabar pemimpin BN lain dlm kesnya. Semua dokumen siasatan telah berada di ibupejabat SPRM menunggu masa Lim Guan Eng dipanggil oleh SPRM. 

Penggeledahan rumah pegawai kanan SPRM serta pemindahan Jabatan kerana disyaki pembocoran dokumen kerajaan. Dan kecoh apabila Isteri pegawai kanan terbabit mendedahkan dalam FBnya mengenai urusan kerja suaminya. 

3. Ke mana SPRM? Apa berlaku?. Sebelum ini kisah Datuk Bahri Mohd Zin Pengarah Operasi Khas SPRM dan beberapa pegawai yang dipindahkan serta merta menjadi isu dan polemik. Wal hal isu sebenar ialah pembocoran maklumat oleh beberapa pegawai SPRM hingga isteri para pegawai boleh mendedahkannya dalam facebook mengenai rahsia dan tugas suami!

4. Penggeledahan Polis kepada pegawai SPRM jelas ada sesuatu di SPRM yang masih dilindungi oleh Datuk Seri Shukri Abdull mempertahankan dua pegawai utamanya yang dipindahkan ke JPM. Ada rahsia besar yang disembunyikan bagi melindungi anak-anak buahnya. 


Datuk Seri Shukri Abdull Timbalan Pesuruhjaya SPRM dikatakan seorang bias yang menyokong parti pembangkang. Sikapnya mempertahankan pegawainya termasuk Datuk Bahri adalah sesuatu yang mencurigakan. Malah Kenny Chua adalah pegawai di bawah arahannya.Sehingga ke hari ini kes Kenny Chua tidak didedahkan. Mengapa? Hebat Timbalan Pesuruhjaya SPRM ini? 

Pegawai SPRM ditangkap oleh unit risikan dengan wang RM50k?

5. Risikan Polis dan SPRM mendapati pegawai penyiasat SPRM yang ditahan kerana menerima sogokan dari beberapa individu untuk menutup kes RM100 juta KBS dan usaha membuang kes Lim Guan Eng. Usaha penghapusan bukti sedang dilakukan. Siapakah mereka yang menyogok pegawai berkenaan belum dapat dipastikan. Siasatan masih dilakukan. 
6. Pegawai SPRM bernama Kenny Chua berasal dari Bukit Tambun Pulau Pinang ditahan bersama sejumlah wang RM50k. Pegawai di bawah seliaan Datuk Seri Shukri Abdull ini jelas telah memalukan badan SPRM. Apakah ini kali pertama pegawai ini menerima rasuah?

7. Apakah sebelum ini desas desus pegawai SPRM yang menjual maklumat IMDB itu benar? Berdasarkan tangkapan terbaru pegawai SPRM ini. Jelas integriti pegawai SPRM khususnya dibawah Datuk Seri Shukri Abdull boleh dipersoalkan. Ini cukup memalukan SPRM sebagai badan tertinggi yang menyiasat kes Rasuah di negara ini. Facebook Kenny Chua menunjukkan beliau gemar memancing dan 

sering ke Thailand 
8. SPRM sepatutnya telah memanggil Lim Guan Eng sekarang. Jika pegawai SPRM berasal dari Pulau Pinang ini telah menghapuskan bukti maka usaha pelbagai pihak untuk membawa Lim Guan Eng ke muka pengadilan akan sia-sia.Mungkinkah kelewatan memanggil Lim Guan Eng adalah disengajakan? 


9. Rakyat Malaysia mahukan penjelasan dari Datuk Shukri Abdull bagaimana pegawainya yang melakukan siasatan kes penting ditangkap dan cuba menghabuskan bukti penting. Setakat hari ini tiada penjelasan serta paparan yang mendedahkan tangkapan pegawai SPRM terbaru ini. Jika kes tangkapan besar-besaran KBS boleh didedahkan tak mungkin kes pegawainya disembunyikan begitu sahaja.


Apakah ini usaha melindungi pegawai jerung-jerung dalam SPRM? Sekali lagi Datuk Seri Shukri Abdull Timbalan Pesuruhjaya SPRM perlu menjelaskan kepada rakyat Malaysia. Apa sebenarnya berlaku!


Comments (0)