Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:14 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Calon DAP Bukit Assek Lupa Pengorbanan Kerajaan Negeri Sarawak Membantu Suami Ketika Sakit #BN4Sarawak

Posted: 27 Apr 2016 09:44 PM PDT


Terdapat pepatah Cina mengatakan, "apabila anda minum air, ingatlah mata air dari mana air tersebut mengalir." Apabila calon baru DAP DUN Bukit Assek, Irene Mary Chang Oi Ling, diistiharkan sebagai calon DAP di dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak, ramai yang terkejut.

Mana tidaknya, sewaktu suami beliau, Mantan ADUN Bukit Assek, Wong Ho Leng berada di dalam keadaan koma setelah dimasukkan ke Pusat Perubatan Rejang di Kuching, Sarawak untuk rawatan tumor otak, tiada pemimpin DAP datang membantu.

Sebaliknya, Pada 15 April tahun lalu, Kerajaan Sarawak mengumumkan akan menanggung sebahagian daripada kos rawatan Wong Ho Leng yang sedang menjalani rawatan di Singapura. Ketua Menteri, 

TS Adenan Satem berkata, bantuan kewangan itu diberikan kepada Wong Ho Leng adalah atas dasar kemanusian dan belas kasihan kerana dasar diamalkan kerajaan hanya akan membiayai kos rawatan ADUN yang menerima rawatan dalam negeri atau negara.

Kalau kita tidak boleh membayar balik jasa orang yang menolong kita, janganlah pula menggigit tangan yang memberi kita makan. Sememangnya baik pemimpin maupun pengikut DAP, mereka ini tidak pernah mengenang jasa.

Comments (0)