Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:25 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Mimpi Ngeri Tokong Lim Di PRN Sarawak

Posted: 26 Apr 2016 08:02 AM PDT

Inilah mimpi ngeri yang melanda Tokong Joseph Lim Guan Eng semalam. Hanya 10 orang penyokong DAP datang untuk penamaan calon bagi DUN N75 Senadin di PRN Sarawak.

CTS pernah bertugas di sini dan DUN N75 Piasau dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) yang lepas dan sambutan pada masa itu untuk parti DAP amat luar biasa. Kali ini jauh berbeza. 

Ini bakal menjadi satu kenangan pahit sepanjang hidupnya sebagai 'tokong'. Adalah diharapkan Rakyat Sarawak dapat menterjemahkan ini sebagai penolakan DAP di Sarawak.

Tidak Akur Dengan Perjanjian Sendiri Yang Dibuat, Pakatan Harapan Patut Dibubarkan!

Posted: 25 Apr 2016 06:37 PM PDT


Perjanjian ditandatangani pada 9 Januari 2016. Perjanjian telah dimungkiri pada 25 April 2016. Baru selepas 3 bulan 16 hari, perjanjian yang telah ditandatangani oleh Presiden PKR, Setiausaha Agung DAP dan Presiden Amanah telah dicabuli. Perjanjian apa? Baca Fasal 5: Perjalanan Pilihanraya para 5.2 seperti di atas yang menyatakan "Pakatan Harapan akan meletakkan satu calon sahaja untuk mewakili Pakatan Harapan di dalam sesuatu pilihanraya di mana-mana peringkat."

Semalam, Rakyat telah memerhatikan pertembungan 9 kerusi DUN Sarawak di mana PKR menentang DAP di dalam Pilihan Raya Negeri. Perjanjian yang ditandatangani oleh pembangkang tidak mempunyai apa-apa nilai dan tidak berharga. Bagaimana kita mengharapkan mereka ini akan menepati janji-janji mereka kepada Rakyat sedangkan perjanjian yang mereka buat sesama sendiri sekalipun mereka mungkiri?Apa Salahnya Boboi Tidur Dalam Sidang DUN?

Posted: 25 Apr 2016 05:35 PM PDT

Saya tak nampak apa masalahnya kalau Mantan Menteri Besar Kedah, DS Mukhriz Mahathir, tidur atau tertidur di dalam Sidang DUN. Kita hendaklah berfikiran positif. Bukankah Malaysia sedang musim panas El Nino sekarang. Memanglah seronok tidur dalam dewan memandangkan ianya sejuk. Ada air-cord kan?

Lagi pun jangan marahkan DS Muhriz tidur. Beliau penat jelajah tabur persepsi negatif kepada Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak melalui Deklarasi Selamatkan Malaysia. Pengikut-pengikut beliau pasti terpana sejak semalam. Mana taknya, tidak berapa lama dulu mereka jugak yang menyebarkan gambar kononnya Menteri Besar Kedah, DS Ahmad Bashah tidur. Allah bayar tunai bukan?

Comments (0)