Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:18 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Setelah @NgaKorMing Hina Sarawak, Berani Dia Tanya Kenapa Tidak Dibenarkan Masuk Sarawak? #BN4Sarawak

Posted: 23 Apr 2016 04:16 AM PDT

Terbaru, Pengerusi DAP Perak merangkap Ahli Parlimen Taiping, Nga Kor Ming disekat masuk ke Sarawak oleh pegawai imigresen selepas beliau tiba di Lapangan Terbang Sibu petang tadi. Malah beliau berani mempersoalkan tindakan Ketua Menteri Sarawak, TS Adenan Satem yang kononnya menyalahgunakan kuasa imigresen dengan menyekat pemimpin parti pembangkang berkempen di negeri itu.

Mungkin Nga Kor Ming terlupa bahawa beliau banyak membuat provokasi ke atas pemimpin dan Rakyat Sarawak. Antaranya, beliau pernah memfitnah Ketua Menteri Sarawak sebagai sebagai berkata "balik tongsan cina babi". Beliau juga pernah memuat naik gambar pelajar di negara jiran berjalan meniti titian usang untuk ke sekolah dan memfitnah keadaan tersebut berlaku di pendalaman Sarawak. Orang ini memang tidak layak masuk ke Sarawak. Noktah!

Lapangan Terbang Miri Akan Dibesarkan Dan Dinaiktaraf #BN4Sarawak

Posted: 22 Apr 2016 05:00 AM PDT

Menteri Pengangkutan, DS Liow Tiong Lai hari ini dalam rangka Lawatan Kerja sehari ke Lapangan Terbang Miri (LTM). DS Liow di dalam ucapan beliau menyatakan bahawa Kerajaan Persekutuan melalui Kementerian Pengangkutan telah menyenaraikan Projek Cadangan Pembesaran Dan Menaiktaraf LTM dengan anggaran kos berjumlah RM285 juta.

Pembesaran dan menaiktaraf LTM terdapat di dalam Senarai Keutamaan Permohonan Projek Baharu bagi Rolling Plan 1 tahun 2017, di bawah Rancangan Malaysia ke 11. Projek LTM Miri ini membuktikan bahawa Kerajaan Pusat di bawah pimpinan Perdana  Menteri, DS Mohd Najib Tun Razak tidak pernah meminggirkan Sarawak di dalam arus pembangunan negara.

Turut hadir di dalam majlis ini adalah calon N75 Senadin Dato Lee Kim Shin, Datuk Sebastian Ting, Dato Chua Kok Ching dan Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam, DS Azharuddin Abdul Rahman.

Comments (0)