Followers

Nuffnang

Cucu Tok Selampit

Posted by Unknown | Posted on 1:17 PTG | Posted in

sumber :-

Cucu Tok Selampit


Antara Pesta Air Ala Songkran Di Pulau Pinang Dan Ceramah Dr Zakir Naik Di Bukit Jalil

Posted: 16 Apr 2016 11:14 PM PDT
Di kala kawasan Utara mengalami cuaca panas dan kekurangan air sehingga Perlis terpaksa mencatu air, pada masa yang sama pula Kerajaan Negeri DAP Pulau Pinang semalam telah meluluskan acara 'The Largest Water Splashing Festival' yang diadakan di Penang Times Squares. Acara yang kononnya meraikan pesta Songkran dengan percikan air berkenaan bermula dari jam 7.30 malam hingga 10.30 malam. 

Ketika pesawah terpaksa menahan kesedihan disebabkan sawah-sawah tidak dapat diusahakan dan ketika Umat Islam di sana sini menunaikan Solat Hajat Istiqa untuk memohon hujan turun, pada masa yang sama Kerajaan DAP Pulau Pinang boleh membiarkan pesta pembaziran air berlangsung. Sepatutnya kerajaan DAP Pulau Pinang menghormati masalah kekurangan air.
Pada masa yang sama semalam, sedang berlangsung program Dr Zakir Naik, pendakwah terkenal dari India yang sedang menyampaikan ceramah dan soal jawab melebihi 5 jam sehingga pukul 2.30 pagi semalam. Puluhan ribu manusia memenuhi Stadium Hoki Bukit Jalil. Puluhan ribu datang bukan untuk berseronok tetapi mendengar penjelasan ilmiah dan saintifik tentang kebenaran Al Quran. 

Stadium dipenuhi dengan lautan manusia. Dijamu dengan ilmu dan fakta oleh pendakwah unik Dr Zakir Naik. Program seperti inilah yang perlu diperbanyakkan di negara kita. Bukannya pesta air ala Songkran yang disediakan oleh Khalifah Lim Guan Eng.

Comments (0)