Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted by Unknown | Posted on 11:54 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


GARA-GARA RASUAH LIM GUAN ENG, WAKIL RAKYAT DAP ISYTIHAR KELUAR PARTI

Posted: 27 Mar 2016 10:40 PM PDT

   

TONY PUA DESAK HAPUSKAN DISKAUN BUMIPUTERA, LIM GUAN ENG DAPAT DISKAUN 34%

Posted: 27 Mar 2016 06:15 AM PDT

Menurut Stop The Lies, pembelian kereta Mercedes-Benz untuk Ketua Menteri Pulau Pinang Guan Eng telah menarik minat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sejak dari tahun 2014.
Difahamkan pembelian Mercedes-Benz S300L dari Lowe Motors Sdn Bhd itu ada kaitan dengan taikun Tan Sri Tan Kok Ping yang dipercayai mempunyai kepentingan dalam syarikat itu.
Harga asal kereta Mercedes-Benz adalah RM657,218, walau bagaimanapun, oleh kerana kereta itu akan digunakan Ketua Menteri, Guan Eng, kerajaan negeri hanya perlu membayar RM298,263.75 sahaja.
Pembelian Merz S300L itu adalah melalui syarikat Lowe Motors Sdn Bhd, di mana antara pemegang saham syarikat ketika itu ialah Tan Kok Ping.
Tan Kok Ping pernah menjadi Pengarah Urusan untuk syarikat Lowe Motor sehingga sebahagian daripada kepentingan syarikat itu dibeli oleh Cycle & Carriage Bintang (CCB).
Taikun itu dikatakan mempunyai hubungan baik dengan Ketua Menteri, Guan Eng sendiri.
Namun, Tan Kok Ping menafikan bahawa beliau merupakan antara 'sumber kewangan' DAP Pulau Pinang, walaupun beliau mendapat 'keistimewaan' daripada kerajaan negeri apabila mendapat beberapa konsesi seperti membangunkan tanah di Bukit Relau.
Syarikat milik Kok Ping, General Accomplishment Sdn Bhd itu pernah didenda sehingga RM 30,000 pada bulan Julai 2014 kerana pembangunan tanah secara haram.
Kok Ping yang dikenali sebagai seorang wakil Berjaya Corp yang diasaskan oleh Tan Sri Vincent Tan juga dikatakan menjadi orang tengah untuk berunding pembelian Kelab Lumba Kuda Pulau Pinang (Penang Turf Club) untuk Berjaya Land Bhd pada harga RM500 juta sedangkan nilaian sebenar ialah bernilai RM1.5 bilion.
Beliau telah menyumbang sehingga RM 1 juta untuk penubuhan Pasukan Peronda Sukarela (PPS).
Vincent dan adiknya Tan Sri Danny Tan yang kini telah mengambil alih kepentingan dalam pembangunan kasino di Bukit Bendera.
diskaunSudah menjadi viral di media sosial perbandingan polisi DAP yang disifatkan hipokrit.

DAP menentang polisi diskaun pembelian rumah untuk golongan Bumiputera, namun secara praktikalnya, parti itu memejamkan mata apabila Setiausaha Agung parti itu, Lim Guan Eng menikmati diskaun pembelian kereta Mercedes-Benz dan banglo di Jalan Pinhorn, Georgetown.

Comments (0)