Followers

Nuffnang

Belantan

0

Posted by Unknown | Posted on 11:21 PTG | Posted in

sumber :-

Belantan


Mat Sabu 'sentap' meroyan - ROS tolak guna nama Parti Progresif Islam?

Posted: 28 Aug 2015 05:55 AM PDT


Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS) menolak permohonan Gerakan Harapan Baru untuk menggunakan nama Parti Progresif Islam sebagai nama parti baharu yang hendak ditubuhkan.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, ini kerana Islam adalah hak untuk semua yang beragama Islam dan penggunaan nama itu pada parti politik hanya boleh menyebabkan kekeliruan.

"Mereka mengharapkan agar golongan yang berada dalam Pas tetapi tidak setuju dengan ulama tetapi setuju dengan Islam yang progresif, dapat menyokong parti itu.

"Saya ingin nyatakan bahawa kita tidak akan benarkan mana-mana parti menggunakan nama agama kerana Islam bukan untuk mereka sahaja, tetapi juga untuk kita dan untuk orang Islam yang tidak ada parti," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan Mesyuarat Perwakilan Umno Bahagian Marang di Dewan Utama Majlis Daerah Marang, Kampung Paya, di sini hari ini.


Majlis turut dihadiri oleh Pengerusi Badan Perhubungan Umno Terengganu yang juga Menteri Besar Terengganu Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman dan Ketua Umno Bahagian Marang A Latif Awang.

Ahmad Zahid berkata sebagai Menteri Dalam Negeri yang bertanggungjawab, beliau tidak mahu mengulangi kesilapan lepas yang membenarkan sebuah parti politik menggunakan nama Islam sehingga menimbulkan kekeliruan dalam kalangan orang Islam di negara ini.

"Kita tidak mahu kesalahan dulu yang memberikan keizinan kepada sebuah parti menggunakan nama Islam sehingga memberi tanggapan seolah-olah hanya dengan menyertai parti itu kita memperjuangkan Islam dan masuk syurga.

Sehubungan itu, katanya ROS akan memberikan surat kepada pemimpin Harapan Baru agar memilih nama lain untuk digunakan pada parti baharu berkenaan.

Ahmad Zahid berkata, sebagai sebuah negara yang demokratik, kerajaan tidak pernah menghalang mana-mana pihak untuk menubuhkan parti politik baharu di negara.

Namun dalam masa yang sama, katanya beliau berharap parti baharu yang ditubuhkan itu tidak memecah belahkan orang Melayu.

"Jangan cuba memecah belahkan perpaduan orang Melayu. Kita mahu seluruh Melayu, jika atas agenda memperkasakan Melayu dan negara, perlu bersatu hati tidak kira dalam parti politik mana sekalipun (kita) berada," katanya.

Dalam masa yang sama Ahmad Zahid turut mengulangi gesaan supaya ahli Umno supaya kembali memperkukuhkan parti untuk menghadapi pilihan raya umum akan datang, tidak kira apa permasalahan yang sedang dihadapi kini.

"Kita sukar tumbang jika diserang dari luar, tetapi akan mudah hancur jika kita berperang sesama sendiri. Jadi kita asahlah kuku dan tanduk dari sekarang agar jangan parah diserang musuh nanti.

Gunakan ia untuk menyerang musuh di luar supaya Umno dapat rampas kerusi yang dimenangi pembangkang sebelum ini," katanya.

Suara Politik
Belantan

Dialog Dewasa Kritik Berasa

0

Posted by Unknown | Posted on 11:18 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


UPDATE #BERSIH4 : CHAUVINIST KECEWA, TERPAKSA BAWA BUDAK SEBAB DIBOIKOT MELAYU DAN INDIA

Posted: 28 Aug 2015 10:33 PM PDT

Gambar kekecewaan chauvinist BERSIH 4.Berhempas pulas berarak dan menghasut.
Terpaksa bawa budak kecil.Tahniah Rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dan keharmonian!

OBAMA WARNING NGO BERSIH SUPAYA LEBIH BERTANGGUNGJAWAB

Posted: 28 Aug 2015 09:11 PM PDTPresident Obama dilaporkan sangat kecewa dengan NGO Malaysia yang mengaitkan dirinya dengan kempen kotor Bersih menjatuhkan kerajaan secara rampas kuasa. 

Pegawai Obama dilaporkan akan menghantar memo bantahan kepada Kerajaan Malaysia supaya menasihati NGO di Malaysia supaya lebih bertanggungjawab.

Komen Mymassa - mereka dah terdesak. Bersih tiada sambutan sebaliknya hanya himpunan Cina Komunis aka DAP. Laporan Merdeka Centre menyatakan 71% peserta Bersih adalah Cina atau Cina Komunis bertopengkan DAP.

Orang Melayu dan Islam 80% menentang Bersih. Hanya 20% terpedaya iaitu Melayu PKR dan GHB Mat Sabu.


KATA KUMPUL RM1.5 JUTA: MELAYU TIDUR DI KAKI LIMA! AMBIGA-MARIA CHIN-LKS-LGE TIDUR HOTEL 5 BINTANG!

Posted: 28 Aug 2015 08:07 PM PDTKe mana wang RM1.5 juta?

Adakah Ambiga bawa untuk bercuti ke Barcelona? Tetapi kenapa nak bagi Ambiga, dia pun belum kahwin lagi? Atau janda Maria Chin simpan di dalam akaun peribadi? Atau adakah wang itu untuk membayar wanita-wanita kotor yang diguna untuk umpan orang datang? 

Lim Guan Eng, Lim Kit Siang, Ambiga, Maria Chin Tidor hotel 5 Bintang!


IBUBAPA/ISTERI DIMINTA HALANG ANAK/SUAMI KE BERSIH 4.0 KERANA CINA DAP UMPAN DENGAN WANITA SEKSI ! DIBIMBANGI PELACUR !

Posted: 28 Aug 2015 07:22 PM PDTKenapakah surat khabar Cina mempromosikan Himpunan BERSIH 4 secara meluas dan besar besaran. Boleh dikatakan setiap hari akhbar Cina memainkan isu ini. Tindakan PAS memulaukan BERSIH 4 menyebabkan DAP terpaksa mengambil alih peranan sebagai penganjur. 

DAP memerlukan kehadiran orang Cina yang ramai untuk mengelak dimalukan . Sebab itu DAP menggunakan media Cina untuk membuat promosi.

BERSIH 4 bukan lagi perjuangan untuk ketelusan SPR. Ia medan untuk menjatuhkan kerajaan UMNO. Ia akan dijadikan seperti Arab Spring yang menjatuhkan Hosni Mubarak. Sebab itu ia diadakan selama 2 hari di depan SOGO dan Dataran Merdeka.

Akibatnya Konsert Sehati Sejiwa sempena Hari Kemerdekaan terpaksa mengalah dan berpindah ke Stadium Bukit Jalil. Dasyatnya agenda DAP sehingga sanggup menganggu rakyat Malaysia yang mahu menyambut kemerdekaan negara dengan aman dan harmoni. Matlamat DAP ialah supaya sambutan Hari Kemerdekaan batal. Ini akan memalukan negara kita.

DAP juga turut menggunakan wanita wanita muda Cina yang berpakaian sexy untuk mempromosi BERSIH 4. Dalam masa sama BERSIH 4 akan menjadi medan mempromosi  perjuangan LGBT.

BERSIH 4 akan menjadi medan DAP menghasut orang Cina membalas dendam tindakan orang Melayu memboikot Low Yat yg menjejaskan perniagaan kaum Cina. Cadangan Datuk Ismail Sabri mengujudkan Low Yat 2 untuk peniaga Melayu menambahkan lagi kemarahan DAP.

Bersatulah kita menentang DAP. #Bantah BERSIH 4.

SALAH SATU MODUS OPERASI KOMUNIS BENTUK BARU AKA CINA DAP IALAH MENGUMPAN ANAK-ANAK MUDA KEPADA WANITA-WANITA SEKSI SECARA PERCUMA. SEBAB ITULAH BERSIH 4.0 MEMPROMOSI WANITA-WANITA SEKSI...

TENTERA MELAYU DARI RAMD & UNIT ELIT KE-10 JURUS ACEH SUDAH BERSEDIA BERDEPAN RAMPASAN KUASA OLEH KOMUNIS BENTUK BARU AKA CINA DAP

Posted: 28 Aug 2015 12:01 PM PDT

PAHLAWAN MELAYU BRIDGET KOMANDO SUDAH BERSEDIA SEJAK SEMALAM BERHADAPAN SERANGAN KOMUNIS BENTUK BARU AKA CINA DAP
KERETA PERISAI REJIMEN ASKAR MELAYU DIRAJA SUDAH BERSEDIA
SEJAK SEMALAM DI IBU KOTA KALAU-KALAU KOMUNIS BENTUK BARU
AKA CINA DAP MEMULAKAN PROVOKASI SERANGAN
PAHLAWAN-PAHLAWAN MELAYU SUDAH BERSEDIA SEJAK SEMALAM
BERSIAP SIAGA MENGHADAPI KOMUNIS BENTU BARU AKA CINA DAP
PASUKAN PAHLAWAN TENTERA MELAYU SEDANG BERGERAK MENGHADAPI
KEMUNGKINAN SERANGAN KOMUNIS BENTUK BARU SEMASA BERSIH 4.0 (RAMPASAN KUASA JALANAN) AKA CINA DAP 
1. Saya mencabar tentera-tentera Melayu sekalian, turunlah kalian di tengah jalan menjadi Benteng mempertahankan setiap inci Tanah Melayu daripada Cina-Cina DAP yang mahu menghancurkan Keamanan dan Ketenteraman negara kita! Bangunlah kalian, contohi Tentera-Tentera Republik Indonesia yang menghalau Cina-Cina Jakarta yang kurang ajar tempoh hari!

2. Mana perginya Semangat Prebet Adam! Mana perginya Semangat Sarjan Hassan! Mana perginya Semangat Leftenan Adnan? Adakah tentera-tentera Melayu dalam Rejimen Askar Melayu DiRaja hari ini lembek-lembek belaka? Tidak ada semangat mempertahankan Tanah Air daripada dirosakkan oleh Cauvunis-Cauvunis berdarah Komunis! Tahukah kamu betapa menderitanya askar-askar Melayu diheret oleh Komunis-Komunis dahulu dicincang-cincang, dikorek matanya, ditanam hidup-hidup, isteri mereka dicucuk dengan senjata bayonet yang tajam itu. Kamu askar-askar dari Rejimen Askar Melayu DiRaja hari ini berdiam diri kerana kamu tidak ada perasaan!


Baca lanjut di sini http://mymassa.blogspot.com/2015/08/surat-terbuka-kepada-panglima-angkatan.html

3. Kami bukan selempang merah....bukan juga baju merah jauh sekali baju kuning. Mewakili ahli-ahli jurus Acheh KOMANDO ATM, kami akan turun menyelinap ke setiap kawasan memerhati perilaku pengkhianat2 keturunan komunis. Kami ramai sekali. Jangan khuatir wahai Melayu. Kami nampak biasa tetapi JIKA KEADAAN TIDAK MENGIZINKAN kami akan bertindak. Jangan disangka MELAYU LEMAH. Biar pahaman komunis kenal ILMU KEPAHLAWANAN MELAYU belum pupus. Silap langkah 13 Mei akan berulang peristiwa.

Berjuang demi agama Islam, bangsa Melayu dan negara kami MALAYSIA.

Sekian. Wassalam

Pendiri Tetap
JURUS ACHEH
(Unit Elit 10 Briged Para - ATM)


Baca seterusnya di sini http://mymassa.blogspot.com/2015/08/amaran-unit-elit-10-bridget-para.html 

4. Dan mereka sudah berani menghina agama Islam , mereka menghina nabi kita dan orang Melayu . Lihatlah Komunis bentuk baru ini http://mymassa.blogspot.com/2015/08/islam-dan-rasulullah-saw-dihina-alvin.html

ISLAM DAN RASULULLAH SAW DIHINA ALVIN TAN. MANA PERGI SUARA @ABIM24

Posted: 28 Aug 2015 08:30 AM PDT

Apa perasaan anda bila Islam dan Rasulullah S.A.W dihina?


Apa pula tindakan ABIM Malaysia yang kononnya pejuang Islam? Adakah agenda BERSIH lebih penting dari mempertahankan Islam dan Rasulullah S.A.W?


Tolong sedarkan lebih banyak NGO yang menggunakan nama Islam seperti ABIM tetapi lebih mementingkan perjuangan politik dan pemimpin pujaan mereka.

Mari ramai-ramai kita report di FACEBOOK supaya diambil tindakan.

*Berikut adalah cara untuk 'report post' di FACEBOOK.

BLUE PRINT BERSIH 4.0 TERBONGKAR

Posted: 28 Aug 2015 04:45 AM PDTKami menerima emel daripada pasukan BERSIH 4.0 mengenai Buleprint BERSIH 4,0. Rupa-rupanya think-thank BERSIH yang dibantu oleh kumpulan pengkaji di dlam NED dan NDI telah memberi nasihat kepada DAP dan BERSIH supaya membiarkan Anwar dipenjara kerana Anwar bukan lagi landscape masa hadapan politik di Malaysia.

BERSIH 4.0 menjadi paltform terakhir di atas jalanan untuk menjatuhkan kerajaan. Sekiranya gagal menurut mereka lagi, pihak pembangkang akan kalah terok di dalam PRU14 kerana parti PAS hanya menunggu masa untuk menyertai Kerajaan BN

Menariknya di dalam Buleprint BERSIH bertajuk Blueprint of The Revolution itu tidak tersebut nama-nama pemimpin Melayu dalam PKR. Amat jelas BERSIH 4.0 adalah Agenda DAP dan NED (NDI). Apakah DAP Bersih dengn permainan politik mereka ke atas Melayu di dalam Blueprint itu?

SALAHSATU AGENDA BERSIH ATAU DISEBUT AGENDA AMBIGA : LGBT


The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:05 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Dah multiracial dengan cina 90% ... mulalah berarak

Posted: 28 Aug 2015 10:55 PM PDT


Seperti biasa mulalah mereka tunjuk temiang. Konon tunggu puak2 GBH.yang tentang hudud nak solat.


Di pasar seni kelihayan.Adam Adly, Maria Chin dan Lateefa Koya. Adam umumkan berarak ke Dataran Merdeka.

Hannah Yeoh kata barulah multiracial bila 90% cina. Boleh mula berarak ... Pergi church tapi kuat menipu dan cakap pusing2.


Macam singapore tu multiracial

Sini racist pasal melayu majority. Dap perintah baru betul ...

Ada ke melayu badigol baik dalam umno mahu pun dalam pembangkang nampak.

Eh provokasi ni ... Macam pernah nampak guna penyapu

Posted: 28 Aug 2015 10:41 PM PDT


Ah teringat pun ....Harap askar bertindak, DAP muda perlu pelajaran sejarah

Posted: 28 Aug 2015 10:13 PM PDT
Gambar dari FB Azmi Ibrahim

Kumpul sana sini menunjukkan kedegilan, keangkuhan dan kurang ajar mereka.

Tunjuklah petangai2 lama ...
Elok penyokong DAP muda diajar sedikit sejarah ...
Jangan2 hujan saja petang dah balik puak2 dap ni. Bukannya tahan hujan dan panas ... byk lemak.

Setakat jumlah yang ada ...

Tsk mumgkin capai 50 ribu. Sampai malam pun belum tahu. Ni pula 30 jam!Sana sini DAP ... Ada juga Melayu sanggup jadi bugima jilake

Posted: 28 Aug 2015 09:32 PM PDT
Bukan itu saja ... agendanya untuk ...


Namun ada Melayu mudah tertipu dengsn hsnya T shirt percuma.


Hari tu Khind ngaku sokong Bersih, kini Nandos pun kasi air free ...


Melayu yg kerja di Nandos Central Market boleh ikut senyum mvm bugima.

Penuh central market dgn puak dia ...


Takde yang Melayu di Sogo melainkan Piji.


Di Dataran Merdeka depan DBKL ada 50 puak baju kuning. Melayu 2, india 2.

Dah macam orang pergi kerja keluat MTR di Hong Kong.


Dap dah beraya mcm menang pulihanraya mei 1969.


Lagi bugima adalah jilake seperti berikut:


Ni lagi bugima jilake yg hancurkan UMNO tapi kini kita pulak nanggung. Dia pulak ikut belah sana ...Dah sayang polis tu ... terima lah akan kuasa polis tahzn mereka yg pakai baju yg digezet haram!!!

Hmmm ... tskkan umjm saja. Bila lagi???

KP MCA sokong Bersih 4.0 oleh DAP i.e. sokong Najib turun? Bugima Jilake!

Posted: 28 Aug 2015 09:30 PM PDT


Patut letak jawatan senator dan timbalan menteri.

Sec Gen MCA dah bersuara.

Ketua Penerangan Pemuda dah bersuara. Beberapa exco Pemuda bersuara. KP UMNO dan BN patut bersuara ...


Golongan-golongan yang guna demonstrasi sebagai modus operandi

Posted: 28 Aug 2015 08:28 PM PDT


Beberapa golongan yang dipercayai menjadikan demonstrasi sebagai suatu kaedah menjatuhkan pemerintah sah yang dipilih oleh rakyat.

1. Golongan sosialis komunis dan sekutunya
2. Golongan revolusioner, militan, radikal dan sekutunya
3. Golongan Khawarij, Syiah, Wahabbi dan sekutunya
4. Golongan anti establishment, anti nasional dan sekutunya
5. Golongan anti Islam dan sekutunya

Antara matlamat-matlamat awal yang ingin dicapai adalah membina mitos dan kepercayaan bahawa kerajaan memerintah memperalatkan pihak berkuasa keselamatan dan bertindak zalim terhadap para demonstran yang memperjuangkan kebebasan bersuara dan berhimpun secara aman.

Ramainya Bersih ... sepet2 pakai goggle

Selain dari itu golongan ini juga berharap agar media massa asing dan pro kepada perjuangan mereka memberikan gambaran dan imej negatif kepada pemerintah dan kerajaan sediada boleh berhadapan dengan kecaman antarabangsa, sekatan ekonomi, kejatuhan indeks pasaran saham, membina ketakutan dan menghakis keyakinan pelancong serta para pelabur dan lain-lain bentuk sabotaj ekonomi.

Mereka yang percaya dan terlibat sebagai perancang dan dalang utama ‪#‎BERSIH4‬.0 mempunyai kesemua ciri-ciri di atas setelah gagal dan kecewa memainkan peranan sebagai warganegara yang bertanggungjawab, taat dan setia pada NEGARA dan YANG DI PERTUAN AGONG.

‪#SehatiSejiwa‎

Dari Zamzuri Tahir

Buat laporan luar negara tak bezakan Khairuddin dari Rani Kulop

Posted: 28 Aug 2015 06:30 PM PDT


Dato Khairuddin telah membuat laporan kepada peguam negara Switzerland berhubung 1MDB. Kononnya ada diserahkan beberapa dokumen.

Harap dokumen yang diserahkan bukan diterima peguam Matthias Chang dari Xavier Justo ketika bertemu dengannya. Kalau tak betul dokumen dari Xavier, sila batalkan dokumen ngaku salah Xavier Justo kepada mahkamah Thailand.

Khairuddin bukan saja buat laporan di Switzerland tetapi bermula di balai polis IPD Dang Wangi. Dia telah buat laporan polis atau laporan pada pihak berkuasa London, Perancis dan Switzerland.


Terbaru dilakukan adalah di Singapura.

Kami ucapkan tahniah kerana dia telah mengalahkan Rani Kulop yang sudah buat ribuan laporan polis. Sudahkah Rani buat laporan polis terhadap BERSIH 4.0?

Sebenarnya tak jauh beza Khairuddin dari IQ Rani Kulop yang merupakan askar pencen yang pernah jual ubat ditepi jalan. Bezanya Khairuddin kahwin dengan artis. Kurang-kurang Rani mampu bayar rumah yang diduduki anak isterinya.


Walaupun nampak hebat buat laporan dipelbagai pusat antarabangsa, tak menunjukkan Khairuddin cerdik sangat. Malah tindak tanduknya hanya wayang belaka.

Pihak-pihak ini tidak ada jurisdiction terhadap 1MDB dalam Malaysia melainkan jika ia melibatkan anak syarikat atau akaun bank di negara tersebut.

Kedua, untuk siasat Dato Najib, perlulah pihak-pihak berkuasa ini penuhi Vienna Convention untuk head of state. Pergi baca dan cari artikel yang releven di SINI.

Jika tidak kerana Vienna Convention, dah lama kuasa barat kerjakan Ghaddafi ketika dia mengetuai Libya suatu masa dahulu. Baca SINI jika tak faham.


Ada pula convention dan treaty antarabangsa perlu kerjasama negara berkenaan. Maka jika sesebuah negata enggan mahu turuti seperti red alert interpol ini maka hak negara itu.

Sama juga sesebuah negara boleh setuju beri pelepasan dalam perlindungan ke atas seseorang bekas ketua negata yg mahu disiasat negara tersebut.

Khabarnya Dato Najib tak benarkan beri pelepasan. Baik hatinya...


Psywar reverse psychology DAP dan PKR

Posted: 28 Aug 2015 04:40 PM PDT


Semalam dilaporkan TMI akan pemimpi  DAP memberitahu tentang flyers yang diguna untuk takut2kan Cina DAP dari turun ke Bersih 4.

Anihnya mereka buat kenyataan selepas kumpulan anti Bersih diarah pihak berkuasa untuk batalkan himpunan depan Low Yatt hari ini dan kumpulkan puluh ribuan orang utk beratak.ke stadium merdeka.

Khabar angin tersebar kumpulan anti Bersih telah di hijack kepimpinan dari Dato Jamal ke seorang (kita gelar sebagai "James") yg dikatakan disokong anak2 muda Kg Baru.

Malangnya ramai tak tahu bahawa si "James" adalah kaki makan dua2 belah. Dia dikatakan sangat setia pada Wan Azizah.

Ketika askar dah mula masuk dan pelbagai pihak sudah memberi reaksi, "James" bakal jadi BATU API untuk melakukan sesuatu terhadap kaum cina penyokong DAP.

Dalam keadaan yang boleh menjadi tegang, ia boleh semarak cepat menjadi isu perkauman. Sebaik ia berlaku "James" akan persalahkan kejadian ini pada UMNO.

Jgn heran jika ia berlaku kelak, bukti.gambar dan video pun lengkap. Menurut cerita2 di Kg Baru, inilah kutu yang memulakan kejafian di Low Yatt.

Dengan mencari mata pencarian dari makan keliling terutama dari.grup Jijah PKR, puh ... kereta pun mewah. Kereta2 maksud kami ....


Amoi bogel pun belum tentu sertai BERSIH 4.0

Posted: 28 Aug 2015 07:34 AM PDT


Cakap betul-betullah ...

Jika dibuatnya amoi-amoi seksi yang putih gebu dengan dedah sana sini datang ramai-ramai dan bogel tengah jalan pun, belum tahu kehadhiran BERSIH 4.0 akan ramai.

Dari masa BERSIH 3 pun tak ramai yang datang maka mereka reka auta demo seluruh dunia untuk kata konon ada 300,000 terlibat. Auta sama juga yang mereka guna untuk Bersih 4.0 untuk tutup kehadhiran yang tak seberapa.


Faktor untuk tak ramai tu banyak.

Pertama, PAS tak turun. Setakat GBH tak boleh harap sangat kerana berapa kerat sangat dari PAS yang akan sertai GBH. Kekuatan ARIF tidak sama dengan kekuatan Unit Amal dahulu.

Kedua, tanpa Unit Amal, keselamatan tidak boleh dijamin. Ini akan menyebabkan ramai tak mahu datang.

Ketiga, puak hardcore macam Chegua Bard dan SAMM pun tak turun. PKR yang akan beri kekuatan pun cuma puak Rafizi pondan bersama penyokong Nurul Izzah dan Wan Azizah. Grup Azmin acuh tak acuh mahu turun.

Keempat, kononnya hanya DAP dan kaum cina yang akan datang. Malah dipromosikan ramai amoi-amoi cantik dan seksi akan datang. Ye ... la tu!!!!


Amoi yang putih gebu ini semua bukan boleh tahan hujan dan panas. Datang pun sekejap saja dah nak balik.

Pemimpin DAP ni pun hanya datang nak tangkap gambar. Tak adalah nak datang dan berguling dalam panas dan hujan

Dibuatnya polis menyerang, lari mencecet si kulup2 dan bijik kelentit tak sunat ni semua.

Kelima, acara yang nak dibuat untuk 34 jam. Boleh ke?

Mereka perlukan jumlah yang ramai untuk dapat kekalkan selama itu. Katalah 15 ribu datang untuk 34 jam. Maknanya purata hanya 600-700 orang saja.

Sebar t shirt 30 ribu pun belum tentu 50% datang turun dan kekal lama.

Keenam, yang bersungguh nampaknya hanya pre-Bersih di batu Pahat. Itu pasal DAP satu Johor datang. Mahukah mereka datang untuk dua tiga hari.

Ketujuh, komunikasi akan dikekang oleh MACC. Susahlah mereka nak lakukan koordinasi. Yang guna walkie talkie sudah tentu kena cekut polis.

Kelapan, Dataran Merdeka dah ada acara. Jika mereka kacau, polis memang pasti akan bertindak tegas.

Khabarnya puak ini sudah terdesak untuk dapatkan hadhirin hingga nak hijack penyokong BN.

Kesembilan, tak ramai akan hadhir di KK dan Kuching kerana Bersih dianggap sebagai isu dan permainan politik wayang kulit Semenanjong dan bukan urusan Sabah dan Sarawak.

Penganjur yang datang dari Kuala Lumpur dilihat sebagai orang luar. Baca Sarawak LIVE di SINI

Kesepuloh, penganjur dah terdesak hingga terpaksa sebar mesej tipu berikut:

Jawatankuasa Bersih 4.0 hari ini dengan sukacitanya akan mengumumkan persetujuan dan kesediaan bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk turut serta, himpunan Bersih 4.0 yang akan dilangsungkan bermula hari ini hingga 31 Ogos nanti.

Menurut satu kenyataan yang akan dikeluarkan jam 10 pagi nanti, persetujuan Muhyiddin ini disampaikan sendiri oleh salah seorang dari dua Setiausaha Politiknya.

Justeru, penyertaan Muhyiddin diharap dapat menarik semua penyokongnya seperti Datuk Seri Shafie Afdal, Umi Hafilda dan lain-lain untuk turut serta meramaikan gerakan Bersih 4.0 setelah PAS melarang penyokongnya dari turut serta dalam himpunan tersebut.

Turut ikut bersetuju untuk menyertai Bersih 4.0 ialah pertubuhan Perkasa yang Presidennya semala, Datuk Ibrahim Ali, memberikan indikasi bahawa mereka juga akan menyertai Bersih 4.0 sebagai tanda protes terhadap Najib.


Bugima jilake ... TSMY oversea dan hanya balik Sept 1hb. Ibrahim Ali di Johor esuk.

Lucutkan saja keahlian Anina ... dah tentu dia "jam"

Posted: 28 Aug 2015 05:03 AM PDT


Hebuh hari ini Dato Najib disaman oleh seorang ahli UMNO Langkawi yang bertindak untuk UMNO dalam satu class action kononnya untuk saman Dato Najib sebanyak USD650 juta.

Saman itu dibuat terhadap Najib dan Dato Raof.Jika sungguhlah demikian, hanya pegawai awam yang dilantik oleh Majlis Tertinggi saja boleh menyaman atas nama UMNO kepada mana-mana pihak yang lain. Pegawai itu kini ialah Datuk Ab Rauf Yusoh (SUK UMNO) dan bukan Anina binti Saadudin (wanita Langkawi).

Laman Web ISMA melaporkan:

BANGI, Jumaat – Seorang ahli UMNO telah mengambil tindakan menyaman Presidennya Datuk Seri Najib Tun Razak atas dakwaan telah melakukan fraud ke atas ahli-ahli parti berkenaan dengan penerimaan derma sebanyak RM2.6 bilion di dalam akaun peribadi pada Mac 2013 dan menggunakan dana itu tanpa pengetahuan parti.

Writ saman telah difailkan oleh firma guaman Haniff Khatri.

Ketika dihubungi Ismaweb, Haniff Khatri mengesahkan perkara ini dan pihaknya akan membuat kenyataan di sidang media pada jam 3 petang ini di Mahkamah Tinggi Jalan Duta, Kuala Lumpur.

Saman tersebut mendakwa bahawa Najib Razak telah melanggar Perlembagaan Umno, peruntukan-peruntukan Akta Pertubuhan 1966 dan tanggungjawabnya sebagai seorang pemegang amanah berdasarkan Common Law, dan menuntut pembayaran balik sejumlah USD650 juta yang didakwa telah dikirim keluar oleh beliau ke satu akaun di bank Singapura yang bukan milik Umno pada 30 Ogos 2013.

Najib juga dikehendaki membutirkan semua dana yang diterima beliau dalam bentuk derma dan juga penggunaan semua dana yang telah atau pada bila-bila masa tersimpan di dalam akaun AmBank Private Banking milik beliau di mana dana RM2.6 bilion itu diterima.

Saman juga menuntut ganti rugi untuk ditaksir, kos dan relif-relif lanjut atau relif-relif lain yang akan ditetapkan oleh mahkamah.

Saman yang difailkan bagi pihak Umno turut mendakwa bahawa kedudukan Najib Razak sebagai 'pesalah memegang kuasa' dan kawalan beliau ke atas Umno telah mengakibatkan Umno tidak mampu mempertahankan atau membuat tuntutan bagi kepentingan parti terhadap Najib Razak.

"Plaintif menyatakan bahawa Majlis Tertinggi Umno tidak berupaya dan/atau tidak berdaya untuk bertindak terhadap Najib Razak kerana kuasa dan pengaruh yang dimilikinya terhadap Majlis Tertinggi Umno, Badan Perhubungan Negeri, Bahagian dan Cawangan yang merosakkan kepentingan ahli Umno," begitu bunyi Pernyataan Tuntutan itu.

Plaintif juga memohon untuk mendapatkan relif injunksi untuk menghalang Ab Rauf Yusof, yang turut disaman di dalam kapasitinya sebagai pegawai am Umno, sama ada secara sendirinya dan/atau melalui Jawatankuasa Disiplin Umno, Majlis Tertinggi Umno, Badan Perhubungan Negeri, Bahagian dan Cawangan daripada mengambil sebarang tindakan untuk membuang beliau sebagai ahli Umno sementara kes ini diadili, semata-mata demi mengelakkan liabiliti ke atas kes ini.

Sememangnya Pernyataan Tuntutan kes ini bersandarkan perkara-perkara yang sudahpun diketahui umum kerana telah menjadi berita sensasi sejak Wall Street Journal mendedahkannya pada 2 Julai 2015 lalu.

Wall Street Journal telah mendakwa bahawa dana USD681 juta telah dikirim ke akaun peribadi Najib Razak di AmBank Private Banking pada 21 dan 25 Mac 2013 dari Falcon Private Bank di Singapura.

Pernyataan Tuntutan itu turut mengatakan bahawa Najib Razak telah membuat pengakuan secara terbuka bahawa beliau telah menerima RM2.6 bilion di dalam akaun peribadinya dan juga bahawa beliau bukan merupakan benefisiari peribadi kepada wang tersebut.

Najib juga dikatakan telah mengakui secara terbuka bahawa dana itu merupakan suatu derma daripada seorang dermawan Timur Tengah yang tidak dinamakan.

Pernyataan Tuntutan itu juga mendakwa bahawa ahli-ahli Majlis Tertinggi Umno menyatakan Najib Razak telah dilantik sebagai pemegang amanah Umno, bahawa wang tersebut adalah dana politik dan bahawa mereka telah menerima wang dari akaun peribadi beliau untuk membiayai operasi politik mereka.

"Oleh itu, Plaintif menyatakan bahawa Najib Razak adalah memegang dan/atau telah memegang RM2.6 bilion tersebut sebagai amanah bagi kepentingan dan kegunaan Umno. Selanjutnya dan/atau sebagai alternative Plaintif menyatakan bahawa Najib Razak adalah memegang dan/atau telah memegang RM2.6 bilion tersebut sebagai amanah konstruktif bagi kepentingan dan kegunaan Umno," Pernyataan Tuntutan tersebut menyimpulkan.

Pernyataan Tuntutan itu selanjutnya mendakwa bahawa Najib Razak telah melanggar Perlembagaan Umno, peruntukan-peruntukan Akta Pertubuhan 1966 dan tanggungjawabnya sebagai pemegang amanah dengan cara:

1. Tidak memaklumkan atau mengisytiharkan bahawa beliau telah menerima sejumlah RM2.6 bilion tersebut kepada Majlis Tertinggi Umno;

2. Menolak atau gagal memberi penjelasan kepada Umno tentang kegunaan RM2.6 bilion tersebut;

3. Tidak membenarkan Umno untuk memberi penjelasan tentang jumlah RM2.6 bilion bagi tahun kewangan 2013 dan 2014;

4. Gagal menyebabkan jumlah RM2.6 bilion tersebut dinyatakan dalam akaun Umno yang telah diaudit bagi tahun kewangan 2013 dan 2014;

5. Memindahkan wang berjumlah US$650 juta kepada sebuah akan bank di Singapura yang tidak dimiliki oleh Umno pada atau kira-kira 30 Mac 2013;

6. Telah membayar dan/atau memindah USD650 juta secara bertentangan dengan Perlembagaan Umno;

7. Telah menggunakan dan/atau menyimpan sebahagian dari jumlah RM2.6 bilion untuk kepentingan dirinya sendiri secara menjejaskan kepentingan Umno; dan

8. Pada setiap masa sebelum menerima jumlah RM2.6 bilion tersebut, Majlis Tertinggi Umno tidak pernah melantik beliau menjadi pemegang amanah bagi tujuan menerima wang tersebut.

----------------------
Perlu diingatkan Perlembagaan UMNO perkara 20.7 menyebut jelas bahawa mana-mana ahli yg membawa hal urusan parti UMNO ke mahkamah maka keahliannya tergugur dengan sendiri. Fasal ini dibuat merujuk kepada kes parti UMNO yang dibatalkan pendaftaran dalam era Tun M.

Isu-isu yang ditimbulkan melibatkan hal parti.
Tambah lagi. Mengikut Akta Pertubuhan perkara 18C bahawa keputusan terhadap mana-mana pihak  atau ahlinya adalah hak parti & mahkamah tidak boleh campur tangan.
Kalau demikian, pecat saja keahliannya dan dengan segera Anina tiada ada locus standi untuk teruskan saman. Pasti dia perlu menyaman untuk membetulkan kedudukan keahliannya yang terpecat. Dah panjang dah cerita....

Bila askar dan elit briged bersuara, ini dah lain macam?

Posted: 28 Aug 2015 02:30 AM PDT


Baca amaran kumpulan Elit Briged di MyMassa di SINI

Mengapa pihak angkatan tentera perlu bersuara?

Tidak memadaikah dengan hanya polis menjaga keselamatan dalam negeri? Adakah meruncing sangatkah keadaan keselamatan untuk Bersih 4.0?Adakah penglibatan DAP untuk membawa kaum cina bakal menjadikan keadaan tegang seperti suatu masa dahulu?