Followers

Nuffnang

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:39 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Nik Abduh patut bersuara bila maruah Presiden diketepikan demi politik

Posted: 29 Apr 2015 07:30 PM PDT


Tindakan Pemuda Pulau Pinang untuk U turn seharusnya mendapat perhatian anak arwah Nik Aziz, Nik Abduh. Sepatutnya dia nyatakan pendirian terhadap tindak tanduk Pemuda PAS yang dilihat mengkompromi prinsip dan perjuangan PAS dalam perihal hudud.

Hudud adalah sesuatu yang begitu rapat dengan perjuangan PAS. Nik Abduh juga yang menyatakan arwah Nik Aziz menekankan hudud mesti dijalankan.

Keadaan di mana Pemuda PAS dipaksa dan dikenakan tekanan oleh kepimpinan PAS negeri yang diketuai Mujahid Yusof Rawa harus dipandang serius.


Pemuda kelihatan terhina dan malu dilihat masyarakat sebagai akur kepada PKR dan DAP. Padahal DAP dan PKR jelas bukan setakat menolak hudud tetapi menentang hudud dan sebarang jenis undang-undang syariah.

Atas sebab-sebab tertentu mereka pasti berdiam dalam hal undang-undang qazaf.

Pejuang kuat qazaf adalah ABIM yang sanggup munafiq untuk pertahan idola mereka yang sudah fasiq. Hukum zina, murtad, dan lain-lain diam saja aktivis dakwah dan suatu masa sering terukir kata-kata Anwar "rising tide oof Islam" suatu masa dahulu.


Calun PKR dan Presiden PKR menentang sungguh hudud hingga telah nyatakan penolakkan RUU yang mana adalah cadangan undang--undang persendirian dari Presiden PAS untuk tambah baik undang-undang syariah dan belum lagi hudud.

Bukan setakat itu saja, AMK menghina Presiden PAS. Tidak patut untuk pemimpin lain akur kepada kehendak AMK.


Kemenangan PKR di Pmth Pauh lebih penting kepada DAP dari PAS. Wan Azizah dijangka dilantik ketua pembangkang boneka DAP jika dia menang. Maka PAS akan lagi dipinggir dalam Pakatan.

DAP begitu berkuasa hingga YDP PAS Permatanag Pauh boleh diugut untuk tukar pendirian enggan membantu PKR. Yang DAP sibuk pasal bantua PKR tu kenapa? Kenapa tidak DAP bantu kempen PKR di Pmtg Pauh?

Nik Abduh tidak patut berdiam diri kerana ia menyerupai berkompromi untuk PR dan menang PRK tapi ketepikan hudud dan jatuhkan maruah Presiden

Dah pasti menang ... awat terdesak hingga guna surat dari Anwar?

Posted: 29 Apr 2015 05:28 PM PDT

Baru hari kempen ke ... Anwar dah keluar surat rayuan.Dah macam desperate ni. Baru hari ke 4 dah merayu guna surat Anwar.


Takkan guna gambar Anwar dan Haji Hadi tak laku?


Katanya Kak Wan nni hanya calun puaskan hati suamiGST: Silap takpa, tapi jangan caya pembohong

Posted: 29 Apr 2015 08:30 AM PDT


Banyak orang tak faham macam-macam hal tapi suka buat tuduhan. Bila tak faham, tanya dari yang faham. Jangan main dengar orang berkeptingan sangat.

Paling bahaya adalah percaya orang yang kuat bohong.


Itu Lapiji Bafia yang memang banyak dah kantoi berbohong


Depa saja lupa apa Anwar kata.


Selalu bohongBini tak faham GST tapi nak main bantai. Hang tu tak kaya ka?

Siapa yang kata mahu laksana GST pada 2013?

Posted: 29 Apr 2015 06:30 AM PDT
Cuba fahamkan dulu ....


Hujan lebat sebelum Jijah dapat kata Kotex kena bayar GST

Posted: 29 Apr 2015 04:30 AM PDT


Malam semalam Wan Azizah ada program ceramah dengan Mahfuz sebaik saja majlis solat magrib dan baca yaasin.

Ceramah Wan Azizah memang jauh dari menghampiri Anwar Ibrahim tapi pemerhati yang melihat kata dia tak kata apa2. Dia meraban kisah itu ini hingga lari fokus.


Sebaik saja dia mahu sentuh isu GST dia cuma meraban dengan suara terjerit halus tak kedengaran pasal tadi dia ke supermarket dan sedar kena GST.

Ingatkan dia nak jelaskan mana GST tak betul atau ada penyelewangan pihak kerajaan atau UMNO yg dibuat Rafizi the liar. Menarik juga nak tahu apa dia tahu dan apa dia tak tahu.

Tak semena-mena hujan turun dengan lebatnya. Terjerit halus dia "Masuk!Masuk!" bawah kemah.


Mungkin Tuhan nak selamatkan dia dari melakukan dosa fitnah atau dari sebarang keaiban. Pastinya Allah maha mengetahui.

Unspinners hanya syukur hujan dan dia tak terus malukan dirinya. Nampak sangat dia tak shopping dan tak tahu pasal GST.Dah 63 nak beli tuala wanita lagi ke isteri "anugerah tuhan"??? Nurul punya kot ...

Suhaimi Sabudin: Idealis muda yang serius

Posted: 29 Apr 2015 02:30 AM PDT

Orang muda tiada masaalah. Tak seperti orang lama ...Macam pelawak pulakSemua added value good and services kena GST la ...Bingai betul ... Ameno World blog pembangkang la!!!

Suhaimi tidak terkenal macam Wan Azizah tapi ....

Posted: 29 Apr 2015 12:30 AM PDT


sederhana dan ikhlas ....


... boleh bawa diri,... beradab berbudi,


cool, ...


professional, ...mantap, ...... dan harapan kita dia boleh bina .Dah patut kabulkan janji nak jaga cucu