BUTTERWORTH - Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menyifatkan isu sokongan Umno Kedah dan Menteri Besar, Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir terhadap kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak melibatkan Badan Perhubungan Umno negeri itu secara keseluruhan.
 
Sambil menasihatkan isu itu perlu diselesaikan segera, Ahmad Zahid yang juga Menteri Dalam Negeri berkata, apa yang berlaku itu bukanlah permasalahan dan pendirian Umno negeri dan parti.     
    
"Ia cuma pendirian peribadi seseorang pemimpin. Saya tidak fikir kita harus jamakkan permasalahan seseorang itu dengan sesebuah organisasi.
    
"Pada hemat saya, tidak ada pilihan melainkan menyelesaikan masalah ini kalau mahu melihat parti dan kerajaan diberi kesinambungan dalam pemilihan yang akan dilakukan oleh rakyat keseluruhannya," katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan bersama Badan Perhubungan Umno Negeri Pulau Pinang di sini, hari ini.
    
Baru-baru ini Adun Bukit Lada, Kedah Datuk Ahmad Lebai Sudin mengeluarkan kenyataan mendesak Mukhriz untuk meletak jawatan sebagai Menteri Besar jika gagal menyatakan sokongan terhadap perdana menteri.