Followers

Nuffnang

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:44 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


WAYANG HUDUD DAP bantu PASMA jatuhkan Hadi

Posted: 24 Mar 2015 09:30 PM PDT


Tidak perlu ingat jauh-jauh, baru-baru ini di konvensyen DAP, Hadi dihentam kaw-kaw oleh DAP menggunakan alasan hudud. Dalam hujah mereka, terselit juga menuduh Hadi mahu bersama dengan UMNO untuk bangunkan Unity Government.
Ekoran itu, ketika banjir, PASMA sudah jumpa Lim Guan Eng.


Hal ini ada dikatakan oleh Nik ABduh.


DAP mahu naikkan Mat Sabu sebagai Presiden boneka PAS untuk mereka.

Wang pun no problem...


Menyedari bukan mudah untuk jatuhkan Hadi secara pertandingan gentlemen.


Maka PASMA guna DAP dengan PKR hanya bantu untuk jatuhkan Hadi dan Ulamak. Maka Hadi dikeroyk ramai-ramai dan semalam adalah kemuncaknya.

Sebenarnya sandiwara.Mereka tak keluar tapi hanya nak hentam Hadi. Baca MIM SINI dan Bigdog SINI.

Sah mereka hanya mahu jatuhkan Hadi tapi keluar alasan pelik masih nak bersama PAS. Harapkan mereka PASMA kuasai PAS.
Sebahagian dari skrip tersebut adalah untuk Kit Siang jadikan keadaan tegang.


Sebenarnya siapa tak tahu pendirian PAS dan DAP tentang hudud.
Mereka menentang sebarang kedudukan atau undang-undang Islam serta mahu status ugama persekutuan dihapuskan jadi negara sekular 100%.

Takkan DAP mahu ambil risiko akan kedudukan di Selangor:


Mungin DAP telah perangkap Hadi dan puak Ulamak
DAP sebenarnya kata lain sekarang tapi dulu kata lain. Sementara itu, kaldai baru DAP adalah PKR
Akar umbi bantah pendirian PKR tentang hudud?

Posted: 24 Mar 2015 07:30 PM PDT


Adaperjumpaan PKR berhubung Hudud.

Sebagaimana kita ketahui, ADUN PKR Kelantan di Gucil langgar arahan parti.


Sementara itu, PKR sebenarnya berdalih-dalih untuk ambil pendirian.


Akhirnya mereka hanya ikut arahan DAP
Selamat Hari Polis

Posted: 24 Mar 2015 05:30 PM PDTPengorbanan seorang polis ...RAFIZI kaki fitnah "WILL SUFFER" di NEGARA IMPIANNYA

Posted: 24 Mar 2015 07:56 AM PDTAnak didik Anwar dari masa bangku seklah di MCKK ini kuat fitnah. Bila hujah kuat kelentong. Sering dia menyebut negara lain sebbagai lagi hebat. Malaysia tak hebat sebab BN memerintah.

Contohnya:

1. Pendidikan percuma seperti di Norway - tetapi Norway mempunyai 25% GST


2. Tidak ada GST seperti di Hong Kong - tetapi Hong Kong adalah antara negara yang mempunyai ketidaksamarataan pendapatan yang paling tinggi di dunia dengan bacaan indeks Gini 0.537 berbanding dengan bacaan indeks Gini Malaysia iaitu 0.431 pada tahun 2012 (merosot daripada 0.441 pada tahun 2009)

3. Kesamarataan pendapatan yg baik seperti Denmark dengan bacaan indeks Gini 0.21 - tetapi Denmark adalah antara negara yg mempunyai harga petrol tertinggi, 1.50 Euro atau RM 6.32 per liter.4. Harga petrol terendah di dunia seperti Venezuela - tetapi kadar inflasi Venezuela adalah yg tertinggi di dunia, iaitu 62% setahun

5. Kadar inflasi yg paling rendah di dunia seperti Jepun yg mempunyai kadar inflasi negatif selama bertahun-tahun - tetapi matawang Jepun telah jatuh kira-kira 40% berbanding Ringgit Malaysia semenjak 2 tahun yg lalu.

6. Penukaran kadar yg tinggi seperti Singapura - tetapi Singapura mempunyai harga kereta yg paling tinggi di dunia di mana harga sebuah kereta MyVi mencecah sehingga $87k atau RM225,000 berbanding di Malaysia hanya RM41,000 sahaja

7. Harga kereta serendah di Brunei - tetapi Brunei tidak ada demokrasi

8. Sedemokrasi seperti di India, yang terkenal sebagai negara demokrasi terbesar di dunia - tetapi India mempunyai kadar korupsi yang tinggi berbanding Malaysia

9. Pembangunan ekonomi setinggi Myanmar yang sekarang ini sedang meningkat dgn nilai GDP melebihi 7% - namun demikian Myanmar mempunyai byk konflik agama dan bangsa dan mengakibatkan byk kematian

Ini pun kerja Rafizi ...

Buat cerita tentang Ku Nan dan Khairy tentang hudud,


Kenapa paper cina utamakan berita LKY mati dari kemahkotaan Sultan Johor?

Posted: 24 Mar 2015 05:30 AM PDT


Ini berikut sebabnya seperti dihuraikan seorang facebooket:
Padahal Sultan Johor baik dengan peniaga Cina:


MAJORITI PAS di PRK CEMPAKA JATUH sebab PORSCHE PANAMERA!!!

Posted: 24 Mar 2015 12:30 AM PDT


Mungkin dia kontraktor yang sudah dijanjikan projek buaikan mimpi rakyat Kelantan oleh Dato Husam Musa. Barangkali, dia juga orang yang mengilhamkan skim cepat kaya dari kumpulan derma untuk adalah lebuhraya percuma.


Pastinya tuan punya Porsche Panamera mengharap impian itu dapat jadi kenyataan supaya kereta sport jenama hebat itu telah dibeli untuk dirasmikan di atas lebuhraya tersebut.

Buat setakat jalan yang ada dari Kota Baru ke Kuala Krai atau Tanah Merah, memandu kereta kuasa tinggi itu tak puas sebab tak boleh ke tahap maksima di jalan dua hala yang sibuk.

Bayangkan porche Panamera sedang dipandu di Lojing yang togel

Lagi pun, tak kena untuknya empunya Porsche Panamera dilihat memandu kereta mewah dengan imaj Tok Lebai moden yang menjaja Islam. Sekali-sekala dipandu juga kereta sport itu supaya tak rosak akibat terpendam tak jalan dengan dipandu di jalanraya yang orang ramai tak akan lihat dia memandu.

Apabila balik ke kampong, tuan punya Porsche Panamera hanya pandu kereta buruk biasa. 

Satu hint yang boleh diberi untuk teka siapa orangnya adalah dia rapat dengan Tok Guru. Malah dikatakan dia punya rumah kampong biasa tak mewah di dalam kawasan Cempaka kawasan DUN arwah Tok Guru Nik Aziz untuk orang ramai datang berkunjung jumpa dia.

Oleh sebab dia rapat dengan Tok Guru dan orang ramai lebih selesa dan terbuka untuk menyuarakan hajat kepadanya maka ramai yang datang hingga dia dipercayai ada ramai pengikut setia di DUN Cempaka.


Namun begitu, diakhir-akhir hayatnya tuan punya Porsche Tanamera ini agak kecewa kerana dihalang untuk menzirahi Tok Guru.

Kekecewaannya dihebahkan kepada pengikut-pengikut dan mereka-mereka yang datang mengunjung ke rumahnya.  Diberitahu bahawa anak Tok Guru Nik Abduh sebbagai berhati jahat dan menghalangnya untuk bersama Tok Guru di akhir hayatnya.

Sebaik mengetahui calun PAS untuk gantikan Nik Aziz diambil dari kumpulan Ulamak yang mana  Nik Abduh sebahagian fraksi tersebut, tuan punya Porsche Tanamera ini menghasut supaya sabotaj tak payah pergi mengundi. Katanya PAS mesti menang tak usah risau mengundi.


Calun PAS Ustaz Farhan memang menang sebagaimana dijangka oleh PAS, UMNO yang tak tanding dan juga calun-calun bebas yang bertanding. Majoriti tetap tinggi:
# PAS : 10,402 (86%)
# BEBAS (GAJAH)  : 750 (6%)
# BEBAS (KUNCI) 58 (0.5%)
# BEBAS (BUKU) : 8 (0.1%)
# BEBAS (PEN) : 32 (0.3%)

JUM. PENGUNDI : 21,890
JUM. KELUAR : 11,971 (54%)

MAJORITI : 9,652

Namun begitu, menjadi persoalan adalah undi majoriti Ustaz Farhan hanya 10,899 berbanding undi majoriti Nik Aziz sebanyak 12,310 pada PRU 13. Mana pergi lebihan majoriti 1,411? 

Pasti orang biasa yang tak tahu menilai akan kata undi majoriti untuk Farhan tak boleh sama atau melebehi Nik Aziz yang lebih hebat. Lagi pun, yang keluar mengundi hanya 54% saja. Ramai pengundi luar tak pulang.

Fikir juga bahawa pengundi UMNO tak keluar mengundi. Jumlah itu banyak sekali hingga peratusan mengundi menjunam. Malah pengundi askar pun hanya 35% yang keluar.


Unspinners andaikan askar ini kemungkinan undi pada PAS sebagai mengenang Tok Guru dan UMNO pun tak ada calun untuk diundi. Oleh kerana UMNO baru sokong hudud di DUN Kelantan, kami meneka mereka selesa untuk undi PAS.

Jika dicongak balik, sepatutnya majoriti undi untuk calun PAS patut kekal di tahap majoriti sama atau lebih dari majoriti Nik Aziz sebanyak 12,310 pada PRU13. Ini hanya menunjukkan ramai pengundi tempatan PAS yang tidak keluar.

Penyokong Nik Aziz di Cempaka wala dengan pemimpin dan mereka lihat mengundi sebagai tanggungjawab besar yang tak boleh diambil cuai. Semua penyokong setia yang berada di Cempaka pasti keluat 100% melainkan mereka yang sabotaj.

Mungkinkah akibat benci yang ditanam terhadap Nik atas hasutan tuan punya kereta sports mewah Porsche Panamera yang menyamar macam orang biasa ini maka lebih 1,400 penyokong PAS tak keluar mengundi?


Bagi calun gajah, jumlah akhir mereka ada 807. Boleh tahan untuk calun yang dirinya dan tanpa parti tidak ada jenama untuk menang. Tanpa sampul, biskut dan dengan hanya beberapa rakan dia dari Perkasa yang calun telah letakkan jawatan, dia berjaya juga perolehi 800 undi.

Gajah mampu beri saingan dengan program-program ceramah yang berjaya menarik ratusan  pengundi. Ini secara tidak langsung menjadikan pas lebih prihatin dalam menjaga kebajikan dan kepentingan rakyat cempaka selepas ini.Rakyat Tanjung Kuala diharap bakal mendapat kemudahan jeti yang dijanjikan oleh PAS tidak lama lagi atas keperihatinan dan kebijaksanaan Perkasa menarik perhatian pimpinan PAS untuk menjanjikan jeti baru untuk nelayan-nelayan.

Syabas Gajah kerana membuka mata rakyat biasa akan perlunya guna kuasa politik dengan bijak dan bukan setia membabi buta!!!