Followers

Nuffnang

RAKYAT MARHAEN

0

Posted by Unknown | Posted on 9:38 PTG | Posted in

sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Harga baru gas memasak akan diumum esok

Posted: 08 Mar 2015 08:41 AM PDT


Harga baru gas petroleum cecair (LPG) mungkin akan diumumkan pada mesyuarat Majlis Ekonomi Negara yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, esok.
Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Hasan Malek berkata, beliau akan membentangkan cadangan kementeriannya berhubung perkara itu pada mesyuarat itu.
Satu kenyataan rasmi mengenainya akan dikeluarkan jika harga baru itu mendapat persetujuan mesyuarat berkenaan.
Pada masa ini, kerajaan menetapkan harga LPG pada kadar RM26.60 bagi tong 14 kilogram.
"Sebenarnya kita sudah mengadakan perjumpaan dengan mereka yang berkepentingan dalam industri LPG ini. Sudah dua tiga kali kita bermesyuarat tetapi belum ada kata putus mengenai harga baru LPG kerana ada beberapa masalah teknikal dan juga kerana mengambil (pendekatan) kepentingan rakyat didahulukan.
"Kita akui bahawa sejak 16 tahun yang lalu harga LPG ini tidak pernah dikaji. Berikutan itu, kita mengambil pendekatan mengadakan rundingan baru-baru ini untuk mencari jalan supaya industri LPG ini akan terus berkembang," katanya selepas merasmikan mesyuarat agung Koperasi Harapan Baru Kuala Pilah Bhd di sini, hari ini.
Mengulas lanjut, Hasan berkata, harga baru LPG ini akan turut mengambil kira jumlah subsidi diberikan kerajaan, cadangan orang ramai serta kepentingan rakyat.
Ditanya sama ada harga baru LPG ini lebih rendah atau tinggi daripada harga sekarang, beliau berkata ia bergantung dengan keputusan mesyuarat tersebut.
"Kalau kita sudah buat keputusan pada mesyuarat petang esok maka kita akan umumkan harga baru LPG ini," katanya.


Azmin dakwa tangkapan pimpinan AMK motif politik

Posted: 08 Mar 2015 08:39 AM PDT

SHAH ALAM - Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali mengecam tindakan polis menahan Exco Kerajaan Negeri Selangor, Nik Nazmi Nik Ahmad kerana jelas ia melanggar Perlembagaan.

Menurut Azmin, tindakan itu bermotifkan politik kerana tiada sebab menerusi perundangan Nik Nazmi dan Saifullan Zulkifli ditangkap dan ditahan.

"Nik Nazmi hadir secara sukarela ke Balai Polis untuk memberi keterangan dan memberi kerjasama kepada polis.

"Sekiranya polis mahu mengambil keterangan, tidak wajar beliau ditahan semalaman," katanya dalam satu kenyataan media, berhubung penahanan Exco itu berkaitan siasatan himpunan rakyat di ibu negara kelmarin.

Azmin yang juga Timbalan Presiden PKR itu berkata, polis sepatutnya membebaskan Nik Nazmi dengan segera dan tanpa syarat.

Malah katanya, tindakan polis mencabul kedaulatan undang-undang dan tangkapan dan penahanan itu juga tiada asas undang-undang.

AMK: Kami akan tetap lawan

Posted: 08 Mar 2015 08:37 AM PDT

Dr Afif Bahardin
SHAH ALAM - Angkatan Anak Angkatan Muda PKR (AMK) membidas tindakan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang setakat ini melakukan dua penahanan ke atas Ketua AMK, Nik Nazmi Nik Ahmad dan Ketua AMK Kelana Jaya, Saifullah Zulkifli.

Timbalan Ketua AMK, Dr Afif Bahardin berkata, ia hanya siri intimidasi PDRM yang bertujuan untuk menekan pimpinan dan penggerak himpunan #KitaLawan.

"Penahanan ini adalah salah dan melanggar prinsip hak asasi yang telah dijamin oleh Perlembagaan Malaysia di dalam Perkara 10: Kebebasan Bercakap, Berhimpun dan Menubuh Persatuan, seperti Fasal (1)(b); semua warganegara adalah berhak berhimpun secara aman dan dengan tidak bersenjata.

"Ternyata penahanan beliau berikutan perhimpunan #KitaLawan semalam adalah satu pencabulan hak asasi warganegara," katanya menerusi kenyataan hari ini.

Saifullah ditahan polis petang semalam di bawah Seksyen 143 Kanun Keseksaan, Akta Perhimpunan Aman 2012, dipercayai mempunyai kaitan dengan Perhimpunan #KitaLawan yang berlangsung di pusat bandar semalam.

Perkara itu dimaklumkan pengarah komunikasi PKR Fahmi Fadzil menerusi pesanan WhatsApp kira-kira jam 8.10 malam tadi.

Sementara itu, Nik Nazmi pula ditahan polis selepas hadir ke ibu pejabat polis daerah (IPD) Dang Wangi, Kuala Lumpur hari ini.

Nik Nazmi ditahan bawah Seksyen 9 (5) Akta Perhimpunan Aman (PAA) dan Seksyen 143 Kanun Keseksaan berkaitan perhimpunan haram kerana didakwa gagal memberikan notis 10 hari lebih awal sebelum himpunan.
Read More / Baca Lagi >>

MB Selangor: Nik Nazmi datang sukarela ditangkap pula

Posted: 08 Mar 2015 08:36 AM PDT

Menteri Besar Selangor Azmin Ali berkata tindakan polis menahan Nik Nazmi Nik Ahmad tidak wajar memandangkan exco kerajaan Selangor itu hadir secara sukarela untuk disoal siasat.

"Pihak berkuasa perlu membebaskan Nik Nazmi dengan segera dan tanpa syarat.

"Polis perlu menghentikan siasatan dijalankan ke atasnya dan yang lain kerana mengambil bahagian dalam perhimpunan membebaskan Anwar semalam," ujarnya yang juga timbalan presiden PKR.

Nik Nazmi, juga ketua Pemuda PKR (AMK), ditahan ketika hadir memberi keterangan di ibu pejabat polis daerah (IPD) Dang Wangi di ibu negara hari ini.

Selain beliau, sorang pemimpin akar umbi AMK Saifullah Zulkifli turut ditahan polis di Kuala Lumpur semalam.

Dalam kenyataannya hari ini, Azmin juga melihat tangkapan itu sebagai "bermotif politik" kerana ia bertentangan dengan perlembagaan.

"Perhimpunan semalam benar-benar teratur, aman dan dalam batasan undang-undang.

"Kami lihat tidak mempunyai asas undang-undang bagi penangkapan Nik Nazmi dan juga Saifullah Zulkifli, selain bermotif politik," kata Azmin.

'Speaker tolak Anwar hadir Parlimen esok'

Posted: 08 Mar 2015 08:17 AM PDT

Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia menolak permohonan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk hadir sesi baru Parlimen bermula esok, kata PKR.

Ketua whip PKR Datuk Johari Abdul (bawah) berkata beliau menerima jawapan speaker yang menyandarkan keputusannya kepada pendirian penjara yang tidak membenarkan Anwar dibawa keluar.

"Saya mewakili Ahli-ahli Parlimen Parti Keadilan Rakyat merasa amat kesal dengan keputusan ini," kata Johari dalam kenyataannya malam ini.

"Selama ini kita amat mengharapkan Tan Sri Speaker dapat membuka ruang seluasnya kepada seorang ahli Parlimen, mendapat hak dan perlindungan seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

Johari juga berkata beliau akan berjumpa dengan Pandikar untuk berbincang secara terperinci kenapa keputusan itu diambil.

PKR juga, katanya, mahu tahu sama ada masih ada lagi kaedah yang boleh diperhalusi agar Anwar boleh mengambil bahagian dalam sesi Parlimen memandang beliau masih seorang wakil rakyat.

Ustaz Ahmad Fathan calon PAS PRK Dun Chempaka

Posted: 08 Mar 2015 08:15 AM PDT

KOTA BAHRU: Bekas Timbalan Pengetua Institut Dakwah Islamiah Perkim (Idip), Ustaz Ahmad Fathan Mahmood, 42, mewaliki PAS bagi mempertahankan Dun Chempaka.
 
Biodata Calon PAS PRK N.06 Chempaka
 UST AHMAD FATHAN BIN MAHMOOD @ MAHAMAD
Tarikh Lahir : 4 April 1973

Umur : 42 Tahun

Isteri : Azizah Hanim bt Mohd Daud @ Ali

Anak : 7 orang
 Pendidikan : BA Syariah Universiti Al-Azhar Mesir, MA Syariah Universiti Malaya
Pekerjaan : 

- Timbalan Pengetua & Pensyarah IDIP (Institut Dakwah Islamiah Perkim)

- Imam Tua Masjid Mukim Baung Besar
Jawatan Parti: 

- Ketua PAS Cawangan Baung

- Ketua Urusan Ulamak DUN Chempaka

- Bendahari PAS Kawasan Pengkalan Chepa

Kalau sebelum ini minyak pon BOLEH NAIK, agak2 harga gas naik ka turun...

Posted: 08 Mar 2015 08:10 AM PDT


Kalau nak NAIK pon tak mengapa kerana pilihanraya lambat lagi.. KAMI ADA BR1M !!!

TAHUKAH ANDA, sebelum ini PETRONAS (GAS) telah mengaut rekod keuntungan selama 3 tahun berturut2 (2012-2014) dgn jumlah keuntungan RM7.88 bilion !!!

Bila menteri BN bersuara, 'kurang cerdik' yg keluar..

Posted: 08 Mar 2015 08:01 AM PDT


Kalau menguntungkan, kenapa hutang keliling pinggang sehingga berpuluh2 bilion ringgit. Malah hampir 3 kali gagal bayar hutang tertunggak.. Dah la tu ada hati lagi nak suntikan RM3 bilion daripada Kementerian Kewangan.

Memang betullah 1MDB, asal aja Najib buat..
1 Malaysia Di Bongokkan
1 Malaysia Dalam Bahaya

(#KitaLawan Rally) Tian Chua: Kita Akan Kembali Dengan Jumlah Yang Jauh Lebih Besar

Posted: 08 Mar 2015 07:59 AM PDT


Harga gas petroleum cecair akan naik?

Posted: 08 Mar 2015 05:34 AM PDT

Pada masa ini, kerajaan menetapkan harga LPG pada kadar RM26.60 bagi tong 14 kilogram.

Datuk Hasan MalekKUALA PILAH: Harga baharu gas petroleum cecair (LPG) mungkin akan diumumkan pada mesyuarat Majlis Ekonomi Negara yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, esok (Isnin).
Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Hasan Malek berkata, beliau akan membentangkan cadangan kementeriannya berhubung perkara itu pada mesyuarat itu.
Satu kenyataan rasmi mengenainya akan dikeluarkan jika harga baharu itu mendapat persetujuan mesyuarat berkenaan.
Pada masa ini, kerajaan menetapkan harga LPG pada kadar RM26.60 bagi tong 14 kilogram.
"Sebenarnya kita sudah mengadakan perjumpaan dengan mereka yang berkepentingan dalam industri LPG ini. Sudah dua tiga kali kita bermesyuarat tetapi belum ada kata putus mengenai harga baharu LPG kerana ada beberapa masalah teknikal dan juga kerana mengambil (pendekatan) kepentingan rakyat didahulukan.
"Kita akui bahawa sejak 16 tahun yang lalu harga LPG ini tidak pernah dikaji. Berikutan itu, kita mengambil pendekatan mengadakan rundigan baru-baru ini untuk mencari jalan supaya industri LPG ini akan terus berkembang," katanya, lapor Bernama.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat agung Koperasi Harapan Baru Kuala Pilah Bhd.
Read More / Baca Lagi >>

#KitaLawan: Pimpinan PKR kecam penahanan Nik Nazmi dan Saifullah

Posted: 08 Mar 2015 05:16 AM PDT

KUALA LUMPUR: Dua pemimpin kanan PKR hari ini mengecam penahanan Ketua Pemuda parti itu Nik Nazmi Nik Ahmad di bawah Seksyen 9 (5) Akta Perhimpunan Aman dan Seksyen 143 Kanun Keseksaan oleh pihak polis.

Menurut Naib Presiden PKR, Tian Chua, tindakan itu adalah tidak wajar kerana perhimpunan #KitaLawan yang diadakan petang Sabtu itu berlangsung dengan aman.

"Ini cara ugutan yang tidak wajar kerana perhimpunan tersebut berlangsung dengan aman. Mengapa pihak polis hendak mengambil tindakan sedemikian?

"Kini mereka kembali kepada zaman lapuk di mana hak asasi manusia dikekang," kata Ahli Parlimen Batu itu ketika dihubungi Astro AWANI.

Beliau juga menyifatkan tindakan polis itu sebagai ingin mencetuskan rasa takut di kalangan rakyat yang ingin berjuang menuntut hak mereka.

"Sangat tidak wajar... saya kecam tindakan sedemikian," katanya lagi.

Ditanya apakah tindakan selanjutnya oleh PKR, Tian Chua berkata pihaknya akan menyerahkan kepada peguam untuk mengendalikan kes tersebut.

Seorang lagi Naib Presiden PKR, N Surendran ketika dihubungi turut merasakan tindakan penahanan itu tidak wajar.

Katanya, pihak polis tidak mempunyai alasan yang kukuh untuk menahan Nik Nazmi mahupun Ketua Pemuda PKR Kelana Jaya, Saifullah Zulkifli.

"Mereka tidak sepatutnya ditahan... tiada alasan untuk penahanan tersebut," kata Ahli Parlimen Padang Serai itu kepada Astro AWANI.

Sementara itu, Timbalan Ketua Pemuda PKR, Dr Afif Bahardin dalam satu kenyataan mengecam sekeras-kerasnya tindakan tersebut.
Read More / Baca Lagi >>

Penahanan Nik Nazmi bercanggah undang-undang, kata MB Selangor

Posted: 08 Mar 2015 05:15 AM PDT

Tindakan pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) menahan exco negeri merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad bercanggah dengan undang-undang dan Perlembagaan kerana perhimpunan #KitaLawan semalam berlangsung secara aman, kata Menteri Besar Selangor Mohamed Azmin Ali.

 Dalam satu kenyataan lewat petang tadi, Azmin berkata, pihaknya mengutuk tindakan PDRM tersebut.
"Saya mengutuk tindakan menahan Nik Nazmi. Tindakan polis bercanggah dengan undang-undang," kata Azmin dalam kenyataannya.

 "Perhimpunan semalam berlangsung dengan aman dan tidak menyalahi batas undang-undang. Kami melihat tiada asas untuk penahanan beliau selain bermotifkan politik," katanya.
Nik Nazmi hari ini ditahan semalam di Lokap Berpusat Jinjang, Kuala Lumpur selepas diarahkan untuk memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi pada jam 10 pagi tadi.

Beliau yang juga ketua Pemuda PKR kemudiannya dibawa ke Jinjang pada pukul 12.20 tengahari. Peguam, Melissa Sasidaran berkata, pihak polis menahan beliau kerana dipercayai melanggar Seksyen 9(5) Akta Perhimpunan Aman kerana gagal mengemukakan notis 10 hari kepada PDRM sebelum Perhimpunan #KitaLawan dilaksanakan dan Seksyen 143 Kanun Keseksaan.
 "Sekiranya polis ingin merekod kenyataan beliau, sudah pasti tidak perlu untuk menahan beliau untuk semalaman," kata Azmin, dan menambah, lebih-lebih lagi Nik Nazmi hadir ke balai polis berkenaan secara sukarela.

Read More / Baca Lagi >>

Putrajaya tahu apa yang terjadi kepada MH370, kata Ambiga

Posted: 08 Mar 2015 05:12 AM PDT

Bekas presiden Majlis Peguam Datuk Ambiga Sreenevasan mendakwa kerajaan Malaysia mengetahui apa yang berlaku kepada pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang setahun lalu akan tetapi tidak mendedahkannya kepada umum.
Ambiga bagaimanapun berkata, kerajaan Malaysia mungkin tidak mengetahui di mana pesawat malang yang membawa 239 penumpang dan anak kapal itu berada.
 "Mereka mungkin tidak tahu di mana pesawat itu berada tetapi mereka tahu apa yang terjadi pada hari kejadian. Sekurang-kurangnya berikan beberapa fakta mengenainya," katanya pada satu forum "Malaysia Mengharungi Cabaran" di Menara PKNS, Petaling Jaya hari ini.
 Bekas pengerusi bersama Bersih 2.0 itu mendakwa kehilangan pesawat MH370 dikendalikan dengan amat teruk oleh kerajaan Malaysia. "MH370 dikendalikan dengan amat teruk kerana sehingga kini mereka tidak mahu mendedahkan mengenainya kepada semua orang. "Kenapa kami tidak boleh tahu perkara yang sebenar?" soalnya.

Ketua Umno bahagian puas hati penjelasan Najib tentang isu 1MDB

Posted: 08 Mar 2015 05:09 AM PDT

Kesemua 154 ketua Umno bahagian yang menghadiri perjumpaan bersama Datuk Seri Najib Razak hari ini berpuas hati dengan penjelasan presiden Umno itu berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata Datuk Johari Abdul Ghani. Ahli Majlis Tertinggi Umno itu berkata, perjumpaan yang berlangsung selama lebih satu setengah jam itu bersetuju masa perlu diberikan agar siasatan lanjut dijalankan kepada 1MDB.
"Beliau turut membangkitkan isu 1MDB dan isu itu dibincangkan panjang lebar. Ketua bahagian memberi kepercayan penuh kepada perdana menteri untuk menyelesaikan isu itu.
 "Beliau meminta ketua bahagian memberi masa kepada ketua audit negara dan PAC (Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara) untuk menganalisis setiap aspek 1MDB.
"Ketua bahagian menerima penjelasan itu dan memberi jaminan isu 1MDB tidak akan memecahkan Umno dan BN," katanya ketika ditemui pemberita di lobi Menara Dato Onn, Kuala Lumpur hari ini. Di antara yang kelihatan hadir hari ini naib presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan setiausaha agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Najib jamin pesalah 1MDB tidak akan dilindungi, kata Ismail Sabri

Posted: 08 Mar 2015 05:06 AM PDT

Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak memberi jaminan kepada ketua bahagian parti itu Putrajaya tidak akan melindungi sesiapa yang didapati bersalah dalam kemelut 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
Pendirian itu disampaikan Ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada satu sidang media selepas pertemuan Najib bersama lebih 150 ketua bahagian seluruh negara.
"Beliau berkata ketua audit negara sendiri akan memeriksa 1MDB dan keputusannya akan diberikan kepada PAC.
 "Tiada apa yang disembunyikan dan tiada yang akan dilindungi," kata Ismail pada satu sidang media di Menara Dato Onn, Kuala Lumpur hari ini. Ismail berkata Najib memaklumkan kepada ketua Umno bahagian akaun 1MDB sudah melalui audit forensik oleh firma perakaunan Deloitte yang mengesahkan syarikat itu bebas daripada penipuan dan salah guna dana.

Ketiadaan Anwar di Parlimen beri kelebihan pada BN

Posted: 08 Mar 2015 05:01 AM PDT

Prof Madya Dr Sivamurugam Pandian
SHAH ALAM - Seandainya Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak hadir di sidang Dewan Rakyat yang akan berlangsung esok akan memberikan kelebihan buat BN.

Bagaimanapun, penganalisis politik, Sivamurugam Pandian berkata, ia tidak akan menjadi faktor yang boleh membantu BN mematahkan serangan PKR di persidangan nanti.

"Saya rasa tanpa Anwar sudah pasti ada kesannya dalam suasana dalam sidang Dewan Rakyat nanti. Ini kerana beliau dilihat sebagai perisai yang melindungi PR dan juga bagi PKR, DAP dan Pas.

"Walaupun (sebelum dipenjarakan) beliau dilihat masih gagal untuk tangani isu Selangor, hudud serta PBT, saya tidak tolak bahawa ketiadaan Anwar akan beri kelebihan kepada BN," katanya ketika dihubungi Sinar Online hari ini.

Minggu lalu, Ketua Pengarah Penjara, Datuk Seri Zulkifli Omar menolak permohonan Anwar untuk hadir ke sidang Parlimen.

Oleh yang demikian, satu perjumpaan antara Speaker  Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia dan Ketua Whip Ahli Parlimen PKR, Datuk Johari Abdul  akan berlangsung dalam masa terdekat bagi membincang kehadiran Anwar ke Parlimen.
Read More / Baca Lagi >>

1MDB: Ketua bahagian terima penjelasan PM

Posted: 08 Mar 2015 04:59 AM PDT

Seramai kira-kira 160 ketua-ketua Umno bahagian berpuas hati  dengan penjelasan yang diberikan presidennya, Datuk Seri Najib Razak berhubung isu-isu kontroversi termasuk 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Malah, tiada juga pihak yang melahirkan perasaan tidak berpuas hati terhadap Najib dan isu-isu melibatkan parti semasa pertemuan selama lebih sejam di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) hari ini.

Sehubungan itu, menurut Pengerusi Penyelaras Solidariti Ketua-ketua Umno bersama presiden, Datuk Seri Ismail Sabri, selepas pertemuan itu pihaknya memberi seluruh sokongan  dan komitmen kepada Najib sebagai presiden parti dan perdana menteri.

"Semua ketua bahagian berpuas hati dengan penjelasan oleh presiden.

"Ini perjumpaan biasa kerana kita juga nak dapatkan maklum balas isu semasa. Dan selain daripada itu kita semua ketua bahagian nyatakan sokongan tak berbelah bahagi pada presiden parti kerana akhir-akhir ini presiden di hina dan difitnah.

Read More / Baca Lagi >>

1MDB: Tiada liputan media pertemuan Najib bersama ketua Umno bahagian

Posted: 08 Mar 2015 03:45 AM PDT

Media tidak dibenarkan membuat liputan perjumpaan Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak bersama ketua bahagian parti Melayu itu pada petang ini.

Kira-kira 50 pengamal media berkumpul di lobi Menara Dato Onn, Kuala Lumpur sejak 2 petang tadi, namun kecewa selepas dimaklumkan setiausaha kerja Umno Datuk Ab Rauf Yusoh tiada media dibenarkan membuat liputan perjumpaan itu. Papan tanda diletakkan di lobi Menara Dato Onn yang tertulis: "Majlis Tertutup: Tiada sebarang liputan media. ; Perjumpaan ini dijangka menjadi medan penjelasan dan penyataan sokongan ketua Umno bahagian selepas Najib terpalit dalam isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Najib dalam mesyuarat Kabinet pada Rabu mengumumkan ketua audit negara sudah diarahkan untuk menyiasat akaun 1MDB. Pada mesyuarat Kabinet itu, pengurusan 1MDB dan juruaudit Deloitte turut hadir memberi taklimat kepada jemaah menteri, menurut kenyataan dikeluarkan Pejabat Perdana Menteri.
Arahan Najib untuk menyiasat 1MDB itu berikutan pendedahan portal Sarawak Report yang mendakwa mempunyai bukti dana AS$700 juta (RM2.58 bilion) daripada 1MDB disalurkan kepada pihak ketiga.

Read More / Baca Lagi >>

#KitaLawan: DAP, PAS mahu pastikan Anwar bebas

Posted: 08 Mar 2015 03:33 AM PDT

UMNO menyalahgunakan undang-undang untuk memenjarakan lawan politik mereka.
KUALA LUMPUR: Walaupun cuba dilagakan dengan pelbagai isu oleh media tajaan UMNO, DAP dan PAS tetap bersatu hati menuntut agar Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim segera dibebaskan.
Exco Kerajaan Negeri Selangor Teng Chang Khim menegaskan, biar apa pun taktik yang digunakan, DAP akan memastikan usaha membebaskan Anwar tetap tercapai.
"Kita semua hadir ke sini bukan untuk shopping tapi demi memastikan Anwar dibebaskan.
"Kita akan pastikan matlamat itu berjaya dijayakan," katanya ketika berucap di hadapan hampir 1,000 rakyat berhampiran Stesen LRT Masjid Jamek.
ADUN PAS Saari Sungib pula menyatakan, tujuan himpunan juga adalah untuk mendesak hak-hak rakyat dapat dikembalikan.
"Tahniah kepada kesungguhan rakan-rakan semua yang datang untuk menuntut bukan saja pembebasan Anwar tapi hak kita yang telah dirampas selama ini," katanya.
Read More / Baca Lagi >>

#KitaLawan: Bukti anak muda tidak rela diperalat Umno@BN

Posted: 08 Mar 2015 03:31 AM PDT

KUALA LUMPUR: Perhimpunan #KitaLawan yang disertai lebih daripada 10,000 orang petang semalam membuktikan rakyat khususnya anak muda bersama menuntut keadilan.
Ketua Pemuda PAS Malaysia, Suhaizan Kaiat berkata himpunan itu juga membuktikan golongan anak muda tidak rela diperalat oleh pemerintah BN.
Menurutnya, BN terancam dengan sokongan kepada Pakatan Rakyat (PR) dalam Pilihan raya Umum ke-13 lalu, maka mereka memenjarakan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mempastikan BN terus berkuasa.
"BN akan terus membuli PR dan memujuk PAS bersama mereka," ujarnya kepada Harakahdaily.
Ini, ujar beliau merupakan konsep pecah dan perintah BN.
Selain beliau, turut serta pada perhimpunan semalam ialah Ketua Pengarah Pilihan raya PAS, Dr Mohd Hatta Ramli dan AJK PAS Pusat, Khalid Samad.
Himpunan dan perarakan #KitaLawan anjuran Pemuda PKR itu diadakan bagi mendesak Anwar yang dikini menjalani hukuman penjara lima tahun dibebaskan.

#KitaLawan: Lensa Part 37

Posted: 08 Mar 2015 03:20 AM PDT

#KitaLawan: Lensa Part 36

Posted: 08 Mar 2015 03:17 AM PDT

#KitaLawan: Lensa Part 35

Posted: 08 Mar 2015 03:15 AM PDT

#KitaLawan: Lensa Part 34

Posted: 08 Mar 2015 03:13 AM PDT

CAYOKLAH NAJIB..US$1 BILION..!!!

Posted: 08 Mar 2015 03:11 AM PDT

Rakyat tak heran pon kalau setakat US$1 bilion tu ala celah taik gigi Najib & Rosmah aja.. INGAT, US$1 BILION bukannya RM..
Lepas April nanti GST kan ada.. rakyat sama2 boleh TOLONG BAYAR hutang kerajaan & negara.. Kata nak menuju negara maju kan.. kan... kan... !!!!

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0

Posted by Unknown | Posted on 9:32 PTG | Posted in

sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


Berikutan Saman Terhadap Tony Pua, Apakah Jeritan "Hidup Najib" Akan Lebih Bergema Pada 8 Mac Nanti?

Posted: 07 Mar 2015 09:33 PM PST

 S.Hussein


Sesiapa pun dapat merasakan kedudukan Najib Razak sebagai Perdana Menteri sudah mulai "goyang" ketika ini. Serangan dan penolakan terhadapnya bukan lagi sekadar mainan media atau cakap-cakap di kedai kopi saja, malah sudah menular menjadi denyut nadi dan kehendak majoriti rakyat.

Semua kelompok masyarakat sudah semakin terbuka memperkatakan mengenai nasib dan masa depannya serta mulai bertanya, berapa lama lagikah Najib mampu bertahan?

Ada yang berkata Najib akan "pergi" sebaik majlis perkahwinan anak perempuannya selesai pada 29 Mac ini dan ada juga berani bertaruh pengundurannya akan berlaku sebelum Jun ini.

Isu-isu yang mengelilingi Najib secara umumnya sudah terlalu sarat dan tidak boleh diperbaiki lagi. Ia lebih mungkin menjadikannya tertolak atau tersingkir lebih awal daripada jawatannya, berbanding ditemui jalan penyelesaiannya.

Daripada kesemua isu yang ada sekarang ini, skandal berkaitan 1MDB nampaknya menjadi semakin berat hari demi hari dan dengan pelbagai pihak tidak henti-henti membangkitkannya, ia pastilah juga menjadikan tidur Najib tidak lagi senyenyak dulu.

Meskipun demikian dan walaupun semakin digegak-gempitakan bahawa isu-isu yang semakin sarat kebelakangan ini, disertakan dengan kepimpinannya yang lemah, lebih mungkin menyebabkan BN kalah dalam pilihanraya akan datang, Najib masih belum menampakkan tanda-tanda ingin berundur.

Najib tergambar ingin terus bertahan selagi terdaya walaupun kerisauan turut tergambar melalui beberapa perubahan dan tindakannya kebelakangan ini. Di samping mulai menukar gaya kepimpinannya kepada lebih Melayu dengan berjanji mempertahan agenda Melayu selagi ada bulan dan bintang, Najib juga sedia secara terbuka menunjukkan sokongan yang dimilikinya.

Selain menghadiri Himpunan Kebangkitan Melayu di Stadium Bukit Jalil minggu lalu, Najib dijangka sekali lagi mempamerkan sokongan yang dimilikinya dalam Perhimpunan Solidariti Ketua-Ketua UMNO Bahagian pada Ahad, 8 Mac ini di PWTC.

Daripada 191 Ketua UMNO Bahagian seluruh negara, sehingga ini dilaporkan seramai 173 daripadanya sudah menyatakan kesediaan  hadir untuk mengangkat tangan sambil menjerit-jerit menyatakan sokongan kepada Perdana Menteri.

Himpunan Solidariti 8 Mac ini, selain berujuan untuk menyatakan Najib masih memiliki sokongan daripada UMNO, ia juga secara tidak langsung mengesahkan kerusi yang didudukinya sudah tidak sekukuh dulu lagi.

Adalah dijangka, lebih banyak lagi perhimpunan menyatakan sokongan akan diadakan selepas ini. Najib juga dijangka akan meluangkan lebih banyak masa menghadiri perhimpunan seperti  ini untuk menunjukkan sokongan yang dimilikinya. Seperti biasa, umpama pokok yang hampir tumbang atau kerusi yang mulai bergoyang, Najib akan menerima apa saja bentuk kayu yang sanggup menjadi penahannya.

Dalam masa yang sama, bagi menunjukkan beliau masih pemimpin yang tegas dan kononnya berwibawa, semalam juga Najib mengumumkan untuk meneruskan tindakan saman yang diambilnya terhadap Tony Pua, Setiausaha Publisiti DAP berkaitan 1MDB yang sebenarnya sudah lama diancamnya sebelum ini.

Beberapa bulan lalu, Najib telah mengumumkan mahu mengambil tindakan saman terhadap Tony Pua jika enggan meminta maaf atau menarik balik kenyataan yang dibuatnya berhubung 1MDB.  Selain itu, Najib juga menghantar ancaman yang sama kepada Rafizi Ramli, Harakahdaily dan Pengarah Urusannya, Dr. Rosli Yaakob.

Meskipun Tony Pua sejak awal mengatakan tidak akan meminta maaf atau menarik balik kenyataannya, persoalannya kenapa baru semalam tindakan saman itu diteruskan? Kenapa tidak sebelum ini?

Apakah tindakan saman ini untuk menunjuk-nunjuk kepada Ketua UMNO Bahagian yang bakal berhimpun pada 8 Mac ini mengenai ketegasan kepimpinannya dan tindakannya yang tidak mengalah dalam isu1MDB yang menjadi perbualan hangat itu?

Adakah tindakan saman ini akan menjadi "point" penting untuk memperolehi lebih sokongan dan menjadikan jeritan "Hidup Najib" akan lebih bergema daripada Ketua-Ketua Bahagian nanti?

Selain urusan ke mahkamah boleh dilewat-lewatkan, perlu diingatkan bahawa UMNO juga mempunyai sejarah pernah menarik balik tindakan saman terhadap Tian Chua dalam isu Lahad Datu dan Mustafa Ali, Setiausaha Agung Pas berkaitan isu penyebaran video lucah sebelum ini.

Mungkinkah saman Najib terhadap Tony Pua ini juga hanya acah-acah dan untuk menjaga hati Ketua-Ketua UMNO Bahagian sebelum 8 Mac ini saja?
 
 
 ( SH 07/03/2015 )

Tukar Tiub

0

Posted by Unknown | Posted on 7:22 PTG | Posted in

sumber :-

Tukar Tiub


SEMANGAT MERDEKA

Posted: 08 Mar 2015 07:18 PM PDT

KOMENTAR

sentimen merdeka
sentimen anti penjajah
mustahil dapat dipadam
mustahil dapat dibendung
ini hak paling asasi
ini hak paling popular
ini adalah semangat nasionalisma


Selesai tuntutan, hak Sabah melalui rundingan

 | March 8, 2015
Rakyat Sabah yang terdiri daripada pelbagai kaum tidak boleh bertindak sebagai 'sleeping partners'.
KOTA KINABALU: Satu forum di sini hari ini diberitahu bahawa rundingan adalah satu-satunya cara yang dapat menyelesaikan segala isu yang menjadi rungutan rakyat Sabah.
Panel 12 anggota pada Forum Mengenai Perjanjian Penubuhan Malaysia sependapat bahawa rundingan merupakan cara terbaik untuk untuk 'menutup mulut' kumpulan yang gemar mempolitikkan atau mensensasikan isu berkaitan negeri ini seperti memorandum 20 perkara dalam Perjanjian Malaysia 1963.
Mereka juga berkongsi pendapat bahawa tuntutan dan hak rakyat Sabah dapat dicapai sekiranya rundingan antara kerajaan Persekutuan dan negeri, ahli politik, ahli akademik dan pengamal undang-undang sering diadakan.


JENG JENG

JENG


woit
sabah nak merdeka
kah kah kah
sarawak nak keluar
kah kah kah
nak larang ke
kah kah kah

-------------

YA AMPOOON

Posted: 08 Mar 2015 06:53 PM PDT


KOMENTAR
pertama wajid diketahui
bahawa ini tengku fraud
bukan tengku asli

kedua dalam parti
united malays national organisation
memang ramai yang bodoh
tetapi munkee  lebih bodoh
dari hasan malek

ketiga apa perniagaan 1MDB
hutang 42 bilion ringgit
bayar duit bunga sahaja 2 bilion ringgit

keempat siapa jho low
apa hubungan  dengan rosmah mansor


1MDB menguntungkan, kenapa perlu 

musnahkannya, soal Tengku Adnan

Tengku Adnan Tengku Mansor hari ini membalas kritikan terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dengan mengatakan dana pelaburan strategik yang dibebani hutang itu adalah sebuah syarikat berdaya saing dan menguntungkan.
Setiausaha agung Umno itu juga mengingatkan rakyat Malaysia agar  tidak terpengaruh dengan serangan tanpa henti terhadap 1MDB yang disifatkannya sebagai sebahagian daripada plot pembangkang untuk memastikan kegagalan syarikat tersebut.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/1mdb-menguntungkan-kenapa-perlu-musnahkannya-soal-tengku-adnan#sthash.QVX5RNsI.dpuf

KAH KAH KAH

woit
ini bodoh
tanpa sempadan
bangang tanpa tuan
sewel tanpa dawai

kalau nak bodek
berpada pada
jangan sampai
yang nak dibodek
pun tidak percaya

YA AMPOOON
------------

MUHYIDDIN LAWAN NAJIB

Posted: 08 Mar 2015 06:16 PM PDT

Jangan salah tafsir ketiadaan Muhyiddin, kata Ismail Sabri


Ketiadaan Timbalan Presiden Umno Muhyiddin Yassin dalam pertemuan bersama ketua bahagian parti di seluruh negara hari ini tidak perlu disalah tafsirkan, kata  Ismail Sabri Yaakob.
Ahli Majlis Tertinggi Umno itu berkata Muhyiddin mahu menghadiri perjumpaan pada petang ini namun mempunyai komitmen lain yang tidak dapat dielakkan.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/jangan-salah-tafsir-ketiadaan-muhyiddin-kata-ismail-sabri#sthash.tq0UO5xQ.dpuf

KAH KAH KAH

woit
kalau tak sebut
tak sapa tahu
tapi ngapa sebut
kah kah kah

maknanya pekara ini
jadi persoalan besar
dalam perjumpaan
ketua bahagian
tertanya tanya
mana muhyiddin
kah kah kah

yang cekap
yang bijak
membaca malikul
dan mat mongol
sudah mula gaduh
kah kah kah

JELAS DAH PECAH


--------

BANGANG MACAM TELOO

Posted: 08 Mar 2015 05:30 PM PDT

 UNDUR NAJIB UNDUR


Ketua Umno bahagian puas hati penjelasan Najib tentang isu 1MDBKesemua 154 ketua Umno bahagian yang menghadiri perjumpaan bersama Najib Razak hari ini berpuas hati dengan penjelasan presiden Umno itu berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata  Johari Abdul Ghani.
Ahli Majlis Tertinggi Umno itu berkata, perjumpaan yang berlangsung selama lebih satu setengah jam itu bersetuju masa perlu diberikan agar siasatan lanjut dijalankan kepada 1MDB.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/ketua-umno-bahagian-puas-hati-penjelasan-najib-tentang-isu-1mdb#sthash.5bHxQxGN.dpuf


KAH KAH KAH

woit
ada dua pekara
satu najib bijak
kelentong yang datang
dua semua yang datang
bangang macam teloo

MEMANG BANGANG----------

TAK RAMAI KAH KAH KAH

Posted: 08 Mar 2015 11:30 AM PDT


DUA RIBU
10 ribu? Member aku ada perg fua katai tak adalah ramai dan tak sampai 2 ribu. Yg ramai orang nak tengok. Lepas tu hujan, mencecit lagi. on SETIAP HARI SABTU TERUSKAN LAGI
Anonymous
on 3/8/15
DUA TIGA RIBU
1.setakat dua tiga ribu jee!!!itu jee yang kununnya nak bagi amaran kat rosmah!!! 2.tuuuuuuu!!!rosmah dok tergelak terguling kat ko bhaiii!!! 3.zaman anuar dah berlalu bhaiii!!!tempat dia di penjara kerana salah diri sendiri!!! 4.kah!kah!kah!kih!kih!kih!!!!!tiada puak pas!!tiada penyokong!!!!betultak haji hadi!!!!! on ANAK MUDA TIBAI NAJIB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/7/15
DUA TIGA ORANG
Kah..kah...kah...demo kebenda ada 2,3 org...demo mcm budak tadika....mana najib nak takut....tukang demo pun kaki pakcucing ja. on BERITA BARU MASUK
Anonymous
on 3/7/15


--------

ALFATIHAH

Posted: 08 Mar 2015 11:15 AM PDT
AL -FATIHAH

Pelakon Harun Salim Bachik

 meninggal dunia---------JENG JENG JENG

Posted: 08 Mar 2015 05:30 AM PDT
Shahrol, jelaskan siapa Good Star, pembayaran 1MDB, mengapa terima arahan Jho Low 


Shahrol Halmi merupakan bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) 1Malaysia Development Bhd (1MDB) bermula 23 Mac 2009 dan orang utama menguruskan syarikat itu hingga pengundurannya pada Mac 2013. Beliau kini bersama Jabatan Perdana Menteri dan kekal sebagai ahli lembaga pengarah 1MDB.
Semasa menjadi CEO, 1MDB melakukan beberapa pelaburan dan transaksi yang kini berdepan tuduhan tidak menyenangkan. The Edge percaya Shahrol perlu diberikan hak untuk menjelaskan tuduhan seperti mana bukti didedahkan Sarawak Report yang turut di e-mel kepada The Edge dan dipercayai tulen.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/shahrol-jelaskan-siapa-good-star-pembayaran-1mdb-mengapa-terima-arahan-jho#sthash.5duDhXQA.dpuf

JENG JENG

JENG

kah kah kah
jeng jeng jeng
jala semakin luas
kah kah kah
mana najib mahu lari

INI PERANGKAP

-----------------

MALAM INI KITA BERMUSAK

Posted: 08 Mar 2015 01:40 AM PST


Salam semua,
Kami mengajak semua untuk bersama-sama berkumpul malam ini di hadapan Balai Polis Daerah Jinjang bermula jam 9.00 malam untuk aktiviti "Vigil #KitaLawan: Malam Akustik" sebagai solidariti bersama Nik Nazmi dan menyatakan hak kita untuk berhimpun secara aman. 
Anak muda akan tampil membawa mesej kebebasan, keadilan dan keamaman melalui persembahan santai disamping mengingatkan mereka bahawa anak muda tidak akan sesekali tunduk dengan tindakan zalim.
Rakan-rakan media dijemput bersama.
Lagi anak muda ditekan, lagi kita bangkit dan #KitaLawan!
8 MAC 2015
SEKRETARIAT #KITALAWAN
#BebasAnwar #UndurNajib
TW @KitaLawan_my

-------------

MALAM INI DI JINJANG

Posted: 08 Mar 2015 12:53 AM PSTPENAHANAN PESERTA HIMPUNAN: HENTIKAN INTIMIDASI TERHADAP ANAK MUDA #KITALAWAN
Sekretariat #KitaLawan mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada rakyat Malaysia yang bersama-sama dengan anak muda turun ke jalan raya semalam dengan berarak dari Sogo ke KLCC membawa mesej yang jelas kepada kerajaan UMNO untuk membebaskan saudara Anwar Ibrahim dan mendesak Najib Razak meletakkan jawatan dengan segera. Ternyata rakyat berani menyuarakan kebenaran dan tidak takut dengan amaran supaya tidak menyertai Himpunan #KitaLawan kerana perlembagaan menjamin hak rakyat Malaysia untuk berhimpun secara aman.
Kami juga hargai jasa anggota polis, trafik dan keselamatan yang bertugas semalam dan bekerjsama melancarkan pergerakan himpunan. Malangnya, kami amat kesal dan kecewa dengan pihak polis yang terus membuat intimidasi untuk menahan peserta himpunan iaitu bermula dengan saudara Saifullah Zulkifli telah ditahan malam semalam dibawah Seksyen 143 Kanun Keseksaan. Manakala saudara Nik Nazmi dipanggil polis pagi ini dan beliau telah ditahan dibawah Akta yang sama dan juga Seksyen 9 (5) Akta Perhimpunan Aman. Beliau dibawa di Balai Polis Jinjang untuk ditahan dalam lokap sehingga esok sebelum polis memohon perintah reman untuk terus menahan beliau.
Pihak polis harus ingat bahawa Mahkamah Rayuan telah menyatakan dengan jelasa bahawa Seksyen 9 (5) Akta Perhimpunan Aman adalah tidak berpelembagaan. Tindakan menahan Nik Nazmi adalah untuk tindakan terdesak untuk menyekat suara anak muda yang merupakan bukti salah guna kuasa dan merupakan 'contempt of court'.
Kami juga difahamkan lebih ramai anak muda #KitaLawan bakal dipanggil pihak polis. Tindakan menahan dan menangkap peserta Himpunan walaupun perhimpunan berjalan dengan aman adalah tindakan mereka yang takut dan terdesak. Adakah anak muda bersalah kerana berani menyatakan kebenaran dan menuntut keadilan? Adakah anak muda bersalah kerana menentang kezaliman? Adakah anak muda bersalah kerana berhimpun secara aman?  #KitaLawan akan terus mengamalkan hak berhimpun secara aman seperti yang dijamin perlembagaan dan akan terus mengadakan himpunan mingguan setiap Sabtu jam 4.00 petang di hadapan Sogo.
Kami mengajak semua untuk bersama-sama berkumpul malam ini di hadapan Balai Polis Daerah Jinjang bermula jam 9.00 malam untuk aktiviti "Vigil #KitaLawan: Malam Akustik" sebagai solidariti bersama Nik Nazmi dan menyatakan hak kita untuk berhimpun secara aman. Anak muda akan tampil membawa mesej kebebasan, keadilan dan keamaman melalui persembahan santai disamping mengingatkan mereka bahawa anak muda tidak akan sesekali tunduk dengan tindakan zalim.
Lagi anak muda ditekan, lagi kita bangkit dan #KitaLawan!
8 MAC 2015
SEKRETARIAT #KITALAWAN
#BebasAnwar #UndurNajib
TW @KitaLawan_my


------------

CARA MEMAHAMI BERITA

Posted: 08 Mar 2015 12:12 AM PST


KOMENTAR
ini dari akhbar berita harian
tajuknya berlainan dari
ahkbar utusan yang melapor
berita yang sama

apa maknanya?

maknanya
dalam media telah mula
ada klik dan geng
geng pro muhyiddin
dan geng pro najib

lihat dan tunggu

Tiada usaha menyelamat 1MDB- TPM
MUAR: Timbalan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin mempertahankan pendiriannya serta menegaskan keputusan untuk mengesahkan akaun 1Malaysia Development Bhd (1MDB) oleh Ketua Audit Negara (AG) 'adalah keputusan yang adil' dan mengambil kira kepentingan umum.


KAH KAH KAH

woit
ini suara tegas
ini suara bakal PIEM
kah kah kah

APA PUNYA PIEM

A


------------

NAJIB TERBONGGENG

Posted: 07 Mar 2015 11:08 PM PSTKOMENTAR
tim sarawak report ini
telah memiliki semua dokumen
tentang 1MDB dan peranan najib

wahjib diberi tahu sekali lagi
tim ini berpengakalan di london

wajib diberiatahu sekali lagi
tim ini dikepalai oleh CLARE BROWN

wajib diberitahu sekali lagi
clare brown ini ialah seorang wartawan

wajib diberiathu sekali lagi
CLARE BROWN ini ialah kakak ipar
GORDON BROWN bekas PM united kingdom

musthil tak faham fahamJho Low claims Najib okayed 1MDB's US$500 million loan to PetroSaudi, says Sarawak Report
8 Mar — In his bid to speed up 1MDB's US$500 million loan to PetroSaudi International (PetroSaudi) in 2010, businessman Low Taek Jho had allegedly attempted to bypass Bank Negara Malaysia (BNM) by claiming Prime Minister Datuk Seri Najib Razak had approved…


KAH KAH KAH

woit
siapa cina tembam ini
siapa kawan cina ini
kah kah kah
i rest my case my lord
kah kah kah
cina tembam pecah lubang
amerika nak tangkap
kes basuh duit kah kah kah

APA PUNYA TEMBAM

---------------

SEMUA SEMAKIN JELAS

Posted: 07 Mar 2015 08:30 PM PSTKOMENTAR
petang ini najib jumpa ketua bahagian
sebelum jumpa najib 
buka cerita PRU14
ini sebenarnya umpan 
untuk pancing ketua bahagian
kerana muhyiidn dan shafie
kini telah mula bagun'
dan melihat ROSMAH & NAJIB
sebagai beban untuk keselamatan
united malays national organisation

Umno perlu perancangan, persediaan teliti 

jika mahu menang PRU14, kata Najib

Umno perlu membuat perancangan dan persediaan yang teliti jika mahu memenangi Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14, kata Najib Razak malam tadi.
Perdana menteri berkata persediaan rapi itu termasuklah merubah pendekatan kepada politik baharu yang boleh diterima rakyat.
"Tetapi ini tidak bermakna politik lama tidak boleh diamalkan, sedikit sebanyak politik pembangunan iaitu apa yang diperlukan rakyat, yang merupakan teras kepada politik lama, masih perlu lagi kita laksanakan.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/umno-perlu-perancangan-persediaan-teliti-jika-mahu-menang-pru14-kata-najib#sthash.Tu058ixH.dpuf

KAH KAH KAH

woit
semua dah terang
semua dah jelas
semua dah nampak
kalau nak menang
mesti terajang rosmah
mesti terajang najib
kah kah kah

MUSTAHIL TAK NAMPAK--------------

TUKAR TIUB PECAH BERITA SEDUNIA

Posted: 07 Mar 2015 07:53 PM PSTTER KINI 

TER NOWW


yb nik nazmi
ketua AMK
kini ditahan 
dalam lokap jinjang
esok pagi
 mata mata akan bawa
ke mahkamah 
untuk direman lagi

nik nazmi di siasat
dibawah akta 
9(5) akta perhimpunan aman
dan 
seksyen 143 kanun keseksaan----------

TIM TAMBAH AHLI

Posted: 07 Mar 2015 07:30 PM PST

KOMENTAR
1MDB kini menjadi beban
1MDB dipengerusikan oleh najib
1MDB dijalankan oleh jho low
JHO LOW kawan anak najib
justeru
najib dilihat sebagai bebabAkaun 1MDB perlu diaudit untuk jawab dakwaan seleweng, salah laku, kata Shafie ApdalKetua Audit Negara perlu segera membuat audit secara bebas dan menyeluruh ke atas akaun 1Malaysia Development Bhd (1MDB) bagi menjelaskan tuduhan penyelewengan dan salah laku terhadap dana pelaburan strategik itu, kata Naib Presiden Umno  Mohd Shafie Apdal 

Shafie yang juga menteri kemajuan luar bandar dan wilayah berkata langkah itu perlu bagi menjawab dakwaan pembangkang selain membolehkan laporan itu diperinci oleh Jawatankuasa Kira-Kira Wan Negara (PAC).
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/akaun-1mdb-perlu-diaudit-untuk-jawab-dakwaan-seleweng-salah-laku-kata-shafi#sthash.C741lKQh.dpuf


KAH KAH KAH

woit
apa makna berita ini?
kah kah kah
ini maknanya
shafie afdal pun
dah join muhyiddin
dah jadi satu tim
terajang najib
tak caya?
tunggu dan lihat

tunggu apa kata TUN

APA PUNYA TUN

------------