Followers

Nuffnang

APANAMA

0

Posted by Unknown | Posted on 11:47 PTG | Posted in

sumber :-

APANAMA


Where did the 'inheritance' come from Mister Prime Minister?

Posted: 24 Feb 2015 05:31 AM PST

MIMPI SENJA

0

Posted by Unknown | Posted on 11:31 PTG | Posted in

sumber :-

MIMPI SENJA


AMAD - Jaafar Onn Serah Keselamatan Diri Pada Allah

Posted: 24 Feb 2015 09:33 PM PST


..
Selepas aktres jelita, Nora Danish menjadi mangsa apabila gambarnya dipegang satu kumpulan yang menggelarkan diri mereka Anak Malaysia Anti Demokrasi menerusi sebuah video yang tersebar luas di media sosial pada minggu lalu, terbaru wajah selebriti popular, Jaafar Onn pula menjadi mangsa seterusnya kumpulan sama.
Mengulas isu berkenaan, Jaafar Onn, 65, ketika dihubungi Malaysian Digest sebentar tadi menyatakan dia menyerahkan keselamatan dirinya kepada Allah dan tidak mahu terlalu memikirkan hal itu.
"Entahlah, tak tahu nak kata. Dalam zaman Internet ini, macam-macam hal dan ramai orang yang terlebih pandai...
"Saya serahkan keselamatan diri saya kepada Allah. Hidup mati kita ini, Allah yang tentukan.
"Saya pun tidak mempunyai masalah apa-apa dengan mereka mahupun sesiapa," katanya dengan nada tenang.
Walau bagaimanapun, Jaafar mengakui berasa risau mengenai perkara itu tetapi tidak sehingga mengganggu kehidupan dan rutin hariannya.
"Buat masa ini tidak terfikir untuk membuat laporan polis atau apa-apa tindakan.
"Saya masih bekerja seperti biasa. Terpulang pada mereka yang melakukan itu dan saya tidak mempunyai apa-apa masalah dengan sesiapa," katanya.
Jaafar cukup dikenali menerusi sitkom popular era 90-an berjudul Cili Padi dan juga merupakan seorang pengacara dan penyanyi. Kini, dia bertugas sebagai juruhebah di radio KopStar.FM setiap Isnin hingga Khamis, dari jam 10 pagi sehingga 2 petang dan Jumaat, 10 pagi sehingga 12 tengahari.
Merujuk klip video yang di muat naik di laman Facebook, Friend of BN - Barisan Nasional menunjukkan tiga lelaki lengkap berpakaian serba hitam dan bertopeng sambil memengang foto wajah Jaafar Onn menyatakan ugutan bunuh terhadap Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar dengan meletupkan keretanya.
Video tersebut dipercayai bertujuan menakutkan agensi kerajaan agar tidak melakukan penipuan dalam sistem demokrasi negara.
Sehingga kini klip video berkenaan mendapat perkongsian lebih 1,600 pengikut laman sosial berkenaan.

-mD

National Geographic Akan Tayang Dokumentari MH370 Dengan Bukti Baru Ia Sedang Menuju Ke Antartika Ketika Itu

Posted: 24 Feb 2015 07:41 PM PST


Diterbitkan: Selasa, 24 Februari 2015 4:35 PM

RANGKAIAN televisyen National Geographic akan menyiarkan satu dokumentari mengenai kehilangan penerbangan MH370 pada 8 Mac iaitu hari ulang tahun pertama kehilangan pesawat tersebut dengan bukti terbaru ia sedang dalam perjalanan ke Antartika pada hari berkenaan.
Menurut portal Mirror Online,  National Geographic dilapor telah menemubual beberapa pakar penerbangan yang mendakwa MH370 secara dengan sengaja telah di bawa ke Antartika oleh seseorang yang berada di Kokpit.
Bagaimanapun identiti pakar-pakar penerbangan itu tidak didedahkan setakat ini dan akan hanya ditayangkan pada 8 Mac.
Penerbangan MH370 yang membawa 239 penumpang dilaporkan hilang semasa dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Bejing.
Selain daripada teori baharu daripada pakar, siaran televisyen terkenal itu juga akan mendedahkan data satelit bagi menyokong dokumentari berkenaan.
Dokumentari itu percaya bahawa pesawat MH370 telah membelok sebanyak tiga kali sebelum terus ke Antartika dan bukan Lautan Hindi.
Mirror Online dalam laporan itu turut memetik pakar penerbangan Malcolm Brenner sebagai berkata," insiden yang mendapat perhatian dunia itu tidak pernah saya dengar sepanjang karier saya sejak 40 tahun dahulu. - mStar

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:08 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Sekolah demokrasi: Strategi segmentation wanita, muda dan Dyana (Bhg 2)

Posted: 24 Feb 2015 08:27 PM PST








Sekolah demokrasi: Strategi DAP lalaikan Melayu (Bhg 1)

Posted: 24 Feb 2015 04:30 PM PST















Sekolah demokrasi duplikasi strategi Kuan Yew tipu Melayu

Posted: 24 Feb 2015 07:22 AM PST



Lee Kuan Yew merapati orang Melayu untuk dapatkan sokongan. Sebaik saja mereka dapat rapati dan ada balaci Melayu seperti Othman WOk [baca kisah di SINI], PAP yang dipimpin cina berjaya berkuasa dan menguasai Singapura.


Dari situ, mereka jalankan agenda untuk haluskan dan dilute orang Melayu menjadi tidak releven di Singapura.




Cara yang sama sedang digunakan di Mallaysia oleh DAP. Matlamatnya sama ...






Cara mereka memujuk orang Melayu adalah melalui sekolah demokrasi.


Tapi ianya bukan setakat hanya mengubah mereka seperti Dyana ...


Strateginya akan di dedahkan satu persatu esok....

Nurul susah bezakan jenayah dan politik, Belajar kuat dan blow job sedap

Posted: 24 Feb 2015 04:30 AM PST


Maafkan lah dia sebab dididik ayah yang tak boleh bezakan salah dan betul. Demi kuasa, halal dan haram dilanggar saja.

Malah Nurul pun tak boleh bezakan antara belajar kuat dan goda pensyarak kuat-kuat untuk jalan mudah dapat A.





Bila ditanya, Nurul macam orang salah cepat nak lari.


Si Emak pula kerja membela baik si ayah peliwat  atau pun si anak penggoda pensyarah.


Anak yang sama goda, salahkan pensyarah seorang pula!!!

Nik Nazmi terlalu POYO, Misi Reformasi 2.0 pimpinannya GAGAL ... !!!

Posted: 24 Feb 2015 01:22 AM PST


Alahai budak jamu ini nak jadi Ketua Demo ...

Dengan ramai ahli exco AMK tidak menyokong pemilihannya sebagai Ketua AMK dan kini tiada sokongan dari PAS serta sokongan DPA hanya acuh tak acuh, Himpunan Sogo ke 2 gagal lagi. Hanya 70 orang saja yang hadhir.











Gambar semua close shot.


Adam Adli lagi nampak menyerlah.


 






Namun Adam Adli tak membantu imej Reformasi 2.







Dah jadi lost cause. Tambah lagi kena main dengan DAP.



Apa ppunya poyo nak buat dinner pulak? Dari reformasi jalanan ke bakar lilin dan kini dinner pulak?


Pasti orang PAS ketawa gelak.


Baik masuk dan kekal dalam lokap saja. Pasti ramai ahli AMK suka ... Minggu depan dah minta bantu si jambu anwar Rapussy yang satu batch Nik Nazmi di MC Gay Gay..




Masih tak ramai juga baik Nik Nazmi resign!!!