Followers

Nuffnang

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:39 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Sodomi sana sini, Sogok sana sini ... Tipikal Anwar

Posted: 22 Feb 2015 10:27 PM PST


Pihak pembelaan berusaha keras untuk merossakkan kredibiliti IO kes liwat Jude Pereira hingga mengguna isu yang tidak ada kaitan seperti KES SUHAKAM. Namun tak berjaya kerana hakim tidak mudah dialihpandang. Mereka kata itu kes lain, ini kes lain. Kredibiliti Jude dalam es ini tidak bermasaalah. 

Rupanya di sebalik cerita ada hal berlaku oleh Anwar yang kini didedah oleh Malaysia Today SINI. Jalan cerita jangan teralih pandang dengan tuduhan terhadap Tan Sri Musa hasan kerana suatu masa RPK memang amat membenci Musa Hasan. Kemarahan masih belum sejuk.

Berikut diambil keratan dari artikel tersebut:


"TS Musa then asked me quite directly whether, as the investigation Officer of Sodomy 2, there was any conspiracy in my investigation against DSAI. I was quite taken aback and I told him that he (TS Musa) was the IGP at that time and that I am sure he does not think that there was any conspiracy against DSAI in my investigations. I told him that the statements from the witnesses are evident that there is not a shred of conspiracy. TS Musa said that he was satisfied with my answer. We sat for a few more minutes and talked about other things. TS Musa seemed to be aware that I was going to Hilton to meet Sanjeev and I told him that I will be meeting Sanjeev shortly at PJ Hilton. I dropped TS Musa in his house and proceeded to Hilton PJ."

"I met Sanjeevan at the coffee house within the lobby of PJ Hilton. He was sitting at a table and looked preoccupied with some documents. As I got acquainted with him, he told me that he was assisting DSAI in the coming General Elections, and that it was going to be a sure win for PKR. He informed me that DSAI was campaigning in Ipoh at the moment. Sanjeevan was very direct. He asked me whether I would make a press statement to say that there was conspiracy in my investigations against DSAI. He told me that I would be taken care of should PKR win."

"I told Sanjeevan that I could not make such a statement, as my investigations showed no conspiracy. Then he asked me whether I can just say that there was government interference during investigations, to which I responded in the negative too. I then suggested that if they wanted me to help out in any way, at best I could say that I respected the High Court's decision to acquit DSAI and wished him well. Sanjeevan then proceeded to call DSAI with his hand phone and informed DSAI that I was there with him. He then gave the phone to me, requesting that I talk to DSAI. I just wished DSAI well for the elections and told him that I was not able to say what Sanjeevan had wanted me to say, but that I would just mention that I respected the Courts decision in his (DSAI's) case. DSAI replied that it was alright and good enough for me to say just that."

"Sanjeevan than suggested that he would write down something mild for me to say to the press in support of DSAI, and that he would call the press in the morning should I agree. He then asked me to go to a new hotel in KL Central and meet a person who would show me what he had written on my behalf, which I was to give to the press the next morning. Sanjeevan also told me that I would be well protected in the hotel and that I can stay at the hotel for the night, all on the house. Just out of curiosity I decided to go and see how far it is going to go."

"I reached the new hotel at KL Central at about 8 pm. At the lobby, I met a bearded Indian Muslim man and another person sitting at a table. I introduced myself and said that I was with Sanjeevan earlier, and that I was to see them. They told me that they were assisting DSAI in the elections. The bearded man had already drafted a letter and asked me to read it, and that if I had agreed to it, they would call the press in the morning. I was completely shocked after reading a passage of about 100 words, which said that I was the Investigation Officer and that DSAI was innocent and was charged unreasonably, with evidence fabricated against him. The passage made me look like a fool and would have thrown my integrity down the drain after all my hard work. I refused to subscribe to their request and just walked away from the hotel."

"I drove back to my house in Ipoh the very same night, regretting that I had ever met
Sanjeevan and his friends, who intended to exploit me for their needs. Later on the same day, TS Musa texted me and asked me how my meeting went. When I told him what had happened, he texted me in reply saying that I did the right thing in safeguarding my integrity."




Bila Mahfuz terlibat, isu Sirul hilang kredibiliti ... Jadi wayang badut!!!

Posted: 22 Feb 2015 05:00 PM PST


Mahfuz ni LCE / SRP pun tak pass. Dulu kerja setakat angkat beg di Lapangan Terbang Bayan Lepas. DIa tidak ada keupayaan berfikir untuk mengartikulasikan isu. Dia hanya burong kakak tua yang hinggap dijendela mentuturkan bahasa manusia dari ungkapan kata yang diajar tuannya.

Sering kali, Mahfuz akan mencabar pihak ini dan itu untuk debat atau mencabar lakukan ini dan itu. Sepatutnya orang yang menuduh yang dibebankan tanggungjawab membuktikan tuduhan dengan fakta, jalan cerita dan butiran hujah yang munasabah.

Beza IQ Mahfuz dan Mr Bean hanyalah dari segi keupayaan bercakap, namun apa yang dikeluarkan dari mulutnya hanya menggambarkan tahap IQ yang tidak jauh beza dari karakter orang dewasa yang bersikap kebudak-budakkan yang dilakuni pelakun dan komedian Rowen Atkinson.

Pembangkang timbulkan isu kononnya:




Sebelum apa-apa pun, dah memang ngarut. Lihat berikut:




Sebelum kita dengan apa yang KONONNYA ada tuduhan dari Sirul melalui Mahfuz, kita harus bertanya apa yang Sirul akan kata dan apa yang Mahfuz akan kata. Jangan Sirul tak kata apa tapi Mahpus yang lebih-lebih.

Kita juga harus bertanya kenapa Sirul tidak duduk dalam kandang saksi dan jadi saksi kes perbicaraan bagi mempertahankan dirinya??????

Kenapa dia tidak keluarkan pelbagai butir ini semua ketika perbicaraaan untuk pertahankan diri dari  hukuman mati terhadapnya???

Akhbar asing sudah buat tuduhan dan adakah Sirul berupaya "connect the dot" kepada Najib, Rosmah, ADC Najib dan pegawai polis.

Logikkah bagi Sirul untuk tahu siapa orang atasan yang arah jika chain of command dalam polis hanya terbatas kepada dia hanya tahu dan dapat arahan dari orang atasannya Inspektor Azrilah. Hal Musa Safri tidak melibatkan dia melainkan jika dia ada di situ ketika Musa Safri minta bantuan kepada Azrilah.


Hal ini dibincangkan di SINI

Setakat ini, Sirul masih belum berkata apa-apa dan rancangan untuk membuat statement kepada media pada beberapa hari lepas pun dibatalkan. Kenapa tidak dilakukan padahal masa cuti raya cina adalah masa paling baik untuk viralkan sesuatu untuk perbulaan ramai?

Apa sekali yang mahu dikatakan Sirul mesti diikuti dengan laporan polis. Jika tidak ianya tidak ada releven apa sekali pun.




Lagi tidak ada kredibilii jika SIrul pilih untuk keluarkan sikit--sikit macam wayang bagi finale cerita yang sensasi. Ia akan dilihat sebagai hanya hype media dan propaganda politik saja.

Tambah lagi isu wang komisyen dan lain-lain hal berkaitan pembelian Scorpene sudah lama dibuktikan tidak ada isu dan sudah lama isu ini mati.




Isu ini hanya bangkit sebab ada pihak terpaksa tutup kes liwat anwar.  


Hal ini jelas apabila bapa Altantunya ada berjumpa dengan pembangkang baru-baru ini.


Isu in panas balik bila ada pembangkang terlibat. Bagaimana Sirul punya wang untuk lari ke Australia. Siapa bayar dia?


Penglibatan pihak pembangkang tidak memberi kredibiliti dan hanya bertujuan MEMBODOHKAN KAUM UDA GEN Y yang masih hingus masa isu ini panas dahulu.

Jika Sirul dikatakan sudah beri statement dalam publication Asia Sentinel di SINI, ia hanya menunjukkan dia mengaku membunuh Altantunya!!!!!


There's nothing in the statement that a third person was implicated or involved in the murder other than Azilah. This statement is good enough to tighten the noose around his neck.

Maka Razak Baginda yang mahu dituduh membunuh pun tidak terlibat membunuh. Hanya Azrilah saja yang booleh jelaskan dia terima arahan untuk bunuh dari Razak  kerana dia yang ada hubungan dengan Razak.

Sekali lagi, Sirul hanya ambil arahan dari Azilah.

Manakala FMT pula ada tulis di SINI. [21/02 22:56] Datuk Othman Talib: Sirul Azhar the ticking time bomb | Free Malaysia Today -

Sama juga, Sirul is just a subordinate officer n whatever he says will not carry much weight as he has no communication link with any of the VVIPs. Lain lah kalau Azilah yang lepaskan bom kononnya.

Jangan lupa Baik Sirul dan juga Azilah tidak jadi saksi dalam kes terhadapnya.

Perancangan jahat DAP terhadap Melayu dan Islam

Posted: 22 Feb 2015 03:09 PM PST
















Isu MRSM menunjukkan DAP dan PKR Sarawak ketandusan isu

Posted: 22 Feb 2015 07:03 AM PST

 

Tujuan mereka nak sumbang kepada membakar kemarahan ugama penganut Kristian di dalam masyarakat penuh penerimaan (bukan lagi toleran) keapda pelbagiaan ugama. Disamping itu, pelagai ugama dna laum begitu terbuka menerima adat dan amalan ugama dan kebudayaan kaum-kaum lain.

Lalu direka fitnah terhadap sistem MRSM di Sarawak. Padahal selama berpuluh tahun MRSM mengamalkan...





Malahan bekas penuntut Kristianbegitu mesra dan hargai keterbukaan MRSM sejak dari mula ia di tubuhkan pada tahun 1972 lagi.


Ia tidak jadi masaalah langsung di Sarawak


Penuntut Islam tiada pernah sensitif dengan amalan Kristian di sekolah mubaligh. Penuntut Kristian tiad amasaalah dengan amalan Islam di sekolah Islam.

Bila PAS nak tegur maksiat di Sngor dan Penang?

Posted: 22 Feb 2015 06:00 AM PST


PAS Selangor bidas Chong Eng

Posted: 22 Feb 2015 04:00 AM PST


Tak lah macam PAs Piss Pus ....

Tanda kiamat menurut PASMA

Posted: 22 Feb 2015 02:07 AM PST


Macam mana Islam nak maju ???

Belantan

0

Posted by Unknown | Posted on 11:14 PTG | Posted in

sumber :-

Belantan


Desak Mat Sabu, Hatta dipecat?

Posted: 22 Feb 2015 07:34 AM PST

Barisan pimpinan ulama Pas dan para perwakilan yang menghadiri Multaqa Ulamak SeMalaysia II di Stadium Tertutup MPSJ, Serdang Jaya, Selangor, semalam.

Pas tidak lagi berlapik apabila secara terbuka mengaitkan Timbalan Presiden, Mohamad Sabu (Mat Sabu) dan Pengarah Pilihan Raya parti itu, Dr. Mohd. Hatta Ramli sebagai dalang kepada gerakan menjatuhkan Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Menyifatkan kedua-dua pemimpin tersebut sebagai biadab, wakil Dewan Ulama Pas Kedah, Fauzi Hussin, seterusnya mendesak tindakan tegas termasuk memecat Mohamad dan Mohd. Hatta bagi merawat kembali parti itu yang kini dilanda perpecahan.

Beliau yang berkias dengan mengaitkan permasalahan Pas kini seperti penyakit kencing manis berkata, apabila mana-mana anggota badan dijangkiti penyakit tersebut langkah terbaik bagi menyelamatkan nyawa adalah dengan memotong bahagian terlibat.

"Mana tindakan kita bila ada suara sumbang pertikai Presiden? Mereka datang rasmi mesyuarat cawangan tapi cerita keburukan Presiden. Ini jelas biadab. Perlu tindakan tegas tidak kiralah siapa pun walaupun pangkat dia Timbalan Presiden atau Pengarah Pilihan Raya parti.


"Kalau isteri ingkar perintah suami maka jatuh nusyuz dan adalah dayus jika kita tidak ceraikan bini yang nusyuz," katanya semasa membahaskan ucapan Pemangku Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Ahmad Yakob dalam Multaqa Ulama SeMalaysia II di Stadium Tertutup MPSJ, Serdang Jaya, dekat sini hari ini.

Pada 8 Februari lalu, Ketua Dewan Pemu­da Pas Kuantan, Fadhli Ibrahim bersama kira-kira 300 ahli yang merupakan penyokong Abdul Hadi berhimpun di ibu pejabat parti itu mendesak Mohd. Hatta dan mereka yang terlibat dalam komplot menjatuhkan Presiden serta kepe­mimpinan ulama meletak jawatan.

Dalam laporan sebuah portal baru-baru ini, Presiden Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa), Datuk Phahrolrazi Zawawi mengakui terdapat perbincangan dalam parti berhubung kedudukan Abdul Hadi sebagai presiden Pas.

Bagaimanapun, beliau dilaporkan menafikan terlibat dalam kumpulan itu walaupun ada pihak yang mengaitkannya bersama Mohamad, Mohd. Hatta dan Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa dalam kumpulan yang didakwa cuba menjatuhkan Abdul Hadi.


Dalam pada itu, Fauzi bertindak menyelar sikap Mohamad yang sering kali menyifatkan kenyataan Abdul Hadi mengenai pelbagai isu berkait pakatan pembangkang cuma sebagai pandangan peribadi Presiden Pas tersebut dan bukan mewakili pendirian parti.

Katanya, jika begitu pendirian yang diambil oleh Mohamad, mengapa Timbalan Presiden Pas tersebut tidak pula tampil menyifatkan kenyataan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai pandangan peribadi dalam isu serupa.

"Sebab itu pada saya, seluruh ahli Majlis Syura Ulama perlu bertegas, mesti menyatakan pendirian segera dan jangan ada muslihat (kerana) kepentingan jemaah perlu dijaga, kalau tidak kekuatan yang ada pada kita pada hari ini akan hilang," katanya.

Suara Politik
Belantan

Dialog Dewasa Kritik Berasa

0

Posted by Unknown | Posted on 11:04 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


#AZMINKATMANE : JUMPA TUN MAHATHIR DI LONDON?

Posted: 22 Feb 2015 10:40 PM PST

Pendedahan Raja Petra di sini :


Walau bagaimana pun, pendedahan tersebut telah dinafikan oleh pihak Azmin Ali.

SHAH ALAM – Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali mengingatkan semua pihak berkaitan supaya tidak melayan fitnah mengatakan beliau bertemu dengan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad di London.

Ketika dihubungi Sinar Harian semalam, beliau menafikannya.

"Usah terpengaruh dengan fitnah blogger.

"Kita bawa politik baru, politik nilai dan keharmonian demi rakyat," katanya.
Ditanya sama ada beliau kini berada di London, Mohamed Azmin enggan mengulas lanjut.

Sumber : http://www.sinarharian.com.my/politik/azmin-nafi-jumpa-dr-m-di-london-1.362777

Cuma persoalannya, jika benar pertemuan tersebut tidak berlaku, di manakah Azmin Ali berada sekarang tatkala bosnya Anwar Ibrahim di penjara? Adakah benar Azmin Ali di London sekarang ini?

Jika benar, kesian dengan macai-macai macam Adam Adli dan Nik Nazmi yang ajak orang turun ke jalan raya tapi orang kuat Anwar sendiri boleh bersenang lenang di luar negara.

#AZMINKATMANE

Adakah akan bertaut kembali?

DAP 'HALAU' PAS DARI PAKATAN JIKA LAKSANAKAN HUDUD?

Posted: 22 Feb 2015 07:32 PM PST


PAS dilihat bukan lagi sebahagian daripada gabungan Pakatan Rakyat jika terus membentangkan rang undang-undang pindaan hudud pada 18 Mac depan, kata anggota parlimen DAP.

Gobind Singh berkata, ini kerana, ia bukan sebahagian daripada dasar bersama gabungan tiga parti pembangkang itu.

"PAS tidak patut memberi amaran kepada DAP untuk tidak mencampuri urusan Kelantan," kata Gobind yang juga pemimpin DAP Selangor.

"PAS harus ingat bahawa selagi ia memilih kekal dalam Pakatan, DAP bukan sahaja mempunyai hak tetapi terikat dengan tanggungjawab untuk memastikan PAS tidak bertindak menjejaskan kerangka dasar bersama Pakatan."

Dalam kenyataannya hari ini, Gobind berkata PAS harus menghormati keputusan yang dibuat oleh mesyuarat kepimpinan tertinggi sebelum ini.

Jika pindaan itu diteruskan, katanya, pemimpin PAS harus berani mengakui bahawa mereka memaksa parti itu menjauhi Pakatan, sekali gus menyebabkan kewibawaannya memperkukuh Pakatan dipersoal.

SUMBER

PASMA KELUARKAN 50 NAMA ULAMA YANG AKAN 'DIPANCUNG' DALAM MUKTAMAR PAS

Posted: 22 Feb 2015 05:10 PM PST


Oleh Hassan Omar

PASMA telah mengeluarkan senarai 50 penceramah/ustaz yang dituduh sebagai berselindung disebalik jubah dan serban ulamak tetapi suka sangat memecahbelahkan parti dan anti Pakatan Rakyat. Mereka ini diminta singkirkan dalam Muktmar akan datang.

Dalam arahan sulit, mereka yang tersenarai tidak akan diberikan publisiti dan mana-mana kawasan yang didominasi oleh PASMA agar mereka tidak diundang. Manakala imej mereka ini diburukkan dalam media sosial agar kredibiti mereka dipersoalkan.

Mereka ialah:-

1. Ustaz Nor Azli Musa (Perak)
2. Ust Fadhli Ibrahim (Phg)
3. Us Tuan Ibrahim Tuan Man (Phg)
4. Ust Nik Abduh (Kelantan)
5. Dr Khairudin Takiri (Trg)
6. Ust Nasarudin Tantawi (Phg)
7. Ust Idris Ahmad (Perak)
8. Dato Dr Mahfuz Mohamad (Jhr)
9. Ustaz Zaharudin Mohamad (Trg)
10. Ustaz Ahmad Yahya (Kedah)
11. Ustaz Hanafi (Trg)
12. Dr Azhar Yaakob (Wilayah)
13. Ust Mohd Nor Hamzah (Trg)
14. Ust Zulkifli Ismail (Melaka)
15. Ust Mokhtar Senik (Phg)
16. Dr Riduan Mohd Nor (Wilayah)
17. Kamaruzaman Mohd (Wilayah)
18. Hj Razman Zakaria (Perak)
19. Ust Fauzi  (Kedah)
20. Ust Hafez Sobri (Perak)
21. Ust Kamarudin sidek (Melaka)
22. Ust Hazmi Dibok (Pahang)
23. Ust Rosli Jabar (Pahang)
24. Ust Aris Hazlan (Pahang)
25. Ust Yusaini (Perlis)
26. Ust Ahmad Dasuki (Selangor)
27. Ust Sallehin Mokhyi (Selangor)
28. Ust Kamal Saari (Selangor)
29. Dr Daeng Sanusi (Johor)
30. Ustazah Wan Hasrina (Sel)
31. Ustazah Nuridah (Wilayah)
32. Hj Mohd Nor (Wilayah)
33. Hj Khairil (Wilayah)
34. Ust Khairul Azmi (Pahang)
35. Ust Shahril Azman (Pahang)
36. Ust Zamri Mantop (Selangor)
37. Ust Fadhli Saari (Kelantan)
38. Ust Afnan Taib Azamudin (Png)
39. Ust Yusuf Embong (Pahang)
40. Ust Nik Zawawi (Trg)
41. Dato Nik Amar (Kelantan)
42. Dato Ahmad Yaakob (Kelantan)
43. Ust Hashim Jasin (Perlis)
44. Ust Azman Syafawi (Trg)
45. Ust Syarhan (Selangor)
46. Ust Asri Daud (Kelantan)
47. Ust Kamaruzaman (Trg)
48. Ust Syed Abdul Kader (Sel)
49. Ust Najmi Karim (Selangor)
50. Dr Zuhdi Marzuki (Selangor)

Selain daripada itu mereka yang tersenarai telah arahkan supaya mereka jangan dicalonkan sebaga AJK PAS Pusat. 

Kerja yang dibuat oleh PASMA sangat buruk dan ini sangat bahaya untuk Jamaah PAS kerana mereka telah memberikan imej buruk terhadap PAS sehingga PAS menjadi tidak lagi dominan dalam Pakatan Rakyat. 

SUMBER

IDRIS JUSOH BETUL, LIP DAN ONG TIDAK PATRIOTIK

Posted: 22 Feb 2015 06:19 AM PST

APABILA Menteri Pendidikan kedua, DS Idris Jusoh menyatakan pendidikan di Malaysia bertaraf dunia, ia mendapat respon kelam-kabut daripada pemimpin-pemimpin DAP. Mereka kata mereka hendak ketawa. Saya percaya ketawa mereka adalah ketawa politik, tetapi saya bimbang mereka akan ketawakan diri mereka sendiri.

Soalan pertama, adakah mereka guru, pelajar universiti atau pensyarah di IPTA? Adakah mereka terlibat dalam perkembangan dan transformasi sistem pendidikan negara? Ternyata mereka orang politik yang tidak boleh dipercayai sepenuhnya.

Dalam bidang perubatan, negara kita kini berjaya mengeluarkan lebih kurang 5,000 doktor perubatan setiap tahun (The Star). Doktor-doktor keluaran Univerviti Malaya (UM) dan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) bertebaran bukan sahaja di Singapura, Australia, Arab Saudi malah di United Kingdom. 

Dalam pada itu, doktor-doktor perubatan dari luar negara seperti Indonesia, Arab Saudi, Thailand, Burma, Vietname malah daripada Amerika dan United Kingdom menghantar doktor-doktor mereka untuk membuat attachment kerjasama dengan univerisiti-universiti di Malaysia dengan Institut Jantung Negara (IJN).

Dalam bidang-bidang yang lain seperti sejarah, pendidikan, ekonomi dan farmasi anda boleh perhatikan di univerisiti-universiti tempatan seperti UPM, USM, UKM dan UM dipenuhi pelajar-pelajar dari luar negara. Mereka tidak akan datang jika kualiti pendidikan negara tidak bertaraf dunia.

Setiap tahun, mereka (pelajar dalam dan luar negara) berlumba-lumba untuk memasuki IPTA malangnya tempat tidak mencukupi. Adakah ini bukan gambaran kepada kualiti pendidikan di negara kita?

Isu Sebenar Mereka Tidak Patriotik
Adakah pemimpin-pemimpin DAP belajar di dalam negara ketika di universiti? Rujukan saya mendapati Ong Kian Ming tidak pernah belajar di Universiti dalam negara, maka tidak hairanlah dia memiliki Patriotisme yang tipis kepada pendidikan negara?

Begitu juga Lim Lip Eng, jika dia hanya belajar di United Kingdom dan tidak pernah merasai pendidikan di Universiti dalam negara, maka tidaklah menghairankan Patriotismenya kepada pendidikan dalam negara amat tipis!

Sebab itulah sebelum kita melanjutkan pelajaran ke luar negara, kita perlu melalui persediaan-persediaan awal di Biro Tatanegara (BTN) untuk memantapkan Patriotisme kepada negara. BTN tidak melatih kita untuk taat kepada Kerajaan sebagaimana dogma segelintir pihak, tetapi BTN membuka minda kita supaya menghormati Kerajaan-Kerajaan yang telah dipilih oleh rakyat sendiri. Yakni menghormati Kerajaan DAP di Pulau Pinang, menghormati Kerajaan PAS di Kelantan, Kerajaan PKR di Selangor dan Kerajaan Persekutuan. 

Semasa di BTN, kita akan diperkenalkan sejarah pendidikan negara, kenegaraan dan perkembangan sosioekonomi serta isu-isu semasa. Tujuannya sangat mudah, supaya cintakasih dan Patriotisme kepada negara akan bertambah kukuh. Apabila berada di luar negara kelak, tidaklah terpengaruh kepada agenda musuh seperti komunis, IS, pengganas, lgbt dan sebagainya.

Adakah Lim Lip Eng dan Ong Kian Ming pernah mengikuti perbincangan-perbincangan bersama BTN. Jika tidak pernah, maka YB Tian Chua lebih bagus daripada mereka.

Semasa saya berkhidmat dengan BTN dahulu, saya mendengar dengan teliti idea-idea YB Tian Chua mengemukakan ideanya mengenai kenegaraan semasa sesi meja bulat anjuran BTN (2010). Pada pagi itu, kenderaan Tian Chua mengalami kemalangan di Jalan Persekutuan, tetapi ianya tidak menghalang Tian Chua menghadirkan diri dalam sumbang-saran itu.

Perbezaannya, Tian Chua memahami kepentingan negara manakala Ong Kian Ming dan Lim Lip Eng hanya melihat kepentingan politik DAP sahaja. 

Apabila saya melawat beberapa sekolah dan universiti di negara Amerika Syarikat ini, maka secara jujur saya perhatikan pendidikan di negara kita ada banyak kelebihan dan pembaharuan yang lebih baik.

Insha Allah saya akan terus memberikan anda berita-berita terbaik untuk negara semasa lawatan-lawatan saya seterusnya antaranya akan ke Iowa University, Harvard University di Boston dan Washington University. Oleh kerana saya tidak mempunyai penajaan dari mana-mana pihak, ianya pasti akan mengambil masa, yang penting saya tidak akan berhenti membantu negara saya.

Salam hormat,

Philly, Penns, USA.
Febuari, 23, 2015.

*Bacaan ulangan anda di sini

Sumber: jentayuabaka.blogspot.com

MARI BERSARKASTIK DI MAJLIS KENDURI KAHWIN FAHMI.

Posted: 22 Feb 2015 05:35 AM PST


Inilah tanda cinta kami. Foto perkahwinan Fahmi dan Hidayah (mantan exco PERMAS, Universiti Malaya- UM)

Lepas Anwar masuk ke dalam sel penjara, barulah aman damai cinta kami. Kalau tak terpaksa demo sana sini hingga tak sempat nak uruskan perkahwinan.

Cinta kami berputik di kampus dan kemudiannya berkembang di dataran dan demo jalanan

Cinta kami adalah suci...sesuci anugerah Tuhan.

Biarpun ramai kata kami kahwin muda tak sempat nak habis belajar namun cinta kami adalah atas restu mak bapak kami. Tak perlu pun restu UMNO, Kerajaan atau Naib Canselor UM.

Lepas ni kami akan menyusun batu bata cinta dia atas mahligai air mata perjuangan suci Anwar Ibrahim.

Generasi yang lahir dari cinta suci kami ini akan menjadi reformis-reformis jalanan yang akan memerdekakan akademik dan mempercumakan PTPTN sepertimana negara-negara Eropa yang bagi pendidikan percuma pada rakyatnya. 

Tak payah pergi kelas
Tak payah hadir tutorial
Tak perlu buat assignment yang lecturer bagi...

Cukup turun di jalanan berdemo atas nama demokrasi dan idealisme kemahasiswaan sudah cukup menjadi rakyat yang merdeka jiwanya...

Lepas kena gantung universiti boleh kahwin plak...sapa sponsor???....jeng jeng jeng!!!

Cinta kami ini tak ternilai harganya...kalau kerajaan tak bagi sambung belajar, kalau kerajaan tak bagi duit kami boleh sara diri sendiri ramai rakyat-rakyat yang bermurah hati menderma untuk perjuangan kami.

Sekali kami berdemo...berpuluh-puluh yang sponsor. Bukan setakat duit hinggit, duit dollar, rial, rupiah berlambak masyuk. Cukup untuk kami anak bini sekeluarga makan. Tak perlu pun nak tagih duit kerajaan...

Bukti hidup mewah Fahmi disponsor naik kapal terbang oleh pihak-pihak yang anti kerajaan. Tour Sabah selepas digantung Universiti Malaya

Cinta suci dan nikah Fahmi adalah bukti bahawa beliau bukanlah gay atau anak ikan Anwar sepertimana yang didakwa kebanyakkan orang.

Di kala Abg Non berperang dengan nyamuk yang menyucuk-nyucuk dan mengigit-gigit dalam sel penjara...Fahmi berseronok dalam kelambu bersama isteri tercinta. 

Alahai...selamat pengantin baru Fahmi dan Hidayah...kayuh pelan-pelan aaa. Dah dapat barang baik jangan lupa turun demo jalanan ya...duit hutang PTPTN pulak jangan lupa bayar tau!

Hutang wajib kena bayar, jangan kata kerajaan zalim plak.

Bukti ajaran songsang Anwar pada Fahmi menyebabkan kesucian surau Bt 15 Sintok, Kedah digunakan untuk menyebarkan doktrin-doktrin songsang pada mahasiswa. Lelaki perempuan bukan Islam bercampur gaul sambil mendedahkan aurat. Tak pa keluarga mertua merestui kesongsangan ini... 

Agaknya apa hadiah perkahwinan yang Abg Non dan keluarga bagi yer???

Cer ceriter sikit...