Followers

Nuffnang

Gaya Peneroka

0

Posted by Unknown | Posted on 11:46 PTG | Posted in

sumber :-

Gaya Peneroka


PENDIRIAN SEBAHAGIAN AHLI PAS DAN AKU DALAM PR

Posted: 06 Nov 2014 07:47 PM PST

Ramai sahabat handai,rakan taulan dan member kampung tanya,kenapa aku kadang2 serang Pas dan kadang2 serang Pkr..
Ini jawapan aku:
Aku kadang2 lawan Pas kerana ada sesetengah ahli pas tidak hormat pada Presiden.biasanya aku phatikan alasan mereka bkisarkan kata2 tokguru membaruakan org.
Tokguru menyebut barua kpd 2 org tu kerana mrk membelakangkan arahan parti.Cuba fikir,apa guna presiden,kalau tak mahu dgr arahan.
Ada juga ahli yg x puas hati kerana tokguru seperti tak sebulu dgn Anwar dalam kes Langkah Kajang.
Tokguru pun ada hak untuk tidak bsetuju dgn kes Langkah Kajang krn Anwar tak berbincang tlebih dahulu sblm buat.takkanlah semua yg dibuat oleh Anwar semuanya betul.
Bila timbul masalah,Anwar ambil sikap 'diam' tetapi org bwhnya pulak melenting,mengeji dan memperlekehkan Tokguru.
Dari sinilah bermulanya sesi walak tak walak,UG tak UG,Ulamak tak Ulamak,Barua tak Barua.
Geng2 Pkr pro Anwar (bukan geng pro khalid) pun memulakan serangan dgn menyerang Tokguru dan juga pro tokguru.takkanlah aku nak dok diam.
Berpunca dari situlah wujudnya Pasma.kenapa aku marah sgt pd Pasma?
Pasma tercipta dari hasil ketidakpuasan hati seorang yb pas bnama Pakrolrazi.Beliau telah lama bdendam dgn Tokguru sejak krisis Mb Kedah lg.beliau juga bpakat untuk mjatuhkan Ust Azizan disebabkan tuntutan nafsunya yg tak pernah puas.
Pasma juga dicipta untuk mcabar parti Pas secara halus dgn sesi roadshow ke seluruh negara.ceramah mereka juga kerap memperlekehkan jasa Ust Azizan kemudian memperkecilkan keupayaan Tokguru Hadi Awang dlm menyelesaikan setiap krisis.
Perangai ni jugak aku tentang..dah mengaku ahli pas,dok diam2 dan bantu parti sudahla,bila korang buat perangai mcm ni sapa tak marah.
Disini aku tak mahu serang hal peribadi Anwar dalam kes liwat cuma aku nak tegur sikit kenapa puak2 Pas terlalu lebih2kan Anwar dari Tokguru?
Tokguru dituduh dan Anwar pun dituduh,sama2 kena tuduh..tp kenapa Anwar korang lebihkan dan Tokguru dipinggirkan?Tidakkah Tokguru ketua korang?
Akhir sekali,aku nak nasihatkan agar dengarlah keputusan MSU dan juga arahan Presiden,kalau korang betul2 sayangkan parti la,kalau tak..bila aku tentang korang tolong jgn nak belagak WARAK..BANTAHAN KENYATAAN DATUK SERI TENGKU ADNAN TENGKU MANSOR

Posted: 06 Nov 2014 01:08 AM PST

MEMO BANTAHAN
TERHADAP KENYATAAN DATUK SERI TENGKU ADNAN TENGKU MANSOR BAHAWA PAS ADALAH PARTI AJARAN SESAT
DENGAN NAMA ALLAH YANG BERSIFAT AL-RAHMAN LAGI BERSIFAT AL-RAHIM

SEGALA PUJI BAGI ALLAH. SELAWAT DAN SALAM BUAT JUNJUNGAN BESAR RASULULLAH SAW
1. DEWAN ULAMAK PAS PUSAT (DUPP) memandang berat dan serius tuduhan rambang dan tidak bertanggungjawab Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor selaku Setiausaha Agong UMNO yang juga Menteri Wilayah Persekutuan, pada Ahad 2hb November 2014 dalam Multaqa Kebangsaan Biro Agama UMNO bahawa PARTI ISLAM SEMALAYSIA PAS adalah parti ajaran sesat. Sehingga hari ini kenyataan jahat tersebut masih belum ditarik balik oleh Datuk Seri.
2. DEWAN ULAMAK PAS PUSAT (DUPP) MENUNTUT Datuk Seri membuat kenyataan terbuka MEMOHON MAAF dan menarik balik kenyataan yang tersasar tersebut.
3. DUPP bersedia untuk BERMUZAKARAH untuk Datuk Seri mendapat pencerahan perjuangan PAS dalam menegakkan Aqidah, Syariat dan Akhlak Islam di dalam negara ini.
4. Fasal 3 Perlembagaan PAS menegaskan bahawa DASAR PAS ialah Islam dan seruannya ialah ALLAHU AKBAR.

5. Fasal 5 pula menegaskan bahawa tujuan PAS ialah "memperjuangkan
wujudnya di dalam negara ini sebuah masyarakat dan pemerintahan yang terlaksana di dalamnya nilai-nilai hidup Islam dan huku-hukumnya menuju keredhaan Allah.
6. Fasal 6 pula menegaskan usaha-usaha PAS antaranya "menyeru umat manusia kepada Syariat Allah dan Sunnah RasulNya melalui dakwah secara lisan, tulisan dan amalan".
7. Fasal 7 pula menegaskan hukum yang tertinggi dalam pegangan PAS ialah KITABULLAH dan SUNNAH RASUL serta IJMAK ULAMAK dan QIAS.
8. Fasal 8 pula memperuntukkan penubuhan Majlis Syura 'Ulamak bagi memandu dan menjamin segala aktiviti PAS sentiasa bertepatan dengan dasar PAS iaitu Islam.
9. Peruntukan-peruntukan perlembagaan yang menegaskan kedudukan PAS sebagai parti Islam yang memperjuangkan Islam seumpama ini tidak terdapat dalam perlembagaan parti UMNO yang didokong oleh Datuk Seri Tengku Adnan.
10. Dakwaan Datuk Seri bahawa UMNO sebagai parti Melayu yang boleh memastikan akidah umat Islam terpelihara adalah tersasar dari realiti yang sebenar. Sepanjang merdeka sejak 1951 UMNO sebagai parti pemerintah yang berkuasa telah membiarkan pemikiran dan aqidah yang rosak berkembang seperti sekular yang memisahkan agama daripada politik, pluralisma beragama yang melihat semua agama adalah sama membawa ke syurga dan liberalisma beragama yang mempertikai hukum-hakam Islam.
11. Malah usaha menegakkan Syariat Islam seperti undang-undang jenayah Islam masih gagal dinobatkan dan tidak dipandang serius oleh UMNO selaku pemerintah yang mengaku Islam.

12. DUPP sekali lagi mendesak Datuk Seri Tengku Adnan menarik kembali tuduhan tersebut atau berdepan dengan tindakan undang-undang daripada PAS.
YB.Dato' Dr Mohd Khairuddin bin Aman Razali at-Takiri
AJK Pas Pusat
Ketua Penerangan Dewan Ulamak PAS Pusat
YB. Ustaz Nasrudin Hassan
AJK Pas Pusat / AJK Dewan Ulamak PAS Pusat
YB Ustaz Nik Abduh
AJK Pas Pusat/AJK Dewan Ulamak PAS Pusat
YB Ustaz Idris Ahmad
AJK Pas Pusat
YB Ustaz Marzuk Shaary
EXCO Dewan Pemuda Pusat
YB Dr.Izani
AJK Badan Perhubungan Pas Kelantan
Ustaz Norazli Musa
Ketua Penerangan Dewan Ulamak Pas Perak
Kamaruzaman Mohamad
Timbalan Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan
Nurul Islam Mohamed Yusoff
Exco Dewan Pemuda Pas Pusat

Rabu 12 Muharram 1436 H / 5hb Nov 2014

Belantan

0

Posted by Unknown | Posted on 11:36 PTG | Posted in

sumber :-

Belantan


Khalid Samad pertahan SIS?

Posted: 06 Nov 2014 10:45 PM PST


Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad tergamak mengkritik Dewan Pemuda partinya sendiri bagi mempertahankan Sisters in Islam (SIS), sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang difatwakan sesat oleh Majlis Agama Islam Selangor (MAIS).

Khalid yang juga Ahli Jawatankuasa Pas Pusat meminta Timbalan Ketua Dewan Pemuda Pas Pusat, Muhammad Khalil Abdul Hadi agar tidak mudah menghukum pertubuhan itu berhubung kata-kata 'childrens of god' yang dituturkan pengasas SIS, Zainah Anwar tanpa diberi peluang menjelaskan maksud sebenar.

Beliau yang bertindak seolah-olah jurucakap SIS berkata, 'childrens of god' tidak boleh ditafsirkan secara terus sehingga membawa erti 'anak-anak tuhan' kerana dakwa Khalid, apa yang dimaksudkan oleh Sis ialah semua manusia merupakan makhluk ciptaan Allah yang wajib patuh kepada pencipta-Nya.

Malah pada satu ketika, beliau yang dilabelkan sebagai salah seorang kumpulan 'Anwarinas' dalam Pas kerana mempunyai hubungan rapat dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa menghurai aspek kepatuhan kepada tuhan berkata, maksud patuh itu adalah 'sama sebagaimana anak perlu patuh kepada ayahnya'.

"Dia (Muhammad Khalil) mengatakan bahawa apa yang diperjuangkan oleh SIS adalah kesalahan dan kesesatan yang nyata. Saya nak kena tanya dialah, apakah dia sudah jumpa Sis atau pun belum? Adakah dia pernah bertemu dan bertanya apa yang dimaksudkan dengan 'children of god' yang dipegang oleh Zainah?

"Nasihat saya kepada Dewan Pemuda Pas Pusat sebelum kita menghukum, hukum orang sesat, bawa ajaran liberalisme atau pluralisme. Ini bukan ringan tetapi tuduhan serius. Kalau kita nak menghukum, kita kena lakukan dengan cara yang adil," katanya dalam sidang akhbar bersama SIS, di sini hari ini.

Yang turut hadir ialah seorang lagi Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Datuk Dr. Mujahid Yusof yang juga Ahli Parlimen Parit Buntar; Ahli Parlimen Kota Raja, Dr. Siti Mariah Mahmud dan Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Gerakan Kesederhanaan Global (GMMF), Datuk Saifuddin Abdullah.

Suara Politik
Belantan

Kes liwat ll : Majlis Peguam, Suhakam amal dwi standard?

Posted: 06 Nov 2014 03:23 PM PST


Majlis Peguam dan Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) tidak sewajarnya bersikap 'memilih bulu' dengan membiarkan sahaja para penyokong Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim mencabar sistem undang-undang dan menggunakan demonstrasi jalan raya untuk mempertahankan Ketua Pembangkang itu.

Kedua-dua institusi tersebut perlu sedar bahawa bekas pembantu peribadi Anwar, Mohd. Saiful Bukhari Azlan juga mempunyai hak untuk mendapatkan keadilan daripada sistem undang-undang di Malaysia tanpa dipengaruhi ugutan demonstrasi para penyokong Ketua Pembangkang itu serta provokasi terhadap Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang dipertanggungjawab menjaga keselamatan mahkamah.

Peguam Mohd. Khairul Azam Abdul Aziz berkata, Majlis Peguam sewajarnya ke hadapan bagi mempertahankan institusi undang-undang di negara ini dan mengecam tidak kira pihak mana pun yang membuat kenyataan menghina dan mengugut mahkamah.

"Sikap dwi standard dan berdiam diri terhadap tindakan pakatan pembangkang ini sangat jelas, saya melihat Majlis Peguam gagal memberi mesej yang betul kepada rakyat mengenai proses keadilan di negara ini," katanya di sini hari ini.


Perbicaraan kes liwat Anwar dicemari dengan pelbagai provokasi penyokongnya yang cuba merempuh ke Istana Kehakiman, Putrajaya dan terbaru, beberapa pemimpin pembangkang didapati menghina mahkamah selain mengugut mengadakan perhimpunan besar-besaran di Dataran Merdeka sekiranya Anwar didapati bersalah dalam kes liwat itu.

Menurut Khairul Azam, sikap dwi standard Majlis Peguam juga amat ketara apabila sanggup mengetepikan resolusinya melarang bekas hakim dilantik mewakili mana-mana pihak di mahkamah dan memilih berdiam diri sahaja mengenai pelantikan bekas Hakim Mahkamah Persekutuan, Datuk Seri Gopal Sri Ram mewakili Anwar.

"Kita juga masih ingat betapa pantasnya Majlis Peguam mengecam tindakan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyaman portal Malaysiakini atas kononnya menyekat kebebasan media tetapi mereka membiarkan sahaja pemimpin-pemimpin pembangkang menyaman media arus perdana yang lain," katanya.Sementara itu, Yang Dipertua Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Negeri Sembilan, Ruslan Kasim berkata, kedua-dua pihak Majlis Peguam dan Suhakam perlu bertindak proaktif bagi mengutuk tindakan penyokong Anwar mencetuskan provokasi di Istana Kehakiman kerana dikhuatiri menjejaskan proses keadilan dilaksanakan.

"Kalau keadilan hanya untuk Anwar bagaimana pula keadilan untuk Mohd. Saiful, keadilan perlu diletakkan di tempatnya. Majlis Peguam dan Suhakam tidak boleh berdiam diri sahaja apabila pelbagai provokasi dilakukan penyokong Anwar sehingga mencabar pihak polis di Istana Kehakiman," katanya.

Dalam pada itu, menurut Presiden Jaringan Cina Malaysia, Ng Lum Yong, sikap berdiam diri Suhakam terhadap kes Mohd. Saiful terlalu ketara seolah-olah kes tersebut tidak berprofil tinggi dan tidak melibatkan isu-isu hak asasi manusia.


"Siapa yang benar, siapa yang salah, itu terpulang kepada mahkamah tetapi Suhakam juga perlu tonjol ke hadapan supaya kes ini tidak dilihat berat sebelah dan mereka juga perlu mengeluarkan pendirian mengutuk mana-mana pihak yang mencetuskan provokasi serta cuba mengganggu proses mahkamah," katanya.

Jelas beliau, sekiranya kes mendiang Teoh Beng Hock boleh diberikan perhatian oleh Suhakam, kes antara Anwar dengan Mohd. Saiful itu juga perlu diberikan tumpuan sewajarnya agar keadilan dapat ditegakkan dan tidak dicemari penyokong pembangkang yang hanya mahu melakukan demonstrasi.-UMO

Suara Politik
Belantan

Shafee dakwa Anwar hina mahkamah?

Posted: 06 Nov 2014 12:49 AM PST


Tan Sri Dr. Muhammad Shafee Abdullah yang mengetuai pasukan pendakwaan dalam rayuan kes liwat Anwar Ibrahim hari ini memaklumkan Mahkamah Persekutuan bahawa Ketua Pembangkang itu telah menghina mahkamah tersebut ketika bercakap kepada media, Selasa lalu.

Memetik laporan portal propembangkang, Malaysiakini dan portal berita, Malay Mail Online, Muhammad Shafee menyatakan, kenyataan Ahli Parlimen Permatang Pauh itu membayangkan Mahkamah Persekutuan tidak bebas dan merupakan alat kerajaan untuk memaksanya bersara.

‎Sementara itu, pasukan pembelaan Anwar akan menjawab dakwaan tersebut.

Menurut peguam Ramkarpal Singh, pihaknya kini meneruskan hujahan balas bagi menjawab hujah pendakwaan yang dijangka selesai lewat petang ini.

"Kami kini teruskan hujahan balas dan berhubung isu yang baharu ditimbulkan oleh pendakwaan itu, kita akan jawab kemudian," katanya ketika ditemui di luar mahkamah selepas prosiding berhenti rehat.

‎Bagaimanapun beliau turut menjangkakan kemungkinan hujahan balas diteruskan sehingga esok pagi.

Suara Politik
Belantan

MIMPI SENJA

0

Posted by Unknown | Posted on 11:26 PTG | Posted in

sumber :-

MIMPI SENJA


Remaja Kena Bogel gara-gara Curi Motosikal

Posted: 06 Nov 2014 06:19 AM PST

alt

KOTA BHARU, Seorang remaja lelaki berusia 15 tahun dibogelkan oleh orang ramai setelah ditangkap ketika cuba mencuri sebuah motosikal di perkarangan Masjid Pauh Lima, Binjai di sini.

Dalam kejadian kira-kira 8.15 malam Selasa, suspek cuba mencuri sebuah motosikal jenis Honda Ex-5 milik seorang jemaah yang sedang solat di masjid berkenaan sebelum kejadian itu disedari orang ramai yang terus menangkapnya.

Ketua Polis Daerah Kota Baharu ACP Rohaimi Md Isa berkata suspek turut cedera di bahagian kepala, bahu serta lengan dipercayai dipukul orang ramai.

"Mangsa kini dirawat di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) di sini dan keadaannya stabil," katanya ketika di hubungi di sini, hari ini.

Beliau berkata siasatan awal mendapati suspek terbabit dalam beberapa kes curi motosikal di sekitar Binjai dan Melor.

"Menurut suspek terdapat seorang lagi rakannya yang berjaya melarikan diri ketika kejadian itu," katanya.

Beliau berkata kes berkenaan disiasat di bawah Seksyen 379A/511 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum tiga setengah tahun dan boleh didenda, jika sabit kesalahan.

Mengulas tindakan orang ramai membogelkan suspek itu, Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad berkata Islam menegah umatnya membuka keaiban seseorang walaupun orang itu melakukan kesalahan.

"Kita tak boleh mengambil tindakan sendiri yang menyimpang dari undang-undang negara dan hukuman tidak boleh diambil mengikut pandangan kita semata-mata," katanya. Foto - MyMetro

10 Jalan Ditutup Sempena Istiadat Persandingan Mempelai Diraja @ TMJ dan Cik Puan Khaleeda

Posted: 06 Nov 2014 12:01 AM PST
Diterbitkan: Khamis, 6 November 2014 3:42 PM

Majlis persandingan Tunku Ismail dan Cik Khaleeda akan berlangsung pada Sabtu ini.

JOHOR BARU: Sepuluh jalan utama di bandar raya ini akan ditutup kepada lalu lintas bersempena Majlis Istiadat Persandingan Mempelai Diraja, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim dan Cik Khaleeda Bustaman di Istana Besar, Sabtu ini.


Ketua Polis Johor Baharu Selatan, Asisten Komisioner Sulaiman Salleh berkata, ini bagi memastikan majlis bersejarah itu akan berjalan lancar.


Jalan yang akan ditutup bermula pukul 5 petang sehingga tengah malam itu ialah persimpangan Jalan Tun Razak-Pantai Lido, susur Jalan Tun Razak-Pantai Lido, Lebuh Raya Pantai-Pantai Lido, lampu isyarat Country Garden, lampu Isyarat Hotel M-Suites, Jalan Thompson-Jalan Skudai Pantai Lido; Jalan Abu Bakar-Jalan Skudai Pantai Lido, Jalan Gertak Merah-Jalan Skudai Pantai Lido, persimpangan Tun Sri Lanang (Bangunan Lot1)- Lampu Isyarat Gertak Merah dan Jalan Molek-Lampu Isyarat Jalan Gertak Merah.

Sementara itu, orang ramai boleh menggunakan jalan alternatif ke pusat bandar raya iaitu Jalan Kolam Ayer, Jalan Tun Abdul Razak, Jalan Lingkaran Dalam/Susur Jalan Mahmoodiah, Jalan Wong Ah Fook, Jalan Gertak Merah-Pusingan U ke Jalan Lingkaran Dalam dan Jalan Datin Halimah.

"Mereka yang hendak pergi ke Hospital Sultanah Aminah diminta menggunakan Jalan Mahmoodiah manakala Bazar Karat yang diadakan di Jalan Wong Ah Fook juga akan ditutup pada hari itu," katanya pada sidang akhbar di sini, Khamis.

Sulaiman berkata, sejumlah 936 anggota dan 36 pegawai polis akan menjalani pelbagai jenis penugasan bagi istiadat tersebut termasuk pengiring, menjaga lalu lintas dan tugas-tugas keselamatan.

Beliau menasihati jemputan ke majlis itu supaya tiba lebih awal bagi mengelakkan kesesakan.

Orang ramai juga diminta mematuhi nasihat polis bagi memastikan kelancaran majlis tersebut.

Yang dipertua Majlis Jumaah Diraja Datuk Abdul Rahim Ramli sebelum ini berkata orang ramai berpeluang melihat pasangan itu menaiki kereta tidak berbumbung yang akan bergerak dari Istana Bukit Serene ke Istana Besar, yang dijangka bermula 7.30 malam.

Mereka boleh berhimpun di sepanjang jalan tiga kilometer itu dan menyaksikan perjalanan majlis menerusi skrin besar di Dataran Bandaraya di sini.

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:10 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Amboi bahaya ni ....

Posted: 06 Nov 2014 10:30 PM PST


Lagi banyaklah kemungkaran umat Nabi Lut ...DAP atau PAS atau rakyat Malaysia tak perlu TALAM DUA MUKA

Posted: 06 Nov 2014 09:30 PM PST

Kenapa tiada suara bantah dari Bar Council bila hakim dan mahkamah dihina?

Posted: 06 Nov 2014 07:30 PM PST


Sudahlah Tan Sri Shafee Abdullah membuat komplen dan mahu Anwar didakwa menghina ditinya sebagai pegawai mahkamah, di luar semalam penyokong Anwar, khususnya Zunar mempermainkan hakim dan mahkamah.


Malah mereka turut menghina mahkamah dengan aksi-aksi yang menuduh hakim2 sebagai menerima rasuah.


Adakah judgement begini yang mereka mahu?

Ini adalah ekoran kenyataan dari Tian Chua, Zuraidah, Rafizi dan seorang peguam muda yang membuat ugutan terhadap hakim untuk membuat penghakiman melepaskan Anwar.

Jika tidak, mereka membuat pelbagai tuduhan dan ugut mahu buat demonstrasi.


Kenapa Bar Council yang sepatutnya memperjuangkan maruah sistem keadilan dan institusi penghakiman hanys berdiam diti dengan tingkah laku PKR?

Ayuh buat laporan kepada mahkamah persekutuan dan juga laporan polis terhadap pemimpin dan penyokong PKR serta Bar Council?Anwar dah bersedia nak lari ke kedutaan Turki

Posted: 06 Nov 2014 06:29 PM PST


Lepas tu lari ke Turki?

Solat pada tuhan pun nak berlakun, berpolitik

Posted: 06 Nov 2014 04:46 PM PST


Yang hanya tengok, tak solat, begitu ramai. Alahai .... solat untuk lakun alim dan nunjuk-nunjuk pada kamera.

Untuk tipu Yusuf Qardawi bagi jawab bila Anwar yang dah sesat diberitahu adalah penganut Islam Liberal dan Plural.

Terfikir pula ... Saiful hanya disuruh solat lepas ditoron. Budak-budak ni fia siap imamkan. Mesti special budak2 ni .....


Macam mana tipudaya peguambela, Anwar tetap dilihat bersalah

Posted: 06 Nov 2014 06:58 AM PST


Sekadar pandangan saya mengenai kes liwat melibatkan DSAI...

1) Peguambela secara tidak langsung mengakui bahawa berlaku liwat, cuma alasan suka sama suka dan bukannya Saiful dipaksa atau terpaksa. Dlm erti kata yg lain sememangnya DSAI telah memasukkan kemaluannya ke dalam dubur Saiful dan perkara ini tidak dapat disangkalkan lagi. 

2) Sepanjang pembicaraan, hujah2 peguambela hanya sekadar menafikan apa yg dihujahkan oleh peguamcara. Tiada satu pun hujah kukuh yang menafikan DSAI tidak meliwat Saiful.

3) Peguambela cuba mangaitkan bahawa DNA "lelaki Y" yg didapati daripada barangan di lokap adalah tercemar dan seterusnya menafikan DNA "lelaki Y" adalah milik DSAI. Tetapi mereka ternyata gagal menafikan bahawa air mani yg berada 4cm di dalam dubur Saiful bukan milik DSAI. 

4) Sebentar tadi pihak peguambela cuba pula mengaitkan isu karpet. Saiful mendakwa diliwat di atas karpet tetapi pihak mahkamah mendapati karpet tersebut berada di unit sebelah dgn unit perbuatan liwat berlaku. Maka peguambela cuba menimbulkan keraguan bahawa liwat tidak berlaku. Sedangkan kejadian liwat dan waktu unit digeledah jarak masaanya agak lama. Sudah tentu akan ada berupahan pada susur atur perabut apatah lagi karpet.  

5) Peguambela DSAI ternyata cuba sedaya upaya untuk memutar belit hujah dan fakta bertujuan menimbulkan keraguan kerana untuk kesalahan jenayah adalah perlu untuk peguambela berbuat demikian supaya ada elemen wujudnya keraguan supaya DSAI terlepas. Ini kerana kes jenayah mestilah melampaui keraguan munasabah atau "beyond reasonable doubt".

6) Namum saya yakin dan percaya hujah2 yang penuh dengan helah, tipu daya dan putar belit fakwa yang cuba dilakukan oleh DSAI dan pasukan peguambela beliau tidak sedikit pun menjejaskan dakwaan bahawa DSAI memang meliwat Saiful.   

7) DSAI melalui peguambela beliau sejak dari hari permulaan perbicaraan mendakwa ini adalah konspirasi politik. Kerana itulah satu-satunya modal yang beliau ada untuk terlepas daripada hukuman. DS Najib mungkin mampu mengupah berjuta ringgit kepada
saiful untuk mengaku dirinya diliwat DSAI tetapi saya cukup yakin dan percaya DS Najib / DS Rosmah tidak mampu untuk mengupah DS Wan Azizah mengeluarkan air mani DSAI untuk dimasukkan ke dalam dubur Saiful.  Harus diingat air mani DSAI yg berada di dalam dubur Saiful adalah air mani segar berusia 56jam. 

Ini sekadar pandangan saya. Saya bukannya seorang peguambela tetapi hanya seorang jurutera. 

Peguambela tugasnya memutar belit fakta bertujuan meminbulkan keraguan. Tetapi jurutera sentiasa memastikan fakta yang benar & tepat bertujuan memastikan ketepatan dan kejituan.

PAKDY
6 November 2014
6:31 petang

(Diterima dari Whats App)

Dialog Dewasa Kritik Berasa

0

Posted by Unknown | Posted on 11:02 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


JANGAN KRITIK FATWA TANPA MEMAHAMI SEPENUHNYA - SULTAN SELANGOR

Posted: 06 Nov 2014 11:00 PM PSTSultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah hari ini mengingatkan umat Islam supaya tidak tergesa-gesa mengkritik fatwa yang telah dikeluarkan tanpa memahami dengan sepenuhnya.

Baginda bertitah, sesuatu fatwa itu bukan hanya dibuat atau ditentukan oleh mufti tetapi melalui Jawatankuasa Fatwa yang terdiri daripada alim ulama dan golongan profesional yang mahir dalam bidang masing-masing termasuk perundangan.

Titah baginda, perbincangan diadakan untuk menentukan sesuatu hukum setelah mengambil kira hukum-hukum dalam al-Quran, hadis dan kitab-kitab berkaitan.

"Sesuatu fatwa yang dibuat di negeri ini juga hanya akan menjadi sah setelah mendapat persetujuan dan perkenan beta.

"Sehubungan itu, umat Islam perlu yakin dengan penuh ikhlas, bersatu dan berpadu fikiran untuk memahami segala ajaran Islam dan ia perlulah mengatasi ideologi serta kepentingan politik," titah baginda.

Baginda bertitah demikian ketika merasmikan Majlis Multaqa Sultan Sharafuddin Idris Shah dan Seminar Kanun Jenayah Syariah di sini hari ini.

Yang turut hadir ialah Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali; Mufti Brunei, Datuk Awang Abdul Aziz Juned; Mufti Selangor, Datuk Mohd. Tamyes Abdul Wahid dan Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mohammed Khusrin Munawi.

Sultan Sharafuddin turut menyeru semua pihak supaya memahami Perlembagaan Persekutuan, Enakmen Negeri dan perundangan lain yang mempunyai bidang kuasa masing-masing seperti undang-undang Islam.

Titah baginda, kefahaman sedemikian penting bagi mengelak timbulnya ancaman kepada keamanan, keharmonian dan keselamatan negara apabila melibatkan undang-undang dasar.

"Beta menyatakan demikian supaya tidak wujud sebarang pertelagahan dan perbalahan sesama umat Islam dalam pelaksanaan urusan agama sehingga maruah agama Islam jatuh dan dipertikai oleh pihak tidak bertanggungjawab.

"Beta berkenan menyeru orang Melayu Islam supaya bersatu padu dan menjaga kesucian agama serta mengeratkan lagi silaturahim agar Islam menjadi lebih kukuh serta tidak mudah dipermainkan," titah baginda – Utusan

ANWAR HARI - HARI LAPOR KEPADA CIA

Posted: 06 Nov 2014 09:25 PM PSTKenyataan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mendakwa beliau mengupdate setiap hari kepada Pengerusi Persatuan Ulama Sedunia, Syeikh Yusuf al-Qardhawi berkenaan kes liwatnya disambut sinis oleh pengunjung laman ini.

"Anwar2….banyak taik minyak ko…hari2 update Yusuff Qardawi..ataupun hari2 update CIA…?!!," soal cucubahaman.

"Sekarang kalau Anwar dakwa dia update maklumat al-Qardhawi tiap-tiap hari, orang mungkin bertanya balik, Anwar update pada al-Qardhawi atau CIA ?, soal inner cicle.

Inner cicle turut mempertikai atas alasan apa Anwar perlu update hari-hari kepada Yusuf al-Qardhawi sedangkan wakilnya ada di Malaysia.

Wakil yang dimaksudkan itu adalah Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Naib Pengerusi Persatuan Ulama Sedunia.

"Kalau Anwar rapat sangat dengan al-Qardhawi, kenapa al-Qardhawi lantik Hadi Awang sebagai Naib Ketua Kesatuan Ulama Sedunia, kenapa tidak lantik Anwar Ibrahim.

"Kenapa Anwar tidak update kepada pembantu al-Qardhawi di Malaysia yakni Hadi Awang, kenapa bersusah payah update maklumat secara terus kepada al-Qardhawi.

"Anwar tidak percayakan Hadi Awang atau ulama2 mana-mana ulama tempatan yang lain seperti Dr Haron Din & Nik Abdul Aziz Nik Mat.

"Sepatutnya Anwar kata dia update maklumat kepada Presiden PAS, Hadi Awang tiap2 hari, baru logik sikit. Itupun sebelum kes perbalahan Hadi-Anwar belum pecah, rakyat Malaysia boleh percaya sikit, tapi dalam keadaan sekarang, susah lah sikit orang nak percaya," katanya.

Inner cicle turut mengemukakan pandangan dua bekas orang kanan Anwar berkaitan dengan manipulasi penggunaan nama Yusuf al-Qardhawi oleh Ketua Umum PKR itu.

Dua orang kanan itu adalah Senator Ezam Mohd Nor dan Datuk Zulkifli Noordin. Sila baca, Zulkifli Noordin : Saya Berdosa, Perdayakan Syeikh Yusof Al Qaradawi, Ezam : Bukan Mudah Saya Tinggalkan Anwar, Saya Lakukan Hampir Segala-galanya.., dan Ezam : Kalau Boleh Buat Rumah RM7 juta, Apakah Duit Jadi Persoalan ?

Dua hari lepas, Anwar dilaporkan MalaysiaGazette mendakwa Yusuf al-Qardhawi telah menelefonya setiap hari ini mengetahui perkembangan semasa berkaitan kes liwatnya.

"Syeikh Yusuf Qardawi telefon hari-hari tanya update kes saya dan kata apa lagi yang fitnah kamu ni Anwar," ujarnya semasa berucap di hadapan penyokongnya di perkarangan Istana Kehakiman.

Sila baca "Anwar Ibrahim : Saya Update Hari-Hari Kes Saya Dengan Yusuf Qardhawi" untuk membaca reaksi negatif pengunjung laman ini berkenaan kenyataan Anwar itu.

BARAT HILANG HARAPAN KEPADA ANWAR

Posted: 06 Nov 2014 05:58 PM PSTAnwar Ibrahim, seorang tokoh yang sentiasa mendapat redha dari kalangan Yahudi dan Nasrani, sering diangkat kedua kelompok ini sebagai tokoh Liberal Demokrat Islam 1.

Yahudi dan Nasrani menggemblengkan segala tenaga dan apa sahaja yang mereka ada untuk menyatakan keredhaan mereka terhadap perjuangan Anwar Ibrahim di bumi bertuah Malaysia. Berbeza dengan sikap Yahudi dan Nasrani yang digambarkan oleh Allah di dalam al Qur'an terhadap mana-mana pejuang Islam. Yahudi dan Nasrani, menurut Allah TIDAK AKAN SESEKALI redha dengan mana-mana perjuangan Islam yang ikhlas menurut jalan lurus yang telah ditetapkan oleh Allah.

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya pertunjuk Allah (Ugama Islam) itulah pertunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahi yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatu pun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu. (al Baqarah ayat 120)

Haji Mohammad Ariffin bin Ismail, menulis di dalam mukaddimah sebuah penulisan bertajuk "Cabaran Akidah : Pemikiran Islam Liberal" terbitan Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan, Jabatan Perdana Menteri perkara berikut.

Dalam rekomendasi Rand Corporation kepada kerajaan Amerika sebagaimana tertulis dalam buku "Civil Democratic Islam : Partners, Resources and Strategies" (Cheryl Benard, 2003, m.s. 61-64) dinyatakan bahawa untuk menghadapi umat Islam maka mereka perlu memecahbelahkan umat Islam dengan memberi sokongan kepada golongan Islam fundamentalis yang bakal melahirkan Islam radikal, akibatnya timbul pertentangan dengan golongan Islam tradisional. Di bahagian yang lain kerajaan Amerika memberikan sokongan kepada kelompok Islam Liberal. Dengan pembahagian umat Islam kepada kepada golongan "Islam Fundamentalis" dan "Islam Liberal", di samping menghidupkan semula tarekat-tarekat sufi yang menyimpang, maka gambaran majority umat Islam sebenar yang mengikut manhaj ahli sunnah wal jamaah dan menjadi umat pertengahan (tidak ekstreem-fundamentalis dan tidak ektreem-liberal) tidak dapat dilihat dengan jelas. 2

Apabila Washington Post bertungkus lumus menulis satu penulisan menggesa tokong demokrasi Amerika untuk menjadikan Malaysia sebagai mangsa demokrasi terbaharu Amerika, penulis tersebut menyebut perkara berikut :

The campaign is particularly destructive because Malaysia, unlike many other majority Muslim countries, does not currently face an internal terrorist challenge, though some Malaysians are known to have traveled to Syria to join the Islamic State. By eliminating peaceful means of opposition, Mr. Najib risks making extremist options more attractive.3Dari gaya bahasanya, ianya seperti ditulis oleh penulis yang terpaut dengan agenda RAND Corporation sepertimana yang dinyatakan oleh Haji Mohammad Ariffin Ismail. Demokrasi Amerika telah menghancurkan serta membunuh jutaan nyawa Muslim di pelbagai negara Islam. Iraq lebih aman, damai dan selamat di bawah Saddam Hussein berbanding selepas Amerika mengirimkan demokrasi bersama pesawat-pesawat pengebom B-2.

Malaysia perlu diajar tentang demokrasi sebagaimana yang dinyatakan penulis tersebut. Tetapi, berbanding Timur Tengah yang kini disemakkan dengan puak-puak fundamentalis dengan semangat mudah meruap dan mudah dipengaruhi oleh penipuan gerakan dajjal, untuk menguruskan Malaysia, cara keganasan melalui tajaan agen-agen Amerika berkemungkinan tidak akan membuahkan hasil.

Maka masuklah Malaysia dalam kategori kedua Modus Operandi kuliah demokrasi oleh pemilik pusat tahanan Guantanamao di Cuba. Di Malaysia, cara terbaik untuk Amerika ialah dengan membantu, mendanai serta memberi sokongan tidak berbelah bahagi kepada golongan penganut SEPILIS (Sekularisme, Pluralisme dan Liberalisme) di kalangan mereka-mereka yang dinyatakan Islam pada kad pengenalan mereka. Ia dilakukan sebagaimana yang disebutkan Haji Muhammad Ariffin di dalam mukaddimahnya.

Lalu, mereka mendapati bahawa agenda menggunakan golongan Liberal untuk menguasai Malaysia dalam kepentingan strategik Amerika di Asia Pasifik berhadapan satu bentuk masalah. Majlis Fatwa Kebangsaan telah mengeluarkan fatwa pada 2006 yang meletakkan fahaman liberal Islam sebagai satu bentuk fahaman yang sesat. Tidak cukup dengan itu, Majlis Fatwa Negeri Selangor turut menamakan Sister in Islam sebagai salah satu daripada kumpulan liberal yang sesat. Fatwa yang dikeluarkan pada 17 Julai 2014 adalah seperti di bawah :Mereka mula terasa kehangatan bagai dibakar api neraka dari jarak jauh dengan fatwa ini apabila sahabat mereka dari Indonesia, Ulil Abshar Abdalla disekat daripada memasuki Malaysia untuk sebuah forum tajaan IRF sebelum ini.

Forum yang dimulakan dengan penyebaran poster yang berisi pembohongan dengan menamakan Global Movement of Moderates (GMM) di bawah Saifuddin Abdullah sebagai penaja bersama. Pembohongan yang kemudiannya dinafikan dengan penuh manja tanpa sebarang kenyataan keras mahu pun laporan polis oleh Saifuddin Abdullah. Yang ada, hanyalah rakaman twitter penafian penglibatan GMM dengan diskusi tersebut oleh Saifuddin Abdullah.

Mereka telah membuat pelaburan yang banyak untuk mengupah secara tidak langsung golongan berpakaian agama dengan pelbagai bentuk kemudahan termasuk biasiswa pelajaran untuk melanjutkan pelajaran sehingga ke menara gading dengan reputasi yang gah di Eropah. Tugas mereka ialah untuk menanamkan kebencian serta menyemai budaya ketidakpercayaan umat Islam dengan Majlis Fatwa negara. Fatwa dari badan berotoriti ini kerap kali disanggah oleh boneka-boneka berpakaian agama seperti ini. Tetapi, pelaburan ini belum boleh dikategorikan sebagai pelaburan pulang modal.

Lalu sesuatu yang lebih drastik perlu dibuat. SiS Forum Sdn. Bhd, sebuah syarikat swasta telah mengambil jalan untuk memikul tugasan ini untuk mencabar keputusan Majlis Fatwa tersebut supaya kekangan pergerakan golongan Liberal dapat dikendurkan.

SiS Forum Sdn. Bhd, yang diasaskan secara bersama dengan Amina Wadud 4 menggunakan alasan kebebasan bersuara sebagai antara alasan mereka mahu mencabar Fatwa Liberal terbabit. Dalam penjelasan mereka dan media-media yang menyokong mereka, terlihat wujud percubaan untuk menggambarkan pihak berkuasa berkenaan Fatwa untuk umat Islam ini seolah-olah takut untuk berhadapan dengan kehebatan mereka.

Apa yang mereka-mereka ini tidak faham ialah, terlalu banyak perkara lain di dalam dunia yang memerlukan perhatian masa dan tenaga produktif Majlis Fatwa daripada duduk semeja menyelongkar semula semua perkara-perkara yang telah diputuskan sejak sekian lama. Bukanlah tidak mahu, tetapi lihat sahajalah perkara-perkara yang cuba dicabar mereka-mereka ini sejak sekian lama. Ia perkara yang jelas dan sudah diputuskan sejak ribuan tahun yang lama.

Jika, SiS Forum Sdn. Bhd. tidak mampu mengekang kecenderungan untuk mengorek dan mempertikaikan segala-galanya yang telah diketahui jelas sejak sekian lama, maka ada baiknya juga SiS Forum Sdn. Bhd. membuka cabang arkeologi dan membantu pasukan arkeologi negara menjejak ke mana perginya seluruh struktur tulang Spinosaurus Aegyptiacus di hutan Pahang. Ahli Arkeologi cuma menjumpai sebatang gigi Spinosaurus Aegyptyacus tersebut. Kepakaran SiS Forum Sdn. Bhd. untuk mengorek perkara-perkara lama amat diperlukan untuk membantu menjejak keseluruhan struktur tulang dinosaur ini. Ini adalah perniagaan yang lebih tepat dan produktif untuk syarikat swasta terbabit.

Sepertimana Modus Operandi biasa yang basi, maka berbondong-bondonglah 'tokoh-tokoh' menokok tambah sokongan mereka kepada tindakan syarikat swasta ini.

Antara yang menyokong ialah Anwar Ibrahim yang sentiasa diangkat oleh media-media dan rakan-rakan mereka di barat sebagai tokoh Islam liberal dan Liberal Demokrat harapan. Beliau sentiasa cuba mempamerkan dirinya sebagai seorang tokoh pejuang Islam di dalam negara, dipercayai penyokongnya sebagai tokoh pejuang Islam, malah ada yang fanatik sehingga mengangkatnya sebagai Imam Mahdi 5, diangkat barat sebagai tokoh Islam mengikut selera mereka, malah kesnya yang sedang dibicarakan sekarang ini juga tidak lepas daripada menyebut beliau tidak gagal untuk berpesan supaya jangan meninggalkan solat selepas meluangkan sedikit masa dengan pembantu peribadinya.

Perlu kita ingatkan kembali kepada Anwar Ibrahim bahawa jika beliau merasakan sokongan yang diberikannya kepada usaha syarikat swasta terbabit akan membuatkan umat Islam merasakan ianya sebagai sebuah usaha yang kosher dan bakal membuatkan umat Islam tertipu sebagaimana mudahnya PAS tertipu dengan wataknya yang pelbagai,beliau harus sedar bahawa beliau kini perlu berhadapan dengan generasi Muslim Bangkit!

Ini generasi yang tidak mudah memaafkan, tidak mudah melupakan malah bertegas dengan pendirian menggigit pegangan Ahlus Sunnah Wal Jamaah dengan gigi geraham.

Beliau boleh sahaja melakukan apa sahaja tarian politik untuk mencairkan umat ini dari pegangan asal mereka, tetapi harus beliau ingat, ini bukan generasi Muslim Gullible yang boleh dimanipulasi olehnya untuk duduk, bergolek, memanjat, melompat dan menyondol mengikut kehendak organ nafsunya.

Kami akan bersama sesiapa sahaja pihak yang berjuang di atas jalan kebenaran iaitu jalan yang tidak bercanggah dengan pegangan Ahlus Sunnah Wal Jamaah di dalam negara. Dalam kes ini, kami menyatakan solidariti untuk bersama dengan Majlis Fatwa dan Majlis Agama Islam dalam mempertahankan kebenaran yang semakin sukar ditegakkan di dalam negara.

Mereka mungkin ada Uncle Sam dan CFR dengan limpahan dana yang melimpah ruah serta kebaculan pemerintah Islam untuk bertembung ideologi dengan mereka, tetapi kami punya Allah, tempat kami bergantung segala harapan.

حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
"Cukuplah Allah untuk (menolong) kami, dan Ia sebaik-baik pengurus (yang terserah kepadaNya segala urusan kami)". ( Ali Imraan 3:173 )

Rujukan :

1. http://www.washingtonpost.com/opinions/in-campaign-to-defend-democracy-us-should-start-with-malaysia/2014/10/31/ff50e0ae-6048-11e4-9f3a-7e28799e0549_story.html
2. http://www.muftiwp.gov.my/doc/penerbitan/ISI_DALAM_LIBERAL.pdf
3. http://www.washingtonpost.com/opinions/in-campaign-to-defend-democracy-us-should-start-with-malaysia/2014/10/31/ff50e0ae-6048-11e4-9f3a-7e28799e0549_story.html
4. http://en.wikipedia.org/wiki/Sisters_in_Islam
5. https://www.youtube.com/watch?v=dxHcD748-ZQ

SIRI PUAKA BERCAKAP DENGAN ANWAR: KEBEBASAN AKADEMIK TAIK KUCING !

Posted: 06 Nov 2014 02:30 PM PST


Sikit-sikit nak kebebasan akademik, sikit-sikit cakap tentang hak asasi bersuara, sikit-sikit idealisme mahasiswa..

Belajar tak nak pandai tapi cakap jer pandai...idealisme kemahasiswaan konon. 

Bila dah kantoi belajar, ijazah ke mana, masa depan pun ntah ke mana. Lepas tu mintak PTPTN dipercumakan atas alasan pemberian duit belajar sepanjang pengajian itu adalah hak mereka.

Kamu tak akan dapat hak dan keistimewaan jika negara ini diperintah oleh golongan yang tidak berhak dan spesis kutu brahak. 

Di kala anak-anak kaum lain bersuka ria di hari graduasi mendapat ijazah pertama dan gerenti PTPTN percuma, anak-anak Melayu yang selama ini getik dengan idealisme-idealisme longkang ini hanya mampu menggengam ijazah kelas bawahan dan cukup-cukup makan.

Di mana kuasa dan idealisme mahasiswa Melayu - Islam jika tidak mampu menandingi pencapaian akademik kaum lain. Siapa majoriti, siapa pula minoriti??? 
Bila kena bayar PTPTN, merungut pulak kata kerajaan zalim. 

Hakikatnya mereka yang menzalimi diri sendiri...leka dengan idealisme kelongkangan yang tak keruan menyokong auta si ketua penipu.

Nak jadi pemimpin pelajar tapi tunjuk contoh tak elok, akademik pula suam-suam kuku.

Sebenarnya, Allah jadikan semua manusia sama... ada akal fikiran dan kudrat, tetapi siapa yang tekun dan cerdik pasti akan dapat hasilnya.

Dek kerana kantoi belajar, ramai tak mahu bayar hutang pinjaman PTPTN kerana hasutan si ketua penipu.

Negara rugi kerana tidak dapat kutipan hasil pinjaman PTPTN. Sebabnya 117,000 penghutang tegar masih liat tak nak bayar langsung dalam tempoh 3 tahun kebelakangan, sementara 552,638 peminjam gagal melunaskan hutang RM4.21 bilion. 

Kerajaan hanya menerima bayaran RM5.37 bilion (45.62%) berbanding bayaran sebenar perlu diterima iaitu RM11.77 bilion! Macamana PTPTN nak beri pinjaman pada pelajar-pelajar baru? 


Mungkin ada kalangan pelajar yang jadi gemar mencacai Ketua Penipu akan kata; duit Petronaskan banyak, mana pergi duit banyak-banyak, kroni, rosmah...bla...bla...bla.

Mungkin mereka masih lagi mengharapkan Ketua Penipu jadi Perdana Menteri agar PTPTN mereka dipercumakan? 

Sepatutnya setiap mahasiswa berhak dapat pendidikan percuma...tapi dengan syarat skor CGPA kasi cemerlang, insya Allah PTPTN akan percuma.

Harizah Izzati Mat Lazim cemerlang dan dapat PhD dalam usia 24 tahun. Adam Adli pulak naik turun mahkamah, kena tendang dari UPSI, kena bayar penuh hutang PTPTN tapi dok asyik hasut mahasiswa Melayu dengan idealisme longkang pembangkang...
TU DIAAA PONGGAH, HAKIM-HAKIM DOK MENARI KEMABUKKAN KETUM, DAPAT UPAH NASI BUNGKUS !!!

Posted: 06 Nov 2014 05:55 AM PST


Kelihatan hakim-hakim negara sedang kemabukkan KETUM menari-nari memuja semangat agar si KETUM beroleh kemenangan.

Dalam masa yang sama tok bomoh benggali putih dan orang giler berbaju putih mundar mandir 'memagar' kawasan perkarangan mahkamah.Sayangnya ada juga aci-aci ntah dari estate mana diangkut ke Putrajaya untuk menyokong Anwar kutty. Mereka mungkin ditipu kononnya untuk berjalan-jalan di Putrajaya. 

Dey aci amma... lu orang punya harga diri hanya semahal sebungkus nasi dalam polistren. Lu orang sudah lupa itu kes kampung Buah Pala?Ada juga cinabeng yang berdoa pada tok pekong mintak supaya kasi tolong sama Anwar, dalam masa yang sama di belakangnya para pencacai dok baca yassin, mintak agar bukan air mani Anwar yang berada 4 inci dalam dubur Saiful.


Sebenarnya Allah jua yang Maha Mengetahui dan Maha Adil dalam hukumanNya.

Yang tertuduh pula bersolat di hadapannya ada orang berpusu-pusu ambil gambar dan melihat solatnya juga ada. Bolehkah jemaah dan tok imam ni khusyuk? 


Ngape tak pergi solat kat Masjid Besi yang dekat jer dari mahkamah tu...alasan hujan...ceh hujan pun takut...takut kena petir ke?

Ada hadis berkaitan hal ini;

"Jika salah seorang dari kalian shalat maka hendaknya dia meletakkan sesuatu di hadapannya, jika ia tidak mendapatkannya, maka hendaknya dia menancapkan tongkat, jika dia tidak mempunyai tongkat maka hendaknya dia membuat garis, maka apa yang lewat di depannya (di luar garis) tidak akan merugikannya." 

(Hadits Riwayat Imam Abu Dawud, Ibnu Majah dan Ahmad).

TU DIAAAA...BADUT SARKAS BUAT PERTUNJUKKAN DI BAWAH POKOK...MUAHAHAHA

Posted: 06 Nov 2014 12:45 AM PST


Muahahahaha, lihatlah badut-badut upahan ketua peliwat sedang beraksi sarkas di depan kompleks Mahkamah Putrajaya.

Dilihat pada warna kulit ternyata mereka adalah paria-paria kelas bawahan yang diberi upah oleh pencacai Anwar untuk beraksi sarkas di bawah pokok. 

Kesian kaum India diperbodohkan dek Anwar

Macam hakim negara pasir berdengung...masih ingat sama macam kes sidang Dewan Undangan Negeri Perak dulu-dulu tu.

Inilah rupa hakim-hakim negara yang sedang menunjukkan pekung dan tabiat mereka sendiri.

Selama ini mereka kuat merasuah segelintir hakim dengan menggunakan kuasa dan pengaruh politik serta sebagai peguam pakatan pembangkang untuk memenangkan sesiapa saja yang sanggup membayar upah mahal kepada mereka.

Kes bunuh berprofil tinggi boleh dilepaskan atas alasan pelaku sakit mental.

Kes bunuh diri pengutip rasuah diputar jadi kesalahan penguatkuasa.

Kes dadah yang patut kena hukuman gantung ditukar kepada hukuman penjara seumur hidup.  


Gelagat di atas memang membuka pekung pembangkang sendiri.

Inilah hasil petunjuk Allah s.w.t di kala mereka sendiri tak putus-putus solat hajat dan baca yassin depan mahkamah minta petunjuk Allah.

Yang baca Yassin pun adalah di kalangan orang-orang yang asi lagi jahil murakkab (orang bodoh yang tak tahu mereka jahil)...
Allah dah tunjukkan perangai sebenar pembangkang yang kononnya nak mengenakan kerajaan tetapi akhirnya memperbodohkan diri mereka sendiri..yang buat pulak puak-puak kapir.

Anwar sendiri tak percayakan lawyer-lawyer Melayu mewakilinya. Lawyer Sulaiman Abdullah yang sebelum ini disebut-sebut mewakili Anwar telah menarik diri...tak mahu tanggung dosa andai pesalah liwat dilepaskan atas alasan teknikal dan penipuan.

Kalau anak pakcik ni kena liwat tak pa sebab liwat adalah hak asasi Anwar