Followers

Nuffnang

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:32 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Sanggupkah Zairil saman isterinya!!! Opps terbocor ....!!!

Posted: 21 Oct 2014 10:20 PM PDT


Semalam hal sebenar tentang gambar Dyana dan Zairil bercumbu-cumbu dapat diketahui. Tergelak Unspinners mengenangkan Zairil mahu saman pihak yang memfitnahnnya. Hehehe ... baiklah Zairil saman isterinya yang jadi pemula hingga jadinya fitnah ini.

Sebelum ini ada kami siarkan komen seorang yang tahu Zairil berbohong. Berikut pula satu lagi komen yang dipetik dari dari blogger Cili Api .....
Komen Cili Api SINI

Satu lagi maklumat mising adalah gambar-gambar ini dipercayai berada dalam laptop Zairil dan isterinya kantoi bila di abuka untuk guna laptop. Lalu isteri Zairil yang sebenarnya menyiarkan dalam FB Zairil, bukan orang lain (pasti bukan blogger UMNO atau PAS) atau handphone dia hilang.

Dengan Dyana Zairil pandai senyum

Ini maknanya ada hubungan mesra antara Zairil dan Dyana dan Zairil lah orang yang ibunya tahu sebagai buah hati.

Difahamkan gambar-gambar telah diberikan kepada Lim Guan ENg untuk tindakan selanjutnya. Tapi pastinya Lim Guan Eng tak akan buat apa-apa. Guan Eng  mesti cover anak didiknya Zairil  dan mengelak dari jumpa Zairil.

Nak lihat adakah Zairil akan bawa isterinya ke sana sini dalam acara-acara terbuka? Samnil-sambil itu kawan-kawan Dyana pun nak juga pasangan ye ....


Anwar kata, "SAYA IKUT UNDANG-UNDANG"? Ada campurtangan? Bebas?

Posted: 21 Oct 2014 07:48 PM PDT


Demikian kata Anwar Ibrahim. Mengikut Malaysian Insider di SINI, mereka melaporkan Anwar berkata:
"There is no need to pray that I will not be imprisoned. I believe in the law, and according to the law, I should not be jailed.

"Why should my appeal not succeed? There are no facts or evidence so what is the basis for finding me guilty?"

Anwar yakin dia tidak akan didapati bersalah. Memetik dari Bulletin Sengal ...

Anwar Ibrahim gagal menerima hakikat bahawa dia sebenarnya tidak mampu menghidangkan bukti untuk menafikan perbuatannya meliwat bekas pembantu peribadinya. Anwar Ibrahim sebaliknya sekadar bermain-main dengan retorik, sebagaimana yang dilakukannya ketika memberikan keterangan dalam perbicaraan kali pertamanya di Mahkamah Tinggi dari tahun 2008 sehingga 2012.

Anwar Ibrahim ketika diberi peluang membela diri, memilih untuk berucap dengan penuh berapi-api dan mengaitkan pelbagai pakatan jahat yang dilakukan ke atasnya tanpa mengeluarkan sebarang bukti pun. Dia berucap seolah-olah berada di pentas politik, bukannya di kandang orang salah di mahkamah.

Selepas berusaha berkali-kali untuk mengenepikan Shafie Abdullah daripada menjadi Pendakwaraya dan gagal, Anwar Ibrahim kini memperkatakan yang mahkamah akan berpihak kepadanya kerana tiada sebarang bukti yang menunjukkan dia bersalah.

Menariknya segala bukti yang telah mensabitkan kesalahannya menyebabkan Mahkamah Rayuan menjatuhkan hukuman penjara selama lima tahun, tidak dapat diterima oleh Anwar Ibrahim. Sebaliknya seperti biasa, dia menyalahkan pelbagai konspirasi yang tidak masuk akal.

Gagal mendapat sokongan daripada dua kerajaan luar yang selama ini menyokongnya - Amerika Syarikat dan Australia - Anwar sekadar mampu bercakap di hadapan wartawan-wartawan asing dan kembali memperkatakan tentang konspirasi fitnah yang dikenakan ke atasnya tanpa dia dapat mengenepikan langsung bukti-bukti yang dihadirkan sewaktu perbicaraan....

Baca sepenuh SINI

Biar kita dengar sendiri kata-kata Anwar berikut:


Hehehe ... Anwar menentang Israel dan bela Gaza?

Biar kita cuba faham apa yang Anwar kata sebagai "keputusan rakyat." Bila pula menghakim ikut kehendak rakyat? Fahamkah rakyat kebanyakkan akan undang-undang?

Beringatlah Anwar bahawa ini semua keputusan Allah, tuhan yang esa. 

Gelagat Anwar SINI mengisahkan ada pula campuirtangan untuk bebaskan Anwar? Apa pandangan Azri? 

Campurtangan Kerajaan Bakal Bebaskan Anwar Ibrahim Dari Jenayah Liwat?

Tidak ada niat untuk saya mencampuri ataupun memberikan tekanan kepada Mahkamah berhubung perbicaraan kes Liwat Dato Seri Anwar bin Ibrahim. Namun setiap gerak geri kes liwat ini saya ikuti dan perhatikan semenjak ianya mula-mula dibicarakan dimahkamah tinggi jalan Duta.

Dato Seri Anwar Ibrahim telah dibebaskan oleh Yang Arif Hakim Mahkamah Tinggi Jalan Duta dengan memberikan alasan bahawa "Perubahan berlaku kepada plastik bag yang mengandungi sampel DNA".

Apabila keputusan Hakim ini dibacakan pada tanggal 9 Januari 2012 ramai yang terkejut kerana alasan Yang Arif Hakim dengan membebaskan tertuduh Anwar Ibrahim adalah kerana "Plastik Bag" dan bukannya kepada sampel DNA milik Anwar Ibrahim. Malah Yang Arif Hakim sendiri telah mengarahkan Anwar Ibrahim membela diri dari pertuduhan liwat tersebut beberapa bulan sebelum keputusan untuk membebaskan Anwar Ibrahim dibuat.

Kita juga tidak boleh melupakan apabila tertuduh Anwar Ibrahim memohon kepada mahkamah untuk diadakan perbicaraan tertutup ketika mangsa liwat Saiful Bukhari memberikan keterangannya dan juga tertuduh yang enggan mengangkat sumpah ketika memberikan keterangan dalam pembelaan diri dalam kes liwat itu. Malah sepanjang perbicaraan tersebut peguam tertuduh mendiang Karpal Singh tidak sekalipun membantah atau mempertikaikan ketulenan DNA Anwar Ibrahim yang ditemui dalam dubur mangsa liwat. Ini semua telah meletakkan bahawa keputusan Hakim Mahkamah Tinggi seolah olah ada tangan ghaib yang masuk campur dengan membebaskan Anwar Ibrahim.

Itu sebelum Pilihanraya ke 13. Namun selepas PRU13 Mahkamah Rayuan yang bersidang memutuskan Anwar Ibrahim didapati bersalah meliwat Saiful Bukhari dan Anwar Ibrahim dikenakan penjara selama 5 tahun atas jenayah liwat yang dilakukannya.

Keputusan hakim mahkamah Rayuan pada 7 Mac 2014: Hakim Datuk Balia Yusof Wahi, semasa menyampaikan keputusannya, berkata, semua tertumpu kepada bukti DNA.

"Kami telah mengkaji bukti yang diberikan oleh IO Jude Blacious. Apa yang dia buat adalah memotong bahagian bawah plastik dan meletakkan penanda pada setiap sampul surat.

"Perubahan berlaku kepada plastik bag dan bukan bahan bukti. Mohor ke atas sampel adalah utuh dan tidak ada perubahan pada sampel," kata hakim itu.

Katanya, hakim Mahkamah Tinggi memutuskan perubahan berlaku pada beg plastik sahaja.

"Kami dapati tiada sebab hakim itu lari dari penemuan awalnya (memanggil Anwar membela diri)."

"Kami dapati hakim yang bijaksana telah salah dalam penghakimannya dalam isu integriti sampel itu.

"Kami benarkan rayuan ini dan mendapati (Anwar) salah sebagaimana didakwa,"

Dengan keputusan Hakim Mahkamah Rayuan maka pesalah liwat Anwar Ibrahim telah memohon untuk merayu ke Mahkamah Persekutuan dan setelah tertangguh beberapa kali maka 28 &29 oktober ini ianya akan didengar dan keputusan akan dibuat oleh 5 orang panel Yang Arif Hakim sama ada membebaskan Anwar Ibrahim ataupun mengekalkan sabitan 5 tahun penjara atas kesalahan meliwat.

Dalam proses ini saya cukup khuatir bahawa keadilan untuk mangsa liwat Saiful bukhari akan dinafikan haknya.   Sudah kuat kedengaran dari sumber rapat bahawa Dato Seri Anwar Ibrahim akan dibebaskan dari jenayah liwat yang dilakukannya. Tekanan demi tekanan juga dilihat semakin memuncak dan adalah menjadi tanggungjawap saya selaku rakyat Malaysia mahukan keadilan yang adil tanpa prejudis dan subjudis bagi kes liwat ini.

Sudah banyak tekanan yang dibuat oleh pesalah liwat, sudah acap kali gerombolan pengikutnya melakukan tekanan kepada pihak mahkamah untuk membebaskan Dato Seri Anwar Ibrahim. Malah sekarang ini pengikut mereka berkempen diluar negara bagi mendapatkan sokongan dan seterusnya memberikan tekanan kepada mahkamah untuk membebaskan Anwar Ibrahim pesalah liwat.

Persoalan sekarang yang membelengu minda saya apakah kerajaan juga melakukan tekanan kepada pihak mahkamah untuk membebaskan Dato Seri Anwar Ibrahim? Adakah mahkamah persekutuan akan bebas dari sebarang pengaruh luar mahupun tekanan dalam mengadili kes liwat ini? Adakah kerajaan Malaysia menerima ugutan dari pihak luar negara untuk membebaskan Anwar Ibrahim?

Saya berharap agar kerajaan usah ikut campur dalam kes liwat ini. Saya juga berharap kerajaan tidak perlu untuk tunduk pada tekanan dari pihak luar mahupun Anwar Ibrahim sendiri. Rakyat memerhati dan rakyat yang ada hari ini sudah celik mindanya dan tidak lagi bodoh untuk dikaburi mata dan minda mereka dengan aksi lakonan splastik yang dibuat-buat.

"Air mani Dato Seri Anwar Ibrahim dalam dubur Saiful Bukhari, adakah begitu bodoh untuk membebaskan pesalah seks luar tabii kerana takut dengan tekanan yang dibuat?"

Adakah saya menghina mahkamah? Saya rasa Dato Seri Anwar Ibrahim dan gerombolannya sudah berpuluh kali menghina mahkamah malah menyerang Yang Arif Hakim dan setakat ini belum pernah dikenakan apa apa tindakan atas penghinaan yang dibuat.

Sir Azri
"It's Time To Be Brave"

Happy Deepavali buat rakan-rakan Hindu

Posted: 21 Oct 2014 05:30 PM PDT


"Touch dog" tenggelamkan hal dalam longkang Zairul-Dyana

Posted: 21 Oct 2014 08:30 AM PDT


Zairil sudah kahwin ... ada isteri dan anak. Manakala masih trang tang belum kahwin tapi kata ibunya ada buah hati.

Buat setakat ini, tiada penafian yang keluar dari Zairil tapi hanya mengatakan politik longkang.

Kalau ia pun politik longkang, isu ini melibatkan orang lain. Ia perlu dijelaskan supaya senang hati si isteri serta anak dan buah hati.

Ia juga meletakkan isu moral wakil rakyat dan pemimpin-pemimpin DAP. Bagi Dyana, ia bukan kali pertama kerana selepas PRK Telok Intan, timbul isu Dyana bersekedudukan dengan lelaki cina di JB.

Sekarang, siapa yang longkang dan siapa yang suka main longkang?

Sebenarnya yang longkang pembangkang. Gambar-gambar ini mula keluar di blog pembangkang yang lebih dahulu siarkan. Blog pro UMNO yang disebut Utusan hanya sambut dari blog pembangkang. Dalam lain kata, yang mula viralkan adalah pembangkang.

Jika dibaca penjelasan berikut, Zairil yang main ditebing longkang lalu tersilap hingga terjatuh dalam longkangnya sendiri.


Jahat di Zairil, gambar sorok2 tersilap bocor lalu kata hp hilang. Pembangkang baling batu tapi sorok tangan.

Memang longkang ... gampang.

Hati-hati hal "Touch Dog"; Maza, Nurul dan Zaid Ib jangan dilayan,

Posted: 21 Oct 2014 06:18 AM PDT


Kita dah ikut Mazhab Shafie, maka hukumnya haram. Tapi bab hukim sayu hal, ini hanya permainsn liberalisme.

Baca pandangan JAKIM berikut:

KENYATAAN MEDIA
KETUA PENGARAH
JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA
BERKENAAN
PENGANJURAN KEMPEN "I WANT TO TOUCH A DOG"
________________________________________

Pertama sekali Jakim ingin membuat teguran kepada pihak penganjur yang telah mengadakan kempen memegang anjing secara sengaja dan terbuka kepada umum termasuk mereka yang beragama Islam tanpa sebarang sebab yang munasabah. Hal ini sekaligus telah menimbulkan keresahan awam khasnya dikalangan umat Islam kerana secara jelas telah menyanggah pegangan mazhab dan 'uruf/ adat di Malaysia. Menurut Mazhab Syafie, umat Islam adalah dilarang menyentuh anjing secara sengaja kerana menajiskan diri tanpa tujuan yang munasabah adalah haram disisi Islam.
Walaupun Islam meletakkan kaedah sertu apabila terkena najis yang dikategorikan sebagai 'mughallazah' namun kaedah tersebut bukanlah alasan untuk membolehkan seseorang itu memegang najis mughallazah secara sengaja. Tindakan tersebut samalah seperti orang yang sengaja melakukan dosa dengan alasan akan bertaubat kemudiannya.

Justeru, tindakan pihak penganjur adalah dikhuatiri mempunyai agenda terselindung dan secara jelas dilihat seolah-olah cuba mencipta budaya baru dan boleh membawa kepada perbuatan menghina Islam.

Suka Jakim tegaskan bahawa Malaysia adalah sebuah negara yang berpegang kepada mazhab Syafie sebagai mazhab rasmi. Justeru, peranan Jakim adalah untuk memastikan umat Islam di negara ini mengamalkan syariat yang tidak menyalahi Mazhab Syafie.
Pada dasarnya Islam tidak memandang keji kepada binatang anjing sebagai salah satu makhluk Allah. Apatah lagi untuk menyeksa, memukul dan membunuh anjing tanpa sebab adalah sama sekali bertentangan dengan ajaran Islam. Malah anjing tetap wajar diberi kasih sayang, belas ehsan dan dijaga kebajikannya.

Walau bagaimanapun, dalam Mazhab Syafie, umat Islam tidak dibenarkan untuk menjadikan haiwan tersebut sebagai binatang peliharaan. Jakim telah mengulas lanjut isu berhubung kedudukan anjing dalam Islam serta hukum berkaitannya melalui portal fatwa Jakim di www. e-fatwa.gov.my

Kedua, Islam mewajibkan semua umatnya untuk memelihara kesucian diri, pakaian dan tempat agar ia tidak menjejaskan amal ibadah seharian.

Dalam perkara ini, Jakim bercadang untuk memanggil pihak penganjur bagi mendapatkan penjelasan selanjutnya.

Sekian, terima kasih.

'BERKHIDMAT UNTUK NEGARA'
Saya Yang Menurut Perintah
DATO' HAJI OTHMAN MUSTAPHA
20 Oktober 2014

Masya Allah ... begini ke kelakuan nak juangkan Islam

Posted: 21 Oct 2014 02:30 AM PDT


Baca kronologi kes, Jelas perlunya Anwar ke penjar auntuk keadilan buat Saiful

Posted: 20 Oct 2014 11:30 PM PDT


Kronologi Kes Bukti Mahkamah Tidak Tergesa-gesa


PUTRAJAYA – Mahkamah Rayuan menolak dakwaan bahawa rayuan pihak pendakwaan dalam kes liwat membabitkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan diputuskan dalam keadaan tergesa-gesa.

Sebaliknya, penetapan tarikh pendengaran pada 6 dan 7 Mac lalu dibuat tanpa sebarang bantahan oleh mana-mana pihak yang terlibat sewaktu pengurusan kes di hadapan Hakim Datuk Aziah Ali pada 28 Februari lalu.

Selain itu, panel tiga hakim yang diketuai oleh Datuk Balia Yusof Wahi dalam penghakiman bertulisnya menyatakan, kebanyakan penangguhan dalam kes tersebut terjadi adalah disebabkan oleh tindakan Ketua Pembangkang itu sendiri selaku responden antaranya memfailkan satu demi satu permohonan.

"Pendengaran kali pertama rayuan telah ditetapkan pada 22 Julai 2013 dengan kedua-dua pihak sepatutnya memfailkan hujahan bertulis masing-masing. Bagaimanapun, hanya pihak perayu (pendakwaan) telah memfailkan hujahan bertulis iaitu pada 18 Julai 2013 bersama-sama dokumen-dokumen berkaitan.

"Pihak Mahkamah hanya menerima hujahan bertulis responden yang pertama pada 12 Februari 2014 dan satu lagi hujahan bertulis pada hari pertama pendengaran iaitu pada 6 Mac lalu," menurut panel tersebut dalam penghakiman kes itu yang diperoleh pihak media hari ini.

Menurut mahkamah, adalah menjadi kepentingan awam bahawa rayuan kes jenayah dikendalikan oleh mahkamah secepat mungkin.

Ujar panel itu, adalah tidak wajar bagi peguam yang mengendalikan kes seringkali gagal mempercepatkan pendengaran rayuan semata-mata untuk kesenangan anak guamnya atau bertujuan menyebabkan pihak satu lagi gagal mendapatkan keadilan yang sewajarnya.

"Seringkali dinyatakan bahawa melengahkan adalah taktik utama pembelaan. Peguam bela tidak sepatutnya dengan niat menggunakan prosedur sebagai alat untuk melengah-lengahkan prosiding tanpa sebarang asas undang-undang," kata mereka.

Sementara itu, menurut rekod, kes tersebut telah ditetapkan untuk pengurusan kes di hadapan Timbalan Pendaftar sebanyak sembilan kali selepas petisyen rayuan difailkan pada 9 Julai 2012.
Pendengaran kali pertama ditetapkan pada 22 Julai 2013 dengan panel tiga hakim yang diketuai oleh Datuk Ramly Ali. Pendengaran itu bagaimanapun ditangguhkan ekoran peguam utama Karpal Singh yang mewakili Anwar dimasukkan ke hospital kerana sakit belakang.

Pada pengurusan kes ke-10, peguam responden memaklumkan bahawa pihak mereka akan memfailkan permohonan untuk mengetepikan peguam, Tan Sri Dr. Muhammad Shafee Abdullah daripada mengetuai pasukan pendakwaan dalam rayuan tersebut.

Pada 23 Ogos 2013, permohonan tersebut difailkan dan ditetapkan untuk pendengaran pada 17 September tahun sama.

Bagaimanapun, pada tarikh pendengaran itu, Karpal memohon agar Hakim Datuk Tengku Maimun Tuan Mat menarik diri daripada mendengar permohonan itu berikutan beliau pernah mengetuai panel dalam satu kes saman fitnah oleh Anwar terhadap bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Secara keseluruhan, Anwar memfailkan tiga permohonan agar Muhammad Shafee disingkirkan daripada mengetuai pasukan pendakwaan, namun setiap permohonan itu ditolak sehingga ke peringkat tertinggi bermula Ogos 2013 sehingga Mac tahun ini.

Ahli Parlimen Permatang Pauh itu juga memfailkan permohonan untuk memanggil semula bekas pegawai penyiasat kes itu, Supritendan Judy Balcious Pereira bagi mencabar kredibiliti saksi pendakwaan ke-15 itu. Permohonan itu juga ditolak sehingga peringkat tertinggi – Utusan


 AIDC

Dialog Dewasa Kritik Berasa

0

Posted by Unknown | Posted on 11:07 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


ANWAR IMPIKAN CIA BANTU

Posted: 21 Oct 2014 08:23 PM PDT

How the CIA Helped The Muslim Brotherhood
The Muslim Brotherhood Mosque in Munich
In an interview in the New English Review, Sam Solomon had this comment about the functions of a Mosque:
A mosque is a seat of government. A mosque is a school. A mosque is a court. A mosque is a training center. A mosque is a gathering place, or social center. It is not a place of "worship" per se as understood and as practiced in Western societies.
Pulitzer Prize-winning journalist and author Ian Johnson illustrates that conclusively in his investigative book, "A Mosque in Munich: Nazis, CIA and the Rise of The Muslim Brotherhood in the West". Johnson earned his Pulitzer for a Wall Street Journal series about the Chinese religious group, Fulan Gong. He has been a long time resident in Germany and until early in 2010, was the Berlin Bureau Chief for the Wall Street Journal. His book is about how an accidental discovery of a map in a "Londonistan" extremist Muslim bookstore, where he had been a regular customer, triggered five years of research into the MB mosque in Germany that led to his book. Johnson notes the accidental discovery:
Wandering the aisles, I noticed a peculiar map of the world. [. . .]Famous mosques decorated the edge of the map- the Grand mosque in Mecca, the Dome of the Rock in Jerusalem, the wondrous Blue Mosque of Istanbul and the Islamic Center of Munich.
Johnson goes on to note:
Almost all of the Brotherhood's activities in the West originated among the small groups of people who ran the Mosque. Munich was the beach-head from which the brotherhood spread into Western society.
But he notes the cautionary aspect of this tale:
The parallel between the 1950's and today are striking. [. . .]. Now like a half century ago in Munich, western societies are seeking Muslim allies . . . Munich shows the danger of doing so without careful reflection and scrutiny.
To which we would add the dangers of an intelligence community thoroughly mis-informed about basic Islamic Jihad doctrine. A doctrine that most post WWII administrations in Washington have evaded acknowledging as the primary threat facing this county and the West in the 21st century.
Watch this You Tube Video by author Ian Johnson at the New American Foundation discussing his book, A Mosque in Munich.
Gerhard von Mende, ex-Nazi Turkologist
The mosque in the Munich saga begins with the seminal role played by ex- Nazi Turkologist and antisemite Gerhard von Mende, an ethnic German, born in Riga, Latvia. He held a PhD in Soviet Studies and Economics from Berlin University and ultimately became a full professor there. Von Mende was a talented linguist, spoke Turkish and several Central Asian variants, Arabic, Russian, French, English and even Norwegian, his wife's native language. Von Mende also wrote blatant antisemitic tracts. Johnson notes this from a von Mende book, "The Peoples of the Soviet Union":
"Bolshevism has given a push to the expansion of those Jewish circles, which reject all alliances except for a blood-defined cliquish confederacy . . . It seems that the main danger of Judaism for other peoples lies in the fact that it is a unit not comparable to a nation, but in its unity it surpasses the unity of some nations."
Johnson notes that von Mende engaged in such screed because:
". . . his reason for hating Jews was exactly his reason for embracing Soviet Muslims. He rejected Jews because of their extra-national links, yet he advocated the use of Soviet Muslims precisely because of their lack of allegiance to the Soviet state."
Von Mende, while at Berlin University, wrote extensively about Muslim irredentism in the Soviet Caucasus, Crimea and Central Asian republics, the latter referred to as Turkistan. Pre-war books by von Mende predicted the rise of independent Muslim states if a "severe shock" to the Soviet Union occurred either by invasion, akin to the failed German attack during WWII, or what occurred in the wake of the fall of the Soviet empire and its break up in 1991.
When Nazi Germany launched Operation Babarossa, the invasion of Soviet Russia in June, 1941, von Mende joined the Hitler-era Ostministerium – the bureaucracy for administering the occupied territories in the East – to build an initiative aimed at cultivating irredentist Muslim movements in overrun Soviet territory.
Von Mende was one of the mid-level bureaucrats who participated in the Wannsee conference in January 1942. The Ostministerium oversaw the implementation of the Final Solution of the Nazi Holocaust of European Jews. Despite SS engineered overhauls in 1943 of the Ostministerium, von Mende survived to become overall head of the Foreign Peoples Division, with overall responsibility for dealing with irredentist Muslim communities in Soviet areas overrun by the German army.
In the initial Nazi invasion of Russia hundreds of thousands of Soviet Muslim soldiers were captured. These Muslim Soviet POWs were initially maltreated. A German officer and Uzbek ex-pat living in Germany, Veli Kayum, entered the camps and enlisted their aid in forming fighting military units to combat their former Soviet masters. Kayum ultimately becomes head of a Turkestan National Liberation Council.
Another Uzbek and von Mende protégé, Baymirza Hayit, became liaison to the German High Command. Several hundred thousand former Soviet Muslim POWs joined this effort and formed Waffen SS units akin to those in the Balkans, like the Bosnian Handshar or Dagger Division. One such Caucasian unit had regular German uniforms with a distinctive patch (Biz Alla Bilen – "God With Us").
These Soviet Muslim cadres in German units were used in the unsuccessful relief of Stalingrad and as special ops units in Operation Zeppelin. That operation involved the parachuting of Soviet Muslims into Russian territory equipped with maps and radios as pathfinders and possible saboteurs of petroleum complexes in Grozny and Azerbaijan in the Caucasus. Other former Soviet Muslim POWs become functionaries at the Ostministerium in Berlin and were organized into national liberation desks engaged in propaganda broadcasts –a model for post WWII CIA-funded efforts at Radio Liberty.
One of those who figures in post-WWII activities with the CIA funded Radio Liberty is Tatar, Garip Sultan, who held the Tatar liberation desk at the Nazi Ostministerium. Sultan was promoted to military governor of the Tartar provisional government by the Nazis. One of von Mende's initiatives bore significant results when over 20,000 Tatars joined Waffen SS auxiliaries after the Nazis took the Crimea. Von Mende reached out to Grand Mufti Haj Amin al Husseini and asked him to consider taking the post of Mufti for the conquered Crimea. Von Mende wrote Husseini:
"The Islamic world is a whole . . . German action towards Moslems in the east must be such as not to prejudice Germany's standing among all Islamic Peoples."
Hitler, when queried about the Waffen SS formation of these Soviet POW Muslims, considered them as "safe." As we know from the biography of his munitions chief Albert Speer, Hitler was an admirer of Islam and Jihadism. However the rollback by Soviet forces in 1944 put a stop to that effort.
With the collapse of the Nazi eastern front, von Mende arranged for Muslim units to be transferred to the Western front so as to fall into British and US hands. These units were fighting for the national liberation of their Muslim homelands and attempting to practice their faith. He thought might appeal to the Americans in particular.
His thinking may have been the result of an encounter with fabled OSS agent "Ruppert" during the late stages of WWII in Germany when he interviewed von Mende about the anti-Soviet Muslim national liberation activities and contacts at the office he headed in the Ostministerium. Von Mende sought possible refuge by crossing into Switzerland, only to be returned to Germany as the War in Europe came to a close.
In October, 1945 Von Mende made contact with the British who appeared to be interested in his Ostministerium network because of the Promethean League members who were anti-Soviet émigrés. Some Muslim units interviewed by US Army CIC evaded return to ultimate imprisonment and death in a Soviet Gulag under the terms of Yalta agreement.
As Johnson notes, perhaps upwards of a few thousand of these ex-Nazi Muslim soldiers end up in Displaced Persons Camps near Munich, the largest city in the American sector of post-war Germany. Von Mende, despite his Nazi background, was interviewed by the CIA, given the code name Capriform and received a position at the University of Munich, as cover. The CIA was very interested in inserting agents into Soviet territory. Ultimately, however, the CIA rejected his suggested approach to information gathering and covert propaganda warfare. Nevertheless, von Mende ultimately thrived by running an independent consultancy in Dusseldorf until his death in 1963.
That consultancy was supported initially by British Intelligence and later, with the formation of the Federal Republic of Germany in 1949, by BND Intelligence, Refugee Programs and the Foreign Ministry to monitor Muslim émigrés. Those new émigrés included wartime Caucasian and Central Asian Muslim Waffen SS alumni. Among them were Garip Sultan, Ibrahim Gacoglu, and Nurredin Namangani, an Uzbek Imam of an SS division who survived a term in a Soviet gulag. Some became involved in CIA covert anti–Soviet activities during pilgrimages to Mecca.
Namagani figures prominently in the failed attempt by these ex-Nazi Muslim soldiers to take control of the Munich Mosque as sought by von Mende. His legacy lived on in the CIA-backed Radio Liberty in Munich with its national liberation desk organization based on his Ostministerium experience, replete with members from the ex-Muslim soldiers' network. Several of these former Nazi Muslim soldiers were employed by CIA operatives at the American Committee of Liberation's (Amcomlib) Munich–based Radio Liberty.

President Eisenhower with the Princeton Islam Seminar Delegation at the White House, July 1953.
Said Ramadan is the second on the right.
Enter Said Ramadan the son-in-law of Muslim Brotherhood Founder, Hassan al-Banna
Johnson notes that at one point AMCOMLIB CIA officers Eric Kuniholm and Robert Dreher, the latter based in Munich, provided funding for Dr. Said Ramadan. Ramadan with the connivance of Haj Amin Al Husseini spread the political Islamic doctrine of the MB via the World Muslim League. The League was co-founded by the Grand Mufti, al Husseini, and Ramadan.
The core of the MB doctrine was the restoration of the Caliphate which had ended with establishment of modern Turkey in 1924. The Caliph would enforce strict Islamic Law in the ummah – the community of believers. Ramadan married one of daughters of Egyptian MB founder Hassan al-Banna, who was assassinated in 1949 by Egyptian authorities under King Farouk.
Gamal al-Banna, brother of the MB founder, thought Ramadan could "have been the foreign Minister of the MB. He was an eloquent orator and spoke English. He had many contacts overseas." Ramadan and the Grand Mufti held a meeting in Karachi during the World Muslim Congress in 1951.

Dr. Said Ramadan, Circa 1960
Ramadan was then elected as a secretary of the Congress. Ramadan was also with the Grand Mufti in the Jerusalem-based Islamic General Congress. Among his colleagues in the MB was Sayyid Qutb, the MB's principal modern theorist and author of the tract Milestones. Qutb propounded the view that those who disagreed with these Islamic principals were apostates and therefore subject to a death.
Despite viewing the West as degenerate, Said Ramadan viewed Soviet Communism as the foremost enemy of Islam. In this he was following the line laid done by the Grand Mufti. As early as 1946, the US War Department observed that the Mufti had informed his followers that Communism violated Koranic doctrine. That made him an influential Muslim anti-Communist.
However, the Mufti was viewed as tainted goods by the CIA given his Nazi-past and sojourn in Berlin as Hitler's house guest during WWII. Ramadan, on the other hand, had so such baggage. The stage was set for an encounter with President Eisenhower at a 1953 Princeton University Islamic Colloquium. Johnson noted:
Abbott Washburn deputy director of the US Information Agency . . . recalled the high priority that Eisenhower gave to religion in his personal life and in geopolitical strategy.
Washburn sent a note to Eisenhower's psychological warfare whiz, C.D. Jackson. That [the Princeton Islamic Colloquium] might achieve a hoped for result that the Muslims will be impressed with the moral and spiritual strength of America. These individuals can exert a profound and far-reaching impact upon Muslim thinking. Their long-term influence may well outweigh that of the political leaders of their countries.
As articulated in a confidential memo by Secretary of State John Foster Dulles, the hope was "this psychological approach might make some important contributions to both short and long term US political objectives in the Moslem area." The objectives were to "guide and promote the Islamic Renaissance," meaning the MB. (However, the MB had a political rather than a cultural objective.) That led the US government to reach out to US-Saudi oil conglomerate ARAMCO to underwrite the travel grants for this Princeton program. In July 1953, the US Embassy in Cairo invited Ramadan to the 10-day Princeton program.
Ramadan and other participants then traveled to Washington for a photo-op with President Eisenhower in the White House. The CIA subsequently did an analysis of Ramadan at the Princeton conference and concluded that "Ramadan seems to be a fascist, interested in . . . power. He did not display many ideas except for those of the [MB]."
The CIA Encourages Support of the MB in Eisenhower's Second Administration
The encounters with Ramadan at Princeton in 1953, despite skepticism, nonetheless encouraged the Eisenhower Administration during his second term to provide support for the MB. This was viewed largely as a response to Soviet influence in Egypt under Nasser. In a letter to Presbyterian Church leader Edward Elson, Eisenhower wrote:
"I assure you that I never fail in any communication with Arab leaders, oral or written, to stress the importance of the spiritual factor in our relationships. I have argued that belief in God should create between them and us the common purpose of opposing atheistic communism."
The real motivating factor was th possibility of jihad against Communism. Eisenhower spoke about this in a memo summarizing discussions with the CIA covert ops chief, Frank Wisner who figures in Obama's Arab Spring scenario in 2011, and the Joint Chiefs of Staff. The memo notes:
The President said . . . we should do everything possible to stress the 'holy war' aspect. Mr. Dulles commented that if Arabs have a 'holy war' they would want it to be against Israel. The President recalled, however, that [King Ibn] Saud . . . had called on all Arabs to oppose Communism.
The ad hoc Working Group on Islam, including officials from the US Information Agency, State Department and the CIA created an "Outline of Operations." The major push was to back the "reformists," meaning the MB, versus so-called "reactionary groups."
The CIA's Office of Policy Coordination was the paymaster for this plan. They relied on Dreher the CIA agent at AMCOMLIB in Munch to set up the flow of funds to Muslim émigré groups. The focus in the mid-1950's was on the series on non-aligned Nation Conferences at Bandung in Indonesia. The CIA used Said Shamil, a wealthy Dagestan Muslim, to badger delegates with petitions against Soviet suppression of Islam. Another émigré accomplice was Rusi Nasar, an Uzbek who had previously gone on pilgrimages to Mecca for AMCOMLIB and who directly attacked the Soviet delegation at the Second Bandung conference.
But the emphasis was on supporting Ramadan, a major figure in the Muslim ummah.
In the late 1950's, a West German intelligence report surfaced that accused the US of being involved in securing Ramadan's Jordanian passport, while Swiss intelligence said he was a US agent.
Ramadan's base had clearly shifted to Europe. In 1959 he left the Sudan, and made Geneva his permanent home.
Ramadan, with covert CIA help, reached the pinnacle of his influence with the assumption of leadership of the World Muslim League in the 1960's. In 1963, he gave King Saud the official proposal to found the League and was granted a diplomatic passport as Ambassador-at-large for the League. Ramadan, however, rejected Saudi funds and ended up traveling the world on a Pakistani passport.
Ramadan was always contemptuous of US intelligence. As one report noted:
Ramadan held no hatred for the American people, only amazement at the incompetence of the American intelligence community and its seemingly endless reliance on corruption to get what it wanted.
Ramadan's Role in Taking Over the Munich Islamic Center for the MB
Ramadan, while continuing to be a person of interest to the US, had problems given his virulently anti-Israel views. He told US diplomats in Rabat, Morocco in 1956 that "Jews must be expelled from Palestine," a precursor of the MB affiliate Hamas Charter of 1988.
With an attempted 1954 assassination plot by the MB on the life of Egyptian strongman Gamal Abdel Nasser, Ramadan fled Egypt for Saudi Arabia. He and other MB conspirators were charged with treason and stripped of their Egyptian citizenship. Jordan gave him a diplomatic passport and even "sent him to West Germany as Ambassador-at-large." Ramadan eventually received asylum status in Switzerland. Given his new home in Geneva, Ramadan completed his doctorate in Islamic Law (Shariah) at a German University while traveling around the Muslim ummah on behalf of the World Muslim Congress.
On Christmas Day in 1958 he met with the ex-Nazi Muslim soldiers and several Muslim students seeking to establish an Islamic Center in Munich. According to Muhammad Abdel Karim Grimm, a German convert and Muslim activist, "the students were all well-educated, they had all learned the lessons of Hasan al-Banna."
While first welcomed as a respected figure in the Muslim ummah, Ramadan fomented infighting over who would lead the Islamic Center in Munich. That resulted in the seizure of control from von Mende's ex-Nazi Muslim soldiers by Ramadan and a group of Muslim students.
The students in turn were replaced by a succession of MB figures including Ghaleb Himmat, a Syrian businessman, who headed the Islamic Center for over 30 years from his base in Lugano, Switzerland. He was assisted by Egyptian businessman Youssef Nada who secured funds mainly from Libya (both pre and post Gaddafi takeover) to complete the construction of the Munich Islamic Center which opened in 1973. Mahdi Akef, current supreme leader of the Egyptian MB. headed the Munich Islamic center for four years from 1984 to 1987.
Ramadan's Assassination Plots in Egypt and Washington
Ramadan wasn't finished by any means.
In 1965, Ramadan was once again involved with MB underground teams in Egypt from his base in Geneva plotting to assassinate Gamal Abdel Nasser. This time the plot was foiled by a tip from King Hussein's Jordanian intelligence service. An MB operative in President Nasser's personal Honor Guard was poised to assassinate him. News of the plot resulted in Egyptian security detaining more than more than 6,000 conspirators. Perhaps in revenge for this attempt by the MB, Nasser had MB theoretician Sayyid Qtub executed in 1966.
Although Ramadan was a neo-Salafist Sunni, that did not, dissuade him from reaching out to Shia Mahdists like Ayatollah Ruhollah Khomeini, as they shared many of the same objectives, including the destruction of Israel. Because of his trips to Washington, DC. Ramadan made the acquaintance of disaffected African American ex-military who had converted to Islam. These Muslim converts engaged in a series of actions against Iranian ex-pat supporters of the late Shah who were planning a counter-coup against the new Islamic regime in Tehran.
Ramadan thought this information might of use to Khomenei who was preparing a revolution in Iran from his base in Paris. The Ayatollah convened his Islamic Council in Paris, whereupon upwards of $5.0 million was provided to recruit African-American converts to his cause. An Iranian naturalized American citizen, Bahram Nahidian, who was a rug merchant and supporter of the Ayatollah in Washington, DC became Ramadan's recruiter of these converts for operations against supporters of the late Shah. An Afro American Islamic convert, David Belfield, a.k.a. Dawud Salahuddin was recruited for the assassination of Ali Akbar Tabatabai'e, a counter-coup plotter and coup organizer.
Tabatabai'e was shot at point blank range by Salahuddin disguised as a US postal worker at Tabatabai'e's residence in Bethesda, Maryland on July 22, 1980. Salahuddin fled the US to Geneva, where Ramadan gave him temporary refuge. Despite initial objections by the Iranian Embassy in Switzerland, Salahuddin was cleared and fled to Tehran where he obtained sanctuary under Ayatollah Khomenei.

Professor Tariq Ramadan Son of Said Ramadan and Grandson of MB Founder Hasan al-Banna
One of Ramadan's two sons is controversial professor Tariq Ramadan of Oxford University in the UK. The younger Ramadan was denied entry to the US by the Bush State Department because of his charitable contributions to Hamas, an MB affiliate. Federal court decisions in 2008 led to Tariq Ramadan being granted a visa.
Said Ramadan died in Switzerland in 1995.
The Munich Islamic Center Spawns MB Affiliates in the US
The Munich Islamic Center has spawned a number of MB affiliates in America. After a Lugano, Switzerland conference in 1977 at which exiled MB preacher and spiritual figure Egyptian Yusuf Qaradawi attended, they created the International Institute of Islamic Thought (IIIT) to nurture and spread the neo-Salafist doctrine of Qutb and others. After a 1978 meeting in Saudi Arabia, the MB leaders decided strategically to locate the IIIT in the US. Initially the Institute was opened in Philadelphia, lead by Dr. Ismail Faruqi, who was on the faculty at Temple University. Later the IIIT would move to its present site in Fairfax County, Virginia.
Two attendees at the Lugano meeting were Dr. Jamal Barzinji and Ahmed Tontonji. Barzinji signed the incorporation papers for the opening of the IIIT in the US in 1980. Another MB functionary was Dr. Hisham Altallib. He became a voting member of the Munich Islamic Center in 1978. The trio of Tontonji, Barzinji and Altallib, after study in Britain, left for the US in the 1960's. In 1962, Tontonji formed the oldest MB front in the US, the Muslim Student Association. The first MSA National chapter was formed in 1963 at the campus of University of Illinois at Urbana-Champaign, which launched ISNA.
The National MSA has grown to more than several hundred chapters on high school, college and university campuses throughout the US and Canada. Perhaps the most notorious of which is the Muslim Student Union at U.C. Irvine in Orange County, California whose members were indicted for disrupting the speech of Israeli Ambassador to the US, Hon. Michael Oren in February, 2010.
The Lugano trio of three Iraqis, Totonji, Barzinji and Altallib, settled in Indianapolis. They were joined by benefactor Nada who lived there between 1978 and 1982. They used Saudi money to build a national headquarters on a 42 acre site in the community of Plainfield, Indiana. There they created several MB fronts: the North American Islamic Trust, used to provide Shariah compliant mortgages for mosque construction and expansion, the Muslim Student Association and the largest Muslim advocacy group in the US, the Islamic Society of North America.
As noted in the Militant Islam Monitor the All Dulles Area Muslim Society (ADAMS) in Northern Virginia chairman Ahmed Tontonji is:
"… an Iraqi-born citizen of the kingdom of Saudi Arabia and a key target of Operation Green Quest. Totonji was also named as a defendant in a $1 trillion lawsuit filed by more than 600 relatives of people who died in the 9/11 attacks.
He acted as a co-founder and officer of the Saudi-founded/Saudi-funded (and now defunct) SAAR Trust. Additionally, he served as Vice President of the Safa Group and the International Institute for Islamic Thought (IIIT). Officials have linked the non-profit IIIT to Osama bin Laden and al-Qaeda..."
In Conclusion
What we have learned in this cautionary tale of early US involvement with the MB during the Cold War era, is how myopic this country's leaders have been about the international political agenda of the Ikhwan. Hopes to use the MB in a "holy war" against Soviet Communism backfired. Consider too the feckless nature of the CIA during the secret war in Afghanistan with Saudi partners against Soviet forces, the so-called Charlie Wilson's War of the 1980's.
That effort was spawned by National Security Adviser Zbigniew Brzezinski under President Carter in 1979 and was another anti-Soviet attempt to use a "holy war," along with billions from the US, the Saudis and the corrupt Pakistani Inter-Service Intelligence service, to weaken the USSR. After the Soviet 40th Army retreated from Afghanistan in 1989, al Qaeda, followers of the MB Islamic doctrine of Qutb, arose to afflict us with global Islamic terror. The Bush Administration while feigning refusal to meet with the MB in Egypt, nevertheless cultivated the successor to the World Muslim League founded by Said Ramadan, the Organization of the Islamic Conference (OIC), a virtual Caliphate composed of 57 Muslim nations.
In 2007, President Bush appointed the first special envoy to the OIC, giving it embassy status in Washington, DC. In the wake of the Arab spring in Egypt, the Obama Administration has reached out to the Egyptian MB that might become the ruling party if, as expected, their new Freedom and Justice Party receives a plurality in the coming elections this fall.


What is that careworn French expression? Plus ça change, plus c'est la même chose, "the more things change the more they stay the same." Said Ramadan must indeed be smiling at these developments. However remote, the enticement of a worldwide Caliphate, long sought by the Muslim Brotherhood, now looms large, threatening the West and the Muslim world, as fanatics regain a concrete goal upon which to fasten their grandiose schemes.

PEGANG ANJING: KEJAYAAN ANWAR AD-DAJJAL MELIBERALKAN JIWA DAN MINDA UMMAH

Posted: 21 Oct 2014 08:00 PM PDT


Mungkin ada pihak kata agak keras jika tunding jari yang Anwar Ibrahim adalah penyebab kepada fikiran anak-anak muda sekarang semakin rosak dek kemaruk kepada kebebasan bersuara.

Tapi itulah hakikatnya. Dek kerana kecewa ditendang dan dibuang UMNO serta kempunan menjadi Perdana Menteri maka Anwar memberontak melancarkan reformasi.

Ya reformasi yang merosakkan banyak teras negara dan mendedahkan negara kepada hampir-hampir terjajah ekonomi dan kedaulatan negara.

Dengan reformasi yang semakin basi Anwar cuba mencetuskan revolusi, semuanya untuk melepaskan diri dari tuduhan liwat.

Reformasi yang banyak menyebabkan anak-anak muda Muslim kita semakin jauh dari ajaran Islam dan budi pekerti seorang Melayu kekadang kurang ajar, biadap, rosak akhlak, hancur akidah dan ibadah.

Kuang ajaaaaq...komen anda?

Apabila timbul isu pegang anjing, motif sebenarnya adalah untuk meliberalkan fikiran umat Islam kerana targetnya adalah umat Islam.

Persoalan utamanya kenapa nak saja-saja pegang anjing? 

Nak hilangkan fobia, trauma, sensitiviti?

Adakah ia untuk menjustifikasikan hukum fekah yang meletakkan syarat-syarat tertentu bahawa memegang anjing dibolehkan dengan beberapa syarat tertentu?

Kalau begitu mungkin boleh sampai ke tahap apabila kita pergi ke luar negara atau pergi ke kawasan yang majoritinya bukan Islam, tiada makanan halal maka jatuh tahap darurat kita boleh makan babi?

Sedangkan kita boleh ikhtiar mencari apa jua makanan yang halal asalkan boleh mengenyangkan.

Tiada binatang peliharaan nak dibela atau diternak maka umat Islam boleh bela babi bagi mencari rezeki?
Eeeei comey nye DAPig nieee...saya dah pegang ....awak nak pegang???

Iman kita masih lemah, kita lalai dan tak mahu mempertingkatkannya. Sedangkan apabila ada ruang untuk nak tunjuk kononnya kita ini liberal dan moden, maka kita berpusu-pusu melakukannya dengan penuh bangga.

Inilah bunga-bunga liberalisme dan pluralisme yang dulu tidak begitu menular tetapi kini menjadi parah seiring dengan perjuangan kebebasan bawaan Anwar Ibrahim.

Jangan sampai lebih banyak puting beliung, banjir, jerebu, kebakaran hatta tsunami dan gempa bumi melanda negara kita ini kerana kita membiarkan kesesatan berlaku berterusan tanpa kita berusaha membenterasnya.

Allah s.w.t murka kepada umatnya yang kufur.


Fikir-fikirlah!
    

ANWAR IDAM MALAYSIA SPRING 29 OKTOBER 2014

Posted: 21 Oct 2014 05:00 PM PDT

Keterangan Gambar Menyatakan: Bersama Anwar Ibrahim dan keluarga pemimpin pembangkang Malaysia pada tahun 1995. Pada tahun 2012 Anwar Ibrahim berunding dengan Youssef Nada tentang 'Malaysia Spring' yang bakal berlaku.
airsuam- Gambar di atas diambil dari buku 'Inside Muslim Brotherhood – Youssef Nada' ditulis oleh Douglas Thompson. Keterangan gambar menyatakan Youssef Nada bersama Anwar Ibrahim dan keluarga pemimpin pembangkang Malaysia itu pada tahun 1995. Pada tahun 2012, Anwar Ibrahim berunding dengan Youssef Nada tentang 'Malaysia Spring' yang bakal berlaku.
Buku 'Inside Muslim Brotherhood – Youssef Nada' yang di dalamnya disiarkan gambar Anwar Ibrahim seperti di atas
Youseff Nada adalah antara pencetus Arab Spring di mana beliau terlibat secara langsung dalam menggerakkan satu pemberontakan untuk menjatuhkan kerajaan. Beliau melakukannya demi mewujudkan demokrasi di negara Arab dan bagi menentang kekejaman. Dari gambar di atas, jelas bahawa hubungan Anwar dengan Youseff Nada adalah rapat, iaitu sebagai rakan keluarga dan bukan sekadar kenalan biasa.
Jika masih ada yang ragu-ragu atau tidak percaya bahawa Anwar ingin mencetuskan Malaysia Spring, maka inilah bukti yang jelas yang dikemukakan secara tidak langsung oleh mereka yang terlibat dalam Arab Spring sendiri.
Bagi yang enggan mencari kebenaran serta malas membaca mungkin tidak tahu bahawa kaitan Anwar dengan pertubuhan-pertubuhan Islam di negara Arab dengan CIA dan seterusnya pihak Neo-con telah bermula sejak di era 1970-an lagi iaitu ketika beliau masih menuntut di universiti. Anwar dan orang-orang yang sealiran dengannya, aktivis 'Islam', buat kali pertama bertemu di Arab Saudi pada lewat tahun 1960-an dan awal tahun 1970-an, ketika beliau masih menuntut di Universiti Malaya dan bergiat dalam organisasi Islam, termasuk The King Faisal Foundation atau The Faisal Foundation.
The Faisal Foundation
Kumpulan ini telah membentuk satu kumpulan generasi baru pemimpin-pemimpin 'Muslim Brotherhood' (Ikhwanul Muslimin) dengan pelbagai organisasi yang ditaja oleh Arab Saudi di seluruh dunia. Pada tahun 1970, Ahmad al-Haj Totonji, aktivis yang meninggalkan tanahairnya, Iraq dan berhijrah ke Arab Saudi, telah melawat Malaysia dan membantu Anwar untuk menubuhkan ABIM dengan bantuan kewangan dari The Faisal Foundation.
Bukan rahsia bahawa dunia Arab itu sendiri terbahagi dua kepada golongan pemerintah yang pro-Amerika dan yang menentang Amerika. Raja Faisal mula memerintah Arab Saudi pada 1964 adalah antara yang pro-Amerika.
Hubungan Raja Faisal dengan Amerika telah lama terjalin dengan begitu mendalam. King Faisal Foundation merupakan universiti kerjasama dengan University of Texas. Manakala, Methodist International, iaitu anak syarikat kepada The Methodist Hospital di Houston Texas juga bekerjsama dengan King Faisal Specialist Hospital di Arab Saudi.
Kerjasama ini terjalin kerana golongan aristokrat minyak di Texas dan juga Keluarga DiRaja Saudi mempunyai minat yang sama iaitu terhadap kuda, politik konservatif dan tentu sekali, minyak. Hubungan kedua-dua golongan ini membawa kepada 'sefahaman' dalam pandangan mengenai politik dunia.
IIIT
Sementara itu, Youseff Nada yang menjadi subjek dalam buku di atas adalah antara pengasas International Institute of Islamic Thought (IIIT) yang berpengkalan di Virginia, di mana turut terletak ibu pejabat CIA. Beliau adalah pejuang Ikhwanul Muslimin sejak di usia belasan tahun lagi.
Youssef Nada adalah seorang taikun dengan perniagaannya meliputi berbagai bidang, bermula dari hasil tenusu sehinggalah kepada pembekalan simen ke seluruh dunia. Sebagai tokoh korporat dan peneraju bank termasuk Faisal Finance di Switzerland, yang dimiliki oleh Raja Faisal, skop pergaulan Youseff semakin luas sehingga ke peringkat Ketua-ketua negara di seluruh dunia, termasuk Muammar Gadaffi, Zine AlAbadeens dan lain-lain lagi. Beliau juga menjadi penyumbang dana bagi gerakan kejatuhan pemimpin-pemimpin tersebut melalui Arab Spring.
Youssef mempunyai beberapa buah rumah di beberapa negara terutamanya di Eropah namun beliau menegaskan bahawa beliau enggan sekali-kali kembali ke negara Arab, atau negaranya, Mesir.
Youssef Nada seolah-olah tidak dapat 'memaafkan' Mesir kerana telah memenjarakannya tanpa sebab ketika beliau masih di universiti. Sebenarnya, beliau ditangkap semata-mata kerana Presiden Mesir pada waktu itu takut kepada bayang-bayang Ikhwanul Muslimin.
Di dalam penjara, Youseff melihat sendiri bagaimana 'pesalah' didera walaupun dalam kebanyakan kes, 'kesalahan' mereka tidak pernah dimaklumkan, jauh sekali dibicarakan. Di sana juga, beliau melihat seorang lelaki digantung di bahu dengan kaki dan tangan terikat lalu kepalanya dicelup ke dalam najis manusia. Beliau juga melihat bagaimana seorang lelaki dibakar seluruh badan, kemudian dipadamkan apinya dan diheret kembali ke penjara tanpa rawatan. Dalam sebuah sel, beliau dapat melihat anggota yang tercerai dari badan seorang lelaki sedang lelaki itu masih hidup – tanpa diberikan rawatan.
Peniaga Arab
Youseff sendiri ketika ditangkap sedang menderita sakit apendiks. Selama beberapa minggu, beliau dibiarkan tanpa rawatan. Satu ketika atas desakan kenalan dan keluarga, doktor datang melawat tetapi memberi 'rawatan' dengan cara menyuruhnya mengangkat bebanan 50kg dan lari beberapa pusingan.
Akhirnya, setelah mendapat maklumat lengkap keluarganya dan berjaya membuatkan mereka membayar sejumlah wang yang mana sama seperti gaji seorang Timbalan Menteri, maka Youseff pun mendapat rawatan sempurna.
Di dalam penjara jugalah Yousef berpeluang berjumpa orang-orang penting. Akhirnya, setelah dibebaskan, dan berjaya membina perniagaannya, orang-orang penting yang dikenalinya telah membawanya ke dunia luar di mana beliau membina empayar perniagaannya.
Youssef yang lahir di tanah Arab melihat kekejaman dan korupsi kronik sejak dari usia yang muda merasa kecewa dengan apa yang berlaku kepada dunia Arab. Rakyat tidak punya hak bersuara manakala pemerintah pula mempunyai kuasa mutlak untuk berbuat apa saja termasuk menangkap dan mendera rakyat tanpa sebab. Korupsi berada di tahap yang amat parah iaitu sehingga tidak mengenal erti kemanusiaan.
Dari situlah timbulnya ilham untuk melakukan perubahan. Mungkin kerana itu, Youssef mengambil pendekatan terbuka dan mesra barat yang dilihatnya sebagai 'tidak zalim'. Beliau kemudiannya menjadi pendokong dan pejuang demokrasi tegar.
Ismail Faruqi
Melalui IIIT, Youseff berazam untuk membawa pembaharuan di dunia Arab. IIIT merupakan institusi utama pendokong gagasan 'Islamisasi Pengetahuan' (Islamization of Knowledge), satu konsep yang menuntut semakan semula terhadap semua pengajaran dan teks pandangan dunia Islam (world view). Untuk usaha ini, IIIT mengumpulkan tokoh-tokoh dan pejuang Ikhwanul Muslimin, yang mana antaranya termasuklah Anwar Ibrahim.
Maka tidak hairanlah apabila organisasi itu begitu giat membantu Anwar ketika beliau di penjara.
Seorang lagi pengasas IIIT yang menjadi Mentor Anwar ialah Ismail Faruqi iaitu seorang Professor diUniversiti Temple Philadelphia yang mati dibunuh akibat perlakuan homoseksual. Di antara pengikut Faruqi lain yang paling berpengaruh adalah Prof. John L Esposito di Universiti Georgetown, yang juga kawan rapat Anwar sebagai penulis biografinya.
Universiti Georgetown adalah salah satu universiti Jesuit yang terkemuka di dunia. Jesuits bermaksud 'Ahli Kumpulan Jesus' atau 'Satu Pasukan Tentera Agama Jesus' yang dibentuk di bawah Arahan Gereja Roman Katolik. Kebiasaannya Jesuit menyembunyikan identitinya di sebalik jubah intelektual dan menetap di pusat-pusat pengajian tinggi. Juga dikenali sebagai 'orientalis'. Di sinilah Anwar memasuki rangkaian Zionis.
Untuk pengetahuan, The Catholic Herald diterbitkan oleh Jesuits, merupakan punca isu Kalimah Allah.
CIA
Setelah dibebaskan dari penjara, IIIT terus membantu Anwar dari segi kewangan dan juga perniagaan. Semasa Anwar dijatuhi hukuman bersalah dan dipenjarakan, Pengarah IIIT, Dr Jamal Barzinji telah membayar pelobi-pelobi untuk membela kes Anwar di Washington, dan IIIT telah membayar biasiswa yang mahal kepada anak-anak Anwar.
Anak Anwar, Nurul Ilham Anwar, juga lulusan Universiti Georgetown, telah tinggal di rumah keluarga Barzinji di 11925 Safa Court di Herndon.
Kesimpulannya, Hubungan Anwar dengan IIIT telah membawa beliau kepada sekumpulan Arab yang bekerjasama dengan CIA. Sama ada untuk tujuan 'demokrasi' atau 'kepentingan diri', tidak dapat dinyatakan dengan pasti, walaupun oleh diri mereka yang terlibat sendiri.
Apa yang pasti, satu rangkaian yang merangkumi taikun-taikun Arab, ketua-ketua negara yang kaya dengan sumber asli termasuk penyangak wang dunia dan pelobi, perunding serta ahli politik Amerika membentuk satu kuasa yang besar dengan dana yang tidak terhad. Dengan menggunakan nama Islam, pihak ini dengan mudah melaga-lagakan sesama Islam.
Dengan menggunakan nama hak asasi dan kebebasan pula, pihak ini juga dengan mudah mencabar Islam itu sendiri dan melaga-lagakan pula dengan pihak lain. Semuanya atas misi yang dinamakan 'pertukaran rejim' dalam usaha untuk membentuk Orde Dunia Baru atau 'One World'.
Pendek kata, Arab Spring bermula iaitu dari seorang yang jujur seperti Youssef Nada yang berdendam dengan negaranya kepada sekumpulan rakyat yang dirasuk oleh kemarahan dan kebencian yang telah dipergunakan sama ada secara rela atau tidak sedar oleh musuh Islam, yang ingin menguasai dunia.
Menggunakan senjata baru iaitu teknologi maklumat, kebencian dan kemarahan di kalangan rakyat diperhebatkan sehingga tidak terkawal. Walaupun Youssef Nada kononnya mempunyai niat yang 'murni' untuk membawa perubahan dan kesejahteraan kepada rakyat di negara Arab, tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya.
Akibat dari perjuangan Youssef Nada ini, ekonomi Mesir menjunam, pengangguran meningkat tetapi hak kebebasan bersuara masih tersekat.
Pada 9 Oktober 2011 negara tanah tumpah darah Youseff Nada menyaksikan lebih kurang 30 orang terbunuh. Pada 18 November 2011 33 terbunuh dan 1,732 cedera. Pada 16 Disember 2011 pula 14 terbunuh dan 300 cedera. Dalam masa yang sama kedai-kedai, pejabat, bank dan juga rumah-rumah kediaman musnah dan rakyat kehilangan pekerjaan, kehilangan sanak saudara serta kehilangan masa depan.
Malaysia Spring
Hari ini, sesiapa sahaja yang mengkritik pemerintah baru iaitu Presiden Morsi akan ditangkap dan dipenjarakan.
Youseff Nada mungkin gembira melihat 'demokrasi' tertegak di Mesir, tetapi negara itu kini terpaksa meminjam atau bergantung sepenuhnya kepada Amerika untuk dibangunkan semula dan untuk memastikan rakyat dapat terus hidup. Mungkin Youseff melihat apa yang berlaku sebagai satu kemenangan 'rakyat' untuk menjatuhkan rejim diktator yang korup dan kejam.
Namun hakikatnya, tiada siapa yang menang kecuali Amerika atau Zionis atau Jesuit.
Berbalik kepada gambar di atas yang menerangkan bahawa Anwar mengunjungi Youseff Nada untuk berbincang mengenai 'Malaysia Spring', wajar dijadikan peringatan oleh semua rakyat Malaysia.
Malaysia pada hakikatnya telah pun mengamalkan demokrasi. Hak bersuara di Malaysia pula sesungguhnya sudah melampaui batas sehingga pemimpin negara boleh dihina sesuka hati. Malah, kaum minoriti juga mempunyai kuasa untuk menekan kaum majoriti termasuk menghasut sesuka hati melalui akhbar dan sekolah milik mereka.
Selain itu, di Malaysia, biarpun bukan semua ahli politik itu bersih tetapi tiada siapa yang akan membiarkan rakyat menderita dan meninggal dunia demi 'sesuap' rasuah. Ini berkait rapat dengan sikap semulajadi kaum Melayu itu tidak membolehkan pemimpin kita berlaku kejam dan zalim sepertimana pemimpin di negara Arab mahupun pengganas komunis atau penjajah Jepun.
Oleh itu, tidak salah jika dikatakan bahawa kerana sikap orang Melayu inilah maka Malaysia sentiasa berada di bawah pemeliharaan Allah SWT.
Latar belakang Anwar yang jauh berbeza dengan Youssef Nada dengan sendiri menafikan hak Anwar untuk mencetuskan Malaysia Spring.
Tidak seperti Youssef yang dipenjara tanpa sebab, Anwar dipenjara setelah dibuktikan bersalah serta diberikan sepenuh peluang untuk membela diri. Beliau juga diwakili oleh barisan peguam terhandal di Malaysia.
Paling teruk rungutan yang didengar dari mereka yang dipenjarakan di Malaysia pula ialah tentang bagaimana mereka 'terpaksa makan telur rebus setiap hari'.
Sekiranya Youseff Nada tahu bahawa Anwar diberi sel istimewa di dalam penjara serta dibenarkan pula mempunyai 'tukang urut khas' tentu beliau akan menyangka Anwar gila kerana ingin mencetuskan Malaysia Spring. Di dalam penjara, Anwar bukan sahaja bebas menerima pelawat tetapi dibenarkan menulis dan menghantar surat kepada rakan-rakannya di barat, hatta memfitnah kerajaan sebagai menganiayanya.
Jika Youseff terpaksa merasuah untuk mendapat rawatan apendiks di penjara, Anwar pula diberi ruang untuk mendapat rawatan di luar negara.
Lebih dari itu, Anwar juga akhirnya bebas atas alasan teknikal, walaupun ketiga-tiga hakim merekodkan secara jelas bahawa berdasarkan bukti dan saksi, mereka begitu pasti yang Anwar bersalah terlibat dalam aktiviti homoseksual.
Hakikatnya, pembebasan Anwar, kehidupannya yang mewah dan kemenangannya sendiri di kawasannya dalam PRU-13 membuktikan bahawa Malaysia Spring 'idaman' Anwar adalah bersifat pentingkan diri dan berniat jahat.
Dalam ertikata lain, perjalanan hidup Anwar itu sendiri menunjukkan bahawa demokrasi hidup dan segar bugar di Malaysia. Demokrasi hanya mati di dalam Pakatan Rakyat terutama di dalam PKR dan DAP yang memanipulasi pemilihan parti sendiri bagi memastikan anak-beranak dan kroni pemimpin tertinggi sahaja yang dapat menerajui parti.

PRABOWO SUDAH MOHON MAAF, ADAKAH ANWAR MOHON MAAF PADA 29 OKTOBER INI?

Posted: 21 Oct 2014 06:44 AM PDT

Temui JK, Prabowo Sampaikan Permintaan Maaf

Wakil Presiden Jusuf Kalla menerima kedatangan Ketua Umum Partai Gerindra Prabowo Subianto di Istana Wakil Presiden Jakarta, Senin (21/10/2014).
JAKARTA, KOMPAS.com — Ketua Umum Partai Gerindra Prabowo Subianto secara resmi menyampaikan permintaan maafnya kepada Wakil Presiden Jusuf Kalla.
Permintaan maaf itu disampaikan Prabowo dalam pertemuannya dengan Kalla di Istana Wakil Presiden Jakarta, Selasa (21/10/2014).
Seperti diketahui, dalam pemilihan umum tahun ini, Prabowo mencalonkan diri sebagai presiden bersama Hatta Rajasa melawan pasangan Joko Widodo (Jokowi)-Jusuf Kalla. 
"Saya berterima kasih kepada beliau (Kalla), saya diterima pada hari pertama jadi wakil presiden. Ini kehormatan besar saya, saya yunior, Beliau saya anggap senior saya, sesepuh saya. Jadi, ini kehormatan besar. Secara resmi juga saya minta maaf," kata Prabowo kepada media seusai pertemuan. 
Saat mengucapkan kata maaf, mata Prabowo tampak berkaca-kaca. 
Menanggapi pernyataan Prabowo, Kalla juga menyampaikan permintaan maafnya. "Sama-sama, saya juga minta maaf. Ya namanya kampanye," kata Kalla sambil menepuk punggung Prabowo.
Prabowo mengatakan, meskipun kerap melontarkan pernyataan keras dalam berpolitik, dia memiliki tujuan yang sama dengan Jokowi-Kalla, yakni menjaga keutuhan bangsa dan menjadikan Indonesia sejahtera.
Menurut dia, pemerintah yang resmi saat ini harus diberi kesempatan untuk bekerja. "Kami akan mendukung upaya untuk membuat Indonesia sejahtera," sambung Prabowo. 
Ia juga menyampaikan, dalam pertemuan dengan Kalla yang berlangsung selama lebih kurang setengah jam itu, pemerintahan Jokowi-Kalla menyampaikan komitmennya untuk mengurus keluarga miskin. 
Komitmen ini, kata Prabowo, membesarkan hatinya dan Partai Gerindra. Kendati demikian, Prabowo menegaskan bahwa partainya akan tetap menjadi penyeimbang di parlemen. 
"Tentunya demokrasi butuh kritik dan sikap kritis. Intinya, suasana sangat baik, dan saya terima kasih ke beliau. Kami doakan Presiden dan Wapres yang baru diberi kekuatan untuk memikul tanggung jawab yang sangat berat," tutur Prabowo. 
Mantan Danjen Kopassus ini juga mengaku tidak membicarakan masalah susunan kabinet dengan Kalla dalam pertemuan sore ini.(kOMPAS)

AZMIN ALI BERKATA PERJUANGAN PARTI LEBIH PENTING DARIPADA INDIVIDU ANWAR

Posted: 21 Oct 2014 05:30 AM PDT

Menteri Besar Selangor, Mohamad Azmin Ali didakwa sudah tidak begitu komited dengan perjuangan membebaskan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkaitan dengan kes liwatnya.

Facebook pro ulama, El Haraki mendedahkan satu rombongan telah menemui Azmin di bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) baru-baru ini merah muka apabila Menteri Besar Selangor itu memberi reaksi negatif tentang kempen parti untuk membebaskan Anwar berkaitan dengan kes liwatnya.
Sebaliknya, Azmin memberi syarahan kecil berkaitan dengan keperluan manusia insaf dan taubat nasuha.
"Allah tidak jadikan taubat nasuha sebagai perkara main-main..berapa banyak peluang yang telah diberi.." kenyataan Azmin dipetik.
Azmin juga dilaporkan berkata tidak ada pemimpin yang lebih besar daripada perjuangan parti.
"Beza kesilapan sendiri dengan kesilapan parti..PKR perlu berubah; Tidak 'person-centric', tetapi 'perjuangan centric.'
Menurut El Haraki, apa yang disyarahkan Azmin itu amat mengejutkan kerana beliau seolah-olah telah bersedia untuk keluar daripada bayangan Anwar.
"Mungkin juga Azmin Ali sudah muak dengan "game" Anwar Ibrahim.
"Padah bersama Anwar Ibrahim, diri dipergunakan," ulas El Haraki

MILLAH ABRAHAM: LAGI TANGKAPAN DIBUAT...APA KATA ANWAR?

Posted: 21 Oct 2014 03:00 AM PDT


Ingatkan nak buat bisnes MLM, rupanya diajar ilmu songsang lagi sesat...

Kuala Lumpur 20 Oktober 2014: Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) menahan 16 individu dewasa berumur lingkungan 30-an hingga 50-an iaitu 11 lelaki dan lima wanita serta tujuh kanak-kanak kerana dipercayai terlibat dalam aktiviti ajaran sesat dikenali sebagai Millah Abraham. 

Dalam serbuan kira-kira pukul 9.30 malam itu, pasukan penguat kuasa Jawi yang dianggotai kira-kira 30 orang dan enam anggota polis menyerbu sebuah premis dipercayai dijadikan lokasi penyebaran ajaran sesat tersebut di Pusat Perniagaan Megan Phoenix, Cheras di sini.

Salah seorang daripada mereka yang ditahan merupakan bukan Islam dipercayai turut terlibat dalam ajaran tersebut.

Pengikut ajaran sesat Millah Abraham di Klang, Selangor yang diserbu MAIS tahun 2013
Ketua Penolong Pengarah Operasi Bahagian Penguatkuasaan Jawi, Mohamad Rais Rasid berkata, dalam pemeriksaan kira-kira sejam di premis tingkat dua itu, semua barangan milik individu yang ditahan termasuk telefon bimbit serta beberapa naskhah kitab turut dirampas.

"Ketika serbuan dilakukan, kesemua mereka sedang leka mendengar ceramah dalam sebuah kelas yang dikendalikan seorang individu.

"Kesemua mereka kini dibawa ke Ibu Pejabat Jawi untuk pemeriksaan lanjut," katanya ketika ditemui selepas mengetuai serbuan itu.

Dalam pada itu beliau berkata, ajaran sesat Millah Abraham dipercayai pecahan daripada Gerakan Pemuda Kahfi Indonesia yang menggunakan nama lain selepas diharamkan di Malaysia.

"Kita tidak menolak masih terdapat ahli kumpulan ajaran ini. Pihak Jawi akan terus menjalankan siasatan bagi mengesan ahli kumpulan ini," katanya.

<sumber >

Di Indonesia pemerintah dan pergerakan Islamya melalui Majelis Ulama Indonesia (MUI) telah menfatwakan ajaran ini sebagai sesat dan mendesak supaya para pengikut ajaran ini bersyahadah semula dan bertaubat serta meninggalkan ajaran tersebut.

Jika tidak kumpulan-kumpulan Islam lain akan mengambil tindakan mereka sendiri mengempur para pengikut ajaran ini.

zoelfanovic.blogspot.com/2010/10/millah-abraham.html
Pertubuhan-pertubuhan Islam di Indonesia selalunya akan bangkit bertindak agresif terhadap penganut ajaran sesat jika pemerintah mereka enggan mengambil tindakan terhadap pelaku ajaran sesat. Mahukah kita membenarkan aksi ini berlaku di Malaysia?

Mereka telah memberi amaran kepada pemerintah agar jangan salahkan individu atau kumpulan-kumpulan Islam yang mengempur sendiri jika pemerintah didapati berlengah-lengah mengambil tindakan.


Di Malaysia pula kita tidak mahu rakyat yang anti ajaran sesat ini mengambil tindakan kekerasan apabila didapati kerajaan lemah menangani penularan ajaran sesat hingga memudaratkan akidah serta keselamatan negara.

Menegakkan hukum dan kedaulatan Islam itu adalah wajib. 

Maka kerajaan diharap jangan pedulikan dengan suara-suara sumbang minoriti yang kononnya memperjuangkan hak asasi manusia dan kebebasan beragama.  

Sayangilah suara-suara majoriti yang selama ini memberi undi dan meletakkan tuan-tuan ditampuk kekuasaan untuk membela agama, bangsa dan negara. 

Baca jugak;

http://mymassa.blogspot.com/2014/10/peneroka-felda-buat-hal-lagi-anut.html