Followers

Nuffnang

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:37 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


PAS reka bohong baru TUTUP BOHONG LAMA

Posted: 17 Sep 2014 10:48 PM PDT


Untuk 3 ke 4 hari.lepas, PAS sedang memutarbelit beberapa cerita reka palsu dan fitnah tentang calun BN.  

Konon calun kahwin anak murid dari siam.dan diceraikan ketika mengandung. Bukan susah cari gambar mana2 orang Siam dan dibayar ngaku. Pasti tak dibawa ke sini untuk buat laporan polis seperti mana PAS lakukan di PRK Permatang Pasir Penang.

Calon akan dituduh salah guna kuasa ketika di PPD untuk tukar orang yang bukan sebulu dengannya  sesuka hati. Dicari ahli PAS.sanggup saja dema fitnah bersama. 

Calon sudah dituduh bukan ustaz kerana belajar agama asas saja di pondok. Malah telah ditimbulkan fitnah calun BN guna tanah wakaf untuk buat sekolah pondok yang di beli oleh masjid dengan ayah calon. Ada.ke tanah geran wakaf boleh di tukar nama? Kenapa bodoh benar pejabat tanah kerajaan PAS ni?

Malah malam tadi mereka buat cerita lama kata kerajaan pusat tak tunai janji. Guna nama Tun Mahathir yang janji. Hmm ... Tun Mahathir atau pemimpin PAS negeri?Isu tuntutan ROYALTI PETROLEUM oleh kerajaan PAS KELANTAN pun satu rekaan fitnah. Ia sebenarnya cara untuk menanam PERASAAN BENCI rakyat Kelantan kepada Kerajaan pusat. 

Tujuan sebenar adalah untuk menutup janji-janji palsu dan pembohongan mereka serta kes PENGGADAIAN beratus ribu ekar tanah dimana 1.7 juta ekar sudah digondol untuk pengambilan balak. 

Antara PEMBOHONGAN :

(a) Laksana Hudud (walau sudah diluluskan masih tak dilaksanakan) (1990-2013)
(b) Jawatankuasa Hisbah-Isytihar Harta Wakil Rakyat (1990-2013)
(c) Pemberian RM100 Kepada Setiap Warga Emas (1990-2013)
(d) Sediakan Tapak Rumah untuk Rakyat Miskin dan Pesara Tentera (1990-2013)
(e) Projek Bandar Baru Pengkalan Kubor(1990-2013)
(f) Sediakan Peluang Pekerjaan Kepada Anak Muda (1990-2013)
(g) Projek Petrokimia Pantai Senok (1990-2013)
(h) Pemberian lesen kepada pembalak-pembalak dan pengisytiharan kawasan pembalakan (1990-2013)
(i) Menyelesaikan Hal Tanah Mengikut Prinsip dan Keadilan Islam (1990-2013)
(j) Projek Jambatan Kedua KB-Kg.Cina Di Palekbang (1996-2013)
(k) Projek Pelabuhan Sri Tujoh, Tumpat(1997-2013)
(l) Projek Afta City Di Rantau Panjang (2003-2013)
(m) Membina Terminal Bas Baru Di Tunjong (2004-2013)
(n) Stadium Berkolam Renang Tertutup Beliawanis (2004-2013)
(o) Pusat Peranginan Tasik Bukit Kwong Rantau Panjang (2006-2013)
(p) Projek Pelancongan Danau Tok Uban(2006-2013)
(q) Terminal Bas Bersepadu kubang Kerian (2007-2013)
(l) Projek Kambing Jamnapari Atas Nama Jihad Ternak (2007-2013)
(m) Projek Koridor Depu gua Musang (2007-2013)
(n) Projek Agro Tourism Pergau, Jeli (2008-2013)
(o) Rumah Mampu Milik Kepada Rakyat Miskin Di Kelantan (2008-2013)
(p) Bandar Baru Dabong (2008-2013)
(q) Stadium Bukit Merbau (2012-2013)
(r) Lebuhraya KotaBharu-Kuala Krai (Gotong Royong) (2012-2013)

Maksud Ayat :Antara orang-orang yang benar dan bertakwa di sisi Allah ialah mereka yang menunaikan janji (Surah al-Baqarah : 177)

Apa dalam bungkusan PAS beri pengundi?

Posted: 17 Sep 2014 06:01 PM PDT


Dari maklumat yang kami terima, ada pengkempen PAS pergi ziarah pengundi rumah ke rumah memberi wang RM100.di kawasan Jubakar Darat di Jalan Jurubaar Bendang Pak Yong.

Tapi yang kito timbulkan adalah dalam bungkusan yg dihadiahkan dalam kunjungan rumsh ke rumah oleh Muslimah PAS. Sambil menghadiahkan buah tangan, mereka meraih undi dengan harapan buah tangan itu mengingatkan mereka untuk undi PAS atau rasa termakan budi membuat mereka terpaksa terima PAS.Oh ... mesti ada benda lain selain beras, keset fitnah dan biskut.

Haaa ... ni dioObat kuat yang sering diiklan di Harakah Daily untuk pekerja dan pengundi PAS pergi Tak Bai lepas PRK!!!

Takbir!!!!

PAS dan R wajib dihukum hina mahkamah kerana terus main isu minyak

Posted: 17 Sep 2014 06:06 AM PDT


Sedap betul PAS buat tuduhan dan fitnah terhadap UMNO tentang tuntutan royalti minyak mereka yang berkali-kali kalah di mahkamah hingga sudah tiada asas untuk mereka nak menuntut.

Pada hari penamaan calun, mereka bermain 'angle' baru untuk menuntut Akta 750 dibatalkan dan perlu disahkan kerajaan-kerajaan negeri. Kononnya pembatalan Emergency Ordinance membuatkan Akta itu tidak valid.

Padahal ada artikel Perlembagaan yang memberi kuasa YDP Agong untuk meluluskan undang-undang yang booleh diguna pakai sepanjang mana undang-undnag tidak dibatalkan.

Hampir semua penceramah PAS memainkan isu royalti minyak untuk menyalahkan kerajaan persekutuan. Malah kain-kain rentang telah disediakan untuk memanaskan lagi kemarahan rakyat menggunakan fitnah dan tuduhan palsu ini.

Sebaik saja Tan Sri Muhyiddin berkata UMNO akan menjawab tuduhan, Dato Takiyuddin boleh berkata ianya satu kesalahan menghina mahkamah kerana kes itu masih sedang dibicara di mahkamah. Tapi mereka terus menuduh dan menyebbarkan CD.


Petang tadi seorang peniaga Ahmad Hizwani dari Wakaf Baru tumpat membuat laporan polis terhadap Ketua pemuda PAS Kelantan, Ahmad Fadzali yang disediakan bahan menuduh kerajaan.


Ini adalah satu kesalahan menghina mahkamah di bawah Seksyen 500 Kanun Keseksaan dan harap polis bertindak. Jangan lagi berulang kisah Nurul Izzah membuat tuduhan jahat yang membolehkan dia menang tapi sebaik saja dia menang, baik saja dia meminta maaf.

Kalau Muhyiddin tak boleh cakap, semua pihak tidak boleh cakap. Harap ada lagi pihak yang buat laporan polis terhadap Royalti, PAS dan pemimpin-pemimin yang mulut lancang.

Malaysia ni dah macam negara tak ada undang-undang. Main langgar dan pihak berkuasa diberi tekanan politik untuk dilarang bertindak,


Wan Rosdi banyak orang dalam untuk jadi kontraktor pakar VO?

Posted: 17 Sep 2014 02:30 AM PDT


Dengan latarbelakang sebagai politik dan disuspek menjalankan pembalakan haram untuk menumbangkan pokok-pokok tepi pantai, bolehkah percaya Wan Rosdi ini kontraktor yang benar memenangi kontrak secara tender terbuka?

Tambah lagi, dia katakan oleh Penghulu-Penghulu orang PAS bahawa Razi adalah Penyelaras yang pilih kasih kepada kroni dan boleh mengaturkan kontrak kepada kroni.

Bagaimana ianya dilakukan jika PAS sering ngaku menjalankan kontrak secara tender terbuka dan menuduh UMNO tak jalankan kontrak secara telus dan direct?


Satu cara yang sering digunakan untuk membolehkan memenangi kontrak terbuka adalah dengan meletakkan harga tender murah tapi kemudian harga tersebuut di 'adjust' atau diubahsuai dengan harga kontrak melalui tambahan kerja yang mempunyai alasan-alasan munasabah.

Kontraktor yang pakar dalam mendapatkan kontrak demikian sering dipanggil sebagai kontraktor VO atau bahasa Inggerisnya Variation Order. Variation Order adalah tambahan kerja kontrak ketika kontrak sedang dijalankan.

Ini membolehkan tambahan nilai kontrak dan selalunya memberi keuntungan banyak yang menampung kerugian atau keuntungan sedikt pada harga kontrak asal yang diletakkan untuk memastikan kontrak dimenangi.


VO selalunya lahir dari keperluan yang tidak dijangka. Bagi mereka yang ada kontak dalam, mereka boleh sengaja tak letakkan keperluan pada peringkat tender dan hanya meletakkan keperluan selepas kontrak dianugerah dan sedang berjalan.

Sebagai orang kuat Dato Kamaruddin Jaafar dan orang kuat PAS tempatan, tak kan Wan Razi tak ada orang dalam pejabat kerajaan negeri dan tempatan?

Kalau boleh lakukan pembalakan haram, tak kan tak pernah lakukan???


Menipu Rakyat pasti bukan caro Isle ...

Calun PAS tangan belakang operasi PEMBALAKAN HARAM????

Posted: 17 Sep 2014 12:31 AM PDTPersoalan tersebut adalah tentang sebuah kilang kayu yang memproses balak secara haram yang terletak di Kampung Bendang Pok Yong yang merupakan tempat tinggal Wan Rosdi, calon PAS.

Sudah lama kilang berkenaan wujud dan beroperasi.


Bagaimanapun, tiada sesiapa pun yang tahu siapakah sebenarnya pemilik kilang berkenaan walaupun terdapat khabar-khabar angin yang menyatakan bahawa pemilik kilang haram itu adalah Wan Rosdi terutama sekali yang membabitkan jawatan dan kedudukannya dalam Kompleks Perkayuan Kelantan dan Ahli Majlis Majlis Daerah Tumpat dari tahun 1997-2007.

Wan Rosdi merupakan salah seorang Ahli Lembaga Pengarah Kompleks Perkayuan Kelantan dan pada masa yang sama dia juga merupakan seorang kontraktor binaan.


Kewujudan kilang haram seperti itu sepatutnya dibanteras oleh pihak berkuasa terutama sekali Majlis Daerah Tumpat. Namun memandangkan kewujudannya seolah-olah dipandang sebelah mata, maka sudah pastilah pemiliknya mempunyai hubungan yang amat kuat dengan Majlis Daerah Tumpat, mahupun dengan Kerajaan Negeri serta Perkayuan Kelantan.

Tambahan pula ia terletak di Kampung Bendang Pok Yong dan hanya 2 kilometer sahaja jaraknya dari rumah Wan Rosdi!

Petikan dari Bulletiin Sengal 


Malah dari maklumat yang diterima berapa Penghulu PAS, calon PAS ini kuat KRONI. Sebagai penyelaras Dun calon PAS hanya memberi projek kepada kroni dan salorkan bantuan negeri pada mereka yang disukainya saja!!!

Dialog Dewasa Kritik Berasa

0

Posted by Unknown | Posted on 11:35 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


#PRKPengkalanKubor : NGO R semakin BIADAP! Ceroboh premis Kerajaan untuk kempen politik! @NajibRazak @KhairyKJ @AzwanBro @PDRMsia

Posted: 17 Sep 2014 11:00 PM PDT
NGO R yang ditunjangi oleh penggerak PASMA/Anwarinas ini telah dikesan menceroboh premis-premis Kerajaan dengan tujuan untuk berkempen bagi pihak PAS. Perbuatan jenayah ini telah didedahkan sendiri oleh mereka dalam satu posting di laman Facebook semalam. Walau bagaimanapun, tidak berapa lama kemudian, posting tersebut telah dipadamkan dari timeline mereka sendiri tanpa diketahui punca-punca sebenar.

Namun, tindakan jenayah ini berjaya kami kesan dan rekodkan untuk tindakan pihak yang berkuasa.Kami tuntut agar pihak berkuasa seperti PDRM dan SPR tidak menutup sebelah mata akan perkara ini kerana, bukan satu, bahkan DUA kesalahan telah dilakukan secara sengaja oleh NGO pro PAS ini iaitu, menceroboh premis awam bagi tujuan kempen politik dan menjalankan kempen politik secara HARAM! Kami tidak mahu perkara seumpama ini menjadi ikutan dan amalan pihak-pihak lain pula selepas ini. 

Jika ianya dibiarkan terus berlaku tanpa apa-apa tindakan tegas, dikhuatiri suatu hari nanti sesiapa sahaja bebas keluar masuk ke premis awam, termasuklah kumpulan pengganas untuk mengembangkan ideologi mereka, malah mungkin untuk melakukan huru-hara dalam negara! Demi untuk kempen pilihanraya yang sihat dan selamat, kami amat berharap SPR agar tidak gentar untuk mengambil tindakan tegas terhadap puak-puak yang yang tidak pandai mengikut peraturan ini!

#PRKPengkalanKubor : Kekecohan di Muktamar PAS kerana anasir PASMA/Anawarinas! @NajibRazak @KhairyKJ @AzwanBro @TunFaisal

Posted: 17 Sep 2014 09:30 PM PDT


Senario seumpama ini tidak pernah disaksikan dalam mana-mana muktamar mereka sebelum ini. Bibit perpecahan PAS semakin memburuk akibat natijah 'tahaluf siyasi' mereka sendiri. Inilah jadinya apabila KUASA diutamakan melebihi ISLAM itu sendiri. PAS kini diambang kehancuran berikutan pengkhianatan yang dilakukan oleh pemimpin dan ahli mereka sendiri.

Menolak perpaduan dan takutkan kehilangan sokongan bukan Islam adalah kanser utama yang perlu PAS singkirkan dalam muktamar kali ini. Biarlah sakit, biarlah perit. Daripada ianya dibiarkan terus membusuk dan mereput sehingga menghancurkan dan mematikan PAS sendiri dari dalam.

Ya, kami memang tiada kepentingan dalam PAS. Namun, kami juga berharap agar satu masa nanti, kita dapat juga melihat perpaduan ummah Melayu mengembalikan kekuatan kita satu hari nanti. Kehancuran dan perpecahan PAS tidak membantu ke arah ini. Kita harap agar PAS lekas sedar dan kembali kepada jalan Islam yang sebenar. Apa guna kuasa jika Islam dan Melayu dipinggirkan?!!#PRKPengkalanKubor : Video PANAS ADUN PAS mulai tersebar. @PDRMsia sila ambil tindakan! @NajibRazak @KhairyKJ @AzwanBro

Posted: 17 Sep 2014 05:30 PM PDT 

Mulai malam semalam, video PANAS seorang ADUN PAS di Kelantan mulai tersebar di media sosial. Video tersebut merakamkan aksinya sedang melakukan perbuatan jenayah yang jelas sekali boleh disabitkan melalui bukti video di atas ini. 

"Lebih malang tuan-tuan, gas di perairan Kelantan patut didaratkan di Pantai Senok, kita dah sedia dah tempat, kita reserve untuk pendaratan gas di Pantai Senok, dia (Kerajaan Malaysia) buat perjanjian dengan Thailand, dia bawak pergi ke Pantai Cenok di Songkhla. Cenok ini tempat orang Melayu jugak, tempat orang Islam jugak. 
Bawa naik ke Cenok, bayar royalti kepada Kerajaan Siam, Kerajaan Thailand yang membunuh orang Islam di Takbai, sebelah situ. Ini zalim, kita tidak boleh sokong kezaliman..."  Baca lanjut di sini --> http://yuseriyusoff.blogspot.com/2014/09/bn4n01-pengkalankubor-video-exco.html

Jelik sungguh kempen PAS (anwarinas) kali ini. Mereka bagi amaran kepada BN supaya tidak sentuh isu ROYALTI, tetapi dalam masa yang sama, mereka boleh pula menabur fitnah dan menghasut rakyat menggunakan isu yang serupa. Nampak sangat PAS begitu terdesak untuk menang kali ini.


Berikutan itu, Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Rantau Panjang telah membuat laporan polis terhadap Ketua Penerangan PAS Kelantan Datuk Mohd Nasaruddin Daud berhubung isu ceramahnya yang berbaur hasutan ini semalam.

http://www.mstar.com.my/berita/berita-semasa/2014/09/16/laporan-polis/

Kami minta pihak berkuasa agar bertindak tegas dalam menangani isu fitnah dan hasutan kali ini. Tolong jangan beri muka lagi. Ini adalah kerana pelakunya adalah seorang wakil rakyat dan pemimpin kanan Kerajaan Negeri! 

Kami sendiri tidak faham mengapa sampai begini sekali jijiknya pemimpin Anwarinas Khawarij PAS ini. Bukan rakyat tidak tahu betapa banyaknya pertolongan Kerajaan Malaysia kepada Kerajaan Negeri Kelantan termasuklah masyarakat Islam Selatan Thai. Malah, ketika peristiwa Takbai tersebut, ada saksi yang nampak tentera Malaysia yang berbalas tembakan dengan tentera Thai bagi melindungi orang Islam yang cuba melarikan diri melalui Sungai Golok!

Mengapakah PAS tidak mampu untuk berkempen dengan kekuatan rekod pencapaian sendiri?!!


MUKTAMAR PAS ADA LIVE BAND NASIB BAIK BUKAN K-POP

Posted: 17 Sep 2014 04:37 PM PDT

HIBURAN BERBENTUK K-POP

HIBURAN BERBENTUK LIVE BAND
1. Apa perbezaan hiburan K-POP dengan hiburan Live Band di Muktamar ISLAM PAS semalam?

2. Apa beza Ceramah Agama dengan Live Band? Mana lebih baik?

3. Ada menari-nari tak? Goyang-goyang sikit ker, banyak ker, sederhana ker? Melalaikan ker? 

4. Dahulu kata macam haram? Sekarang sudah halal kah?

5. Oh semua orang lupa Timbalan Presiden PAS suka menyanyi...

RUPERT COLLVILE, HAROLD MAC MICHAEL, SAIFUDDIN ABDULLAH

Posted: 17 Sep 2014 08:00 AM PDT

Jurucakap Suruhanjaya Tinggi PBB bagi Hak Asasi Manusia
Saya ingin mengingatkan kepada Kerajaan dan rakyat Malaysia akan peristiwa yang berlaku pada tahun 1945. Selepas tamatnya Perang Dunia Kedua, kuasa-kuasa besar kembali ke tanah jajahan mereka dengan niat untuk memperkuatkan lagi cengkaman mereka.

Di Tanah Melayu, kerajaan penjajah British telah mengambil langkah drastik dengan mengarahkan Harold Mac Michael yang masih bertugas di Palestin, diterbang ke Tanah Melayu, dengan misi utama menjayakan penubuhan kerajaan baharu bernama Malayan Union.

Harold Mac Michael tidak tahu berbahasa Melayu, juga tidak tahu sosio-politik di Tanah Melayu. Dia tidak tahu Raja-Raja Melayu sudah berakar umbi sejak beratus tahun dengan mempunyai kuasa pemerintahan tersendiri. Harold Mac Michael datang dengan tugas memaksa semua Raja-Raja Melayu supaya supaya menandatangi perjanjian Malayan Union.

Jika bukan kerana NGO-NGO dari seluruh Tanah Melayu, termasuk dari Singapura, Sabah dan Sarawak, yang bersatu dan membentuk parti UMNO, barangkali negara kita merdeka lebih lama dari tahun 1957. 

Begitu juga Rupert Collvile dari Pejabat Pesuruhjaya Tinggi Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) mengenai Hak Asasi Manusia. Siapa dia Rupert Collvile?. Adakah dia mempunyai pengetahuan mengenai sejarah dan sosio-budaya rakyat Malaysia? Adakah dia mengetahui bahawa konsep Hak Asasi Manusia tafsiran PBB tidak semstinya sesuai dengan rakyat Malaysia.

Negara kita tanggungjawab kita
Negara kita adalah negara merdeka, sesiapa pun tidak boleh memaksa nilai-nilai asing ke atas nilai-nilai masyarakat Malaysia yang merdeka.

Kita mesti memiliki jiwa merdeka seperti Presiden Sukarno dan Tun Dr. Mahathir Mohamad. Di atas kepercayaan kepada bangsa Indonesia, Presiden Sukarno telah mengarahkan Indonesia keluar dari PBB pada tahun 1965, kerana tidak mahu Indonesia menjadi paksaan Imperialisme Amerika yang berselindung di sebalik PBB. Begitu juga, Tun Dr. Mahathir tidak hendak menjadi hamba IMF, USAID dan World Bank dengan menolak penjajahan ekonomi ke atas Malaysia pada tahun 1998.

Mereka mendesak Malaysia menghapuskan ISA, tetapi di Amerika mereka sendiri menguatkuasakan Akta Patriot. Bahkan di Singapura, PBB tidak ada kekuatan untuk mendesak pemerintah Singapura menghapuskan Akta Hasutan dan ISA! Jadi, mengapa kita negara merdeka mesti tunduk kepada desakan salah satu bahagian di dalam PBB. 

Negara Malaysia hendaklah dibenarkan menggunakan undang-undangnya sendiri, yang diputuskan oleh ahli-ahli Parlimen secara demokrasi. Undang-undang dari luar tidak boleh dipaksakan ke atas negara kita. Perlembagaan negara kita yang merupakan undang-undang yang tertinggi dalam konteks kenegaraan perlu dihormati oleh orang luar.

Negara kita tanggungjawab kita untuk mempertahankannya daripada anasir subversif yang tidak pernah berhenti untuk mengkucar-kacirkan negara kita sehingga hancur, dan akhirnya mereka mengambilalih, mentadbirnya dan mengaut segala hasil bumi negara kita ke negara mereka. 

Apakah anda buta? Lihatlah kekayaan minyak di Iraq dan Libya sekarang, siapakah yang mengaut kekayaan minyak di negara berkenaan? Adakah Amerika dan PBB ada lagi bercakap isu senjata biologi atau senjata nuklear di Iraq? Ternyata ianya dusta bukan.

Dato' Saifuddin Abdullah, dia antara individu yang buta sejarah kerana itulah dia bersetuju Akta Hasutan dan ISA dihapuskan. Bagi kita, jika kita tidak menghasut tiada sebab untuk kita takut kepada Akta Hasutan. Malah, Akta Hasutan itu menjadi pelindung kepada keselamatan, keamanan dan kebahagian di negara kita.

Mari bertanya kepada Dato' Saifuddin, mengapa rumah anda berpagar, mempunyai sistem alarm dan barangkali pengawal keselamatan? Kerana anda takut anasir subversif seperti perompak, pembunuh dan peragut memasuki rumah anda dan mencederakan anggota rumah anda bukan? Samalah juga dengan negara kita, mengapa kita perlu Akta Hasutan, kerana kita tidak mahu anasir subversif merosakkan keamanan negara kita.

Saya sarankan Dato' Saifuddin membaca buku-buku memoir Lee Kuan Yew, kerana Lee Kuan Yew akan mengajar anda bagaimana membentuk sebuah negara yang kuat dan rakyat yang berdisiplin!

Jika tidak bersetuju dengan saya, mari kita berdebat?

sumber jentayu#PRKPengkalanKubor : Kerana terdesak, Anwarinas/PASMA mula guna sentimen KEBENCIAN untuk menang! @NajibRazak @KhairyKJ @AzwanBro

Posted: 17 Sep 2014 06:00 AM PDT"Adun Meranti Datuk Nasurudin Daud dalam ceramahnya di Simpangan Pengkalan Kubur telah mengeluarkan kenyataan berbaur hasutan apabila menyatakan bahawa Kerajaan Malaysia menyalurkan bayaran Royalti kepada Kerajaan Thailand melalui urusniaga minyak dan gas , yang kemudianya digunakan untuk membunuh umat islam di thailand untuk mencetuskan kebencian rakyat kepada kerajaan, sekaligus boleh membuatkan suasana tegang dalam hubungan antarabangsa Malaysia Thailand, dan adalah suatu fitnah besar bila menyatakan royalti dibayar kepada Thailand, kerana terdapat persetujuan bersama di kawasan carigali minyak di JDA dan ia dikawalselia oleh MTJDA bawah perundangan Akta MTJD dan Petronas disitu hanya bertindak sebagai kontraktor sahaja..." - 15/09/2014


Walaupun beberapa amaran telah diberikan oleh PAS sendiri kepada Tok Pa dan BN agar tidak membangkitkan isu Royalti dalam kempen PRK Pengkalan Kubor, namun jika puak mereka sendiri yang engkar, ia tidak menjadi masalah. Bahkan, bukan sahaja penipuan royalti ini terus dilakukan tanpa rasa bersalah, ADUN Meranti boleh pula mempergunakannya sehingga ke peringkat menghasut. 

Walhal sebenarnya Isu ROYALTI ini secara JELAS dan dengan MUDAH dapat diperjelaskan hanya dengan satu gambar di bawah ini:


Kami cukup pelik mengapa golongan Anwarinas PAS ini sanggup melakukan apa sahaja demi untuk satu undi. Mereka jelas sekali tidak mengambil kira yang ianya boleh menjejaskan ketenteraman dan keselamatan Negara serta rakyat secara keseluruhannya. Jelas sekali golongan ini begitu dahagakan kuasa walaupun terpaksa menggadaikan maruah negara sendiri.

Kami sedar yang PAS sanggup bekerjasama dengan SYAITAN demi untuk menumbangkan UMNO, namun pengundi PRK Pengkalan Kubor pasti lebih bijaksana untuk menilai sendiri bagaimanakah jenis pemimpin yang calon mereka sedang bersekongkol dan bertahalluf siyasi kini. 

Adakah kita semua sudah bersedia untuk duduk di bawah pemimpin yang hanya pentingkan kuasa dan bencikan NEGARA sendiri?!!


UNDI PAS = UNDI DAP = UNDI KOMUNIS!

#PRKPengkalanKubor : Kempen BN semakin mendapat sambutan hangat penduduk #PengkalanKubor. @NajibRazak @KhairyKJ @AzwanBro

Posted: 17 Sep 2014 02:00 AM PDTMyMassa: Insya Allah, kalau kita tengok sambutan rakyat Pengkalan Kubor, BN bukan setakat akan KEKAL, tetapi akan menang dengan majoriti yang lebih besar lagi! KEKALKAN BN DI PENGKALAN KUBOR!