Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

0

Posted by Unknown | Posted on 11:40 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Provokasi melampau! Timb. Menteri dihalau, Polis digelar "anjing BN" di Sg. Chua!

Posted: 22 Mar 2014 11:19 PM PDT


Provokasi paling kurang ajar oleh penyokong pembangkang dilaporkan berlaku di PDM Sg. Chua 4.

Timbalan Menteri, Datuk Ahmad Maslan dikatakan telah dihalau 400meter daripada memasuki kawasan pengundian di PDM itu. Akhirnya beliau terpaksa melupakan hasrat bertemu pengundi sg chua.

Disamping itu, selain menimbulkan provokasi terhadap kehadiran Dato Ahmad Maslan, penyokong pembangkang turut menggelar Polis anjing BN. 

"Balik Menteri Bodoh.." "Menteri penipu...nah makan Kangkung.." "polis anjing BN".."Polis anjing kurap".

Tindakan biadap mereka menimbulkan kemarahan penyokong BN. Inikah tugas team yang tersebar dalam teks Whatsapp tersebut? memang kurang ajar!

UPDATE PRK KAJANG: 47.24% sudah menunaikan tanggungjawab mengundi setakat 1PM

Posted: 22 Mar 2014 11:08 PM PDT

KAJANG: Sehingga jam 1 tengah hari tadi, seramai 17,977 pengundi atau 47.24 peratus daripada 38,055 pemilih berdaftar keluar mengundi di 16 pusat mengundi bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang yang dibuka tepat jam 8 pagi tadi, menurut Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).


UPDATE PRK KAJANG: Inilah wajah sebenar SAMM, Peniaga gerai pun kena PROVOK!

Posted: 22 Mar 2014 10:51 PM PDT


Apalah nasib peniaga kecil-kecilan ini? Mereka mencari rezeki yang halal dalam suasana orang ramai di Kajang ketika ini. Tetapi SAMM yang tidak berpuas hati telah datang menyerang gerai ini. Tak boleh terima hakikat rakyat marhaen sudah cukup meluat dengan pembangkang.Inilah punca geng-geng biadap ini menyerang De'Warung Bawal. Anda nilailah sendiri...

UPDATE PRK KAJANG: AWAS! Sebaran SMS/Whatsapp dedah team Provokasi PKR!

Posted: 22 Mar 2014 10:27 PM PDT


Awas penyokong Barisan Nasional, kami baru sahaja terima satu teks sebaran Whatsapp yang menyatakan terdapat team tindakan Provokasi dalam perjalanan ke Dun Kajang. 

Sila berhati dan jangan sesekali terpengaruh dengan tindakan mereka. Nampaknya mereka telah takut dan semakin terdesak apabila menyedari rating parti mereka telah jatuh!

UPDATE PRK KAJANG: 40.81% Keluar mengundi setakat 12 tgh hari

Posted: 22 Mar 2014 10:13 PM PDT


KAJANG: Sehingga jam 12 tengah hari tadi, seramai 15,529 pengundi atau 40.81 peratus daripada 38,055 pemilih berdaftar keluar mengundi di 16 pusat mengundi bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang yang dibuka tepat jam 8 pagi tadi, menurut Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).


Ayuh jalankan tanggungjawab anda penduduk kajang, tinggal beberapa jam lagi masa pengundian!

#PRKKAJANG : ORANG MELAYU KELUARLAH MENGUNDI 4 JAM LAGI

Posted: 22 Mar 2014 09:59 PM PDT


Wahai warga Melayu keluarlah mengundi , masa ada 4 jam lagi untuk anda jalankan tanggungjawab sebagai pemilih. Buat pilihan terbaik bagi masa depan anda.

UPDATE PRK KAJANG: Gambar Khalid Ibrahim ini buat penyokong PKR terkedu!

Posted: 22 Mar 2014 09:52 PM PDT


Akhirnya, Khalid Ibrahim menyerlahkan bantahan terhadap calon PKR secara terang-terangan. Walaupun bertindak sebagai Pengarah Jentera PKR di Dun Kajang, kita dapat lihat sepanjang tempoh kempen, kelibat Khalid Ibrahim amat jarang kelihatan.

Hari ini, Khalid Ibrahim sendiri kelihatan lebih selesa beramah mesra bersama penyokong Barisan Nasional.

Penyokong pembangkang alamatnya terkedu bila melihat gambar ini!

UPDATE PRK KAJANG: Penyokong liar pembangkang cetus provokasi!

Posted: 22 Mar 2014 08:36 PM PDT

Kepada peraih undi di PDM lain, sila berhati-hati dengan Provokasi Penyokong Pembangkang. Baru sahaja berlaku kekecohan yang dicetuskan penyokong liar mereka di PDM Sungai Kantan. UPDATE PRK KAJANG: Setakat 10 pagi, 22.16% sudah keluar mengundi

Posted: 22 Mar 2014 08:10 PM PDT

Setakat 10.00 pagi ini, kira-kira 8,433 pengundi atau 22.16 peratus daripada 38,055 pemilih berdaftar keluar mengundi di 16 pusat mengundi bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang yang dibuka tepat jam 8 pagi tadi, menurut sumber Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).


Ayuh penyokong BN di Dun Kajang!

PEMERHATI ASING JANGAN SYOK SENDIRI, POLIS LEBIH BERINTEGRITI

Posted: 22 Mar 2014 07:38 PM PDT


Situasi di luar pusat pembuangan undi Sekolah Menengah Agama Persekutuan, Sungai Sekamat di sini kecoh apabila peraih undi daripada kedua-dua parti yang bertanding dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang bertembung.

Kehadiran anggota polis bagaimanapun berjaya mengawal keadaan daripada menjadi semakin tegang.

Meskipun begitu, provokosi antara kedua-dua kumpulan penyokong berterusan dengan masing-masing menghamburkan kata-kata kesat

SETAKAT 9.30 PAGI, BAHARU 15% KELUAR MENGUNDI,

Posted: 22 Mar 2014 07:13 PM PDT

Usaha Lebih Kuat
Sebanyak 15 pusat mengundi di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang dibuka mulai 8 pagi Ahad bagi membolehkan 38,055 pemilih berdaftar melaksanakan tanggungjawab mereka dalam pilihan raya kecil DUN itu.


Pusat mengundi itu ialah Sekolah Rendah Agama Batu 10 Cheras; Sekolah Kebangsaan (SK) Seri Sekamat; SK Saujana Impian; Sekolah Menengah Agama Persekutuan Kajang; SK Sungai Kantan; Sekolah Menengah Kebangsaan(SMK) Tinggi Kajang; SMK Convent Kajang; Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan(C) Sungai Chua.Balai Raya JKKK Kampung Baru Sungai Chua; Pusat Rukun Tetangga dan Tabika Perpaduan Sungai Chua; Dewan Orang Ramai Sungai Chua; SAR (KAFA Integrasi) Taman Delima; SK Kantan Permai; SK Kajang dan Kompleks Penghulu mukim Cheras.Semua pusat pengundian akan ditutup 5 petang ini dan pengiraan undi dijangka bermula 6 petang di pusat penjumlahan undi di Dewan Kompleks Sukan Bandar Baru Bangi di sini.Pilihan raya kecil ini menyaksikan pertembungan antara calon Barisan Nasional (BN) Datin Paduka Chew Mei Fun dan calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.Bagaimanapun kedua-dua calon tidak mengundi.Kerusi DUN Kajang kosong berikutan perletakan jawatan secara mengejut penyandangnya Lee Chin Cheh daripada PKR pada 27 Jan lepas.Dalam pilihan raya umum ke-13 (PRU13) Mei lepas, Lee menang dengan majoriti 6,824 undi dalam pertandingan enam penjuru melibatkan BN, Berjasa dan tiga calon Bebas.Setiausaha Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Datuk Abdul Ghani Salleh dilapor menjangkakan lebih 80 peratus pengundi keluar mengundi hari ini.SPR juga menjangkakan keputusan pilihan raya kecil itu dapat diketahui selewat-lewatnya 9 malam ini.Sementara itu, Jabatan Meteorologi Malaysia meramalkan tiada hujan di sebelah pagi namun ribut petir dijangka berlaku pada sebelah petang.


SIDANG AKHBAR DATUK SERI ANWAR IBRAHIM, PERDANA MENTERI

Posted: 22 Mar 2014 04:08 PM PDT


ADA KUDIS DI TELINGA KIRI ANWAR IBRAHIM

Posted: 22 Mar 2014 08:50 AM PDT

TELINGA ANWAR BERKUDIS
Kami menerima sekeping gambar dari bahagian belakang Anwar. Kami amat terkejut apabila mendapati terdapat kudis dan bekas kudis di bahagian telinga sebelah kiri Anwar. Jelas kelihatan luka kudis tersebut, barangkali kerana terlalu kerap dikorek. 

Kami amat bersimpati dengan masalah kudis yang dideritai oleh Anwar dan kami menasihati beliau supaya berjumpa doktor pakar, memandangkan penyakit kudis adalah penyakit berjangkit dan ianya boleh merayapi seluruh badan akibat daripada jangkitan kuman kudis.

Terdapat beberapa penyakit kudis yang amat berbahaya seperti berikut di bawah. Kita tidak pasti Anwar menghidap penyakit kudis yang mana satu.
 1. Nanah telinga - ottorrhoea
 2. Kudis telinga - crack in ears
 3. Gatal telinga - itchy in ears
 4. Rasa benda merayap dalam telinga - formication in ears
 5. Rasa penuh ketat dalam telinga / fullness in ears.
 6. Telinga tuli - hardness of hearing
 7. Bunyi atau berdentung dalam telinga - ringing in ears ( tinnitus)
 8. Sakit dalam telinga - pain in ears
 9. Panas dalam telinga - burning in ears
 10. Dengar suara - hear voices in ears
 11. Tuli telinga kesan dari ubat - hardness of hearing due to drugs
Kami memohon maaf kepada Anwar kerana terketerpaksa mendedahkan hal ini kerana beberapa sebab khususnya sebab keselamatan. Kami berharap supaya kudis tersebut boleh sembuh sepenuhnya selepas PRK Kajang, barangkali inilah hikmah di sebalik Anwar tidak bertanding di Kajang, kerana kudis. Artikel ini janganlah dilihat sebagai menghina, anggaplah sesuatu yang melampaui fahaman politik.

INFO 12 JAM KEPADA SPR & PDRM : ORANG DARI LUAR NEGARA BERPUSU-PUSU KE KAJANG

Posted: 22 Mar 2014 07:31 AM PDT

1. Pihak kami mendapat maklumat bahawa beberapa orang luar negara dari Sweden dan Berlin telah memasuki negara Malaysia untuk coordinate membantu calon pembangkang di Kajang.

2. Rombongan trafik dari Johor sedang meningkat menuju ke Kajang di mana mereka menggunakan kereta sewa di Johor Bahru untuk mengabui pihak berkuasa.

3. Penerbangan dari Singapura juga tiba mendadak di KLIA dan Subang dengan jumlah yang besar dari Singapura di mana mereka dikesan menuju ke Kajang sepanjang hari ini dan untuk esok.

4. Sewaan coach bus dari Johor Bahru dan Singapura dikesan penuh dan ke semuanya sedang menuju ke Kajang.

5. Sebuah rumah ibadat di Shah Alam iaitu antara yang terbesar di Asia Tenggara telah dijadikan war room untuk PRK Kajang dengan beberapa 'orang putih' dikesan menjadi koordinator.
Nota : pemimpin PKR Lajim Ukin semalam berkata orang Cina tidak boleh dipercayai dan tidak boleh melihat masalah dengan betul kerana mata mereka sepet. Adakah orang Cina bermata sepet seperti Lim Kit Siang juga tidak boleh dipercayai?

PRK #Kajang: @ChewMeiFun asks CHINESE to please THINK and VOTE WISELY. @NajibRazak

Posted: 22 Mar 2014 05:08 AM PDTUse your RIGHT to THINK, before you VOTE. Let's make history and bring CHANGE to KAJANG. Show them Kajang folks are not any politician's POND to POWERDOM!

TERESA KOCK DI MASJID : SAYA TAHU MASA SEMBAHYANG, TAPI KENAPA SAYA TAK BOLEH MASUK?

Posted: 22 Mar 2014 04:04 AM PDT

REFORMASI 2.0 GAGAL, ANWAR DISERU CONTOHI POLITIK MATANG INDONESIA

Posted: 22 Mar 2014 01:29 AM PDT

Muram 
Kajang, 22/3/2014 - Semalam saya berjalan-jalan di sekitar Stadium Kajang, sama ketika saya berjalan-jalan di Kuala Lumpur sekitar 26 hingga 28 September 1998. Saya ingin melihat perbezaan suasana tahun 1998 dan tahun 2014. Apakah emosinya masih sama?

Ketika itu, rentak Reformasi 1998 begitu kuat hinggakan di mana-mana sahaja orang bercakap tentang Reformasi. Baik di dalam keretapi, di lapangan terbang, dalam teksi, di kampus ketika itu saya di USM, dalam surat khabar dan sebagainya.

Tentu anda masih ingat bagaimana DS Anwar (Anwar) dan jenteranya mengumpul massa di dataran merdeka dan khususnya di Masjid Negara. Anda tentu masih ingat bagaimana Anwar melarikan diri menggunakan motorsikal ketika itu.

Sebaliknya di Kajang semalam, suasana Reformasi kelihatan lembab, lembik dan tidak bermaya. Jika tidak ada gerai-gerai jualan keadaan akan lebih sunyi. Ianya umpama perhimpunan di pasar malam.

Di dalam acara besar dan penting ini, Tiada kelibat Presiden PAS Tuan Guru Haji Hadi Awang dan Timbalan Presiden PAS Mohd. Sabu, Datuk Mustapha Ali Setiausaha Agung PAS juga tiada. Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim tidak kelihatan. Saya melihat tidak ada kesungguhan.

Gambar Di Bahagian Belakang Stadium
Keluasan Stadium Kajang yang boleh memuatkan 10,000 orang hanya dihadiri lebihkurang 4,000-5,000 orang sahaja. Saya melihat dengan mata saya sendiri ketidaksungguhan sebilangan yang hadir. Juga amat mengejutkan saya kurang sekali orang Cina hadir dalam pembukaan Reformasi 2.0 semalam. 

Tidak jauh dari Kajang, umat Islam juga berkumpul di Putrajaya dalam acara Selawat Ke Atas Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW. Anda saksikan sendiri kehadirannya. Dari hadapan bangunan Perdana Putra, di dalam Masjid Putra, sehingga jauh ke Bangunan Putrajaya Holding lautan manusia membanjiri Putrajaya mengucapkan Selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW. 

Alangkah indahnya ketika kita bibir kita berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.
Perdana Menteri Bersama Umat Islam Berselawat Ke Atas Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW
Umat Islam Berselawat Ke Atas Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW
Ratusan Ribu Memenuhi Putrajaya  
DS Najib Bersalaman Dengan Orang Ramai
Perdana Menteri Berpelukan Dengan Habib Syech Bin Abdul  Qodir Asseqaf Dari Indonesia
Isteri Perdana Menteri Turut Bersama Bersalawat Ke Atas Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW
Kesimpulannya mudah, saya ingin mengajak Anwar supaya membatalkan sahaja Reformasi 2.0 kerana Majoriti rakyat sudah tidak ada mood, tidak ada keinginan dan tidak lagi melihat Reformasi 2.0 itu sesuatu yang perlu. 

Zaman sudah berubah, masa reformasi sudah berlalu, generasi baharu mahukan kehidupan yang lebih aman, tenang dan rileks. Mereka mahu menikmati kehidupan dengan bahagia dan mereka mahu bekerja dengan gembira.

Negara jiran kita Indonesia sudah tidak lagi berReformasi di jalanan kerana kehidupan rakyat Indonesia dari sudut politik sudah kelihatan bahagia. Mereka sudah jarang berteriak-teriak di jalanan, mereka sudah tidak lagi ada ketaksuban membuta tuli, mereka sudah semakin matang di dalam berpolitik. 

Apabila Habibie tidak menjadi Presiden Indonesia, adakah Habibie merosakkan negaranya di jalanan? Apabila Jusuf Kalla tidak berjaya menduduki jabatan Presiden Indonesia atau Wakil Presiden Indonesia, adakah Jusuf Kalla merosakkan negaranya di jalanan? 

Saya bersetuju negara kita memerlukan pasukan pembangkang yang kuat, tetapi saya juga bersetuju negara kita memerlukan sebuah kerajaan yang lebih kuat.

Manusia yang ganjil ialah manusia yang tidak mahu menerima kekalahan (S.Ogata).
The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:36 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


DAP panic Cina kurang keluar .... Peluang Melayu terajang parti peliwat!!!

Posted: 22 Mar 2014 10:30 PM PDT


Cina-cina PR dikesan terjerit-jerit mengguna loud hailer di kawasan majoriti pengundi Cina Sg CHua dan Jalan Utama memanggil mereka untuk keluar mengundi.

Ini macam petanda pengundi cina kurang keluar dan satu peluang untuk melayu terajang parti peliwat dan parti kelentong rakyat, PKR.


Disamping itu, Taktik PKR adalah membawa pengundi dengan kereta yang tidak berlambang. Mereka seolah-olah takut akan ditahan dan dikacau perjalanan.

Nurul Izzah tunggang dengan jantan!!!

Posted: 22 Mar 2014 09:34 PM PDTNurul kelihatan naik motor dengan seorang jantan di Sungai Sekamat. Hai .... surat permohonan fasakh belum kering lagi, si bakal janda ni dah menggatal.

Ni bukan si Anas kan.... lepas ni pergi mana Aprtment nak cari aircon?

Mungkin bbudak ni adalah bodygurad kerana kali terakhir dia berada di Sungai Sekamat, baik si mak mahupun si anak ke sergah.... kah kah kah


Sementara itu si ibu tak habis sana sini dengan kipas di tangan. Panas sangat ke untuk dook perlu sejukkan bandan?Macam mana nak jadi wakil rakyat? Mesti malas turun ke bawah tengok rakyat pasal panas.


Satu gambar yang best adalah melihat DAP menunggang PAS ....


Macam hamba dengan tuan.


Dari sini nampak bbetapa bias dan erat sebelah peguam-peguam dan puak-puak hak sarsparilla ini.


Siapa terjumpa baiyi ni, liwat dia dengan buluh sebelum peguam pro COMANGO liwat kamu.

Dan ...


Cewek cun ni reporter paper atau portal mana?

Apalah bebal beberapa ekor PAS ni?

Posted: 22 Mar 2014 08:08 PM PDT


Cubalah renong balik ...

Apabbila dua pemimpin PAS disaman, apa kata mereka?


Gambar di atas bukan hasil kerja blogger pro UMNO tapi hasil kerja PKR.

Petandanya senang saja kerana yang beriya-iya nak kerjakan Hadi adalah AMK yang menang kes saman pil kuda. Hairan AMK menang kes ... padahal nama tak disebut.

Kali ini, PKR tetap tibai Mat Sabu dan Chegu Pa atas sebab fitnah sekali rong dengan hadi.


Sebelum ini komen sama diluahkan puak PKR biila ada wakil rakyar PAS kalah disaman juga.PAS sudah pun mogok di atas tindakan terhadap Haji Hadi.Malah sudah ada ahli yang kempen menentang PKR kerana mereka sedar mereka telah dianaktirikan dan diperkudakan. Baca di blog PISA.Hanya Unit Amal bodoh bangang macam lembu yang masih nak bantu untuk malam Liwat perdana. Opps .... lembu tu sensitif...

Woi Melayu! Keluar la ngundi ... dah selesai, boleh tunggu PC MH370.

Posted: 22 Mar 2014 07:35 PM PDT


Menurut Selangor Chronicle, keluaran pengundi Melayu tidak cukup banyak berbanding dengan pengundi Cina.

Sunday, 23 March 2014


UPDATE PRK DUN KAJANG: Mood Pengundi Cina Kajang Meningkat, Melayu Pula Nampaknya Boikot!!!Ada sesuatu yang tidak kena sedang berlaku di PRK DUN Kajang. Walaupun di sebalik pelbagai usaha dan janji yang dibuat oleh Barisan Nasional untuk mengubah lanskap politik di Kajang menerusi calon mereka, Chew Mei Fun, sambutan dari kalangan masyarakat pengundi Cina Kajang kepada calon BN itu, sungguh daif.

Dari awal pagi, pengundi-pengundi Cina yang telah diketahui kecenderungan dan pangkah undi mereka untuk siapa, telah keluar beramai-ramai untuk membuang undi. Dari semalam lagi, dilaporkan juga pengundi-pengundi Cina Kajang yang tinggal di luar termasuklah di Singapura, telah pulang beramai-ramai untuk membuang undi dengan penajaan dari Pakatan Rakyat.

Sepenuh di SINI.

Diharap pengundi Melayu keluar segera untuk mengundi sebelum dihalang last minute traffic jam yang akan dibuat oleh Chegu Bard.

Lepas mengundi dah boleh balik dan duduk depan TV untuk tunggu PC MH370. Petang-petang nak pergi mengundi susah nanti ....

Yang PKR tak payah keluar pasal Nurul kata ...

Anwar disambut dengan laungan "Liwat! Jubor!"

Posted: 22 Mar 2014 07:09 PM PDT


 Anwar Ibrahim dan Wan Azizah sampai ke PDM Taman Kajang Baharu. Oleh kerana jam, mereka berhentikan kereta dan berjalan ke MK Tinggi Kajang. DSAI berjalan kaki dan telah meninggalkan lokasi.

Sepanjang perjalanan Anwar Ibrahim dia di samut dengan laungan dan jeritan "Liwat! Jubor!"

Ki ki ki ....

Adalah berlaku tegang lidah. Biasalah tu ... yang tak biasa dan tak dibuat binatang adalah main jubur sesama jantina.

Di Sungai Kantan, Anwar disambut dengan laungan "Bontot! Bontot!"


Pada jam 1010, MAFAREL kelihatan di pusat mengundi Sekolah Agama Persekutuan Kajang. Salah satu pemerhati MAFREL pun jenis belakang pusing muahaha ... tak boleh pakai MAFREL ni. Mata dia bbuka sebelah saja.

Sementara itu, puak DAP cuba melakukan provokasi dengan memperlecehkan Chew Mei Fun yang mahu membantu hal-hal masaalah tempatan.
Takpe .... jawab blogger Husin Lempoyang, ini adalah pilihan antara calun "basuh longkang vs masuk kelengkang".
 

Tu berkhidmat semua dan berkhidmat untuk satu muahahaha ....

Samseng PKR tahan bas, PAS tak mampu bayar lesen perniagaan mahal

Posted: 22 Mar 2014 06:38 PM PDT


Sebuah bas telah ditahan oleh di Markas PKR di Taman Kajang Permai atas syak membawa pengundi hantu.

Orang kuno saja yang masih ppercaya hantu.

Pemandu bas telah disoal siasat dan dilepaskan oleh jentera PKR setelah mereka berpuas hati dengan penjelasan pemandu bas berdaftar PJW 9799

Mangkuk-mangkuk ni faham ke mereka tidak ada kuasa untuk tahan bas awam. Tanpa kuasa, ini namanya kerja samseng jalanan.Di Sungai Chua, ada pulak puak PAS dari Pahang cuba nak jual kangkung di kawasan merayu undi. 

Faham ke tidak mangkuk bahawa di situ tidak bersih dan sihat untuk buat jualan. Tempatnya adalah di pasar. 

Mungkinkah orang PAS ini tidak mampu nak bayar lesen perniagaan kerana telah dinaikkan begitu banyak oleh kerajaan negeri pmpinan Khalid?

Kerajaan siapa yang naikkan lesen perniagaan untuk naikkan gaji MB dan Speaker sampai 300%?

SELCAT akan lucutkan jawatan Khalid minggu depan

Posted: 22 Mar 2014 08:19 AM PDT


NST hari ini melaporkan Wan Azizah dijangka bakal dijadikan MB Selangor. Laporan di SINI. Berita Harian pun melaporkan berita sama.

Wan Azizah telah menafikan hal ini sebagaimana laporan MI dan The Star.

Namun begitu blog Another Brick in the Wall begitu yakin melaporkan Tan Sri Khalid akan diucutkkan jawatan pada pendengaran SELCAT pada hari Selasa dan Rabu ini.

Menurutnya, Khalid akan dilucutkan kerana menggantung jawatan Azmin sebagai Lembaga Pengarah PKNS, pemecatan 20 pekerja PKNS Holdings dan salahlaku dan salah urus PKNS yang telah memalukan kerajaan negeri.

Namun begitu DAP yang selama ini mula hilang percaya dengan konon keamanahan Khalid akan menolak Khalid kerana kegagalannya dalam isu kalimah Allah.

Baca seterusnya di ABITW SINI.

Nampaknya fahamlah sebab Azmin tak peduli survey UNISEL yang kata 67% pengundi Kajang mahukan Khalid sebagai MB.


Apakah impaknya kepada pembuangan undi untuk Wan Azizah besuk?

Entahlah ... Wan Azizah adalah paling tidak layak untuk jadi MB. Selama ini dia hanya dapat jadi Presiden PKR kerana Anwar ada.


Semasa Anwar tiada PKN hampir pecah belah bbila dia tidak dapat satukan pelbagai pemimpin-pemimpin tinggi.

Dia bukan boleh fokus sangat. 


Rancangan sabotaj si dogol Chegu Bard di hari pembungan undi

Posted: 22 Mar 2014 06:00 AM PDTKetika PKR sedang berhadapan perang saudara dengan grup AMK pimpinan Sam Ketot dan fraksi Azmin enggan bekerjasama Tan Sri Khalid Ibrahim, Chegu Bard nampak banyak sekali diberi peranan.


Beberapa usaha sabotaj ala latihan yang diperolehi di Korrea telah dapat dikesan dan ada ditangkap. Petang tadi Ketua JDM telah membuat laporan polis dan tindakan ini mestilah lepas dapat arahan OK dari Chegu Bard.


Dalam suasana orang ramai dan pengundi tak mempeduli sangat akan PRK Kajang dan lebih lagi Bailingan kerana khusus pada MH370, maka kerisauan timbul  oleh pihak PKR bahawa majoriti yang dijangka boleh capai lebih 7-8 ribu seperti permainan bookie akan merosot dan mungkin kalah.

Orang ramai yang dahulu menyokong tidak akan keluar dan ada disebabkan protes mempermainkan demokrasi. Maka desas desus memberitahu bahawa Chegu Bard telah rancangkan sabotaj:


1. Pada jam 12 tenggahhari, jentera PKR akan cuba sesakkan jalanraya bagi seluruh Kajang seperti mana PAS lakukan di Sg Limau. Tujuannya adalh untuk hallang pengundi pro BN yang selalu keluar lepas selesaikan hal pagi. Kajang amat sensitif pada trafic jam.

Konvoi untuk menyesakkan jalan raya ini akan diketuai oleh Badrul Hisham Saharim, SAMM

2) SAMM akan melakukan provoksai melampau terhadap polis dan SPR bagi mencetus suasana tegang. Dalam masa yang sama, ia diharap untuk meraih simpati dari masyarakat setempat seolah-olah ada penipuan pengundi berlaku.


3) NGO Pahlawan akan ditugaskan untuk mengawal semua pintu masuk ke pusat mengundi.


4) Akan diulang juga provokasi pengundi hantu dengan membawa warga asing bangladesh ke tempat mengundi. Kehadiran warga Bangladesh akan dirakam melalui video untuk di upload ke youtube

5) Secara jahat, sekumpulan AMK yang pro Chegu Bard akan memakai baju BN untuk membuat provokasi dengan melaungkan perkataan seperti WAN AZIZAH PELACUR secar akuat dan terbukan untuk menzahirkan rasa benci terhadap BN.

6) Jika mereka kalah, akan di lakukan huru hara dan tempat berkumpul di perkarangan Stadium.


7) Kumpulan provocateur akan cuba melaga-lagakan penyokong BN dengan penyokong PAS supaya PKR tidak mendapat nama buruk. PAS dijangka tidak akan menyokong PAS.


8) Kumpulan ini akan gunakan nama UMNO dan Perkasa untuk menambah kebencian pengundi cina kepada BN.


9) Jika PKR menang atau kalah sekali pun, satu perarakan besar besaran akan dibuat di bandar kajang seolah-olah memprovokasi ala DAP pada tahun 1969.

"Molotov cocktail" dibaling pada Chew Mei Fun tak meletup

Posted: 22 Mar 2014 03:33 AM PDT


Biasalah penyokong MB 4 cm dengan provokasi mereka.

Selain membuat risalah palsu seolah-olah Chew Mei Fun letak jawatan kerana hal dera orang gaji dan berkeadaan lucah, penyokong calun Nenekdoll ada terlibat membaling "molotov cocktail" terhadap Chew Mei Fun.


Kali ini bukan kerja Chegu Bard tapi kerja hasutan DAP dan pemimpin Cina PKR pada pendidik cina DOng Zonk.

Puak-puak Dong Zonk cuba mengungkit cerita lama mengenai SRJKC Damansara melalui kenyataan di akhbar Cina:Nanyang Siang Pau, mukasurat A9, Guang Ming Daly, mukasurat A11, 22 MAC 2014,

Isu penutupan SJKC Damansara terus dimainkan oleh beberapa orang tokoh pendidik Cina untuk menjatuhkan kredibiliti calon MCA

Beberapa orang tokoh pendidik Cina terdiri MOK Thai Shi - Penasihat Jawatankuasa Mempertahankan SRJK(C) Damansara, LEE Seng Khim  dan Dato Dr. TOH Kin Woon - Pengerusi Yayasan Lim Lian Geok telah tampil dalam pentas ceramah umum anjuran Pembangkang untuk mempersoalkan peranan yg telah dimainkan oleh Chew Nei Fun dalam isu SJKC Damansara yg berlaku pada tahun 2002 dahulu. 


Mereka mendakwa  Chew Mei Fun langsung tidak membantu mempertahankan SJKC Damansara sewaktu beliau masih menjadi Ahli Parlimen PJ Utara dulu. Isu ini diperdengarkan setiap hari dalam ceramah pembangkang bertujuan menjatuhkan kredibilitinya sebagai calon yang boleh dipercayai dan diharapkan oleh pengundi pengundi Cina di Kajang.

Ia dissambut dengan satu analisa yang memihak kepada Wan Azizah:


 China Press, 22 MAC 2014, halaman A12,

Analisis yg dibuat oleh Pengarang akhbar China Press menyatakan  menjelang hari terakhir kempen, kedua-dua parti yg bertanding kini menumpukan perhatian terhadap pengundi-pengundi atas pagar dari kalangan pengundi Melayu utk meraih sokongan. PKR boleh dikatakan hampir pasti akan mendapat 75% sokongan dari pengundi Cina. 


Sehingga ini, Wan Azizah masih mendahului Chew Mei Fun dlm persaingan merebut kerusi DUN Kajang. Wan Azizah kini telah mempunyai sokongan asas sebanyak 65% dari pengundi-pengundi Kajang. 

Walaupun kemelut dalaman PKR membuatkan setengah orang bosan dgn PKR, tetapi dengan wujudnya isu isu seperti kenaikan harga barang, kelemahan Kerajaan menangani kehilangan MH370  serta isu penutupan SJKC Damansara yg dimainkan oleh PKR dlm ceramah ceramah mereka sepanjang tempoh kempen, ianya telah berjaya menarik semula sokongan orang ramai kpd PKR.

Hakikatnya ini isu basi puluhan tahun umurnya yang mana sekolah tersebut telah dipindahkan ke satu tapak yang lebih besar dan lengkap kemudahan. Ketika itu hanya ibu bapa yang telah dihasut oleh Dong Zong yang telah termakan hasutan.

Takkanlah dapat tapak baru tap sekolah lama masih nak di kekalkan?

Pada Mac 19hb, Wee Ka Siong berkata tuntutan tak masuk akal kerana MCA tidak pernah ketepikan sekolah cina dan sekolah cina di Kajang telah dipertingkatkan. Baca SINI

Sebelum itu pada Mac 16hb, Tian Chua diberi amaran supaya tidak mereka-reka ceriita seolah-olah sekolah cin aKajang akan dituup jika memilih Chew Mei Fun. Baca SINI

Hal SRJKC Damansara pun diperjelaskan

Kajang by-election: Chinese need representative in Selangor opposition

Posted: 22 Mar 2014 12:30 AM PDT


SMS message received:

Dear voters

There are 56 seats in the Selangor state assembly. Before the resignation of Lee Chin Shih, Pakatan has 44 seats. While BN has 12 seats which is only from UMNO.

The result of this by-election neither change the current state government and PR's more than 2/3 majority nor enable PR to capture Putrajaya.

However, the Chinese community should have a representive in the opposition to provide check and balance  and be the voice of the Chinese.

The local community also need someone who can dedicate themselves to the Kajang people and not someone too busy as party President, attending rallies and demo, and husband matters.

Do ponder over this before you vote.亲爱的选民,
 

雪州议会有56席位,在李景杰辞职前,民联议员占44位;而国阵只有12位议员皆来自巫统。

这场补选将不影响民联当州政府,也不会影响他们的三分之二政权或者让民联入主布城。

不过华裔选民应该拥有一名华裔反对党议员来监督雪民联政府及发表华裔选民心声。

华裔社群需要一名能够为你们奉献的议员,而不是一名忙于当党主席、出席示威和丈夫事务的议员。

请你们在投票前,好好想想。
Whoever win the Kajang by-election, the state government will remain the same. However, our life need to improve and change for the better.

Chew Mei Fun can be the representative for Kajang people at the state assembly. And she can also be the go-between with the federal government.

In the past, DAP were voted in to play the role of check and balance. The DAP is now in the state government, thus someone need to fill in the void.

We need and must have a Chinese in the opposition in Selangor so that Chinese voices can still be heard.

Ponder this before voting.

谁赢了加影补选都不会改变州政府政权,不过为了过更好的生活,我们可以做出改变。

周美芬可以成为人民代议士出席雪州议会,她也可以成为加影与中央政府的桥梁。

过去,人民投行动党是为了监督政府,现在行动党已经做政府,因此我们需要反对党来扮演此角色。

我们需要华裔反对党议员在雪州议会确保华裔选民的心声还是被听得见。

投票前,请三思。
Chew Mei Fun is no just to be smeared and insulted to clean longkang ....


and be slandered by Chegu Bard