Followers

Nuffnang

Gaya Peneroka

0

Posted by Unknown | Posted on 11:58 PTG | Posted in

sumber :-

Gaya Peneroka


Pesawat Malaysia mungkin telah diterbangkan untuk empat jam lagi

Posted: 13 Mar 2014 03:09 AM PDT

Dialih bahasa oleh Google sumber dari SINI

Malaysia Airlines Penerbangan 370 mungkin telah diterbangkan selama empat jam selepas lenyap dari skrin radar , berdasarkan data enjin , menurut sumber yang rapat dengan siasatan AS kejadian.

Ia telah menimbulkan kemungkinan pesawat itu disita dan dialihkan, dan telah ditambah kepada banyak teori-teori tentang nasib pesawat memandangkan kekurangan fakta keras yang ada.

Satu udara dan laut carian yang luas yang melibatkan lebih daripada 40 kapal dan 30 pesawat telah gagal untuk mencari apa-apa kesan kapal terbang enam hari selepas ia berlepas.

The twist baru, berdasarkan bukti bahawa enjin pesawat terus menghantar data selepas ia hilang dari skrin radar, menimbulkan kemungkinan ia boleh diterbangkan pada selama 4000 kilometer dengan transponder pesawat dimatikan, menurut satu laporan dalam Wall Street Journal.

Penyiasat penerbangan dan AS pegawai keselamatan negara percaya pesawat itu terbang untuk sejumlah lima jam berdasarkan data dimuat turun secara automatik dan dihantar ke tanah dari enjin Boeing 777 sebagai sebahagian daripada penyelenggaraan rutin dan program pemantauan.

Satu masa penerbangan sebanyak lima jam selepas berlepas dari Kuala Lumpur ertinya Boeing 777 boleh terus untuk tambahan 2200 batu nautika , mencapai Lautan Hindi, sempadan Pakistan atau Laut Arab, berdasarkan kelajuan pelayaran jet ini .

Bekas MI6 British dan Australia penganalisis Perkhidmatan Perisikan Rahsia Warren Reed berkata perkembangan terkini mencadangkan ia mungkin pesawat itu dialihkan ke Korea Utara.

"Korea Utara mungkin mempunyai keberanian untuk menarik kira sesuatu seperti ini, bagaimanapun tidak mungkin ia seolah-olah, '' kata Encik Reed.

"Maksud saya, jika anda menggabungkan data enjin berterusan selama empat jam dengan hakikat bahawa telefon bimbit masih kelihatan dering , ia menimbulkan persoalan, tidak kira bagaimana mustahil, bahawa pesawat telah diambil alih dan dialihkan, '' Encik Reed berkata .

MENGKAGUMKAN untuk mengelakkan pengesanan
" Tetapi ia akan menjadi luar biasa untuk itu untuk mengelakkan pengesanan sambil terus terbang selama yang panjang, atau bahawa ia entah bagaimana boleh kekal diletakkan di atas tanah tanpa dikesan ,'' katanya.

Beliau berkata, jika ia telah dirampas dan dialihkan ia adalah lebih cenderung terdapat seorang yang minat dalam penerbangan kepada keadaan atau kumpulan pengganas; sumber industri penerbangan mencadangkan motif lain mungkin kargo berharga.

Penerbangan 370 hilang kira-kira satu jam ke dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing pada hari Sabtu, dengan 239 orang di atas kapal termasuk enam warga Australia.

Pegawai antikeganasan AS mengikuti kemungkinan bahawa seorang juruterbang atau orang lain di atas kapal terbang mungkin telah dialihkan ia ke arah lokasi yang tidak didedahkan selepas sengaja mematikan transponder yang pesawat jet untuk mengelakkan pengesanan radar , menurut laporan itu.

Ketidakpastian tentang di mana pesawat itu menuju , dan sama ada ia terus terbang tanpa transponder bekerja, telah menimbulkan teori di kalangan penyiasat bahawa pesawat itu mungkin telah disita . Ada di kalangan teori telah dibuat kepada pegawai keselamatan negara dan kakitangan kanan daripada pelbagai agensi dalam Sates Syarikat, menurut laporan itu.

Sistem pemantauan kapal enjin ' disediakan oleh pengilang, Rolls- Royce, dan secara berkala menghantar pecah data tentang kesihatan enjin , operasi dan pergerakan pesawat kepada kemudahan di atas tanah.

Sebagai sebahagian daripada perjanjian penyelenggaraan , Malaysia Airlines menghantar data enjin hidup untuk Rolls -Royce untuk analisis. Sistem ini menyusun data dari dalam dua Trent 800 enjin 777 dan menghantar gambar prestasi, dan juga ketinggian dan kelajuan jet.

Pada hari Khamis petang ketua penerbangan awam Malaysia berkata, tiada sebarang tanda-tanda jet yang hilang di tempat yang imej satelit Cina telah menunjukkan apa yang mungkin menjadi serpihan kapal terbang.

Tentera Udara Malaysia sebelum ini telah dihantar untuk mencari pesawat kawasan itu.

keperluan untuk membina semula kepercayaan berikut kehilangan penerbangan untuk mengurangkan apa-apa kerosakan untuk mengemukakan tempahan .

"Tidak ada perubahan kepada kekerapan perkhidmatan kami dan kami akan terus mengendalikan perkhidmatan harian dua kali ke Beijing, " kata Malaysia Airlines.

"Pemikiran dan doa kami kekal dengan keluarga rakan-rakan dan penumpang MH370 kami . "

Laluan tertentu mungkin mengalami lebih daripada yang lain dari pembatalan dan penurunan dalam tempahan , tetapi keyakinan pelanggan boleh terjejas di laluan lain juga. Dari Jumaat, MH370 telah ditukar nama MH318 , MH371 dan akan dipanggil MH319

Panglima Perang Cyber

0

Posted by Unknown | Posted on 11:54 PTG | Posted in

sumber :-

Panglima Perang Cyber


YouTube : Raja Bomoh Dato Ibrahim Mat Zin Guna Ayat Quran Tangkap Syaitan Pontianak Melalui Handphone Cecah Lebih SeJuta View

Posted: 13 Mar 2014 05:55 PM PDT


Video :


Perubatan beliau setakat yang dilihat melalui rakaman video adalah jelas guna ayat Quran dan selawat selain syahadah. Selalu ucap 'dengan izin Allah' bukti tauhid beliau kepadaNya. Hukuman ini berdasarkan yang zahir kerana mustahil kita mengetahui batinnya yakni hati beliau.

Antara jasa yang tidak diketahui ialah beliau yang membantu melindungi hakim dari diganggu ilmu ilmu hitam semasa perbicaraan kes ANWAR Ibrahim. Ada blog pernah dedah ANWAR mempunyai bomoh yang membantunya semasa perbicaraan. 
Raja bomoh juga dikhabarkan pernah membantu semasa perbicaraan Mona Fandey. Yang terkenal dengan ilmu hitam hingga dikatakan mampu keluar masuk penjara dan melepaskan tangan dari gari.

Namun beliau bukan maksum dan kita tidak boleh dengan menuduh beliau syirik kecuali ada bukti mulut menyebut kuasa lain lebih hebat dari kuasa Allah.

Mustahil Mahaguru Gayung Ghaib dan Selendang Merah ini jahil dan tidak ada ilmu.

Panel Kajian Akidah JAKIM belum tentu tepat kerana hanya Majlis Fatwa Kebangsaan sahaja yang mampu memberi kata putus berhubung sesuatu isu. Ada yang pro wahabi juga di situ.Lihat isu pegawai JAKIM Bahagian Panel Akidah yang dikritik penuh ilmiah oleh Ustaz Zamihan yang pengkaji terkenal isu ajaran sesat seperti wahabi Syiah islam liberal ayah pin dll di sini  http://al-ghari.blogspot.com/2011/11/teguran-ilmiah-ke-atas-aizam-masod-atas.html?m=1

Dalam perubatan apa yang suci dan halal boleh digunakan. Seperti garam, madu, limau nipis, dll mengikut ilmu yang dipelajari. Kalau nak guna teropong atau kelapa tak menjadi isu besar. 

Ini pandangan peribadi tanpa ada niat lain kecuali memberi pandangan berdasarkan ilmu pengetahuan dan pengalaman

Jika betul maka segala puji hanya bagi Allah. Jika salah mohon diampunkan khilaf ini.

Wallahu A'lam.


Sent from my iPhone


Komen Naib Presiden UMNO @ZAHID_HAMIDI Komen Calon BN #PRKKAJANG

Posted: 13 Mar 2014 07:39 AM PDT

https://www.youtube.com/watch?v=ofNCnMCApu0&feature=youtube_gdata_player

Kami Sokong Tokguru

0

Posted by Unknown | Posted on 11:23 PTG | Posted in

sumber :-

Kami Sokong Tokguru


Peringatan Apa Lagi Yang Allah Nak Beri Pada Umat Islam...

Posted: 13 Mar 2014 10:03 PM PDT

Setelah misteri kehilangan MH370 kini satu lagi peringatan dari Allah kepada umat islam di Malaysia..

 • Gempar ayat al-Quran hilangDua naskah al-Quran di Maahad Saniah yang dikatakan hilang beberapa muka surat.
 1 / 1 
Berikutan itu, pihak pengurusan Maahad Saniah meminta pelbagai pihak tidak memperbesarkan cerita mengenainya kerana tidak pasti sama ada ia benar-benar lesap atau kesilapan percetakan.

Pengetuanya, Rusli Ariffin berkata, pihaknya sudah menyimpan satu naskhah al-Quran milik surau sekolah itu dan satu naskhah al-Quran bersaiz kecil milik seorang pelajar tingkatan tiga.

"Saya ada tengok al-Quran tersebut tapi saya tidak pasti dan sukar untuk saya tentukan sama ada ia silap cetak atau memang betul ia hilang," katanya ketika ditemui di sekolah berkenaan semalam.

Menurutnya, penyebaran mengenai berita kehilangan ayat pada muka surat itu menerusi laman sosial perlu dihentikan kerana kepastian sebenar belum diketahui yang mungkin hanya disebabkan kesilapan teknikal semasa proses percetakan.

Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.

Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.

Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.
Berikutan itu, pihak pengurusan Maahad Saniah meminta pelbagai pihak tidak memperbesarkan cerita mengenainya kerana tidak pasti sama ada ia benar-benar lesap atau kesilapan percetakan.

Pengetuanya, Rusli Ariffin berkata, pihaknya sudah menyimpan satu naskhah al-Quran milik surau sekolah itu dan satu naskhah al-Quran bersaiz kecil milik seorang pelajar tingkatan tiga.
"Saya ada tengok al-Quran tersebut tapi saya tidak pasti dan sukar untuk saya tentukan sama ada ia silap cetak atau memang betul ia hilang," katanya ketika ditemui di sekolah berkenaan semalam.

Menurutnya, penyebaran mengenai berita kehilangan ayat pada muka surat itu menerusi laman sosial perlu dihentikan kerana kepastian sebenar belum diketahui yang mungkin hanya disebabkan kesilapan teknikal semasa proses percetakan.

Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.

Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.

Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.
Pengetuanya, Rusli Ariffin berkata, pihaknya sudah menyimpan satu naskhah al-Quran milik surau sekolah itu dan satu naskhah al-Quran bersaiz kecil milik seorang pelajar tingkatan tiga.

"Saya ada tengok al-Quran tersebut tapi saya tidak pasti dan sukar untuk saya tentukan sama ada ia silap cetak atau memang betul ia hilang," katanya ketika ditemui di sekolah berkenaan semalam.

Menurutnya, penyebaran mengenai berita kehilangan ayat pada muka surat itu menerusi laman sosial perlu dihentikan kerana kepastian sebenar belum diketahui yang mungkin hanya disebabkan kesilapan teknikal semasa proses percetakan.

Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.

Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.

Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.
"Saya ada tengok al-Quran tersebut tapi saya tidak pasti dan sukar untuk saya tentukan sama ada ia silap cetak atau memang betul ia hilang," katanya ketika ditemui di sekolah berkenaan semalam.

Menurutnya, penyebaran mengenai berita kehilangan ayat pada muka surat itu menerusi laman sosial perlu dihentikan kerana kepastian sebenar belum diketahui yang mungkin hanya disebabkan kesilapan teknikal semasa proses percetakan.

Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.

Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.

Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.
Menurutnya, penyebaran mengenai berita kehilangan ayat pada muka surat itu menerusi laman sosial perlu dihentikan kerana kepastian sebenar belum diketahui yang mungkin hanya disebabkan kesilapan teknikal semasa proses percetakan.

Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.

Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.

Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.
Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.
Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.

Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.
Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.
Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.

Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.
Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.
Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.
Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.
"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.
Katanya, al-Quran itu diserahkan kepada guru untuk disimpan selepas menyedari beberapa muka surat hilang cetakannya kelmarin.
Katanya, al-Quran itu diserahkan kepada guru untuk disimpan selepas menyedari beberapa muka surat hilang cetakannya kelmarin.

Menurutnya, penyebaran mengenai berita kehilangan ayat pada muka surat itu menerusi laman sosial perlu dihentikan kerana kepastian sebenar belum diketahui yang mungkin hanya disebabkan kesilapan teknikal semasa proses percetakan.

Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.

Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.

Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan."Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.

Pengetuanya, Rusli Ariffin berkata, pihaknya sudah menyimpan satu naskhah al-Quran milik surau sekolah itu dan satu naskhah al-Quran bersaiz kecil milik seorang pelajar tingkatan tiga.

"Saya ada tengok al-Quran tersebut tapi saya tidak pasti dan sukar untuk saya tentukan sama ada ia silap cetak atau memang betul ia hilang," katanya ketika ditemui di sekolah berkenaan semalam.Menurutnya, penyebaran mengenai berita kehilangan ayat pada muka surat itu menerusi laman sosial perlu dihentikan kerana kepastian sebenar belum diketahui yang mungkin hanya disebabkan kesilapan teknikal semasa proses percetakan.

Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang."Saya ada tengok al-Quran tersebut tapi saya tidak pasti dan sukar untuk saya tentukan sama ada ia silap cetak atau memang betul ia hilang," katanya ketika ditemui di sekolah berkenaan semalam.

Menurutnya, penyebaran mengenai berita kehilangan ayat pada muka surat itu menerusi laman sosial perlu dihentikan kerana kepastian sebenar belum diketahui yang mungkin hanya disebabkan kesilapan teknikal semasa proses percetakan.Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.

Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.Menurutnya, penyebaran mengenai berita kehilangan ayat pada muka surat itu menerusi laman sosial perlu dihentikan kerana kepastian sebenar belum diketahui yang mungkin hanya disebabkan kesilapan teknikal semasa proses percetakan.

Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.Al-Quran milik surau sekolah dikatakan hilang sebanyak lapan muka surat yang mengandungi As Sya'ara dan As Syura yang disedari seorang pelajar.

Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.Kitab suci itu sumbangan orang ramai untuk kegunaan surau yang diletakkan bersama 20 lagi al-Quran cetakan syarikat sama yang menjadi milik surau sekolah berkenaan.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.

Sementara satu lagi al-Quran bersaiz kecil milik pelajar, Nurulhuda Rozali, 15, disedari hilang 15 muka surat yang mengandungi surah-surah seperti al-Furqan, Nuh, al-Jinn, al-Mursalat, al-Mudatsir, sebahagian surah al-Qiamah, al-Insan, an-Naba', al-Infitar, al-Mutaffifin dan al-Inshiqa'.Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.Menurut Nurulhuda, al-Quran itu memang selalu dibaca di rumah dan di sekolah tapi sebelum ini dia hanya membaca helaian depan.

"Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang."Saya belek ke belakang dan terkejut mendapati muka surat kosong, hanya nama ALLAH yang dicetak warna berbeza yang tidak hilang.

Katanya, al-Quran itu diserahkan kepada guru untuk disimpan selepas menyedari beberapa muka surat hilang cetakannya kelmarin.Katanya, al-Quran itu diserahkan kepada guru untuk disimpan selepas menyedari beberapa muka surat hilang cetakannya kelmarin.

PASIR PUTEH - Beberapa hari lalu warga sekolah agama Maahad Saniah di sini, gempar dengan cerita ayat al-Quran hilang beberapa muka surat yang disedari pelajar sekolah berkenaan.

"Saya tidak fikir ia kejadian pelik, saya rasa ia mungkin silap cetak kerana saya tidak pasti sama ada saya pernah membelek helaian tersebut atau tidak sebelum ini walaupun al-Quran itu sudah lama saya simpan,' katanya.

-ijoks2009-
Peristiwa yang sama pernah berlaku di malaysia tahun 2005Hajah Khatijah seorang guru agama berusia 74 tahun telah menggunakan naskah al-Quran ini 40 tahun lamanya. Ia diterima sebagai barangan pusaka ibu saudaranya yang mewasiatkan agar selalu membacanya. 

Kejadian ini disedari ketika Hajah Khatijah membaca al-Quran selepas sembahyang Isyak dan apabila sampai ke juzuk 13 dia mendapati tulisannya telah lenyap walaupun sebelum ini tulisan ini ada. Menurutnya yang telah khatam membaca naskah al-Quran ini lebih 40 kali tidak pernah melihat adanya helaian kosong atau misprint. 

Katanya jika ia disebabkan oleh tindak balas kimia, mengapa hanya 4 helai sahaja yang hilang dan tidak di muka surat lain. Naskah ini juga menurutnya disimpan dengan baik tidak terkena air atau bahan kimia.

Kehilangan ayat dalam naskah al-Quran ini membabitkan ayat dalam surah Ibrahim dan surah al-Hijr. Naskah al-Quran lama ini yang dicetak oleh Sulaiman Press di 85, Lebuh Acheh, Penang, tidak lagi dijual.


Wartawan Shahnun Hanif Suhaimi yang melihat lebih dekat naskah tersebut mendapati tiada kesan ianya dipadam atau kemungkinan helaiannya ditukar.

-Sumber-

MH370 - Isu Internasional - Tetapi disebelah Malaysia namanya semakin memudar. KENAPA?.

Posted: 13 Mar 2014 08:18 PM PDT

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.


Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Meja www.peceq.blogspot.com 
Asal: 3728. MH370 - Isu Internasional - Tetapi disebelah Malaysia namanya semakin memudar. KENAPA?.
Mengapa Nama Malaysia Semakin Memudar. 
Seperti semua sedia maklum MH370 sememangnya menjadi Isu Internasional. Bukan lagi seperti isu local seperti kisah kehakiman terhadap Anwar, Karpal Singh, Kes-kes Saman dan Kes-kes laporan polis dan segala bagai. 

MH370 juga telah menyerlahkan tahap kepintaran pemimpin kerajaan yang menjadi pilihan rakyat sebagai pemerentah, dalam menangani isu tersebut. MH370 juga menyerlahkah tahap kecerdikan pemimpin tertinggi penjawat awam, yang menjadi tempat masyarakat tempatan dan antarabangsa mendapatkan maklumat terkini dan soheh tentang hal berkaitan. 

Peranan media massa tempatan juga mencernakan lagi betapa bermasalahnya sumber berita yang diharapkan tentunya benar dan tepat. Hari ini siar, sekejapan menafikannya atau esoknya baru menafikan. Sekarang "sentuh" kita akan dapat paparan berita dari dalam dan luar negara. Tanpa perlu ke kedai untuk mendapatkan berita kaku dalam lembaran kertas. Macam "touch n go" atau "smartag" jadikan tambah mudah para pemandu kenderaan melepasi hadangan. 

Ramai yang dibelenggu rasa bimbang tentang keselamatan penumpang dan krew MH370. Mereka juga bimbang dengan keselamatan anggota Mencari dan Menyelamat yang terdiri dari manusia rakyat Malaysia dan manusia dari lain-lain negara. Yang berdoa, yang berusaha, yang bimbang, yang sedih, yang berdukacita dan sebagainya, terdiri dari rakyat tempatan dan juga masyarakat antarabangsa. Tetapi mereka disajikan dengan berita main-main kok-nai?, dari media massa tempatan yang bersumberkan cakap-cakap pemimpin bertaraf menteri dan peringkat tertinggi penjawat awam. 

Sampaikan bomoh memaparkan kepincangan Malaysia yang selanjutnya. Tambah memalukan si menteri kata boleh, sedangkan yang berfatwa lama sudah mengatakan hal itu tergolong dalam perbuatan kurafat, syirik etc. Mengarut. Sampaikan negara Arab pun sudah berbunyi "Malaysia guna sihir cari MH370" Siapakah gerangan yang merestui perbuatan syirik di KLIA tempuh hari. Bukan sekali show, tahu.
Allahyarham P.Ramlee lagi hebat kerana mendahului tahun 2014 dalam ceritanya untuk menjadi renungan mana yang baik untuk para penontonnya. 

Bukankah diam itu lebih manfaat kerana diam itu mensejahterakan. Baca SINI
Lebih baik diam kerana diam itu mensejahterakan
Satu lagi kisah nelayan sudah jumpa sesuatu yang dikaitkan dengan MH370. Buat laporan. Bila sudah diserahkan kepada pihak yang berwajib menyelesaikannya, boleh tenggelam pula. Teringat aku tentang satu majalah jenaka satu masa dulu, majalah "Gila-Gila" Binatang yang lain jenisnya pun boleh bersungguh-sungguh membantu haiwan lain. Baca SINI

Apakah ini terjadi kerana adanya sebab akibat?. Janji Allah SWT itu pasti. Hari ini engkau mengaibkan orang atau membuka aib orang, satu masa nanti Allah SWT akan membuka aib kamu pula. Apakah yang terjadi hari ini, berkaitan dengan perkara tersebut?. Itu HAK Allah SWT. Dia Maha Mengetahui. Aib kamu diketahui bukan sekadar "Orang kampung sudah tahu" tetapi masyarakat antarabangsa sudah tahu. Satu dunia sudah tahu. Sampaikan ada title entry malunya hendak mengaku Rakyat Malaysia kerana berpemimpin sedemikian rupa. Kan kah ada kata bidalan "Seekor kerbau membawa lumpur, habis semuanya terpalit" 

Yang terkini pula ada wartawan asing kehilangan barangan di KLIA dalam kesibukan bertugas membuat liputan MH370. Apa cerita ini semua?. Malaysia aman?. Link SINI. Perkara sedemikian akan merajukkan lagi masyarakat antarabangsa datang bertandang melancong ke Malaysia di masa depan. Kena fikir banyak kali. "Selamatkah aku melancong ke Malaysia atau lebih selamat melancong ke Monaco"
Agaknya begitulah fikir seseorang yang sedang merancang percutiannya, supaya mantap dan lebih bererti. RM15K nilai kerugian, bukan sedikit, "banyak tuu" akibat manusia pedajal yang bernama pencuri. Sikap tamak dan malas merubah manusia baik kepada manusia syaitan laknatullah. Pastinya kelakuan sebegini tambah memburukan lagi nama Malaysia. 

Aku menyeru kepada diri sendiri dan semua orang, supaya sentiasa berusaha dan berdoa agar MH370 Allah SWT kembalikan kepada NYATA dari status HILANG. Tidak kiralah dalam keadaan selamat atau sebaliknya. Jauh disudut hati aku biarlah mereka semua yang didalam MH370 tetap selamat. Ya ini semua HAK ALLAH SWT. Dia Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang. 

Amin Ya Rob. 
Blogger Home. 
s3v3n

s3v3n
copyright©

Kesian Mereka Ini,Macam Bodoh Je,Macam Tak Tahu Hukum Je

Posted: 13 Mar 2014 06:44 PM PDT

Sekadar hiasan 
Video di bawah dipercayai asalnya dimuat naik oleh empunya diri sendiri,dengan bangganya mereka mempamerkan kebodohan diri sendiri,apalah nak jadi dengan remaja zaman sekarang.Tengok video ni membuatkan aku rasa sangat takut akan apa yang akan berlaku kepada anak cucu kita nanti,kalau dah zaman sekarangpun dah makin teruk perangai anak-anak muda kita.Kita semua kena buat sesuatu.

Didikkan anak-anak bermula buka sejak dari kecil tapi sejak mula mencari pasangan hidup lagi,apakah yang anda cari pada pasangan anda akan menentukan masa depam anak cucu anda.Adakah kerana kecantikannya,kerana hartanya atau akhlaknya.Apakah niat anda berkahwin hanya semata-mata kerana nafsu atau benar-benar kerana Allah? sama-sama kita fikirkan.

Untuk mereka berdua di bawah,aku bersangka baik bahawa korang sudah berkahwin (walaupun hati aku berat mengatakan yang sebaliknya)tapi perlu diingat dalam perkahwinan juga ada perkara yang tiidak boleh dilakukan di khalayak ramai apatah lagi sampai upload di internet.


DARUL EHSAN TODAY

0

Posted by Unknown | Posted on 11:21 PTG | Posted in

sumber :-

DARUL EHSAN TODAY


Wan Azizah Bermesra Dengan Pengundi Cina Sungai Chua...

Posted: 13 Mar 2014 07:00 PM PDT

Lawatan wan azizah ke peti undi sungai chua, kajang, semalam.

PKR Arahkan Bomoh DoReMi Ke KLIA Untuk Malukan Kerajaan Malaysia...

Posted: 13 Mar 2014 12:04 AM PDT


Apa kaitan bomoh DoReMi ini dengan PKR dan pembangkang?

Korang tengok video ini...

)

Mangkok-mangkok ini jugaklah yang menilik konon pada pru lepas BN tumbang, pasal bendera BN dah senget atas buah kelapa...

MIMPI SENJA

0

Posted by Unknown | Posted on 11:20 PTG | Posted in

sumber :-

MIMPI SENJA


#dimanaMH370 : Lautan Hindi pula - Tentera Laut AS gerakkan pesawat P-8A

Posted: 13 Mar 2014 05:01 PM PDT

WASHINGTON: Lautan Hindi mungkin menjadi kawasan pencarian terbaru dalam operasi mencari dan menyelamat (SAR) pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370, kata White House, awal pagi tadi.
Jurucakap White House Jay Carney berkata, tumpuan di Lautan Hindi berdasarkan maklumat baru namun tidak semestinya muktamad."Kami dalam perbincangan bersama sekutu antarabangsa untuk memastikan aset yang sepatutnya dikerah ke kawasan itu," katanya.

Namun, Carney tidak memberi penjelasan lanjut mengenai maklumat baru ini.

Amerika Syarikat termasuk Tentera Lautnya antara beberapa negara yang terbabit dalam operasi SAR pesawat MH370 yang hilang, Sabtu lalu.

"Terdapat beberapa senario yang masih disiasat mengenai apa yang berlaku kepada penerbangan ini. Kami tidak dapat membuat kesimpulan mengenai apa yang berlaku tetapi pihak kami giat mengambil bahagian dalam operasi SAR ini. Kami sentiasa mencari maklumat, mengikut petunjuk dan bekerja sama dalam siasatan yang diketuai Kerajaan Malaysia," katanya ketika taklimat berita biasanya, di sini. - Reuters

Tentera Laut AS gerakkan pesawat P-8A

KUALA LUMPUR: Armada Ketujuh Tentera Laut Amerika Syarikat akan menggerakkan pesawat P-8A Poseidon untuk membantu misi mencari dan menyelamat pesawat Malaysia Airlines penerbangan MH370 yang hilang sejak Sabtu lepas.
Kedutaan Amerika Syarikat di Kuala Lumpur dalam satu kenyataan di sini hari ini berkata, pesawat P-8A mempunyai kelajuan maksimum 490 knot dan mampu terbang pada ketinggian maksimum 12,500 meter. 

"Untuk satu misi seperti pencarian MH370, P-8A biasanya terbang pada ketinggian 1,524 meter ke 3,048 meter pada kelajuan 350 knot, dengan masa pencarian di antara lapan hingga sembilan jam bergantung kepada jarak ke kawasan pencarian," katanya dalam kenyataan. 

Ia berkata, P-8A adalah pesawat pelbagai misi yang menyediakan pemantauan dan pengintipan di permukaan dan dasar laut. - Bernama

Anwar: Siapa bayar bomoh '1Malaysia'?

Posted: 13 Mar 2014 10:23 AM PDT


 • Ahmad Fadli KC | 13 2014
 • Sidang Dewan Rakyat petang ini gamat seketika apabila Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengulas kejadian bomoh melakukan upacara di KLIA untuk 'membantu' mencari pesawat MH370 yang hilang dalam penerbangan ke Beijing.

  Menurut Anwar (kiri), tindakan bomoh tersebut memalukan negara dan wajar disiasat untuk mengetahui siapa yang menjemput bomoh tersebut.

  "Siapa yang bagi kebenaran buat kerja begitu? Sudahlah khurafat, syirik, dan dibayar, kemudian dipanggil pula media antarabangsa (membuat liputan).

  "Saya hendak desak mesti ada siasatan penuh kerana ia kejadian yang memalukan negara.

  "Siapa yang desak? Siapa yang luluskan? Siapa yang bayar? Ini memalukan negara.

  "Nanti terpampang pula bomoh 1Malaysia," kata Anwar seraya menepuk dadanya, tempat pin 1Malaysia biasanya disematkan buat mereka yang memakai kot.

  'Tak tuduh, tapi tanya PM, Rosmah'

  Anwar juga sempat mengusik anggota Parlimen BN apabila menggesa kemunculan Ibrahim dirujuk kepada perdana menteri dan isterinya.

  "Tanyalah pada perdana menteri dan isteri. Saya kata tanya, saya tak buat tuduhan," kata Anwar sambil tersenyum simpul.

  Ibrahim Mat Zain bukan nama asing di kalangan sesetengah orang kerana iklan tentang khidmatnya yang diberi julukan "Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP" kerap terbit dalam akhbar tabloid berbahasa Melayu.

  Beliau juga sering kelihatan memakai sut lengkap bertali leher dan bersongkok serta pin baju berlogo 1Malaysia apabila melakukan upacara perbomohan.

  Pada 10 Mac lalu, beliau mencuri perhatian ramai apabila muncul di KLIA menggunakan bubu mata pancing dan teropong yang diperbuat daripada buluh untuk meminta dan berdoa supaya melepaskan penumpang MH370 agar dapat dijumpai secepat mungkin.

  Tampar mati buaya tembaga

  Beliau sebelum ini dilaporkan mendakwa kehadirannya di KLIA adalah atas jemputan seorang VVIP.

  Semalam, beliau sekali lagi muncul di KLIA bersama pembantunya dan tiga orang daripada mereka duduk di atas sehelai tikar.

  Seorang daripadanya memegang tongkat, sementara dua orang lagi memegang dua biji kelapa di atas kepala dan memegang bakul dalam upacara mereka.

  Kemunculan kali kedua beliau semalam mengundang pelbagai reaksi daripada personaliti agama, NGO serta menteri.

  Berpengalaman selama 50 tahun, Ibrahim menjadi popular melalui perkhidmatan kejadian Highland Tower runtuh, pencarian mayat semasa banjir Kuala Dipang, Kampar Perak dan kes pembunuhan seorang ahli politik oleh Mona Fendy.

  Beliau juga didakwa pernah menampar seekor buaya tembaga sehingga mati. - malaysiakini

MH370: Media antarabangsa lapor pengguna media sosial gelar Najib ‘tidak ada otak’

Posted: 13 Mar 2014 04:21 AM PDT


on Thursday, March 13, 2014 
Sebuah laman sesawang antarabangsa International Busines Times (IBTimes) melaporkan pengguna media sosial menggelar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sebagai tidak ada otak ("brainless") apabila membenarkan bomoh untuk membantu mencari pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 yang hilang.

IBTimes melaporkan seorang pengguna Weibo, sebuah laman sosial media China, berkata: "Buat pertama kali sebagai rakyat Malaysia, saya merasa malu, bukan kerana salah laku apa-apa tetapi kerana memiliki perdana menteri yang tidak ada otak.

"Berhentilah dari menjatuhkan air muka rakyat Malaysia," kata penulis itu sebagaimana dilaporkan oleh IBTimes.


Respon ini selepas tindakan kerajaan membenarkan seorang yang menamakan dirinya sebagai Raja Bomoh, Ibrahim Mat Zin, melakukan ritual untuk mencari di mana pesawat MH370 itu di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Pada hari pertama, Ibrahim dan pembantunya datang dengan sangkar dan teropong buluh untuk mencari pesawat itu manakala hari kedua beliau datang dengan buah kelapa dan tikar terbang.

Ia dilakukan di tengah-tengah kesibukan KLIA dan mendapat kecaman pelbagai pihak.

Bekas Mufti Perlis Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin menyifatkannya sebagai "satu kerja gila" dan manakala ramai ulama menyifatkannya sebagai tindakan khurafat.

Pengguna media sosial juga mempermainkan tindakan bomoh itu dengan menyamakannya dengan "tikar terbang" yang dilakunkan oleh seniman agung Tan Sri P. Ramlee. - TMI