Followers

Nuffnang

DARUL EHSAN TODAY

0

Posted by Unknown | Posted on 11:52 PTG | Posted in

sumber :-

DARUL EHSAN TODAY


APA SUMBANGAN CINA PADA UMAT ISLAM...???

Posted: 28 Dec 2013 06:00 PM PST


Bermula dengan perniagaan kain di satu unit kedai di pekan segamat johor, syarikat jakel mula menapak selangkah demi selangkah sehingga hari ini menjadi sebuah syarikat textile melayu/Islam yang terbesar di malaysia.

Kini jakel memiliki 5000 perkerja kesemuanya anak-anak melayu dikedai mereka di seluruh malaysia, siapa sangka perniagaan bermula dari kecil-kecilan, kini syarikat milik orang Islam seratus peratus itu menjadi pemborong dan pengedar kain terbesar di malaysia.

Kalau dulu kita nak beli kain, pastinya tangkak dan nilai akan menjadi tempat pilihan kita, kini dengan adanya syarikat jakel, maka orang melayu tak perlu lagi untuk berebut-berebut memenuhi kedai-kedai cina di tangkak dan nilai, padahal di sana tu barangan mereka bukan berkualiti sangat pun, tapi di sebab tidak ada pilihan, maka kedai cina dan india lah yang menjadi tumpuan orang melayu ketika itu.

Jadi sempena nak masuk tahun baru yang hanya tinggal beberapa hari saja lagi nie dan kempen boikot perniagaan cina akan masuk fasa kedua, aku menyeru kepada seluruh orang melayu dan umat Islam, agar kita tolong dan bantu peniaga-peniaga melayu/Islam seperti jakel dan beberapa lagi syarikat lain.

Bukan apa, kalau korang bantu peniaga melayu/Islam, sekurang-kurangnya kalau mereka ada untung, boleh mereka bayar zakat atau bersedekah atau bantu anak-anak yatim,`tapi kalau korang tolong peniaga cina apa yang dia orang boleh sumbangkan pada agama kita??? Betul tak...

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:36 PTG | Posted in

sumber :-

Panglima Perang Cyber

0

Posted by Unknown | Posted on 11:33 PTG | Posted in

sumber :-

Panglima Perang Cyber


Kondo RM 110 Juta - Pencapaian Riza @NajibRazak hasil usaha sendiri | Malaysia Gazette

Posted: 28 Dec 2013 04:29 AM PST

RIZA (ikiri) bersama Micheal Kors pada satu majlis di Toronto, Kanada.
RIZA (ikiri) bersama Micheal Kors pada satu majlis di Toronto, Kanada.
SELEPAS isu jet kerajaan, Datin Seri Rosmah Mansor diheret sekali lagi oleh media pro pembangkang, kali ini tentang anak lelakinya, Riza Shahriz.  
 
Malaysiakini semalam melaporkan Riza membeli satu unit kondominium berharga USD33.5 juta (RM110 juta di West 63rd Street di Park Laurel, New York.
 
Laporan yang memetik Sarawak Report itu merujuk kepada laman web syarikat hartanah New York, The Real Deal, yang menyatakan Riza membeli hartanah dengan tujuh bilik itu pada 19 November tahun lepas.
 
Menurut sumber yang rapat dengan isteri Perdana Menteri itu, Rosmah tidak terkejut apabila diberitahu mengenai laporan berita tersebut kerana Riza memang telah lama terlibat dalam perniagaan jual-beli hartanah.
 
Oleh itu kata sumber berkenaan, pembelian aset tersebut oleh Riza bukan satu perkara yang luar biasa kerana ia sebahagian daripada urusan yang membabitkan perniagaannya.
 
Namun, kata sumber itu, urus niaga tersebut tiada kaitan langsung dengan diri Rosmah jauh sekali membabitkan Datuk Seri Najib Tun Razak.
 
Sehubungan itu, kata sumber tersebut, Rosmah mengucapkan terima kasih kepada portal-portal berita yang memaparkan kejayaan anaknya itu. 
 
Riza, kata sumber itu, tidak pernah mendapat tender atau apa-apa projek di Malaysia atau dengan kerajaan Malaysia.  
 
Apa yang dicapai itu didorong oleh usaha sendiri bersama rakan-rakan yang berminat dalam bidang perfileman di Hollywood.
 
"Beliau berbangga dengan kejayaan anaknya. Beliau juga berbangga kerana ada pihak yang berminat memaparkan kejayaan Riza walaupun tidak tahu apa niat sebenar mereka," kata sumber itu kepada MalaysiaGazette.
 
Katanya, tindakan mengaitkan diri Rosmah dan Perdana Menteri dengan pembelian hartanah di New York oleh Riza ternyata satu lagi cubaan untuk memburukkan imej kepemimpinan negara.
 
"Sedangkan ia sama sekali tiada kaitan jika difikirkan oleh orang yang menggunakan akal.
 
"Riza dan rakan-rakannya mempunyai keupayaan untuk membeli hartanah. Mereka berniaga di sana. Di New York, hartanah yang anda beli hari ini akan melonjak harga keesokan harinya," katanya. 
 
Satu laporan New York Times menyebut unit megapuri (penthouse) itu yang terletak di Central Park West, dibeli Riza menerusi syarikat dengan liabiliti terhad dikenali sebagai Park Laurel Acquisition.
 
Riza, menurut laporan Sarawak Report pula, memulakan kerjaya perbankannya sebaik sahaja tamat pengajian di London School of Economics pada 2000.
 
Laporan itu menyebut Riza pernah bekerja dengan firma perunding terkemuka dunia, KPMG sehingga 2002 dan kemudian di HSBC London sehingga 2008.
 
Menurut sumber itu, sebagai ibu, isteri Perdana Menteri itu sering berpesan kepada anak-anaknya supaya sentiasa memanjangkan langkah mereka ke negara orang untuk mencari rezeki.
 
Sumber itu berkata, selesai tanggungjawab mendidik anak-anak dan memberi pelajaran secukupnya, Rosmah mahu mereka meneroka dunia yang lebih luas dan jangan hanya melihat Malaysia, jauh sekali mahu menggunakan pengaruh politik Najib untuk meraih keuntungan sendiri.
 
"Rosmah percaya kepada pesanan orang tua iaitu di mana ada kemahuan di situ ada jalan," kata sumber itu lagi.
 
Sementara itu rakan rapat Riza ketika dihubungi MalaysiaGazette di Amerika Syarikat memberitahu, sebagai menyahut cabaran ibunya, Riza mula berkecimpung dalam bidang pelaburan dan perbankan di luar negara termasuk di London sesuai dengan latar belakang pendidikannya. Beliau memperoleh nama-nama besar sebagai pelanggan.
 
Minat yang mendalam dalam bidang perfileman mendorong anak muda itu bersama rakan-rakannya memulakan perniagaan perfileman di Hollywood sehingga berjaya menerbitkan beberapa filem terkenal.
 
Malah katanya, pembabitan Riza itu juga berjaya memecahkan monopoli Yahudi dalam dunia perfileman di Hollywood.
 
Kata rakan rapat itu, berdasarkan perkembangan tersebut, tidak mustahil Riza akan menjadi rakyat Malaysia pertama dicalonkan untuk Golden Globe Award dan anugerah Oscar yang berprestij itu.
 
"Siapa tahu satu hari nanti Riza boleh membuka laluan kepada pengarah-pengarah filem di negara ini untuk mengarah filem di Hollywood, begitu juga membawa pelakon-pelakon tempatan menempah nama di sana." katanya. - MalaysiaGazette


Read more: http://malaysiagazette.com/nasional/pencapaian-riza-hasil-usaha-sendiri#ixzz2olsrdbck 
Follow us: @MalaysiaGazette on Twitter | MalaysiaGazette on Facebook




Sent from my iPhone

Lihat Bagaimana Prof @DrMuhaya Diserang Tentera Siber Red Bean Army Pakatan Dengan Begitu Kejam Sekali !!!

Posted: 28 Dec 2013 03:23 AM PST



Prof Mahaya Diserang Tentera Siber "Red Bean Army"Pembangkang

 

Hanya kerana memberikan pandangan yang berbeza,berhubung isu kenaikan kos sara hidup penceramahterkenal Prof Dr Muhaya Mohamad telah diserang daripelbagai sudut khususnya dari tentera siber pembangkangyang dikenali sebagai 'Red Bean Army'.

 

Prof Mahaya sebelum ini ketika diminta mengulasmengenai isu kenaikan harga barang meminta agarmasyarakat berfikiran positif sebagai pendekatan untukmencetus inspirasi. Menurutnyaumum menanggappeningkatan kos hidup sebagai satu perkara negatifsehingga hasilnya kekal negatif tanpa ada sebarangperubahan.


"Saya simpati dengan keadaan kenaikan harga tetapikena faham konsep dunia. Tidak ada situasi di manaharga akan turunMemang harga akan naikBukan apayang berlaku itu penting tetapi respons kita terhadap apayang berlaku.


"Kalau kita guna formula kita iniperistiwa yang berlakucampur dengan respons kita menghasilkan hasilkehidupan kita. Kalau peristiwa itu negatifrespons kitanegatif,  hasilnya mesti negatifJadikita guna formula,peristiwa negatif iaitu barang naikrespons kita mestisangat positifmaka hasilnya positif," katanya.

 

Mereka bukan sekadar tidak bersetuju dengan pendapatyang diberikanmalah turut melemparkan kata-kata kesat,memaki hamun dan memberikan pelbagai gelaran yangtidak baik kepadanya. Berikut adalah antara kata-katakesat yang dilemparkan terhadap beliau:

 

"Jenis Prof bateri cap ayam", Mohd Haslin.

 

"Prof ini penting diri sendiriMana perasaan ikhwanulMuslimin. (Hanyapentingkan darjatduitmengejarkebendaan sahaja. Tidak fikir perasaan orang miskin,mereka semua tidak minta dimiskinkan. Fikirlah, (sebelumbuat kenyataanjangan jadi barua", HalimiPuteh.

 

"Prof kangkung tak bolehsolusi teori nak buat halwatelinga boleh la", Puteri Natasya binti AlBakri.

 

"Campak Prof ni dekat Syria dan suruh dia bertenang,bersyukurdan think positive", Cahaya Mataku.

 

"Ini profesor cari makan, alias profesor kangkung. Kalaudah kangkunghanya pandai berteori sahaja. Gaji ribu-ribu bolehlah cakap. Puiiihhhh!!!", Nazriaziz AlSheikh.

 

"Ya lah,  nama pun profesortentulah banyak teorinya.bercakap dari bilik berhawa dingin berbeza dengan terjunke medantanyalah rakyat yang berpanasbarulah tahuhakikat sebenar sama ada teori itu relevan atau tidak",Insan Sepi.

 

"Kepala hotak dia la", Selamat Mad.

 

"Bangang!!" Pak Berahim Mizan.

 

"Jadi prof ini, (cakapikut sedap mulut je", RosniariffinChe'Ros.

 

"Di saat ini, rasa nak sepak-sepak muka prof. Saya yakin,bila prof rela kami sepak muka prof, dengan mudah prof lap darah di muka prof, than reset dalam sekelip mata jadipositif", Inspektor Shahab.

 

"Gugurkan gelaran prof. Dia ni tiada kemahiranmendengar", Khaoril Amri.

 

"Doc ini ibarat menjolok sarang tebuansilap hari bulanMacai", Sheikh Zun Nurain.

 

"Jangan jadi macam macai la prof, open your mind", Ahmad Hafiz.

 

"Sampah sahaja (pandangan yang diberikan), tunggu kau(Prof Muhayamerempat nantibaru kau tahu ertibersyukur", Pendamping Kehijauan

 

"Prof paling bongok dalam dunia", Rashid Wahari

 

Yang menjadi persoalannya ialahapabila diteliti semulakebanyakan komentar yang diberikan datangnya dariakaun yang tidak mempunyai sebarang identiti atau dalambahasa mudahakaun palsu yang direka secara khususuntuk menyerang personaliti yang cenderung menyokongkerajaan.

 

Ia secara tidak langsung membuktikan bahawa rata-rata dikalangan mereka hanyalah tentera upahan @ macai yangdiberi habuan tertentu untuk menyerang mana-manatokoh atau selebriti yang memberikan pandangan berbezadengan pakatan pembangkang.

 

Dengan cara itumana-mana tokoh atau selebriti akanmenjadi takut untuk memberikan sebarang cadangan ataupandangan yang berbezaMalah modus operandi yangdigunakan dilihat sama dengan gerakan yang dilakukansebelum pilihan raya umum yang lalu.

 

Bilamana sebarang kenyataan yang mengkritikpembangkang dan dilihat cenderung menyokong kerajaanakan diserang dengan pelbagai kata-kata kesatMalahada beberapa kesmereka tidak akan teragak-agak untukmengugut dan memberikan ancaman bunuh.

 

Ekoran serangan yang dilakukan itu, Prof Mahaya tampilsekali lagi bagi menjelaskan maksud sebenar yang inginbeliau sampaikan kepada masyarakat. Di dalam rakamanvideo yang dikeluarkan semalambeliau mengatakan iabertujuan untuk mendidik masyarakat agar sentiasabersikap positif.

 

"Saya bukan ustazahbukan ahli politik dan bukan ahliekonomi. Saya hanya pencetus inspirasi yang semuaorang tahugaya saya bercakap adalah untuk kita lakukanpada perubahan.

 

"Kita kena fahamada benda yang boleh dikawaladabenda yang tidak boleh dikawalsebab itu ada doa "YaAllah, ya Tuhanku berikan aku kekuatan untuk mengubahapa perkara yang aku boleh ubahatau kekuatan untukmenerima apa-apa perkara yang tidak boleh diubah dankebijaksanaan untuk mengetahui perbezaan antarakeduanya.

 

"Memang banyak pihakmahu saya buat kenyataanmemarahi pihak yang menaikkan harga dan sebagainya.Pada saya ia sudah banyak diperkatakanperanan saya(agar masyarakat berfikiran positifdalam mencari jalanpenyelesaiankatanya

 

Paling menarikbeliau turut mengatakan telah memaafkanmereka yang menghina beliau.

 

"Saya bukan  ahli politikmemang prinsip saya untuk tidakmembuat kenyataan yang berbaur politik… Tujuan sayabuat (rakaman) video inibukan untuk memberikanjustifikasi atau mengelakkan orang tidak menyukai saya.Kerana sebenarnya saya telah maafkan semua orang yang mengata saya.

 

"Saya Cuma bercakap dari perspektif sayacara untuk kitamelihat sesuatu (masalahdan mencari solusi danbukannya membesar-besarkan masalahjelas beliau lagi.

 


Sent from my iPhone

KL CHRONICLE: Selangor Churches Going Against Sultan of Selangor, Wants to Keep on Using ALLAH in Churches #KalimahAllah

Posted: 28 Dec 2013 02:45 AM PST




In a blatant disregard and a show of disrespect to the Sultan of Selangor, Catholic Churches  in Selangor will continue to use the word Allah during its weekend services in Bahasa Malaysia despite the Sultan's decree on November 14, 2013 which clearly states that :


"The word Allah for Muslims refers to the one and only God as mentioned in Surah Al-Ikhlas (in the Quran)," said the sultan in a media statement issued by Selangor Royal Council secretary Hanafisah Jais. (Source : HERE)


The Sultan of Selangor, after a discussion with the Selangor Royal Council last Nov 11, decided that the people in the state, regardless their religion and origin, were to abide by the ban on the use of the word "Allah" by non-Muslims.


This is provided under Section 9 of the Non-Islamic Religions (Control of Propagation Amongst Muslims) Enactment 1988.


However, even thought the Sultan has issued his decree, the Catholic weekly Herald editor Rev Father Lawrence Andrew said that:

"We will continue to use the word Allah in our masses," he told The Malaysian Insider today (December 27, 2013)

I regard the comment by Rev Father Lawrence Andrew an attack on the authority of the Sultan of Selangor  and the royal institution of Selangor. An appropriate action shall be taken against Rev Father Lawrence Andrew to ensure that this will never happen again. As a respected public figure, Rev Father Lawrence Andrew shall know better that the Sultan powers is provided under Section 9 of the Non-Islamic Religions (Control of Propagation Amongst Muslims) Enactment 1988

Wallahualam. Kepada ALLAH swt Kami Berserah



Sent from my iPhone