Followers

Nuffnang

Panglima Perang Cyber

0

Posted by Unknown | Posted on 11:40 PTG | Posted in

sumber :-

Panglima Perang Cyber


Aliran Wahabi halalkan penumpahan darah umat Islam [Video Jawapan kepada Dr. Asri dan Fathul Bari]

Posted: 29 Nov 2013 11:22 AM PST

Check out this video on YouTube:

http://youtu.be/cp0yF5KxB6I


Sent from my iPhone

KPN @KBAB51 Sahkan 13 Anggota 'Tuhan Harun' Ditahan @PDRMsia cc @Zahid_Hamidi

Posted: 29 Nov 2013 07:51 AM PST

Syabas kepada pasukan polis atas kejayaan ini. Bukti kecekapan pasukan keselamatan kita banteras jenayah dan menangkap penjenayah dengan segera.

Mega Testdrive Proton di Stadium Shah Alam Sabtu Ahad Ini

Posted: 29 Nov 2013 06:14 AM PST

Sebarkan...

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:34 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Cina dah muak dengan Lim Kit Siang

Posted: 29 Nov 2013 10:29 PM PST

Bantahan Jeff Ooi/Tony Pua: DAP buat tak tahu saja ....

Posted: 29 Nov 2013 06:56 PM PST

Kenapa Amerika tak serang-serang Iran lagi?

Posted: 29 Nov 2013 04:52 AM PST

Mutaah adalah pelacuran ala syiah sesat

Posted: 29 Nov 2013 02:00 AM PST

MIMPI SENJA

0

Posted by Unknown | Posted on 11:32 PTG | Posted in

sumber :-

MIMPI SENJA


Allahhu Akbar... saya boleh lihat semula ... - Selepas 7 tahun buta

Posted: 29 Nov 2013 08:36 PM PST


Madinah: "Allahu Akbar… saya boleh melihat semula," jerit seorang jemaah dari dalam Masjid Nabawi di sini beberapa hari lalu.

Apabila jemaah lain mengelilinginya, dia memberitahu mereka sambil menangis gembira, penglihatannya tiba-tiba pulih selepas buta sejak lebih tujuh tahun lalu.

Fatima al-Mahi yang berusia lewat 60-an berkata, dia hilang penglihatan tujuh tahun lalu dan meskipun menjalani beberapa pembedahan, semuanya gagal untuk membantunya melihat semula.

Fatima tidak menjelaskan bagaimana dia buta tetapi ternyata kelihatan amat bersyukur kepada Allah kerana membenarkan dia melihat semula.

"Saya berdoa bersungguh-sungguh dan ikhlas di Masjid Nabawi, memohon kepada Allah supaya saya dapat melihat. Sebaik habis berdoa, saya mula melihat cahaya. Saya toleh ke kiri dan kanan dan dapat melihat masjid ini dengan jelas. Saya tidak dapat hendak menggambarkan kegembiraan saya apabila melihat anak saya yang mengiringi saya," katanya.

Fatima berkata, dia kini dapat melihat semula wajahnya sendiri.

"Saya juga melihat anak lelaki saya yang turut menangis kerana gembira. Saya melihat jemaah Sudan lain dalam kumpulan kami. Kini saya dapat berjalan tanpa dibantu, seperti dulu," kata wanita itu. - Agensi

Kehendak Nya : Kolam Hilang Ditelan Bumi

Posted: 29 Nov 2013 07:04 PM PST

LUBANG besar yang dulu sebuah kolam di Sanica, Bosnia.

Sarajevo: Penduduk perkampungan Sanica di utara Bosnia gempar apabila kolam yang menjadi tempat kanak-kanak setempat memancing tiba-tiba hilang 'ditelan' sebuah lubang.

Penduduk, Rezak Motanic mengibaratkan kejadian itu seperti filem fiksyen sains berikutan lubang itu seolah-olah menelan air kolam, ikan malah juga pokok berhampiran.

"Saya sedang duduk di tepi kolam itu sebelum tiba-tiba keadaan kelam-kabut," katanya.

Penduduk lain, Cemal Hasan berkata, dia melihat ikan melompat keluar dari kolam itu.

"Malah sebuah pokok plum besar tumbang seolah-olah ditarik seseorang," katanya.

Penduduk kampung nyata terkejut sejak kolam seluas 20 meter dan sedalam lapan meter itu lenyap, dua minggu lalu.

Apa yang tinggal kini sebuah lubang seluas 50 meter dan sedalam 30 meter.

Dari semasa ke semasa keluasan kolam itu dilaporkan semakin membesar.

Menurut saintis, kejadian seperti itu lazim berlaku mungkin disebabkan arus air bawah tanah yang semakin kering atau perubahan dalam saliran tanah.

Bagaimanapun, penduduk Sanica mempunyai teori tersendiri, termasuk gua besar atau gunung berapi di bawah tanah, malah ada mendakwa pemilik kolam itu 'membawanya' bersama selepas meninggal dunia, bulan lalu.

Tidak ketinggalan juga penduduk yang menganggapnya tanda kiamat. - AP- Harian Metro

Pesta Yam - Pesta Wanita Rogol Lelaki di Pulau Trobriand, Papua New Guinea

Posted: 29 Nov 2013 01:13 AM PST


Saya diberitahu bahawa di Kepulauan Trobriand di luar pantai Papua New Guinea, wanita merogol lelaki, semasa perayaan keladi.
Keladi adalah Makanan utama Kepulauan Trobriand dan semasa tahunan  perayaan keladi kumpulan kanak-kanak perempuan akan menarik seorang lelaki, mengheret dia dan merogol lelaki itu. Ini tidak menimbulkan apa-apa bahaya kepada populasi lelaki ,lelaki biasanya berjalan dalam kumpulan dua atau tiga untuk melindungi diri mereka sendiri dari di rogol.
oleh gadis gadis kepulauan Trobriand


Pada mulanya saya tidak percaya cerita ini, tetapi apabila saya membuat serach di google tentang gadis kepulauan trobrian saya dapati ianya adalah benar

Sebagai satu contoh, seorang lelaki Australia melaporkan bahawa beliau telah dirogol dua kali oleh kumpulan kanak-kanak perempuan Trobriand. Ia adalah satu pengalaman
yang menakutkan apabila ia mula berlaku tetapi, ia adalah satu pengalaman yang buruk, tetapi ia tidak begitu buruk selepas semua berlaku, katanya.

Secara semula jadi anda akan mahu menyiasat ini adakah pekara ini benar atau tidak,tetapi untuk sampai ke  Kepulauan Trobriand  tidak semudah seperti yang anda sangkakam adalah terletak di luar hujung timur Papua New Guinea dan selatan Pulau New Britain .

Festival Yam hanya berlaku sekali setahun, pada bulan Ogos, jadi pastikan anda tidak pergi ke sana pada masa itu atau jika anda tidak bernasib baik anda kan di rogol secara kejam oleh gadis gadis di sini!

Dua faktor utama yang boleh menyumbang kepada ini adalah bahawa keladi yang Kepulauan Trobriand 
makan mengandungi hormon semula jadi yang menghalang kanak-kanak dari hamil . Oleh itu, kanak-kanak perempuan Trobriand hampir tidak pernah hamil semasa Festival Yam. Kepulauan Trobriand begitu primitif mereka tidak sedar bahawa hubungan seks membawa kepada konsep dan kelahiran anak. Mereka adalah antara suku kaum primitif yang tidak mengetahui hubungan antara seks boleh menyebabkan kemahilan.
untuk melihat lebih banyak gambar klik >SINI< atau search google iamge dengan kata kunci  "Trobriand Islands girls" dan search "Trobriand Islands rape" > SINI<

Perhambaan di London : Kamarmahtum akhirnya bertemu Siti Aishah

Posted: 28 Nov 2013 09:29 PM PST


Kamar Mautum.
PETALING JAYA: Pertemuan yang dinanti-nantikan selama 30 tahun akhirnya dapat dilaksanakan oleh pesara guru, Kamar Mahtum apabila dia dipertemukan dengan Siti Aishah Wahab di satu lokasi rahsia di London.
Astro Awani melaporkan Pesuruhjaya Tinggi Malaysia, Datuk Seri Zakaria Sulong mengesahkan pertemuan diantara Kamar dan mangsa hamba domestik, Siti Aishah Wahab.
Kamar tiba di London untuk bertemu adiknya yang menghubungi keluarganya buat kali terakhir pada 1980, sebelum memutuskan hubungan mereka.
Difahamkan hubungan Aishah dengan keluarganya terjejas kerana penglibatannya dengan kumpulan Maoist yang diketuai oleh warga India, Aravindan Balakrishnan dan rakannya, Chanda Pattni.
Siti Aishah.
Kamar dilaporkan memberikan sejadah (tikar sembahyang) kepada Siti Aishah seperti yang dimintanya dalam surat kepada keluarganya di Malaysia.
Tiada lagi maklumat terperinci didedahkan buat masa ini walaupun anak saudara Siti Aishah, Siti Zawiyah Othman memberitahu The Star bahawa saudara mereka di London memaklumkan kepada keluarga di Malaysia bahawa Siti Aishah diserang strok baru-baru ini.
Siti Aishah antara tiga wanita yang berjaya diselamatkan daripada menjadi hamba domestik lebih 30 tahun di selatan London baru-baru ini.
Terdahulu, dalam laporan The Telegraph, Kamar membaca surat yang ditujukan kepada Siti Aishah memaklumkan mengenai betapa sayangnya keluarga itu kepadanya dan berharap mereka dapat bersatu semula.
"Saya berharap dari surat ini dan hakikatnya saya datang ke London akan membuatkan adik saya sedar betapa kami sayangkan dia. Ia adalah impian dan harapan saya iaitu dalam masa terdekat kita boleh bersatu," kata Kamar.
Zakaria turut dilaporkan sebagai berkata telah berjanji untuk membantu keluarga itu untuk bertemu semula dengan Aishah.
"Kami masih belum dapat bertemu dengannya kerana polis masih menjalankan siasatan dan ia begitu rumit dan memakan masa yang lama. Apa yang kita bimbangkan adakan kebajikan dan keselamatannya. Jika dia adalah rakyat Malaysia dan ingin pulang, kami akan membantunya sedaya upaya," katanya.- mStar

Pasangan Kahwin Muda - Sebab mereka bercerai talak 3 ..... ni ha!!!

Posted: 28 Nov 2013 07:57 PM PST

 Bapa akui anak umur 13 tahun , diperkosa

Bapa kepada pasangan kahwin muda, Saad Mustafa mendedahkan bahawa anak perempuannya, Nor Fazira Saad, 13, diperkosa oleh bekas suaminya, Mohd Fahmi Mohamed Alias, 20, bersama dua kawan lelaki empat bulan sebelum perkahwinan itu dilangsungkan.

Saad, 44, berkata, dia membuat laporan polis pada 15 Julai 2012, namun ibu bapa Mohd Fahmi datang menemuinya selama beberapa hari merayu laporan itu ditarik bal ..ik kerana tidak mahu anaknya menerima hukuman penjara.

"Saya kahwinkan dia kerana diperkosa," katanya seperti dilapor akhbar berbahasa Inggeris, The Star hari ini.

Berikutan rayuan itu, dia sebagai bapa memahami permohonan keluarga Mohd Fahmi dan bersetuju untuk menarik balik laporan polis yang dibuat serta menikahkan anaknya pada November 2012.

Pada bulan lalu, Nor Fazira memberitahu bahawa dia tidak tahan dengan layanan keluarga mentuanya dan memutuskan untuk meminta cerai.

Saad turut mengakui bahawa keluarga Mohd Fahmi tidak menyukai anaknya dari awal perkahwinan dan Nor Fazira selalu didera secara fizikal serta tidak diberi makan oleh keluarga mentuanya.

Akhbar itu melaporkan Mohd Fahmi menafikan dakwaan Saad dan berkata dia hanya meniduri Nor Fazira selepas mereka sah diijabkabulkan.

"Saya menceraikan Nor Fazira kerana bekas isteri saya itu mempunyai hubungan sulit dengan seorang lelaki lain dari Kuala Ketil.

"Nor Fazira juga biadab terhadap keluarga dan tidak pernah memasak serta selalu keluar rumah sekiranya tidak berpuas hati," katanya.

Mohd Fahmi menafikan dakwaan bahawa Nor Fazira didera dan tidak diberi makan.

Katanya, keluarga mereka melayan Nor Fazira dengan baik walaupun perlakuan remaja wanita itu teruk. -malaysianinside


 Bekas Suami Nafi Dakwaan Rogol Nor Fazira

NOR Fazira Saad dan Mohd Fahmi Mohamed Alias/Pic:The StarNOR Fazira Saad dan Mohd Fahmi Mohamed Alias/Pic:The Star

KULIM: Mohd Fahmi Mohamed Alias, 20, menafikan dakwaan bahawa dia telah merogol Nor Fazira Saad dan mengahwininya untuk mengelakkan diri daripada didakwa.
"Kami hanya mengadakan hubungan seks selepas berkahwin," katanya ketika ditemui dirumahnya di Kampung Nagalilit dekat sini.
Dia mendakwa isterinya menjalin hubungan sulit dengan seorang lelaki dari Kuala Ketil, tiga atau empat bulan sebelum dia menyedarinya.
"Rakan-rakan saya yang ada di sana melihat dia (Nor Fazira Saad) begitu mesra dengan seorang lelaki. Dia mengenali lelaki itu ketika bekerja di pekan Padang Serai (dalam daerah Kulim).
"Kerana tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan, saya membuat keputusan untuk menceraikannya," kata Mohd Fahmi.
Mohd Fahmi menceraikan Nor Fazira dengan talak satu.
Dia berkata, mereka merupakan pasangan bahagia sebelum lelaki itu mengganggu rumah tangga mereka.
"Dia amat biadap terhadap ibu bapa saya dan tidak pernah memasak.
"Dia akan lari dari rumah setiap kali dia tidak berpuas hati dengan sesuatu perkara," kata Mohd Fahmi.
Ibu Mohd Fahmi yang enggan namanya didedah berkata, turut menyangkal dakwaan Nor Fazira tidak diberi makan.
"Kami menjaganya dengan baik dan menerimanya walaupun dia berperangai jahat," katanya.
Mohd Fahmi yang bekerja di ladang kelapa sawit menerima gaji RM1,000 sebulan.
Dia berhenti sekolah ketika berumur 16 tahun untuk bekerja.
Dia mendakwa bertemu Nor Fazira dua bulan sebelum perkahwinan mereka, November tahun lalu.
"Pada mulanya hubungan kami tidak ubah seperti hubungan adik beradik tetapi perasaan cinta mula wujud selepas itu," kata Mohd Fahmi.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

0

Posted by Unknown | Posted on 11:31 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


ORANG ISLAM BERJUDI TAK BOLEH DIHALANG, KATA PEGUAM OTAK MERENG

Posted: 29 Nov 2013 10:56 PM PST

Langkah menghalang umat Islam berjudi adalah bertentangan dengan perlembagaan Malaysia, kata bekas Presiden KITA, Datuk Zaid Ibrahim.
"Melarang orang Islam daripada berjudi bertentangan dengan perlembagaan. Tanggungjawab kerajaan bukan menjadikan orang Melayu lebih alim atau lebih beragama," katanya dalam twitter semalam.
Zaid dilaporkan mengulas kenyataan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron yang bercadang mahu mewujudkan pos kawalan dan menempatkan seorang pegawai agama 24 jam di premis perjudian di negeri itu sebagai usaha mengelak umat Islam terlibat dalam kegiatan perjudian.
"Jika Melaka serius ingin memeriksa orang Islam yang berjudi, mereka harus pergi ke kasino-kasino terkenal seperti di Melbourne, Vegas atau London.
"Jangan hukum pembeli 4 digit (nombor ekor) seperti saya," kata Zaid lagi.

Benarkah Kerajaan Selangor Guna Duit Kerajaan Persekutuan Untuk Bayar Gaji MB?

Posted: 29 Nov 2013 12:29 AM PST

Kerajaan Selangor di bawah pentadbiran Khalid Ibrahim sering mendabik dada bahawa mereka berjaya mengumpul rizab yang tinggi.

Oleh sebab itu, Kerajaan Selangor dianggap berjaya. Maka gaji MB dan kuncu-kuncunya perlu dinaikkan.

Tahukah anda bahawa sebenarnya Kerajaan Negeri menggunakan dana Kerajaan persekutuan untuk meningkatkan rizab negeri?

Tak percaya? Ini buktinya.
SHAH ALAM: Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menjelaskan peruntukkan Sistem Maklumat Rekod Jalan Raya Malaysia (MARRIS) yang disalurkan kerajaan persekutuan kepada kerajaan negeri boleh disimpan untuk kegunaan pada masa akan datang dan tidak semestinya perlu dihabiskan mengikut jangka masa tertentu.

"Kita boleh memasukkan lebihan peruntukkan ini ke dalam tabung penyelenggaraan jalan, ia boleh. Jika ia tak habis (digunakan) ia boleh dimasukkan dan boleh digunakan pada tahun hadapan.

"Atau boleh juga dimasukkan atau disimpan sebagai rizab negeri dan boleh juga digunakan pada masa hadapan. Jadi duit itu ada, tak hilang. Maknanya kegunaannya akan dipantau," jelasnya ketika sesi pertanyaan di Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN), hari ini.

MARRIS merupakan peruntukkan penyelenggaraan tahunan jalan raya bagi tujuan memperbaiki dan meningkatkan kualiti jalan raya di setiap negeri.

Sebelum ini, kerajaan negeri yang diterajui Pakatan Rakyat (Pakatan) didakwa menyalahgunakan peruntukkan MARRIS berjumlah RM320 juta untuk dijadikan simpanan dan membayar gaji pekerja serta perkara lain yang tidak sepatutnya dibelanjakan.
http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7Wkcphnbg==

Jika anda ke Selangor, anda akan lihat begitu banyak jalan rosak.


Jika masih tidak percaya, Kerajaan Selangor pernah ditegur dalam Laporan Audit Negara tahun 2011 bahawa Kerajaan Negeri gagal membelanjakan peruntukkan MARRIS seperti mana yang ditetapkan.

Klik untuk besarkan imej

Laporan Ketua Audit Negara Bagi Negeri Selangor ms 32-33
Jadi sepatutnya Kerajaan Negeri membelanjakan pendapatan termasuk dana dari Kerajaan Pusat untuk tujuan pembangunan. Bukannya simpan dalam rizab. Bila rizab dah penuh, gunakan alasan tersebut untuk menaikkan gaji Menteri Besar.

*Punya bakhil. Dah ada peruntukkan pun tak nak dibelanjakan untuk kesenangan rakyat (jalan raya dibaiki). Haji Bakhil pun boleh kalah macam ni!

DARUL EHSAN TODAY

0

Posted by Unknown | Posted on 11:19 PTG | Posted in

sumber :-

DARUL EHSAN TODAY


Bukti Benarlah Seperti Dakwaan Faekah, Azmin Ali Memang SARKAS...

Posted: 29 Nov 2013 07:00 PM PST


Hari tu dialah yang melompat-lompat bantah kenaikan elaun untuk adun, exco, speaker dan menteri besar.

Dia jugalah yang kata, kenaikan itu terlalu melampau dan membazirkan duit rakyat.

Tapi dia hanya berani di hadapan wartawan aje, apa bila di dalam dewan, dia menikus senyap sunyi tak berkata sepatah pun...

Perbuatan azmin itu bukan di tegur oleh wakil bn, tapi ia di tegur oleh bekas speaker teng chan kim (dap-sungai pinang), kata teng, "Dia (Azmin) ada dalam Dewan bila kenaikan gaji itu dibacakan dan diluluskan. Dia tidak berkata apa-apa walau sepatah pun…," katanya.

Ha..ha...ha.. betul la kata faekah, azmin ali sarkas...


APANAMA

0

Posted by Unknown | Posted on 11:07 PTG | Posted in

sumber :-

APANAMA


Mumbai Express by Scomi

Posted: 29 Nov 2013 12:42 AM PST

Belantan

0

Posted by Unknown | Posted on 11:06 PTG | Posted in

sumber :-

Belantan


Hanya di Selangor...!!! Patutlah kerajaan negeri ada 'rizab simpanan berlebihan', rupa-rupanya...?

Posted: 29 Nov 2013 09:28 PM PST


Mungkin ramai yang tidak tahu yang kerajaan Selangor menggunakan duit kerajaan Persekutuan untuk membayar gaji Menteri Besar. Kerajaan Selangor di bawah pentadbiran TS Khalid Ibrahim sering mendabik dada bahawa mereka berjaya mengumpul rizab yang tinggi.

Oleh sebab itulah mereka menganggap apa yang mereka lakukan itu berjaya, maka gaji Menteri Besar dan kuncu-kuncunya perlu dinaikkan. Tahukah anda bahawa sebenarnya Kerajaan Negeri menggunakan dana Kerajaan persekutuan untuk meningkatkan rizab negeri?

Kalau tak tak percaya? Ini buktinya!

SHAH ALAM: Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menjelaskan peruntukkan Sistem Maklumat Rekod Jalan Raya Malaysia (MARRIS) yang disalurkan kerajaan persekutuan kepada kerajaan negeri boleh disimpan untuk kegunaan pada masa akan datang dan tidak semestinya perlu dihabiskan mengikut jangka masa tertentu.

"Kita boleh memasukkan lebihan peruntukkan ini ke dalam tabung penyelenggaraan jalan, ia boleh. Jika ia tak habis (digunakan) ia boleh dimasukkan dan boleh digunakan pada tahun hadapan.

"Atau boleh juga dimasukkan atau disimpan sebagai rizab negeri dan boleh juga digunakan pada masa hadapan. Jadi duit itu ada, tak hilang. Maknanya kegunaannya akan dipantau," jelasnya ketika sesi pertanyaan di Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN), hari ini.

MARRIS merupakan peruntukkan penyelenggaraan tahunan jalan raya bagi tujuan memperbaiki dan meningkatkan kualiti jalan raya di setiap negeri.


Sebelum ini, kerajaan negeri yang diterajui Pakatan Rakyat (Pakatan) didakwa menyalahgunakan peruntukkan MARRIS berjumlah RM320 juta untuk dijadikan simpanan dan membayar gaji pekerja serta perkara lain yang tidak sepatutnya dibelanjakan.

Jadi sepatutnya Kerajaan Negeri membelanjakan pendapatan termasuk dana dari Kerajaan Pusat untuk tujuan pembangunan. Bukannya simpan dalam rizab. Bila rizab dah penuh, gunakan alasan tersebut untuk menaikkan gaji Menteri Besar.

Lihatlah betapa punya pandai Khalid Ibrahim menipu rakyat Selangor sebagaimana beliau berjaya untuk tidak perlu membayar semula wang pinjaman bagi membeli saham Gutrie sebanyak lebih 60juta! Sudah ada peruntukkan pun masih 'kedekut' untuk dibelanjakan bagi kemudahan dan kesenangan rakyat (jalan raya dibaiki). Fikir dan renongkan lah..!!!

Sementara itu : Pejabat MB Selangor mengesahkan tuntutan yang dituntut oleh Penasihat Ekonomi Selangor tahun 2012 berjumlah RM 15 juta. Ianya merangkumi tuntutan elaun perjalanan,elaun keraian dan beberapa lagi elaun lain - Selangorkini

Suara Politik
Belantan

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0

Posted by Unknown | Posted on 9:43 PTG | Posted in

sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


Marhaintua: Isu naik gaj: Apa Anwar & Azmin mahu? (LM)

Posted: 29 Nov 2013 09:17 PM PST

Kenaikan Gaji Wakil Rakyat Selangor - Apakah agenda terpendam Anwar dan Azmin? - marhaintua

Saya kurang faham kenapakah isu kenaikan gaji wakil rakyat Selangor menjadi satu isu besar?


.

ANGIN PERUBAHAN

0

Posted by Unknown | Posted on 9:40 PTG | Posted in

sumber :-

Manjung Mari

0

Posted by Unknown | Posted on 9:36 PTG | Posted in

sumber :-

Manjung Mari


Lihat dan baca apa jawapan tuan empunya badan..

Posted: 29 Nov 2013 05:28 PM PST

Patutler sanggup jadi penccai umno,, apa pun jawapannya masih berbelit-belit..
Kemudian dengar apa yang dia kata sebelum ini..


Selamat berjuang...

Tahniah - Sekarang dah jelas dan terbukti apa yang aku perjuangkan..

Posted: 29 Nov 2013 03:08 AM PST

Ramai pembaca blog maki hamun sumpah seranah aku. alhamdulillah aku terima,,,  dan hari ini jelas sudah,, aku dah puas hati...Patut ler, ia bagi tempoh 28 Nov 2013 tak mau ceramah lagi,,, rupanya dah dapat habuan dunia,,, selamat berjuang dalam politik umno....Permulaan aku berjuang menentang Kazim,, boleh Klik Sini apa pun terima kasih,, kerana tolong mempopularkan Blog Manjungmari..

Cursing Malay : Terus Terang

0

Posted by Unknown | Posted on 9:35 PTG | Posted in

sumber :-

Cursing Malay : Terus Terang


Malaysian vs Douchebag Bahagian 02 : Semua Benda Buruk Melayu Adalah Kerana Cina Punya Angkara

Posted: 29 Nov 2013 12:44 AM PST

Douchebag = an obnoxious or contemptible person, typically a man.

Aku pasti ramai yang menonton satu video di mana seorang lelaki Cina memaki hamun seorang polis trafik atas sebab dia disaman kerana tidak memakai tali pinggang. Kebanyakan orang yang share benda tu untuk apa sebenarnya?

Pernah tak kau fikir kenapa kau beriya-iya benar nak share benda tu? Adakah sebab ;

1. Kau nak tunjuk yang ada manusia ni kurang ajar?

2. Atau sebab kau Melayu dan kau nak buktikan Cina ni memang bangsa kurang ajar?

Pada pemerhatian aku, ramai share video tu sebab dia nak tunjukkan nombor 2. Tengok sendiri respon yang diberikan dah la. Kita memang suka nak carik bukti nak tunjukkan "orang Cina memang sifat natural dia kurang ajar" dan buat orang Melayu lain benci dengan orang Cina. Satu orang Cina kurang ajar, habis semua Cina kena cop kurang ajar. Atas kewujudan media so-sial zaman sekarang, kita boleh bagi direct feedback dekat semua benda yang kita tengok.

Video Cina maki polis trafik? Cina kurang ajar. Video India rompak kedai runcit? Semua India perompak. Video Melayu rempit dan ugut pemandu kereta. Semua Melayu rempit dan ganas. Kau paham ke tidak apa yang aku cuba sampaikan?

Kenapa balik2 yang jadi isu, adalah bangsa dan bukannya sifat individu tu sendiri?

Kenapa bila kita hampir kena langgar dengan Ah So, straight away kita cop semua Ah So bawak kereta melulu? Sedangkan sepatutnya, semua orang patut dinilai secara individually. Bukan kolektif. Semua orang ada tindakan dia sendiri. Tak logik ke  makcik tua Melayu bawak kereta kurang ajar? Logik! Dah beberapa kali masa aku bawak motor dulu aku nak kena langgar dengan perempuan Melayu bertudung yang keluar simpang tak tengok kiri kanan tapi, perlu ke aku cop SEMUA perempuan Melayu bawak kereta tak pandang kiri kanan?

Bangsa seseorang jadi isu besar bila sesuatu benda negatif terjadi di Malaysia.

Kenapa kita macam tu sedangkan, kalau kau Melayu, kau Islam, kau tak disuruh pun amalkan pemikiran camtu. Adakah momokan itu wujud kerana kita takut dengan kuasa orang Cina dan kita tak nak nanti kuil penuh satu Malaysia? Nak tak nak kau kena accept, Malaysia ni juga tanah diorang. Tak payah kau nak ulang2 yang satu masa dulu tanah ini namanya "Tanah Melayu." Itu semua sejarah. Benda dah berlaku.

Pemimpin2 kita jugak yang setuju Tanah Melayu jadi Malaysia. Abah2 Pemimpin2 UMNO ni jugaklah yang setuju kaum Cina dan kaum India diberikan kewarganegaraan. Kalau kau ahli UMNO dan kau adalah salah seorang Ultra Melayu yang nak halau Cina dan India keluar negara, baca balik sejarah dan kenalpasti siapa pulak yang berikan kewarganegaraan dekat diorang?

Waktu itu, satu Tanah Melayu setuju kewarganegaraan diberikan jadi kenapa sehingga sekarang, kita masih lagi gunakan alasan "Melayu dah bagi peluang habis Cina pijak kepala Melayu.." ?

Move on! Grow Up! Tak ada lagi dah Tanah Melayu..... Kau nak halau Cina dengan India ke mana? Kenapa sampai sekarang kau masih lagi nak persoalkan hak diorang? Kalau kita takut nak bersaing dengan diorang cara sihat, janganlah kita guna cara kotor. Kalau alasan kita perlu gunakan cara kotor takut2 nanti Cina ambik alih Malaysia dan Cina memang pakai taktik kotor, aku tanya kau balik, apa agama kau?

Kalau iye pun "diorang pakai taktik kotor, Cina ni licik lah, Cina ni kaki putar belit lah".... takpelah...kita still ada halal haram kita. Kita kena la pegang benda tu. Kalau kau terpaksa main cara haram hanya sebab kau nak pastikan Melayu pegang kuasa....apa gunanya, kan? Melayu kaya..tapi kaya sebab duit tender kerajaan yang dia sapu...Melayu apa camtu? Kaya...tapi kaya dengan cara salah. Berapa keturunan Melayu nak makan duit haram?

Masalahnya, kalau kau tengok situasi zaman sekarang, siapa yang mainkan sentimen perkauman dan berjaya wujudkan konflik bangsa, dia la pulak yang dianggap wira. Dia yang paling lantang kutuk bangsa lain, dialah paling ramai pengikut. Khasnya orang Melayu. Kau nak orang Melayu lain pandang tinggi dengan kau? Kutuk Cina. Kutuk India. Anti Cina dan India. Ramailah pengikut kau. Tunjukkan diri kau sebagai wira orang Melayu.

Sampai bila?Sampai bila orang2 macam ni nak dapat terima hakikat yang Malaysia adalah sebuah negara berbilang kaum, siapa2 nak bukak bisnes dan usaha sendiri, dialah yang berjaya. Sampai bila Melayu nak terima, kalau ada seorang Melayu meniaga nasik lemak dan berjaya, janganlah kau pegi bukak gerai nasik lemak dekat dengan dia sebab nak bersaing.

Melayu punya bisnes etika memang tak complement each other. Kau tengok la keliling kau. Susah kau nak jumpa Melayu meniaga bawah satu bumbung yang meniaga benda lain2. Semua nak jual benda sama dan akhirnya, kena rebut pelanggan sesama diorang.

Apa yang tak kena dengan orang Melayu ni, sehinggakan diorang duk ingat dalam kepala otak diorang, 24 jam sehari orang Cina duk fikir, "macam mana nak pekena Melayu? Macam mana nak jatuhkan Melayu?Macam mana nak racun orang Melayu?" padahal budaya Melayu tu sendiri yang kadang2 caca merba.

Takkanlah dalam kepala kau semua Cina hidup tujuannya adalah nak bagi Melayu makan babi?

Bukak lah kepala otak kau sket Melayu. Memang ada Cina camtu...tapi ada jugak Melayu camtu. Ada jugak India camtu. Sama aje. Itu semua "manusia Douchebag." Takkan lah sebab dia bangsa lain kau nak ambik benda tu lebih makan dalam sikit. Sepatutnya, kalau orang Melayu buat benda2 douchebag ni lah yang kita patut makan dalam lebih sikit. Kau Islam, kau tau apa tuntutan Islam. Melayu surely Islam (Kan?) Jadi kalau Melayu buat benda2 douchebag ni , maksudnya dia dah lawan benda2 yang follow teaching Islam la kan?

......................


Peliknya, untuk orang Anti Cina dan Anti India, kau tak rasa ke pemimpin kau tu sebenarnya seorang douchebag? Mungkinlah dia ada pengalaman pahit menyebabkan dia camtu...tapi takkanlah sebab dia ajak kau anti Cina dan anti India, kau yang takde kena mengena pun nak ikut jugak? Janganlah based kan hidup kau berdasarkan pandangan orang lain.

Kalau ada lelaki Melayu ajak kau buat tarian punggung depan rumah orang, dia douchebag. Kalau kau join dia benda tu, kau kuli douchebag. Janganlah salahkan Cina pulak kalau kau tak pakai otak kau untuk berfikir sendiri....

Kalau ada Cina tipu kau masa pegi worskhop dia, mesti ada sedara mara kau yang kena kes Melayu tipu Melayu masa repair kereta.Takkanlah kau nak anti Melayu, anti Cina dan anti India pulak? Benda tu takkan berkesudahan. Kita takkan jumpa penyelesaian dia sedangkan kita dah duduk satu negara.

Sebab itulah hari2 mesti ada yang kerjanya menyebarkan mesej2 anti Cina dan anti India. Cina kau gelarkan babi, India kau panggil ular paria. Kau ajak boikot itu ini, kau sebarkan cerita kuil nak dibina supaya orang Melayu marah, kau postkan pasal kisah Cina kutuk orang Melayu. Kau keluar lawak kalau jumpa ular dengan lelaki India, bunuh lelaki India dulu. Kau bukak page suruh boikot Barang Cina DAP. Tah macam mana dia tau barangan tu DAP, aku tak tau. Takde pulak dia ajak boikot barang MCA.

Nampak benar alat politik aje diorang ni. Melayu buat salah dengan kau, kau biar. Melayu naikkan bil elektrik, dia sokong dengan alasan "mesti belajar berjimat gunakan elektrik." Melayu mengeluh barang mahal, diorang suruh migrate duduk luar.

Sebab apa. Entahlah. Aku tak paham tapi nampak benar diorang hanya sayangkan orang Melayu yang setuju dengan diorang. Melayu yang tak setuju? Melayu itu kasta rendah dan perlu dihalau keluar. Pengkhianat Melayu....WTF. Suka hati aku la aku nak jadi Melayu macam mana dan tak ikut template kau yang nak ajak semua Melayu "Anti Cina."

Mungkin sebab sistem Malaysia ni memang dah dikawal oleh douchebag berbilang kaum yang rasa lebih senang nak kawal rakyat kalau kita saling benci membenci antara satu sama lain. Kalau kita appreciate apa yang orang bangsa lain provide dekat Malaysia, susah bang diorang nak pancing undi. Serious shit susah gila. Susah gila Barisan Nasional nak kekal sebagai kerajaan kalau orang Melayu, Cina dan India bersatu jadi Malaysian tanpa mengira bangsa.

Malaysian vs. Douchebag....

Jadi takpelah, kita tunggu PRU akan datang. Yang penting, untuk level kita, tak kiralah kau Melayu, Cina atau India, kita kena hentikan prejudis kaum ni.

Orang Melayu, kita kena start dulu!
Kenapa kita kena start dulu?

Sebab kita orang Islam.

(Bhgn ke 3 akan dipostkan hari Isnin )