Followers

Nuffnang

Belantan

0

Posted by Unknown | Posted on 11:49 PTG | Posted in

sumber :-

Belantan


Dong Zong, Comango serupa sahaja?

Posted: 30 Oct 2013 09:21 PM PDT

Orang ramai dan NGO yang berhimpun di hadapan Istana Kehakiman sejak awal pagi mengaminkan doa yang dibaca Presiden PERKID,Ustaz Masridzi Sat selepas Mahkamah Rayuan memutuskan kalimah Allah tidak boleh digunakan dalam Majalah Mingguan Herald baru -baru ini.

Kalau tidak silap penulis, sama ada hari ini Rabu 30 Oktober atau esok Khamis 31 Oktober, keputusan sama ada syor tuntutan-tuntutan 'tak masuk akal' Gabungan NGO Hak Asasi Manusia Malaysia (Comango) di Geneva, Switzerland akan diumumkan.

Itu setelah melalui proses Semakan Berkala Sejagat (UPR) di bawah kendalian Majlis Hak Asasi Manusia Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

Itu hal Comango yang mahu memperlekehkan Malaysia menerusi peruntukan Perkara 3 (1) Perlembagaan Persekutuan berkaitan Islam sebagai agama Persekutuan. Dan pada masa sama, mencanangkan tohmahan Malaysia terlalu ekstrem dalam melaksanakan lunas Islam.

Dalam negara pun satu hal juga. Kita terpaksa berdepan pula dengan puak cauvinis seperti Dong Zong atau Persekutuan Persatuan-persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia. Terbaharu, puak ini bertelagah pula dengan

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkaitan pengambilalihan tanah milik kerajaan dalam kawasan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Chin Woo di Jalan Pudu, Kuala Lumpur.

Tanah milik kerajaan seluas 0.13 hektar itu yang terletak dalam kawasan sekolah tersebut mahu dibangunkan untuk dibina Kampung Budaya menerusi projek Kota Warisan Kuala Lumpur.

Namun, ia mendapat bantahan daripada pelbagai pihak terutama ibu bapa kerana tanah berkenaan diguna sebagai gelanggang bola keranjang sekolah itu sejak 1938.


Mungkin ada tolak ansur dalam isu yang dicetuskan oleh Dong Zong ini. Kemungkinan ada 'tolak ansur' dan 'kompromi' di sini. Kita tak tahu sekiranya isu (SJKC) Chin Woo ini berlaku dalam konteks Pulau Pinang sekarang. Siapa antara dua pihak yang akan tunduk?

Dalam konteks Comango, ramai bertanyakan kepada penulis, mengapa kita terlalu 'bagi muka' kepada sebilangan besar NGO yang berada dalam gabungan Comango ini. Kalau dilayari NGO yang menganggotainya, kita pasti terkejut kerana mereka ini turut menerima biaya dan dana daripada kerajaan - sama ada suatu ketika dulu atau pun sekarang.

Di sebalik itu, satu iktibar yang perlu dipelajari di sini. Peranan UMNO dan Pas, dua parti yang mewakili umat Melayu.

Jika Comango dan Dong Zong 'memekak', UMNO dan Pas mesti berani dan bersatu menempelak mereka. Jika pengguna Internet mendurhakai Yang di-Pertuan Agong atau mana-mana Raja di negara ini, seret mereka untuk didakwa cepat dan berkesan.

Jika ada yang mengkhianati dasar pelajaran negara, UMNO dan Pas mesti berani ke depan dan bertindak bagi pihak orang Melayu dan Bumiputera. Jangan teragak-agak apabila berdepan dengan sebarang pencabulan hak asasi kaum.

Seperti kata pakar perlembagaan Persekutuan, Tan Sri Dr. Rais Yatim: "Kita mesti hidupkan budaya berundang-undang mahir, berbicara juga mesti mahir dan menang."

Kita jangan keterlaluan meyakini angka besar seperti 3.7 juta ahli UMNO untuk menang pilihan raya. Jangan lupa, ahli DAP, Pas, dan PKR tak lebih 600,000 secara purata tapi mereka telah memenangi nisbah undi popular dua musim pilihan raya berturut-turut. Bilangan sukarelawan parti, peguam dan profesional mereka lebih daripada yang dimiliki UMNO dan BN, walaupun ahli mereka sedikit, leadership core mereka serba-serbi layak dan berkemampuan.

Mereka hormat kepada apa kata akar umbi atau calon boleh menang.

Kita boleh melihat kembali sejarah lain. Napoleon Bonaparte hanya dibantu oleh lima orang penasihat strategik. Riwayatnya menampilkan kejayaan menjadi pemimpin yang masih dihormati pada hari ini sekalipun membawa unsur-unsur diktator. Khalid ibnu Walid hanya merancang melalui syura 7 orang untuk menjadi strategis dan penakluk yang dikagumi.

Comango dan Dong Zong serta lain-lain pencerca cauvinis melemparkan pelbagai fitnah, ugutan dan tuduhan. Tindakan Dong Zong tak akan akur kepada dasar pelajaran negara serta Comango yang mahu menuntut yang bukan-bukan - adalah langkah yang mengkhianati negara.

Kita pasti tidak akan lupa bagaimana pelaksanaan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013-2025 mendapat tentangan hebat daripada Dong Zong yang sehingga kini masih mempertikaikan usaha murni tersebut dengan dakwaan kononnya akan mengancam kewujudan sekolah aliran serta menghapuskan bahasa Mandarin.

Padahal, setelah dikaji dan diteliti cadangan tersebut, tidak ada sedikit pun cacat-cela yang kononnya memartabatkan bahasa tertentu akan menghakis bahasa-bahasa lain. Malahan, PPPM bertujuan untuk pembangunan negara serta dalam masa sama mampu melahirkan pelajar bersahsiah terpuji serta berkeperibadian tinggi.


Merujuk khusus kepada tindak tanduk Comango, Pengerusi Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam (Pembela), Dr. Yusri Mohamad baru-baru ini menggesa kerajaan mengambil tindakan tegas terhadap pertubuhan itu yang sering membuat tuntutan bercanggah dengan Islam serta kedudukannya sebagai agama Persekutuan.

Kata beliau, ini memandangkan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang bergabung di bawah Comango bukan NGO berasaskan Islam selain tidak berdaftar secara rasmi.

Tuntutan yang dikemukakan Comango sebahagian besarnya menjurus kepada hak kebebasan orientasi seks lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT), hak kebebasan murtad bagi orang Islam dan hak kesamarataan agama di negara ini.

"Kami (Pembela) turut mempersoal kenyataan jurucakap Comango, Honey Tan Lay Eand dalam portal propembangkang, The Malaysian Insider pada 17 Oktober lalu yang menafikan tuntutan mereka mengancam Islam dan mempromosi seks songsang.

"Tapi sesiapapun yang merujuk kepada laporan itu akan mengakui beberapa kandungannya mengancam Islam dan umatnya di negara ini.

"Comango juga secara jelas mempersoal perkara berkaitan agama Islam termasuk kes tuntutan penggunaan kalimah Allah oleh penganut Kristian, larangan terhadap penganut ajaran Syiah dan hak seorang bapa beragama Islam untuk mengislamkan anak-anak di bawah umur yang dijadikan isu hak asasi manusia," katanya.

Sebab itu UMNO dan orang Melayu mesti kuat. Kuat dalam erti kata mesti meningkatkan prestasi kita - sama ada parti dan orang Melayu sendiri dalam bidang ilmu supaya setanding dengan kaum Cina.

Generasi baru tidak harus idealis tak tentu haluan.-UMO

Suara Politik
Belantan

Penyokong setia Pas sokong BN?

Posted: 30 Oct 2013 06:21 PM PDT

Hamidah Osman berbual dengan Awang Cha yang kini menyokong BN ketika melakukan kunjungan mesra di kawasan kediamannya di Simpang Tiga Sungai Limau Luar, Yan, Kedah semalam.

JERAI - Seorang penyokong setia Pas, Awang Cha,87, menyahut slogan 'Berani Berhijrah' yang dibawa Barisan Nasional(BN) apabila berjanji akan menyokong calon parti itu dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau, Isnin ini.

Awang berkata, pada awalnya, dia adalah penyokong BN namun setelah belajar agama di sekolah pondok sekitar kawasan berkenaan, sokongan politiknya berubah kepada Pas.

"Saya sokong Pas kerana rasa hormat kepada guru-guru agama yang mengajar ketika itu dan sokongan kepada Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak pula kerana Allahyarham adalah orang tempatan dan kawan lama saya. Ketika beliau menjadi wakil rakyat, kadang-kala saya bertemunya," katanya.

Awang berkata demikian kepada pemberita ketika menerima kunjungan Ketua Penerangan Wanita UMNO, Datuk Hamidah Osman yang melawat isterinya, Jah Mat Saman,83, yang sakit tua di sini semalam.

Menurut Awang, keadaan kini sudah berubah selepas ketiadaan Azizan yang merupakan tokoh dikaguminya apatah lagi selepas terdengar beberapa masalah yang melanda Pas kebelakangan ini.

"Awal tahun lepas, ada terdengar masalah yang melanda parti seperti dakwaan wujudnya krisis dalaman tetapi apabila bertemu Azizan, beliau tidak bercerita lanjut.

"Kali ini pula, ramai orang BN datang bertemu saya dan meminta supaya memberi sokongan kepada calon BN, Dr. Ahmad Sohaimi Lazim. Rasanya sudah sampai masa untuk kembali kepada BN apatah lagi Azizan tiada lagi," katanya. Ditanya mengenai calon yang dipertaruhkan Pas iaitu Mohd. Azam Samat, Awang berkata, dia difahamkan Pas meletakkan orang tempatan namun tidak kenal calon berkenaan.

Suara Politik
Belantan

Nasrudin tidak pertahan jawatan?

Posted: 30 Oct 2013 08:41 AM PDT


Ahli Parlimen Temerloh, Nasrudin Hassan tidak akan mempertahan jawatan Ketua Dewan Pemuda Pas yang disandangnya sejak 2009 dalam pemilihan parti itu bulan depan.

Nasrudin berkata, keputusan itu dibuat bagi memberi laluan kepada kepimpinan baharu mengetuai sayap parti berlabel Islam tersebut dengan lebih baik.

Beliau turut mengumumkan akan menerima pencalonan bagi Ahli Jawatankuasa Kerja Pas Pusat.

"Secara rasminya saya mahu mengumumkan bahawa saya menarik diri dari bertanding mengekalkan jawatan Ketua Pemuda Pas.


"Dewan Pemuda tidak pernah ketandusan pemimpin berwibawa. Jadi terserah kepada perwakilan untuk membuat pilihan kepimpinan baru menerajui pemuda akan datang," katanya seperti dilaporkan Harakahdaily hari ini.

Bagi jawatan Ketua Dewan Pemuda Pas, Jawatankuasa Pemilihan Muktamar sebelum ini mengumumkan menerima enam pencalonan.

Selain Nasrudin, lima lagi calon ialah Kamaruzzaman Mohammad; Dr. Raja Ahmad Iskandar Al-His; Dr. Riduan Mohd Nor; Suhaizan Kaiat dan Zulhazmi Zakaria.

Suara Politik
Belantan

oyabun

0

Posted by Unknown | Posted on 11:45 PTG | Posted in

sumber :-

oyabun


#PRK Sg Limau : Muhyiddin syukur permohonan maaf diterima baik keluarga Allahyarham Azizan!

Posted: 30 Oct 2013 06:59 PM PDT


Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bersyukur permohonan maafnya kepada keluarga Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak atas kenyataannya yang didakwa PAS menghina bekas menteri besar Kedah itu, diterima baik oleh keluarga Azizan.

Muhyiddin berkata, anak kelima Azizan, Mohd Rafi'ie, telah menghantar maklumat kepada Menteri Besar Kedah Datuk Mukhriz Mahathir pagi ini bahawa keluarga Allahyarham telah menerima permohonan maaf yang dibuat oleh beliau semalam.Timbalan Pengerusi Barisan Nasional(BN) itu berkata, Mukhriz memaklumkan kepadanya atas penerimaan maklumat tersebut melalui Khidmat Pesanan Ringkas(SMS) daripada Mohd Rafi'ie pagi ini.

"Saya syukur kerana teks yang dikemukakan anakanda beliau (Azizan) menyatakan keluarganya telah terima mohon maaf saya," katanya selepas menghadiri jamuan tengah hari bersama masyarakat Cina kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau di Pusat Operasi BN di Sungai Limau Dalam, dekat sini, hari ini.

Muhyiddin berharap isu itu dianggap selesai dan tidak lagi akan dibangkitkan.

Isnin lalu, PAS termasuk Dewan Pemudanya mendesak supaya Muhyiddin menarik balik kenyataannya yang didakwa mereka mengaitkan isu pemansuhan subsidi gula dengan penyakit kencing manis Azizan yang dididakwa telah menyinggung dan mengguris hati keluarga bekas menteri besar Kedah itu.

Berikutan itu, Muhyiddin semalam membuat permohonan maaf semasa lawatannya di Bukit Choras, namun menafikan kenyataannya mempunyai unsur penghinaan dan bertegas ianya diputar belitkan, selain meminta pihak yang membuat tuduhan menyemak semula rakaman ucapannya di SMK Sungai Limau, Sabtu lalu.

Wasabi Oyabun..

#PRK Sg Limau : Muhyiddin tiada niat singgung keluarga Azizan!

Posted: 30 Oct 2013 10:23 AM PDT


Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, beliau tidak berniat langsung untuk menyinggung perasaan mana-mana pihak dalam kenyataannya yang mengaitkan keputusan kerajaan memansuhkan subsidi gula dengan penyakit kencing manis bekas Menteri Besar, Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak.

Bagaimanapun Timbalan Perdana Menteri berkata, beliau meminta maaf secara terbuka jika kenyataannya itu disilap tafsir atau dirasakan menyinggung perasaan ahli keluarga Allahyarham.

Beliau berkata, dalam kenyataannya, beliau menyebut mengenai Belanjawan 2014 dan kemudian membangkitkan isu pemansuhan subsidi gula dan antara lain berhubung masalah penyakit kencing manis supaya menjaga kesihatan.

"Bukan tujuan saya untuk mencemarkan nama baik Allahyarham atau pun merendah-rendahkan atau memperkecilkan kerana kita tahu beliau adalah pemimpin baik. Waktu Allahyarham masih hidup pun saya menziarahinya.

"Jadi bukan tujuan untuk itu, saya sebut sepintas lalu saja. Apa pun sebagai manusia, kalau kenyataan itu disalah tafsir atau dirasakan agak menyinggung perasaan keluarga, saya mohon maaf," katanya kepada pemberita selepas program sepetang bersama Timbalan Perdana Menteri di Madrasah Mazahirul Ulum, Bukit Choras di sini hari ini.

Muhyiddin berkata, sebagai orang Islam kalau terlanjur perlu meminta maaf kerana yang penting ialah saling bermaafan sesama sendiri.

Ini kerana kata beliau, tujuannya adalah jelas untuk kebaikan dan tidak mempunyai niat jahat serta bukan mahu mengambil kesempatan dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau.

"Isu yang saya jelaskan ialah manfaat yang dapat dan berharap ia tidak dipergunakan sebagai bahan kempen di Sungai Limau," ujar beliau.

Tambah Timbalan Perdana Menteri, wakil Pemuda Pas ada bertemunya berhubung perkara berkenaan dan mereka faham selepas diberi penjelasan tiada niat jahat dalam kenyataan tersebut.

Berikutan itu, beliau berharap isu berkenaan selesai dengan penjelasan dan permohonan maaf tersebut.

Beliau turut meminta video kenyataannya itu disemak semula kerana nadanya langsung tidak berniat jahat tetapi telah dijadikan isu.

Ketika ditanya tentang kemungkinan kerajaan menghantar Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir untuk memohon maaf secara rasmi kepada keluarga Allahyarham, Muhyiddin berkata, tiada arahan dikeluarkan dan berharap penjelasannya hari ini memadai.

Wasabi Oyabun..

Kami Sokong Tokguru

0

Posted by Unknown | Posted on 11:31 PTG | Posted in

sumber :-

Kami Sokong Tokguru


Kisah Misteri Mangsa Rogol Bangkit Dari Kubur

Posted: 30 Oct 2013 08:49 AM PDT


Baca selanjutnya Disini > www.relevansokmo.com

MERBOK TIMES

0

Posted by Unknown | Posted on 11:29 PTG | Posted in

sumber :-

MERBOK TIMES


PERMOHONAN MAAF TPM DITERIMA KELUARGA ALLAHYARHAM USTAZ AZIZAN

Posted: 30 Oct 2013 09:08 PM PDT

Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah
ALOR SETAR - Permohonan maaf Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin daripada keluarga Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak diterima dengan hati terbuka oleh isteri Azizan, Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah.

"Saya sedia memaafkan dan percaya kemungkinan kenyataan itu disalah tafsir pihak tertentu dan disebarkan secara tidak betul," katanya, ketika dihubungi, semalam.
 

Menurutnya, Muhyiddin beberapa kali mengunjungi Azizan ketika menerima  rawatan di Hospital Pulau Pinang (HPP) dan Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di Kedah dan beliau mengenali hati budi pemimpin nombor dua negara itu yang tidak pernah membuat kenyataan negatif terhadap Azizan.
 

"Saya terima penjelasan yang dibuat Muhyiddin menerusi akhbar, dan kami sekeluarga tiada masalah untuk memaafkan jika benar berlaku keterlanjuran kata beliau ketika berkempen," katanya.
 

Kelmarin, Muhyiddin menegaskan tidak berniat menyinggung perasaan mana-mana pihak, terutama keluarga Allahyarham Azizan, berhubung kenyataannya yang mengaitkan keputusan kerajaan memansuhkan subsidi gula dengan masalah penyakit kencing manis.
Muhyiddin berkata, beliau tidak merujuk kepada bekas Menteri Besar Kedah itu,  tetapi hanya bercakap secara umum.

 

Bagaimanapun, Muhyiddin memohon maaf secara terbuka jika kenyataan beliau itu disalah erti dan menyinggung perasaan keluarga Allahyarham.
 

Sebelum itu, anak kelima Azizan, Muhammad Rafi'iy pada sidang media, meminta Muhyiddin membuat permohonan maaf berikutan kenyataan berkenaan ketika berucap di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sungai Limau.
 

Faekah berkata, hubungan baik antara Azizan dan Muhyiddin sudah lama terjalin, iaitu sebelum kedua-dua mereka terlibat dalam politik sepenuh masa.
 

"Mereka sudah saling mengenali sejak tahun 60-an lagi, di mana ketika itu Azizan melanjutkan pengajian di Universiti Al-Azhar. Kebetulan kakak kepada Muhyiddin turut belajar di universiti sama dan daripada situ mereka berkenalan," katanya.  

Menurutnya, hubungan mesra itu masih terjalin selepas mereka aktif dalam politik, walaupun berbeza parti.
 

"Azizan sememangnya begitu. Allahyarham selalu ketepikan perbezaan politik apabila berkawan. Sebab itu Allahyarham mempunyai ramai kawan daripada pelbagai latar belakang politik berbeza," katanya.
(Sinar Harian) 

MAHKAMAH PERINTAH BLOGGER PADI JANTAN BAYAR RM130,000.

Posted: 30 Oct 2013 05:22 AM PDT

ALOR SETAR - Mahkamah Tinggi Alor Setar semalam memerintahkan pengendali blog Padi Jantan, Sobri Sudin membayar RM130,000 kepada bekas Setiausaha Politik Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor kerana menfitnahnya, dengan menyiarkan laporan palsu di laman blog berkenaan.
 

Pesuruhjaya Kehakiman, Abu Bakar Katar mengarahkan defendan membayar gantirugi am sebanyak RM100,000 dan kos sebanyak RM30,000 dalam tempoh sebulan.
 

Abu Bakar membuat keputusan itu setelah mahkamah mendapati plaintif berjaya membuktikan laporan yang disiarkan pada laman blog terbabit pada 22 Julai 2012, adalah fitnah selain memberi kesan negatif terhadap reputasi plaintif.
 

"Mahkamah juga mengambil kira kedudukan plaintif sebagai bekas Setiausaha Politik Menteri Besar serta penglibatan dalam parti politik sebagai Timbalan Ketua Pemuda Pas dan Ketua Penerangan Pas Kedah, selain fitnah yang dibuat melalui teknologi iaitu internet termasuk, keluarga plaintif yang menanggung kesannya," katanya.
 

Muhammad Sanusi yang juga Ketua Penerangan Pas  Kedah, diwakili oleh Amin Amirul & Partners melalui peguam, Amirul Fairuzzeen Jamaluddin manakala defendan tidak diwakili peguam.
 

Pada 27 Februari lalu, Muhammad Sanusi yang ketika itu Setiausaha Politik kepada bekas Menteri Besar, Tan Sri Azizan Abdul Razak memfailkan saman fitnah berhubung laporan blog pada 22 Julai 2012, kerana mengaitkan dirinya dengan rasuah bernilai RM1.3juta, selain didakwa berada dalam lokap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Kedah.
 

Menurutnya, dakwaan itu bersifat fitnah kerana ketika itu, beliau hadir pada program Menteri Besar menyampaikan sumbangan Ramadan di Masjid Alor Semela, Jalan Datuk Kumbar.
 

Dalam tuntutannya, Muhammad Sanusi mendakwa laporan itu berniat jahat menfitnah beliau, menyebabkan beliau dan keluarga menanggung malu serta menjejaskan maruah diri dan keluarga.
 

Beliau juga memohon defendan meminta maaf secara terbuka dan menarik balik laporan fitnah.
 

Muhammad Sanusi ketika ditemui, bersyukur dengan keputusan itu selain mahu kes ini dijadikan pengajaran agar tidak berulang terhadap mana-mana pemimpin politik.
 

"Tindakan mahkamah adalah untuk menghentikan gejala fitnah yang dilakukan sekelompok media baru dengan menabur fitnah. Kebebasan bersuara tidak bermakna boleh sesuka hati menyebar fitnah kepada orang lain,"  katanya.
 

Menurutnya, kes ini juga wajar dijadikan pengajaran kepada blogger tempatan yang sering memaparkan berita tidak sahih untuk sebaran sama ada laman facebook, blog, twitter mahupun khidmat pesanan ringkas (SMS). Sumber : Sinar Harian

APANAMA

0

Posted by Unknown | Posted on 11:24 PTG | Posted in

sumber :-

APANAMA


You need an ex-cop to do the job

Posted: 30 Oct 2013 11:06 PM PDT

REVOKED or just a show cause?

Posted: 30 Oct 2013 12:01 AM PDT

MIMPI SENJA

0

Posted by Unknown | Posted on 11:19 PTG | Posted in

sumber :-

MIMPI SENJA


Zain Saidin & Che Ta bernikah 11.12.13

Posted: 30 Oct 2013 10:24 PM PDT
  Zain dan Rozita akan mengadakan sidang media khas bagi mengumumkan tarikh pernikahan mereka pada bulan hadapan.
  PETALING JAYA: Pelakon Zain Saidin menolak desas-desus kononnya dia dan aktres Rozita Che Wan bakal bernikah pada 11 Disember depan mengambil angka 11.12.13.
  Zain, 29, berkata, dia dan Rozita akan mengadakan sebuah sidang media khas bagi mengumumkan tarikh pernikahan mereka pada pertengahan bulan hadapan selepas dia kembali dari Amerika Syarikat kerana menjalani penggambaran.
  "Saya tidak pernah memberitahu kepada sesiapa untuk bernikah pada tarikh tersebut dan itu hanyalah andaian daripada pihak lain dan bukannya datang dari mulut saya atau pun Rozita.
  "Bagaimanapun persoalan itu akan terjawab pada satu sidang media khas untuk mengumumkan perkara itu sekembalinya saya daripada Amerika Syarikat pada pertengahan bulan hadapan," katanya ketika dihubungi mStar Online di sini pada Khamis.
  Akhbar melaporkan pasangan itu dipercayai memilih tarikh tersebut kerana ia mempunyai turutan angka yang menarik dan sumber turut mengesahkan mengenai perkara berkenaan.
  Dalam pada itu, Zain tidak menafikan tarikh berkenaan istimewa dan menjadi pilihan banyak pasangan pengantin untuk melangsungkan perkahwinan.
  Gambar majlis merisik Zain dan Rozita yang diadakan di Carcosa Seri Negara pada 29 September lalu. Foto Ihsan AnnasEaskey Photography.
  "Ia adalah tarikh popular dan saya agak bimbang sekiranya kami memilih tarikh itu ia akan bertembung dengan banyak majlis lain yang mungkin akan menimbulkan masalah.
  "Apa-apa pun masih belum ada keputusan muktamad mengenai tarikh kahwin kami dan ia akan dijelaskan pada sidang media itu nanti," ujarnya.
  Pada 29 September lalu, keluarga Zain merisik Rozita dalam satu majlis tertutup di Carcosa Seri Negara di Kuala Lumpur.
  Sementara itu, mengulas mengenai kekasihnya mengadakan sesi bergambar pra-perkahwinan di London baru-baru ini, Zain berkata, dia tidak dapat menyertai Rozita kerana sedang menjalani penggambaran Fear Factor di Cape Town, Afrika Selatan.
  "Rozita ke sana bersama ahli keluarga yang lain dan dia ke sana bukan semata-mata untuk mengambil gambar pra-perkahwinan tetapi menguruskan beberapa perkara lain," katanya.
  Dalam perkembangan lain, Zain berkata, dia bakal berangkat ke Amerika pada Jumaat (esok) untuk menjalani penggambaran telefilem Oh! My English.

  Umno layan rakyat macam roti canai - Bob Lokman

  Posted: 30 Oct 2013 08:05 PM PDT


  Umno layan rakyat macam ROTI CANAI - Bob Lokman
  JERAI - Bekas pelakon dan penulis lirik terkenal, Bob Lokman mengingatkan seluruh pengundi Dun Sungai Limau agar mengambil iktibar apa yang telah berlaku selepas Pilihan Raya Umum ke-13 lalu.
  Tampil di pentas ceramah PAS di Padang Lumat, Batu 16 di sini malam tadi, Bob atau nama sebenarnya Muhammad Hakim Lokman, melontar persoalan adakah rakyat di negara ini tidak serik diperlakukan seperti "roti canai" oleh Umno BN.
  "Mula-mula dia uli tepung penuh kelembutan, campur majerin, jadikan kecil-kecil sebesar penumbuk, sapu minyak, tutup dengan tuala good morning, perap dan simpan tempat sejuk.
  "Tapi bila nak makan, dia cengkam satu-satu, hempas atas meja, lenyek-lenyek, tarik-tarik, kemudian bakar atas tempat panas," katanya.
  Menurut beliau, itulah cara Umno melayan rakyat selama ini dengan membelai penuh kasih sayang ketika kempen, namun selepas pilihan raya, rakyat dijadikan mangsa.
  Beliau memberi contoh janji BN sebelum PRU13 lalu yang berjanji tidak akan menaikkan harga petrol dan barangan lain, namun selepas pilihan raya, petrol dan terbaru harga gula naik serta merta.
  Itu belum lagi dengan perlaksanaan cukai GST, yang sebelum ini dicanang tidak akan dilaksanakan, namun selepas pilihan raya semuanya berubah.
  "Waktu kempen PRU13 lalu saya dah kata jangan undi BN nanti minyak naik, gula naik, tapi ramai tak nak dengar.
  "Jadi sekarang saya nak kata apa lagi. Cukup la, jangan sebab dapat kain sarung, helmet, kita lupa apa yang dah mereka buat.
  "Jangan la kita jadi macam roti canai," katanya.
  Turut berceramah sepentas dengan beliau malam tadi termasuk Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, Ketua Penerangan Dewan Muslimat PAS Pusat Aiman Atirah Al-Jundi, serta Timbalan Pesuruhjaya II PAS Terengganu Muhyidin Abdul Rashid.
  Semalam adalah malam kedua Bob Lokman hadir membantu kempen PAS di Sungai Limau di sini.
  Pada 2011 lalu, Bob mengumumkan menyertai PAS dan telah menyerahkan borang keahliannya kepada mantan Menteri Besar Allahyarham Tan Sri Ustaz Azizan Razak yang juga bekas Adun Sungai Limau dalan satu majlis di negeri ini.

  Harakahdaily

  Potong zakar kerana tiada teman wanita

  Posted: 30 Oct 2013 07:10 PM PDT

  Kerana terlampau tertekan selepas gagal mendapat teman wanita, seorang lelaki berusia 26 tahun, mengambil jalan singkat dengan memotong kemaluannya.


  Namun selepas berbuat demikian, Yang Hu, memutuskan untuk menyambungnya semula dan telah menaiki basikal untuk rawatan di hospital.

  Malang menimpanya apabila doktor memberitahu bahawa `nyawanya' itu tidak dapat disambung kerana kemaluannya itu tertinggal di rumah.

  Bagaikan pak pandir, Yang Hu kemudiannya menaiki basikal untuk pulang ke rumah bagi mengambil cebisan kemaluannya itu.

  Apabila Yang Hu tiba di hospital, doktor pula memberitahu bahawa mereka tidak dapat menyambungnya semula kerana dia kehilangan banyak darah untuk tempoh yang panjang.

  Betapa kecewanya Yang apabila mendapati kelakiannya itu tidak dapat disambung semula.

  Menurut rakan-rakannya, dia mengalami tekanan selepas gagal menemui teman wanita, meskipun sudah sekian lama bekerja di kilang membuat pakaian di Jiaxing.

  Kekecewaannya itu semakin buruk hingga menyebabkan dia memutuskan untuk memotong kemaluannya pada pukul 9 malam, dua hari lalu iaitu selepas pulang dari kerja.

  Dalam pada itu rakan-rakannya mengecam doktor di hospital terbabit kerana tidak menyediakan ambulan kepada Yang. Jika tidak sudah tentu kelakian Yang dapat diselamatkan.

  Padi Jantan [Blogger Umno] diarah bayar RM130 Ribu pada bekas SU ustaz Azizan

  Posted: 30 Oct 2013 08:57 AM PDT

  Sobbri Sudin (gambar), pengendali blog Padi jantan diarahkan mahkamah supaya membayar RM130 000 kepada bekas SU Menteri Besar, Tan Sri Azizan Abdul Razak, Muhammad Sanusi Md Nor kerana menfitnah.

  Dia diarah membayar gantirugi am sebanyak RM100,000 dan kos sebanyak RM30,000 dalam tempoh sebulan. 

  Mahkamah mengambil kira kedudukan plaintif sebagai bekas SU MB serta penglibatan dalam parti politik sebagai Timbalan Ketua Pemuda Pas dan Ketua Penerangan Pas Kedah, selain fitnah yang dibuat melalui internet, keluarga plaintif yang menanggung kesannya, kata Pesuruhjaya Kehakiman, Abu Bakar Katar dipetik Sinar Harian.


  Muhammad Sanusi yang ketika itu SU Politik Azizan memfailkan saman fitnah pada 27 Febuari berhubung laporan blog pada 22 Julai 2012, kerana mengaitkan dirinya dengan rasuah bernilai RM1.3juta, selain didakwa berada dalam lokap SPRM Kedah.

  Dakwaan itu bersifat fitnah kerana ketika itu, beliau hadir pada program MB menyampaikan sumbangan Ramadan di Masjid Alor Semela, Jalan Datuk Kumbar. 

  DARUL EHSAN TODAY

  0

  Posted by Unknown | Posted on 11:15 PTG | Posted in

  sumber :-

  DARUL EHSAN TODAY


  BN Hari Ini Membazirkan RM 2 Juta Untuk Sekolah Cina Di Sungai Limau...

  Posted: 30 Oct 2013 01:30 AM PDT


  Antara sekolah cina yang mendapat peruntukan dari kerajaan umno/bn ialah...

  SJKC Aik Min - RM1 juta
  SJKC Peh Wah - RM50,000
  SJKC Yok Meng - RM1 juta
  Tabung Pendidikan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Sungai Limau - RM200,000.

  Cukup pandai kerajaan bn membazirkan duit rakyat, sudahlah cina tak mengundi bn pada pru lepas, nie di tabur lagi duit dengan harapan cina-cina nie nak undi di sungai limau.

  Sudah-sudah la, berapa kali korang nak kena kencing dengan cina nie...???

  My Longest Yard

  0

  Posted by Unknown | Posted on 11:14 PTG | Posted in

  sumber :-

  My Longest Yard


  PRK Sg Limau- Penjelasan "HUDUD" oleh Ustaz Kazim

  Posted: 30 Oct 2013 12:20 AM PDT


  Dialog Dewasa Kritik Berasa

  0

  Posted by Unknown | Posted on 11:12 PTG | Posted in

  sumber :-

  Dialog Dewasa Kritik Berasa


  #PRKSgLimau : PAS menang, SYIAH senang?!! #BeraniHijrah

  Posted: 30 Oct 2013 05:00 AM PDT

   
  Kami berasa agak pelik mengapa PAS mempunyai dua warna bendera untuk kempen PRK Sg Limau ini. Ada yang dakwa bendera di atas ini menunjukkan pengaruh SYIAH dalam PAS semakin kukuh. Kita boleh baca lanjut berkenaan isu bendera di atas di sini.
   
  Kasihan penyokong PAS Sg Limau dan arwah Us Azizan. Sudahlah mereka dihimpit oleh kelompok Anwarinas yang diterajui oleh Phahrolrazi, kini berpecah pula lagi kepada kelompok SYIAH. Mungkin apa yang berlaku ini disebabkan kerana sikap dan kecenderungan PAS sendiri yang menjadi agen kafir harbi DAP untuk memastikan ummah sentiasa berpecah belah.
   
  Kain rentang DOA SYIAH untuk calon PAS
  Kami YAKIN pengundi DUN Sg Limau yang mengundi PAS sejak 5 PRU yang lalu, pasti tidak mahukan fahaman songsang SYIAH ini menular di kalangan anak-anak mereka, apatah lagi ia hanya akan mengkhianati arwah Us Azizan sendiri. Mereka juga sekali-kali tidak akan lupakan bagaimana MB kesayangan mereka itu ditohmah dan ditikam belakang berkali-kali oleh pemimpin PAS sendiri. Sebab itulah beberapa ceramah dan program PAS langsung tidak mendapat sambutan dari penduduk setempat semenjak seminggu kempen ini.
   
   
   
  Yalah, takkanlah DUN Sg Limau yang banyak melahirkan hafiz dan ulama' di Kedah ini hendak melantik wakil rakyat yang didukungi kelompok liberal/plural dan SYIAH yang sesat?
   
   

  #PRKSgLimau : PAS lebih pentingkan SUSU TIN berbanding calon sendiri. #BeraniHijrah

  Posted: 30 Oct 2013 02:00 AM PDT


  
  Klik untuk imej yang lebih jelas

  
  Kami berasa agak pelik dengan taktik kempen politik yang dibawa oleh PAS pada PRK Sg Limau ini. Mengapa sehingga hari ini kami masih belum dapat mendengar kempen PAS yang mempromosi calon sendiri? Adakah kerana calon PAS lebih INFERIOR daripada BN?
   
  Kenapa mesti terus-menerus membuat serangan fitnah dan putar belit isu? Untuk isu susu yang telah tamat tempoh di atas, Datuk Azeez telah pun mengarahkan agar jentera BN mengumpul dan memeriksa semula semua susu yang telah diedarkan pada hari yang sama. Tentu kita semua boleh bayangkan bagaimana kemungkinan perkara ini boleh berlaku apabila ribuan tin susu yang dibeli dari kedai menyebabkan kesilapan terlepas pandang untuk memeriksa setiap satu tin.
   
  Walau apa sekali pun, Datuk Azeez telah menangani isu ini dengan cukup baik sekali. Cuma kami harap PAS dapat menumpukan kempen mereka selepas ini untuk mengangkat calon sendiri berbanding menyerang orang lain, kerana DUN Sg Limau ini kubu mereka. Takkanlah kerana calon mereka pro-Phahrolrazi maka mereka sudah jadi ketandusan idea dan sibuk pula serang orang lain yang bukan calon pun?