Followers

Nuffnang

Dialog Dewasa Kritik Berasa

0

Posted by Unknown | Posted on 11:38 PTG | Posted in

sumber :-

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Pengundi Hantu dan BLACK 929 untuk @CMLimGuanEng

Posted: 01 Oct 2013 08:34 PM PDT


BLACK 929. Itulah kesimpulan penuh terhadap keputusan pemilihan CEC DAP Ahad lalu. Sangat mengujakan melihat Tokong Khalifah Guan Eng disingkirkan dengan cukup malu dari takhta oleh satu apek yang kami sendiri pun tidak berapa kenal. Namun, selepas 3 hari, Tokong Guan Eng nampaknya masih lagi berlengah untuk berundur dari jawatan No 1 DAP. Mungkin masih belum dapat menerima kenyataan.

Pada kami, ini semua balasan daripada Allah SWT untuk kita sebagai hambanya berfikir. Anda masih ingat lagi dengan dakwaan RED BEAN DAP bahawa mereka yang lebih layak membentuk Kerajaan selepas PRU-13 kerana berjaya memperoleh POPULAR VOTE?!! Sekarang, apa alasan Guan Eng jika masih lagi berdegil untuk tidak melepaskan jawatan No 1 DAP kerana kalah POPULAR VOTE? Lebih memalukan, bukan kalah di tempat kedua, tetapi corot di tempat kelima.

Dan satu perkara lagi adalah isu BLACK 505 yang dicanangkan oleh RED BEAN mereka selepas PRU yang lalu. Mereka tabur fitnah bahawa BN menggunakan warga Bangladesh untuk memenangi PRU, selain menipu kertas undi dengan memutuskan bekalan elektrik di beberapa pusat pengundian yang dimenangi DAP dengan majoriti besar. Namun, setelah habis tempoh rayuan sekali pun, fitnah tersebut tidak dapat dibuktikan walau satu.

Tetapi tahukah Guan Eng bahawa dalam pemilihan CEC DAP baru-baru ini, terdapat pengundi hantu yang turut membuang undi?
Nampaknya isu pengundi hantu kembali "menghantui" pakatan pembangkang, terutamanya DAP. Agaknya bagaimana reaksi DAP dan Guan Eng dalam hal ini? Adakah Guan Eng akan membuat laporan polis atau mengajak Ambiga mengadakan demonstrasi Bersih 9.29? Takkanlah Guan Eng hendak berdiam diri setelah pengundi hantu menyebabkan beliau kalah teruk dan jatuh tercorot di tangga kelima? 

Takkanlah Guan Eng hendak jatuhkan martabat dan EGO dirinya dari seorang TOKONG yang UNTOUCHABLES kepada sekadar Bendahari parti?!! Apa guna DAP dijadikan parti hak milik dinasti keluarganya jika tidak ada kuasa penuh sebagai MAHATOKONG?

Cadangan kami, Guan Eng WAJIB melawan! Jangan biarkan hantu-hantu yang telah anda EXORCISE kembali menghantui anda sehingga menyebabkan KETOKONGAN anda tergugat! 
  

Bukti Negara Akan Bangkrap Pada Tahun Depan? ALAMAK!!!! @NajibRazak @KhairyKJ

Posted: 01 Oct 2013 06:30 AM PDT

Bagi pembaca yang tidak tahu fakta ekonomi atau jahil ekonomi seperti saya, pendedahan berani mati oleh AZNIL HISHAM amat sesuai dengan kita semua.
HUTANG NEGARA
------------------------

Ini adalah isu lama ... Isu sebelum pilihan raya... Yg mana kerajaan gagal menjelaskan kepada rakyat dgn baik... Mereka menjelaskan isu ini mengikut kefahaman mereka sebagai ahli ekonomi... Kalu yg mendengar penjelasan itu penyokong BN... Mereka faham... Tetapi kalau yg dgr itu manusia2 yg otakny tinggal suku shj (penyokong PR) ..... Mereka akan telan shj apa yg pemimpin depa kata... Lepas tu ... Vara-vara merata2 (^_^))

Hutang negara terbahagi kepada 2 bahagian.. Iaitu :
A) external debt
B) Internal debt

Antara keduanya... Yg mana akan mempengaruhi pertumbuhan ekonomi negara? Yg mana akan di gunakan sebagai indikator utama pelabur? Yg mana di gunakn sebagai penentu bankrapnya sesebuah negara?

Jawapan: Sudah tentu "external debt"

#External debt

Ini adalah hutang negara yg sebenar.. Hutang di mana negara meminjam wang dari luar utk urusan pembangunan & pengurusan negara... Jika anda lihat track record pinjaman negara... Kita tak pernah lewat membayar hutang.. Malah hutang yg kita pinjam habis dari tempoh yg sepatutnya... (^_^)).. Baguskan kerajaan kita...

#Internal debt

Hutang ini terbahagi pula kpd 3 komponen iaitu:
A) Hutang kerajaan persekutuan
B) Hutang sektor swasta
C) Hutang Perbankan dan non- perbankan.

Utk pengetahuan semua, hutang kerajaan persekutuan hanya lah 2.2% daripada "internal debt"... Selebihnya adalah hutang yg di perolehi dari bahagian (B) & (C)

Apa maknanya?

Hutang sektor swasta spt TM, TNB, Petronas dan sebagainya juga termasuk di dalam hutang negara.. Sekiranya kita tak membayar bil2 dan menyebabkn organisasi tersebut mengalami kerugian ... Mereka akan meminjam utk mengatasi kerugian yang ada... Dgn kata lain... Mereka akan menyumbangkan hutang dalaman negara...

Begitu juga perbankan di Malaysia... Mereka terlibat dgn pelbagai investment yg ada... Yg juga penyumbang kepada hutang dalaman negara... Lebih menarik... Hutang yg kita buat dgn pembelian rumah, pinjaman peribadi, beli kereta... Juga penyumbang kepada hutang dalam negara... Itu sebabnya... Dasar baru dalam pinjaman perumahan dan kenderaan yg di perkenalkan oleh kerajaan baru2 ini... Adalah salah satu langkah mengurangkan beban hutang dalam negara..

#Kesimpulan... (#MestiBaca)

#Internal vs #External debts

1) Sepertimana yg aku katakan tadi... Antara kedua jenis hutang ini... External debt adalah hutang yg paling bahaya... Boleh menyebabkan negara bangkrap ...

2) Menurut Philip Bagus, pakar ekonomi German, external debt adalah 4 kali ganda bahaya dari internal debt... Bukan beliau sahaja ... Malah beratus2 pakar ekonomi yg ada perkara yg sama... Dan kita tidak risau dgn internal debt kerana kita menggunakan nilai mata wang kita.. Tidak seperti external debt...

3) #TahukahAnda : external debt kerajaan Malaysia hanya lah 5 % dari hutang keseluruhan.... Dengan kata lain, internal debt negara adalah penyumbang terbesar dalam hutang negara (95%)... Dan dari 95% ini... Hanya 2.2% sahaja hutang kerajaan persekutuan.. Selebihnya adalah hutang dari sektor swasta dan juga perbangkan... Yg mana, kerajaan tidak campur tangan (secara direct) dgn hutang sector2 ini.

4) #TahukahAnda :
a) Rezab dalaman negara adalah RM 430 billion
b) Rezab antarabangsa negara adalah RM 680 billion
c) Simpanan negara adalah RM 43 billion.
*Info April 2013

5) Jadi apa yg perlu nak di risaukan dgn hutang keseluruhan negara yg sebanyak RM 600 billion .., yang mana hutang sebenar kerajaan persekutuan adalah ; 5% dari hutang tersebut adalah external debt, dan.. 2.2 % dari internal debt...

6) Apa perlu dirisaukan jika debt to GDP ratio negara hanya 53%.. Dgn kata mudah nya... Hutang negara adalah 53% dari pendapatan negara..

7) Apa perlu di risaukan jika, kadar pertumbuhan negara kini antara 5-6 % berbanding dgn pertumbuhan ekonomi dunia (global) iaitu hanya 3%...

************************************
Maka, jangan mudah terpedaya dgn dakyah2 pembangkang.. Dan kepada penyokong pembangkang... Kembalilah kepangkal jalan... Kamu dah cukup hancing di kencing oleh pemimpin2 kamu

***Kebanyakkan info yg sy perolehi di atas adalah dari seorg sahabat saya, juga pakar ekonomi, pernah memegang jawatan sebagai "Head of Risk", Jabatan Perdana Menteri.... Kemudian menjadi Admin of World Bank.... Dan kini beliau adalah salah seorg tenaga pengajar (Lecturer) di salah sebuah university tempatan... Terima kasih sebab berkongsi banyak perkara (^_^))...

Sumber : https://www.facebook.com/aznil.hisham.1/posts/216811135152615

*Mana ada negara yang takde hutang? Kalau ada penyokong pembangkang yang kata hutang negara dah kritikal sebab hampir mencecah 60% dari GDP, habis yang jiran kita ni tak kritikal ke? Kalau Anwar Ibrahim atau Rafizi atau mana-mana pemimpin / penyokong pembangkang cuba nak mainkan isu ini, cuba tanya mereka berapa peratus hutang dalam negara dan berapa peratus pula hutang dalam negara. Ingat, negara akan bermasalah bila cuba meningkatkan hutang luar negara seperti mana yang cuba dilakukan oleh Anwar Ibrahim dengan meminjam dari IMF.


Rahsia Gelap Anwar Sebagai Menteri Kewangan Didedahkan Hassan Marican! @NajibRazak @KhairyKJ

Posted: 01 Oct 2013 01:35 AM PDT

Cuba perhatikan pendedahan yang dibuat oleh Tan Sri Hassan Marican dalam satu wawancara;

TAN SRI HASSAN MARICAN: Mekanisme harga di pam, di stesen, ya. Ditetapkan melalui automatic pricing mechanism yang telah dimulakan dalam tahun 1983. Komponennya ialah harga minyak, kos dan subsidi atau duti, sebagai balancing. Selepas itu kita dapatkan harga di pam. Misalnya dalam tahun 1993, harga di kurang RM1.13, dalam komponen itu, duti ialah lebih kurang 50 sen, bila diturunkan oleh Kerajaan dalam tahun 1994, kepada harga RM1.10. Dalam harga itu komponen duti 52sen. Sebabnya harga minyak dalam tahun 1994 rendah, turun dibandingkan 1993. Bermula tahun 2004, duti telah beralih menjadi subsidi. Sebab kos telah meningkat, untuk Kerajaan menetapkan harga di pam itu, (dalam tahun 2004, lebih kurang RM1 lebih, ya) duti menjadi subsidi.

PERANTARA : Duti menjadi subsidi…

TAN SRI HASSAN MARICAN: Subsidi mula meningkat dari tahun 2004, sampailah sekarang ini, di mana 4hb sudah ini, subsidinya 30 sen. Itu petrol, diesel, subsidinya, duti beralih menjadi subsidi dalam tahun 2000.

Baca wawancara penuh Tan Sri Hassan Marican di sini : http://myblog3.dapat.com/2008/06/kenaikan-harga-minyak-dan-penjelasan.html

Siapakah Menteri Kewangan pada tahun 1993? Walaupun Kerajaan menurunkan harga minyak pada tahun 1994, namun Kerajaan tetap mengutip duti (cukai jualan) sebanyak 52 sen. Berbeza dengan hari ini, Kerajaan bukan sahaja terpaksa memberi subsidi, malah cukai jualan yang sepatutnya dikutip oleh Kerajaan turut tidak dikutip bagi memastikan harga minyak masih lagi mampu dibeli oleh rakyat.

Berikut adalah komponen dalam penetapan harga minyak di Malaysia:

Harga petrol sebelum dikurangkan subsidi baru-baru ini.

Jika Anwar Ibrahim seorang yang jujur memperjuangkan  rakyat, dia sepatutnya menetapkan harga petrol pada tahun 1993 dan 1994 sekitar 65 sen. Tetapi Anwar bukan sahaja tak bagi subsidi kepada rakyat, malah dia sendiri kenakan cukai lebih 50 sen untuk seliter petrol.


Oleh kerana harga minyak dunia semakin meningkat sejak tahun 2004, maka Kerajaan bukan sahaja tak dapat kutip cukai jualan sebanyak 50 sen tetapi sebagai Kerajaan yang prihatin dan bertanggung jawab, Kerajaan pimpinan Dato' Sri Najib memberikan subsidi sebanyak RM1.21 (63 sen subsidi + pengecualian cukai jualan sebanyak 58 sen). Itu pun penyokong Anwar Ibrahim (terutamanya budak mentah yang baru kenal dunia politik) boleh serang DS Najib sedangkan Anwar sendiri tak pernah bagi subsidi semasa dia pegang kementerian kewangan.

Jadi jika ada di antara penyokong pembangkang yang masih lagi naik mengeksploitasi isu harga minyak, dedahkah fakta yang diberikan oleh Tan Sri Hassan Marican iaitu Anwar Ibrahim tak pernah beri subsidi semasa menjadi Menteri Kewangan malah kenakan cukai sebanyak 50 sen untuk seliter petrol.

*Mohon disebar-sebarkan fakta ini.

@TeresaKok tidak layak pertikai kenyataan MB Kedah @MukhrizMahathir : @LokmanAdam

Posted: 30 Sep 2013 11:00 PM PDT

 
 
Kenyataan Media              
Lokman Noor Adam
Exco Pemuda UMNO Malaysia

Saya menyokong penuh kenyataan YAB Menteri Besar Kedah, Datuk Paduka Mukhriz Mahathir yang menetapkan pendirian bahawa pihak Kerajaan Negeri akan memberikan keutamaan untuk membantu rakyat yang mengundi BN, berbanding mereka yang jelas tidak menyokong. Tindakan ini sewajarnya dijadikan contoh oleh semua Menteri Besar dan Ketua Menteri BN, yang saya yakin turut menerima nasib yang serupa, iaitu dikhianati oleh penyokong DAP, walaupun pelbagai usaha telah dilakukan bagi memenuhi semua permintaan mereka sepanjang lima tahun lepas. 

Selama hari ini, penyokong-penyokong DAP ini  tidak menghargai langsung apa yang telah diusahakan oleh para pemimpin BN dan rata-rata mereka juga tidak berfikir panjang bahawa tindakan menolak BN ini akan akhirnya 'memudaratkan' diri mereka kembali. Dan, sekiranya BN masih lagi meneruskan dasar menunaikan segala apa yang dipinta dalam keadaan sedar bahawa ia akan dibalas dengan pengkhianatan, maka percayalah bahawa peluang untuk menarik balik sokongan penyokong-penyokong DAP ini tidak akan diperolehi sampai bila-bila.
 
 

Hari ini pemimpin Melayu khususnya UMNO, harus sedar bahawa masa utk memujuk sudah pun berakhir. Hari ini tibalah masanya kita perlu sedarkan mereka yang telah mengkhianati kita, apa yang mereka akan "hilang" sekiranya mereka terus mengkhianati kita. Sikap mereka yang jelas menunjukkan ketidak sediaan untuk hidup bersama kita sambil berkongsi kek kekayaan ekonomi negara amatlah dikesali. Saya percaya umum sudah maklum bahawa tindakan majoriti daripada penyokong DAP ini yang menolak BN pada PRU yang lalu adalah kerana mereka sudah tidak mahu lagi menerima sebuah Kerajaan yang ditunjangi dan ditentukan hala tujunya oleh orang Melayu. 
 
Sungguhpun Anwar Ibrahim, Ketua Umum Pakatan Pembangkang berbangsa Melayu, namun beliaulah satu-satunya manusia yang berani menaruhkan nasib anak bangsanya sendiri dengan menjual harapan untuk menghapuskan Dasar Ekonomi Baru (DEB) serta menghapuskan hak istimewa org Melayu atas nama keadilan dan kesamaraataan. Sokongan luarbiasa yang Anwar terima dari penyokong-penyokong DAP ini sebenarnya kerana mereka sudah bosan berkongsi kek kekayaan ekonomi negara bersama dengan kita. 
 
Kek Ekonomi Sektor swasta sudah lama mereka kuasai hampir sepenuhnya, menjadikan apa yang tinggal untuk dibahagi-bahagikan kepada Bumiputera hanyalah di sektor awam. Itupun hanya sebahagian kecil kerana adanya DEB, yang wujud demi untuk merapatkan jurang ekonomi antara Bumiputera dan bukan Bumiputera. Kerana DEB jugalah, ekuiti Bumiputera di Negara ini telah berjaya kita lipat gandakan dari 2.3% sebelum Tragedi 13 Mei 1969, kepada lebih 10 kali ganda kini. Sungguh pun matlamat kita untuk mencapai 30% pegangan ekuiti masih belum berjaya, namun jika tanpa DEB kita pasti ditakuk lama.
 
 
Namun begitu, pegangan ekuiti 30% yang disasarkan pun sebenarnya masih lagi satu jumlah yg tidak adil kerana ianya tidak sampai separuh daripada jumlah yang sepatutnya dituntut oleh 67.3% kaum Bumiputera di Malaysia. Andainya dihapuskan juga DEB, maka apakah nasib terutamanya usahawan Bumiputera yang rata-ratanya bermodalkan kecil dan sederhana? Apa akan jadi sekiranya semua kontrak dan peluang perniagaan dianugerahkan berdasarkan kepada merit semata-mata? Mampukah orang Melayu dan India bersaing dgn kaum Cina yang merupakan pembekal bahan, tokey kuari, pasir, simen dan bahan mentah lain sejak sekian lama? Ini akan mengakibatkan kaum Cina sahaja yang akan menguasai semua peluang perniagaan dan percayalah, akibatnya nanti lebih buruk daripada apa yang berlaku ketika rusuhan kaum di Indonesia tahun 1998 dahulu. Kita pasti fenomena seumpama ini akan memberikan impak yang sangat negatif terhadap kestabilan politik dan keamanan negara.Sehubungan dengan itu, saya sekali lagi menyatakan sokongan penuh terhadap kenyataan dasar daripada YAB Menteri Besar Kedah dalam hal ini selain ingin menasihatkan YB Teresa Kok agar mencerminkan dirinya terlebih dahulu sebelum boleh bercakap soal keadilan sosial dan keharmonian kaum.  Pernahkah DAP memberikan keadilan kepada penyokong BN di negeri-negeri yang mereka perintah.
 
30 SEPTEMBER 2013
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
MyMassa: Pada pendapat kami, Teresa Kok tidak mempunyai Locus Standi langsung untuk bercerita tentang soal keadilan rakyat di Negara ini, sedangkan beliau dan parti DAP sendiri adalah golongan pelampau/chauvinis Cina yang pro Komunis. Itu belum kita cerita tentang perjuangan mengkristiankan Malaysia oleh para pemimpin DAP.
 
Teresa Kok perlu mengelakkan dari memperbodohkan dirinya sendiri dengan kenyataan seumpama ini apabila hak orang Melayu dan Bumiputera sebagai majoriti di Negara ini pun dinafikan. Tidak usahlah hendak mendesak orang lain untuk menolong penyokong mereka sedangkan mereka sendiri tidak berlaku adil kepada penyokong BN? Cuba berikan perbandingan peruntukan yang telah diberikan kepada wakil rakyat BN dan wakil rakyat mereka sendiri sepanjang penggal yang lalu dan selepas PRU baru ini? Cuba juga berikan perbandingan jumlah peruntukan untuk orang Islam dan bukan Islam di Pulau Pinang sepanjang DAP memerintah negeri tersebut. Ada berani?!!
 
Jadi tidak usahlah bersikap seperti ayam yang berkokok, tetapi tahi bergelumang pada ekor sendiri, kerana hakikatnya DAP tidak mahu dipersalahkan kerana telah menghasut orang Cina menolak BN pada PRU lepas dan kini terpaksa berhadapan dengan balasannya. Kita sepatutnya beringat akan kesan terhadap setiap perkara yang kita lakukan dan mereka seharusnya berfikir lebih panjang lagi. Sekarang tanggunglah musibahnya apabila ketentuan Allah SWT jauh mengatasi perancangan jahat DAP!
 
Jikalau menang pilihanraya pun kerana sikap kebencian dan tidak puas hati, maka akan tiba saatnya perkara yang sama tertimpa atas kepala anda kembali! Kami hendak bertanya, apabila Teresa Kok BERANI untuk mempertikaikan kenyataan MB Kedah baru-baru ini, adakah DAP sendiri pernah tidak mengiktiraf hak orang Melayu sebagai kaum majoriti dan kedudukan agama Islam sebagai Agama Persekutuan?!!
 

Belantan

0

Posted by Unknown | Posted on 11:34 PTG | Posted in

sumber :-

Belantan


Kerajaan Amerika Syarikat lumpuh?

Posted: 01 Oct 2013 10:21 PM PDT


Pejabat Pengurusan dan Bajet White House semalam mengarahkan sebahagian agensi kerajaan Amerika Syarikat (AS) ditutup selepas Kongres gagal meluluskan satu bajet persekutuan khas bagi mengelak kegagalan fungsi kerajaan, kali pertama seumpamanya dalam tempoh 17 tahun.

Pengarahnya, Sylvia Mathews Burwell berkata, agensi-agensi kini diarah melaksanakan rancangan penutupan ekoran ketiadaan peruntukan.

Arahan itu dikeluarkan 10 minit sebelum 12 tengah malam tadi (12 tengah hari waktu Malaysia) di mana kerajaan AS secara rasminya tiada peruntukan selepas sehari Dewan Perwakilan yang didominasi Parti Republikan dan Dewan Senat yang kerusi majoriti dipegang oleh Parti Demokrat, gagal meluluskan bajet khas tersebut.

Keadaan itu berlaku selepas Parti Republikan menggesa perubahan dilakukan ke atas rang undang-undang penjagaan kesihatan negara sebagai pertukaran kepada persetujuan mereka ke atas bajet khas berkenaan, namun ia ditolak oleh Presiden, Barack Obama dan Parti Demokrat.


Beberapa jam sebelum 12 tengah malam tadi, Dewan Senat dengan undian 54-46 menolak satu usul oleh Dewan Perwakilan berhubung rang undang-undang bajet sementara yang membolehkan bajet khas itu diluluskan.

Penolakan itu dibuat kerana rang undang-undang bajet sementara tersebut turut menangguhkan pelaksanaan rang undang-undang penjagaan kesihatan selama setahun dan membatalkan pelaksanaan cukai ke atas peralatan perubatan.

Penutupan agensi-agensi kerajaan itu melibatkan kira-kira 800,000 kakitangan yang diberikan cuti tanpa gaji sehingga bajet tersebut diluluskan.

Tindakan itu juga menyebabkan kerugian kira-kira AS$1 bilion (RM3.23 bilion) seminggu.

Antara agensi dan jabatan terlibat dengan penutupan itu termasuklah Jabatan Pertahanan membabitkan 400, 000 kakitangan, Jabatan Perdagangan (30,000), Jabatan Pengangkutan (18,481) dan Jabatan Tenaga (12,700).


Namun, bahagian kritikal kerajaan lain termasuk agensi ketenteraan, kawalan trafik udara dan kuasa serta senjata nuklear akan kekal beroperasi.

Jabatan Negara juga terus beroperasi memproses permohonan visa rakyat asing selain kedutaan serta konsulat masih meneruskan perkhidmatan kepada rakyat di luar negara.

Obama berkata, kegagalan fungsi kerajaan akan segera memberi kesan kepada rakyat dengan beratus ribu kakitangan kerajaan perlu bercuti daripada tugas selain pusat veteran, taman negara, kebanyakan agensi angkasa lepas dan operasi kerajaan lain akan terganggu.

Beliau menyalahkan Parti Republikan yang cuba menggunakan bajet tersebut untuk memenuhi janji yang sukar dicapai kepada sayap parti berhaluan kanan mereka. - AFP/AP

Terkini : Obama tangguh lawatan ke Malaysia

2 Okt - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan bahawa Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama menangguhkan lawatannya ke Malaysia berikutan krisis penutupan operasi pentadbiran di negara itu.

Suara Politik
Belantan

Adakah kaum lain tertindas jika bantu bumiputera...!!! Satu persoalan kepada Akhbar China Press?

Posted: 01 Oct 2013 10:22 AM PDT


Akhbar China Press bertarikh 24 September 2013 melalui ruangan Kedai Kopi Orang Ramai memaparkan tulisan Loh Hon Chew tentang bantuan kerajaan kepada bumiputera.

Kerajaan melancarkan polisi memperkasakan ekonomi bumiputera, pada masa sama berjanji tidak akan abaikan kaum lain serta tidak akan merampas hak kepentingan kaum lain. Ada sesetengah orang anggap membangunkan ekonomi kaum tertentu sahaja bukan satu langkah bijak dan ada pula terus menuding jari berlaku ketidakadilan dan tidak sama rata bagi kaum lain.

Ada seorang pemimpin tertinggi pertubuhan Cina berkata, beliau tidak membantah kerajaan beri tongkat kepada bumiputera tetapi kerajaan juga perlu beri layanan sama rata kepada peniaga-peniaga Cina. Bukankah kata-kata seperti ini seperti lebih memandai-mandai?

Secara ikhlas, kita agak lebih bodoh selama puluhan tahun memikirkannya masih lagi tidak dapat huraikan, membantu sesuatu kaum pada masa yang sama tidak meminggirkan kaum lain serta tidak merampas hak dan kepentingan kaum lain.


Di manakah logiknya erti kata dalam mampu membantu kaum tertentu, sebaliknya kaum lain tidak terima sebarang halangan dan sekatan?

Cuba kita lihat contoh persoalan seperti hujah tulang ikan yang tersekat di kerongkong ini. Projek-projek kerajaan bawah RM200,000 hanya diberi kepada kontraktor kelas F bumiputera, kontraktor bukan bumiputera yang setaraf tidak layak, mengapa? Polisi seperti ini telah meminggirkan kaum bukan bumiputera. Adakah ia telah merampas hak dan kepentingan kaum bukan bumiputera?

Contohnya polisi memperkasakan ekonomi bumiputera, dalam jangka masa lima tahun selepas ini Petronas akan memperuntukan kontrak kerja kerajaan sebanyak RM20 bilion kepada bumiputera setiap tahun, sama juga - bukan bumiputera tetap tidak layak mendapatkannya.

Adakah ini tidak diambil kira telah meminggirkan hak kaum bukan bumiputera? Adakah tidak ambil kira, ia telah merampas hak dan kepentingan kaum bukan bumiputera? Ke mana pula perginya wang RM20 bilion yang begitu besar setiap tahun?

Dengan itu, isu "memperkasakan ekonomi sesuatu kaum" dengan sengaja membantu kaum tertentu. Tidak meminggirkan dan tidak merampas hak dan kepentingan kaum lain, tidak sama dengan kata-kata "tidak membantah untuk membantu kaum bumiputera sebaliknya mahu kerajaan beri layanan sama rata kepada peniaga-peniaga Cina".


Dua perkara ini bagi saya paling bodoh dalam seumur hidup ini kerana masih tidak nampak lagi isu yang sebenar, diharap orang bijak pandai dapat tunjuk ajar dan menghuraikan pemikiran ini.

Ada sebuah rencana mengatakan polisi DEB yang dibentangkan pada zaman Tun Abdul Razak dahulu telah memahami dengan jelas polisi itu tidak adil kepada kaum lain, ia juga menghalang kepentingan ekonomi kaum lain dan merampas hak dan kepentingan kaum lain.

Sebab itu pada masa Tun Abdul Razak beri had masa selama 20 tahun sahaja tetapi beliau tidak menyatakan sasaran dan hala tuju tahap bantuan pencapaian bumiputera, tidak langsung menyatakan jika tidak mencapai sasaran, dasar tersebut akan dihentikan. Semuanya kelihatan seperti masih berterusan.

Apa yang penulis nampak adalah kaum Cina ini sebenarnya tamak haloba. Tidak pernah cukup dengan apa yang mereka dapat. Ibarat Belanda meminta tanah dan kaum Cina di Malaysia pula apa kurangnya. Dah diberikan betis, nak kan peha pula? Siapa yang sebenarnya menguasai ekonomi negara! Fikir dan renongkan lah!!!

Suara Politik
Belantan

Memahami sikap prejudis Cina terhadap Melayu?

Posted: 01 Oct 2013 03:13 AM PDT


Sampai hari ini, sesetengah orang Cina masih menggunakan istilah menghina terhadap orang Melayu. Dalam dialek tertentu, orang Melayu dipanggil dengan nama yang bermakna 'orang hutan' atau 'orang liar'. Maknanya, bangsa yang tidak bertamadun.

Orang Cina yang memeluk Islam dikatakan 'masuk Melayu'. Jarang ibu bapa Cina membenarkan anak mereka menjadi askar atau polis kerana anggap itu kerja kotor dan eksklusif kepada kaum Melayu. Premis prejudis ini ialah kepercayaan bahawa budaya dan tamadun Cina lebih tinggi berbanding budaya dan tamadun Melayu. Umumnya, orang Cina boleh menerima 'ketuanan orang putih' kerana menganggap tamadun dan budaya Barat lebih superior, tapi tidak terhadap orang Melayu-Bumiputera.

Dipandang sinis

Kejayaan orang Melayu-Bumiputera turut dipandang sinis. Ia biasanya dikaitkan dengan bantuan kerajaan atau hak istimewa yang diberi kepada mereka. Kebanyakan Cina sukar menerima hakikat kejayaan usahawan atau syarikat Melayu-Bumiputera, walaupun ia tulen dan dicapai menerusi kerja keras. Sikap sebegini sebahagiannya berpunca daripada kesukaran menerima hakikat orang Melayu lebih pandai daripada mereka dan sebahagian lagi bertujuan menunjukkan pencapaian mereka sebagai lebih hebat.


Ini pandangan Ye Lin-Sheng, ahli perniagaan tempatan yang mempunyai syarikat di Malaysia, Hong Kong dan Australia dan berpengalaman berniaga di China, Thailand, Singapura, Britain dan Amerika Syarikat. Ibu bapanya migran dari China pada 1931, manakala beliau berkelulusan jurutera dan pernah pelajar di sekolah mubaligh Kristian.

Dalam bukunya The Chinese Dilemma (East West Publishing, Australia, 2003), Ye menulis: "Chinese find it easier to accept domination by white people as they recognised Western superior methods and technology, than by the Malay. Chinese may accept Malay political supremacy, but in their hearts they believe they are superior.

"This arrogance resulted in some blind spots and the inability or unwillingness to give credit to the Malays. They underestimate Malay capability, would not concede that Malay leadership has been very skilled, competent in its political, economic and social management. Chinese seldom attribute Malaysia's success to the Malays."

Pandang rendah pencapaian

Ye juga menegur sikap hipokrit sesetengah Cina yang memandang rendah pencapaian Melayu-Bumiputera padahal ramai dalam kalangan mereka mendapat lesen, kontrak perniagaan dan konsesi melalui naungan, kenalan, rasuah dan pelbagai kaedah tidak beretika.


Katanya, daripada 40 bilionaire dan jutawan Cina terkaya Malaysia yang disenarai oleh majalah seperti Malaysian Business setiap tahun, mustahil semuanya melalui titik peluh sendiri. Pasti ada yang dibantu atau mendapat layanan istimewa, sama ada daripada swasta mahupun kerajaan.

Dr Mahathir puji doktor Melayu

Satu contoh pandangan rendah orang Cina terhadap kejayaan dan pencapaian Melayu-Bumiputera ialah ketika Tun Dr Mahathir Mohamad menjalani pembedahan pintasan jantung pada 1989. Lee Kuan Yew tidak yakin doktor Melayu di sini mampu menjalani pembedahan itu. Beliau menawarkan pakar bedah Cina Singapura yang kononnya lebih hebat dan berpengalaman.

Kejayaan beberapa pakar bedah Melayu tempatan menjalani pembedahan itu mendapat pujian Tun Dr Mahathir sendiri. Itupun masih tersebar khabar angin bahawa yang menjalankan pembedahan itu ialah pakar bedah yang dibawa dari Amerika Syarikat.


Ye berkata, antara sikap buruk orang Cina, seperti yang disebut Bo Yang, seorang penulis terkenal dari Taiwan dalam bukunya bertajuk The Ugly Chinaman ialah kasar, bising, bongkak, tidak mengenang budi, memandang rendah pencapaian orang lain dan suka merasuah. Mereka melihat ekonomi sebagai 'zero-sum game', justeru, tidak mudah berkongsi atau membuka ruang atau peluang kepada kaum lain. Banyak sektor ekonomi seperti pembinaan, pelombongan, peruncitan, pemborongan dan pembuatan, masih dikuasai peniaga Cina sehingga ke hari ini.

Anggap usahawan Melayu tak tulen

Dasar Ekonomi Baru dan pelaksanaan pelbagai usaha kerajaan termasuk agenda pemerkasaan ekonomi Bumiputera yang diumumkan dua minggu lalu membantu meningkatkan penyertaan dan pencapaian Melayu-Bumiputera dalam ekonomi. Reaksi umum komuniti perniagaan Cina ialah dasar sebegini bersifat intrusif, tidak adil dan tetap menganggap peniaga dan usahawan Melayu-Bumiputera sebagai tidak tulen, tidak gigih, tidak berkemampuan dan akan menghabiskan apa yang mereka dapat.

Orang Cina pada dasarnya tidak mempercayai kepemimpinan Melayu kerana bimbang akan menggunakan kuasa politik yang boleh mengancam dan menjejas kejayaan, pencapaian dan kewujudan mereka.

Pandangan Ye mungkin menimbulkan kontroversi, terutama dalam kalangan orang Cina sendiri tetapi ia pemerhatian yang jujur dan jelas. Tokoh sejarah, Tan Sri Prof Dr Khoo Kay Kim mengakui hakikat ini serta mengiktiraf keikhlasan Ye dalam menganalisis hubungan Cina-Melayu dan kebenaran pandangannya.-BH

Suara Politik
Belantan

The Unspinners

0

Posted by Unknown | Posted on 11:20 PTG | Posted in

sumber :-

The Unspinners


Ajar lagi blogger fitnah! Senjata dah makan tuan

Posted: 01 Oct 2013 08:30 PM PDT

Sarawak hampiri PRN, cerita bodoh PR bermula

Posted: 01 Oct 2013 05:30 PM PDT

Maznah up against a formidable foe

Posted: 01 Oct 2013 08:30 AM PDT

May the best man win

Posted: 01 Oct 2013 05:31 AM PDT

Jaga kepentingan keluarga UMNO

Posted: 01 Oct 2013 02:30 AM PDT

DARUL EHSAN TODAY

0

Posted by Unknown | Posted on 11:16 PTG | Posted in

sumber :-

DARUL EHSAN TODAY


Mampukah Hisham CKMM Jawab Laporan Audit Ini...???

Posted: 01 Oct 2013 06:00 AM PDT

Laporan Audit Negara 2012 mendedahkan Polis Di-Raja Malaysia (PDRM) kehilangan aset berjumlah RM1.33 juta melibatkan antaranya gari, senjata api dan kenderaan antara tahun 2010 hingga 2012.

Dalam tempoh itu, PDRM kehilangan 156 unit gari, 44 unit senjata api dan 29 unit kenderaan.

Laporan audit itu juga mendapati kelemahan dalam pengurusan kehilangan aset di Ibu Pejabat PDRM dan tiga ibu pejabat polis kontinjen yang disemak di Kuala Lumpur, Selangor dan Johor.

Untuk rekod hisham ckmm menjadi menteri dalam negeri ialah pada tahun 2009 hingga may 2013 dan laporan audit itu merujuk kehilangan aset pdrm itu berlaku dalam tahun 2010 hingga 2012...


MERBOK TIMES

0

Posted by Unknown | Posted on 11:14 PTG | Posted in

sumber :-

MERBOK TIMES


SEBUAH BANDARAYA BERHALA "1MALAYSIA SPIRITUAL TOURISM" YANG TERBESAR DI DUNIA AKAN DIBANGUNKAN

Posted: 01 Oct 2013 07:39 AM PDT

Samaada masyarakat Islam Negara ini sedar atau tidak sebuah projek mega '1Malaysia Spiritual Tourism City' akan dibangunkan di Gambang 35 km dari Kuantan, Pahang.

Konsep bandaraya Spiritual Tourism ini akan dibangunkan diatas tanah seluas 500 ekar (keluasan yang lebih besar dari KLIA) akan menempatkan semua berhala dan to pek kong agama-agama besar dalam Negara ini kecuali Islam.

Ia akan menempatkan : 
1) Patung Kuan Yin terbesar di dunia yang berputar. 
2) Kuil Kuan Yin yang terbesar di dunia. 
3) Piramid terbesar di dunia
4) Keranda menyimpan abu mayat atau columbarium yang terbesar di dunia. 

Mengikut kenyataan dari pemaju projek ini Enchant Acres Sdn Bhd "The Malaysian government fully supported us in this project and also providing us the land. This is fully backed by the government of Malaysia and the government of Malaysia has also helped us to provide funding for this project."  

Adalah dijangkakan upacara pecah tanah projek ini akan dilakukan pada penghujung bulan November 2013. 

Gaya Peneroka

0

Posted by Unknown | Posted on 11:09 PTG | Posted in

sumber :-

Gaya Peneroka


FAKTA MENARIK KEBEBASAN MEDIA DI P.PINANG

Posted: 01 Oct 2013 02:59 AM PDT

keAZAManMalaysia

0

Posted by Unknown | Posted on 11:06 PTG | Posted in

sumber :-

keAZAManMalaysia


Fat Loss And The 5 Major Untruths

Posted: 11 Feb 2013 03:35 AM PST

By Jacki Otis


Geared up to start with a fat loss eating plan created to accelerate your success and obtain you the slimmest physique in your life?

If you do, you should invest time to get a suitable meal program and also work out set up. Carrying out several study concerning the top options in existence and readily available in your case to utilize is going to be certain that you jump off to the proper beginning and remain dedicated each and every phase of the way.

Regrettably nevertheless, a lot of people start to fall for several pretty serious misconceptions regarding the strategy of fat loss while they move along with their technique that dramatically costs them their outcomes.

So exactly what are the top misconceptions you need to find out about? Exactly what should you become extremely mindful of so you don't generate the error that others have? Why don't we go over the major factors that you need to consider.

Consuming food Before Going To Sleep Leads to Excess Weight

The first misconception that usually move all-around is actually that when you eat before bed, you might be in the direction of fat gain. Folks in all places keep away from consuming food before they turn in for the night believing that by that action, they are going to help wake up thinner the following day.

What you must know here is that it's not so much you are eating food before going to bed which boosts your chances of extra weight, it's what you are consuming and the amount.

So long as you correctly decide to have a treat before you turn in that night, you will readily have the capacity to still observe the results that you happen to be looking for. Try to feed on lean proteins in addition to healthful fats prior to deciding to go to sleep. Here is the excellent combination as it will keep your appetite thresholds decreased even while preserving your own blood glucose stable. Recommendations of snack food items could be a few cottage type cheese with peanut butter or even some fish over healthy salad veggies.

The Low The Calorie Diet, The Far better

Then, you additionally need to remember the myth when you have your calorie consumption to a minimum, you will notice the most effective pace of fat reduction. Once again, this is not too. Even though certain calories decrease is essential for fat loss to happen, when you have your calories way too low, your body is merely likely to fight you as well as the metabolism will certainly slow down. As a result further weight loss that way more challenging and also eventually you are going to arrive at a development plateau.

Make use of an average calorie deficit, not necessarily a considerable one. You won't just see more suitable outcomes, but you are going to gain benefit from the diet program that far more too. In addition, remember that in the event you make use of using an incredibly low-calorie eating plan, there's a much higher chance that you can expect to begin to shed lean body mass rather than body fat, which means that you'll simply be in a high risk of regaining the extra weight as soon as you fall off the diet plan completely.

You need to basically be focused on weight loss as you go about the diet program, not muscle tissue loss. That is just exactly what you really do not wish to have occurring.

Working out Well before Eating Always Melts More Fat

Moving along, yet another misconception is the myth when you workout just before eating food, you are going to burn much more body fat. Once more, this is not necessarily valid. Do not forget that weight loss is a function of the conclusion of the day caloric balance. In the event that you are not burning additional unhealthy calories compared to you consume over the day, you won't be seeing fat reduction benefits transpiring. It is that basic. It doesn't particularly matter whenever you eat or when you burn up the calories you happen to be consuming, only that you do produce that shortage.

Often eating before you physical exercise will assist ensure that you can easily set a maximum effort in at those sessions, to ensure that will allow you to see significantly faster advancement compared to you in any other case might.

Diet regime Isn't really Required Should You Exercise Adequately

Moving along, the subsequent important belief that you would like to make sure you will not be falling for is the misconception that the diet isn't actually necessary in case you are working out.

A lot of people believe that if they simply workout sufficiently in the fitness center, they are able to go without their dietary plan permanently. Once more, this is simply not the case. Although you might make do with it when your diet plan is of course very good, most people will need assistance on both sides. If you happen to be consuming foods which might be higher in calories from fat, you'd virtually must commit hours inside a fitness center aiming to eliminate these off. It is just far easier to make a couple of effective adjustments to your food content as an alternative.

Supplements Is going to Accelerate Your own Outcomes

Yet another myth will be the supplement myth. This misconception claims that any health supplement will help with fat reducing unbelievably good as well as actually get hold of fat burning arriving at a faster rate.

While you'll find several dietary supplements on the market that can absolutely improve your degree of energy and increase your own calories expenditure over your day, these are usually not about to like magic make body fat just burn right off your system.

Once they would,we would have no over weight individuals in the world. It's always very important to do not forget that while health supplements may help the progress, you may not make virtually any progress when you don't have that proper diet and also workout method ready. Simply once all those work on your behalf will health supplements help you bring your results a pace deeper and alsoallow you to get much even closer achievement.

So there you have a few of the leading fat burning beliefs that you must learn about while you undergo your own workout and also diet regime. Should you continue to be devoted to continuously teaching yourself regarding the smartest methods to be able to obtain fat reduction going along, you mustn't need to deal with these beliefs and also should never be affected mainly because of all of them. Make use of well tested techniques and you'll be on your way to success.
About the Author:Kettlebells to Get Professional Wrestlers Back In the Game

Posted: 11 Feb 2013 03:16 AM PST

By Rob Sutter


Just recently, one of my preferred wrestlers in World Wrestling Entertainment today, Tyson Kidd, endured a torn ACL. As a result, his estimated time out of the ring could be anywhere from ten months to one full year. It's tough for wrestlers to be away from the business for that long - not counting the rehabilitation course - but I think this is the perfect opportunity to use kettlebells. These very weights could be used to assist the return to the ring that much more.

I'm sure people who are unaware of the weights are questioning just how kettlebells could be used on the matter. Well, if you look to fitness authorities such as Lorna, you may see just how well they fit the wrestling business in general. These weights require a series of motions to use them to their fullest and they aren't stuck to a certain stationary motion. When you think about it, this level of variety fits the athletic profession in question, perhaps better than any other.

It may take an insane amount of time to recover from an injury. Depending on how badly a muscle is torn or a bone is broken, it's not uncommon for people to be out of action for a year. It's tough for them to steer clear of physical activity. However, what if I told you that kettlebells can help the rehabilitation process along much more steadily? It's easy for them to work at their own pace and not have to put themselves at risk of further injury.

Perhaps the biggest reason why I can recommend this form of exercise above any other is just how accessible it is. Even if someone is making efforts to recover, it's still plausible that they can work out since the weights are so versatile. One can easily get a good day's work out in at home since the weights are transportable and easy to carry from one place to another. Since a wrestler wouldn't have to leave their house in order to stay in shape, it stands as another reason to utilize them much more frequently.

I feel terrible for Kidd and my only expectation is that he recovers quickly and comes back rejuvenated because he deserves it. He's one of the most efficient performers I've seen in today's wrestling landscape. Even though he may be overlooked because of a shorter size, for instance, there's no question that his level of talent is quite high. Maybe if he were to stay in shape during his time away from the ring, these unique weights would be fantastic.
About the Author:How Can You Stop Arthritis From Harming Your Life

Posted: 11 Feb 2013 03:08 AM PST

By Noemi Thady


If you yourself or someone you know is struggling with arthritis pain, you need to know some facts about treating the condition.

Have regular eye exams if you have been diagnosed with rheumatoid arthritis.This could damage your vision and possibly lead to blindness. If you have any symptoms such as pain, increased light sensitivity, blurry vision, or increased light sensitivity, this can be a warning sign. Your physician can improve problems associated with your arthritis.

Make sure that you constantly move your sore joints keep on moving. While it may be uncomfortable, it will help you in the long run. Even the simplest of movements will assist in lowering joint pain and increasing your overall health. A good exercise routine is one of the most efficient ways to prevent your arthritis pain.

The wet heat and steam will be helpful in reducing inflammation, therby reducing the pain.You must use the sauna regularly to see results.

Try to eat more vegetables in your diet and cut out some of the meat. If avoiding meat is not an option, at least fill your plate up with half veggies, half meat so that you are getting some of the good benefits from the vegetables.

Keep your weight in order to lessen joint strain if you suffer from arthritis. Even being slightly overweight can cause a great deal of strain and make your arthritis to be overwhelmingly worse. Keeping your weight is also great for a number of other health reasons.

Electrical stimulation is something that you can discuss with osteoarthritis in the knees. This treatment has been proven to be especially effective in reducing arthritic knee swelling around the knees while simultaneously decreasing the arthritis pain.

Try going vegetarian or vegan diet to cope with arthritis pain. Many vegetarians report decreases in the severity of their arthritis symptoms due to arthritis.

Ask your doctor to monitor you for deficiencies on a regular basis. When you're low on specific nutrients, such as in vitamin B-12 or iron, you can notice an increase in arthritis inflammation and pain. Having these levels checked often can reduce the risk of painful inflammation, because you'll be able to maintain healthy levels.

Start to get treated early if you have acute arthritis. While there is not a cure for your condition, early treatment can ease the symptoms and help to prevent further joint damage.

While working out can help your condition, you should not exercise during a flare-up of arthritis. Exercise is meant to keep your joints strong and mobile, but it won't do any good while you are in pain. You should hold off on any exercise until your joints hurt a lot.

If you undertake a workout regimen in order to manage arthritis, you need to pay attention to your body so you don't overdo it. Take it easy and pay attention to the signals that your body. See your doctor if you experience any new pain or some type of symptom that lasts over a few days.

Use assistant devices when you to engage in difficult activities. If you need to stand for long periods of time, wear proper shoes, make sure that you protect your arthritic joints from a lot of pressure that can cause further damage.

Speak to a health pro early and start arthritis treatment immediately. You can significantly reduce joint damage by getting treatment early. The best thing to do is get the advice of your doctor and ensuing treatments.

Keep track of your pain you experience by writing in a diary. These are the things that your doctor needs to know in order to help you manage your arthritis.

Eating frequent snacks can help you give your body thriving and moving despite arthritis. Choose nutritious snacks like nuts and seeds, vegetables, fruit, for sustained energy. These can help boost without leaving you bogged down because of sodium or sugar.

Make your environment to accommodate your condition. This means you have to look at the details and make the required changes. You days can help yourself out by using the right objects.

Avoid uncomfortable shoes or high heels if you have any kind of arthritis.Buy some comfortable tennis shoes that provide support your feet.

Set a timer.

Improve your knowledge on arthritis so that you can develop a good strategy to fight it. The information we have provided here can be a starting point in choosing treatments that will eventually help you to reduce and even prevent the pain of arthritis.
About the Author:Reasons To Attend Tai Chi Classes Toronto

Posted: 10 Feb 2013 09:56 AM PST

By Terrie Joyner


The people of ancient China have long held a powerful secret weapon to good health and prolonged life; martial arts. These have spread throughout the world, especially in North America, like wild bushfire. Nearly every city and town provides tai chi classes Toronto to cater for the increasing number of interested participants. The heightened interest in acquisition of these skills is their purported mental, physical and social benefits.

The practice of this skill is centered on the concept of chi. Chi refers to the soul or life of a human body. According to the ancient Chinese masters, for the body to be at peace, there must be unrestricted flow of chi throughout the channels to all organs. The practice of martial arts and acupuncture are some of the ways to facilitate smooth flow of chi through the medians.

The skill comprises of soft circular motions aimed at mimicking the environment. Features of nature such as flapping of bird wings and movement of waves feature in learning of this skill. Slow, circular motions are employed to help in deep breathing, relaxation of muscles and massage. Each of the diverse martial arts such as tae kwondo, kung fu and judo has its own special characteristics.

To a great number of potential students, learning a martial art is synonymous with learning how to fight. In this aspect, tai chi does not disappoint as it equips learners with a great deal of lethal moves. However, it is emphasized that the skills acquired must not be misused or used to cause havoc in society. All participants must show that they are disciplined and dedicated to the betterment of humanity.

Considering that the name tai chi literally refers to the supreme ultimate force, the least we can expect is to acquire some fighting skills. These are taught in a simple way that enables the user to harness the energy of their opponents. Moves such as the grasping sparrow tail are composed of simple movements aimed at blocking punches, throwing opponents off balance and breaking their ribs.

The health benefits of participating in such a class are known to many individuals. Senior citizens are poised to gain most from participating in the course. For instance, the body regains the ability and perception of space. This aids seniors to heighten their sense of balance as well as tone their muscle structure.

This course enables individuals to master both their internal and external energy. For ageing citizens who lack a lot of physical strength, the ability to train brains is an added advantage. Unlike their younger counterparts, seniors cannot perform physically intensive feats.

The benefits of attending tai chi classes Toronto are not only limited to physical and health. Participants are noted to have more energy and seem happier. Since the skill enables one to unite the mind and body, there is increased happiness and focus of the mind.
About the Author:Memory Improvement Tips

Posted: 10 Feb 2013 09:46 AM PST

By Alfred C. Etchison


Everyone wants to improve their memory, whether it be to help them at work, home, or at school, memory is very important and the better you are at remembering means the more successful you will be. Because of this, many people decide to learn how to remember things better. This is a great strategy because most things we hear and learn we forget almost immediately if we do not focus on remembering. That is where this tips come into play. Whether you are preparing for a big exam or presentation, or just want to be able to remember people's names, try incorporating these memorization tips into your daily lifestyle and see how much you start remembering.

Brain Exercise It is a known fact that we use a very small part of our brain while the vast part of it remains unused. People with very good memory generally use more parts of their brains than common people. Now that you know the difference, a sure shot way for memory improvement is to engage your brain more. You can try with simple activities like dressing up while keeping your eyes shut or brushing your teeth with your left hand. These unusual activities will engage the part of brain, which is generally not used.

Involving more senses into work It has been always seen that when we bring more senses into work, we can memorize better. That is why a visual learner can learn and remember more if he/she brings in the sense of color, rhythm or imagination into work. If you have noticed that you can remember a piece of dull text better when you are reading it loud, you are taking help from both visualizing and audible senses at the same time.

Increasing attention or awareness We can never remember the thing to which we are not paying attention at all. To encode certain information in brain and in the appropriate memory centers, we need to pay attention to what we are learning. 8 seconds of intent focus is required to process a piece of information through hippocampus of brain and then is channelized to proper memory centers. The more we practice on paying attention without getting distracted, the better will be the rate of memory improvement.

Eating proteins is really important as well, so make sure you eat your steak at least once a week. Or you could go to IHop, get yourself the T-bone Steak with a salad on the side and a full cup of cold water. If that would make it easier for you, it could also work but of course homemade food is usually better and healthier.Writing down and creating a healthy diet for yourself should be the first step to a change you are willing to make in your life. It is a big step!So go grab a notebook, a pen/pencil and think about a diet that will go with you, do not forget fruits and veggies EVERYDAY!

Try keeping a positive attitude and mind at all times. At least try! Now after you're all settled with your new diet it is time you think about performing physical activities everyday or at least 3 to 4 days a week. Come on lazy days should be over by now, exercise will bring energy to your life. Exercising plays a big part in our life, along with a good diet as well. It improves our brain function, allowing you to think clear which will help you to stay positive at all times.

Consuming fruits that are rich in antioxidants like cranberries for example, is really important for your brain as it will keep it healthy. Tuna, fish, salmon and certain sea food are also very beneficial when it comes to memory improvement. By adding fruits and vegetables to your diet you're already taking a big step to a healthy lifestyle and leading yourself to good health. It is not hard to create your own diet. Try it!
About the Author:How To Choose A Waterproof Heart Rate Monitor

Posted: 10 Feb 2013 08:16 AM PST

By Jessie Uresti


Regular exercise is very important for the body. Exercise sessions help the body to stay fit by ensuring that one gets to burn the extra weight or gain muscles by lifting some weights. To make sure that each session is constructive, it will be important for a person to invest in a waterproof heart rate monitor.

An animal heart rate monitor is known to record different measurements. An individual ought to look for one that will provide the highest, lowest and average values recorded during a session. Once they have been analyzed, one is able to establish the instances where he is pushing his body too much.

It should be possible to download all the data stored in the swimming heart rate monitor. Apart from a download option being available, it is always important to consider the amount of memory that is available. The higher the memory allocation available on a gadget, the more data one is able to save on his watch.

To make sure that data is not compromised, a person should also check whether a device is water resistant. This will guarantee that no matter how much sweat is generated, the gadget will still be functional. In addition to that, swimmer can also use this device when exercising.

A calorie meter is a device that makes it possible for one to determine the amount of energy that he has burned. Almost all gadgets come with this feature and it should not therefore not be that hard to find. A calorie meter will also help keep track of the amount of weight that is shed with each session.

Once an individual has acquired the device, he will be required to read the accompanying instructions. This will also include details on how to tie the gadget. Most devices are tied around the chest area. The individual must therefore make sure that it has not been tied too tightly or too loosely.

Activation is the next step once a gadget has been fitted in. One must remember to activate it every time they start exercising so as to record the appropriate measurements. It may not be possible to get concrete results if one forgets to activate it as required.

Shopping for a waterproof heart rate monitor should involve checking all the online review forums. An individual looking to get the best prices will also need to compare all the provided prices. This makes it possible for a consumer to purchase a good product at an affordable price.
About the Author:How Far Did You Say I was From The Green?

Posted: 10 Feb 2013 07:18 AM PST

By Mary Zelinski


Some of these golf training aids are suggested to be made use of in the center of winter or at the practice variety, be it in a dome, your garage, or right on the course. Course management is said to be the number one item that can either enhance or decrease your golf score.

One of my favored golf training helps is the Garmin Golf Watch. What that means is if you visit a golf course that has been loaded into this watch and then begin playing golf, you could track the distance you walk (if you do not take a cart) and will understand how far you simply hit your last shot.

Well here is the neat thing about the Garmin Golf Watch. I remember my golf watch. I look down at my watch and see that I have 165 yards to the front of the green, 169 yards to the middle, and 177 yards to the back of the green.

Understanding that the tee is closer to the back of the green, I understand that I need to get the ball about 170 yards out. Now envision if I would have gone with my intestine sensation about being 160 yards away.

The following time that you struck an errant shot that is a couple of yards into the rough, you can walk up to the ball and will understand right away how far you require to strike it to get to the green. Sometimes it is merely course management and selecting the right club for the circumstance. Now when it comes to the rest and lowering your score, course management is all up to you.
About the Author:Starting Your Own Baseball Camp

Posted: 10 Feb 2013 05:58 AM PST

By Alyce Larson


A Baltimore baseball camp is one that focuses on teaching youth players every skill needed to play this game properly. You can teach players that do not have a lot of experience with this game the basics that are needed. Players with more experience, however, may be taught parts of the said game that are more complex, such as strategy.

Recommended times to hold clinics are in winter or even summer. You also may do this in spring vacations when young players are not schooling. Your clinic could be designed as either overnight or even day type, depending on facilities you happen to have. An initial step in establishing a venture like this is having a corporation formed.

This will allow you to make a separate sort of business entity responsible for your clinic. It will not just limit your own personal liability in lawsuits, as this also can make you run separate financial books other than personal expenditures. The costs along with the process of incorporating differs per state, and hence, you need to call the secretary of state to get some information.

The next step is opening a business account in banks. With the rising costs and with the players sending in money for the clinic, you should have separate books kept. By the time you have yourself incorporated, you then can get your tax number, which has to be utilized to set up your bank account just for your venture. Having a checking and even savings account set up is preferable.

That step which comes next is getting insurance for your own clinic. Call a company meant for insurance whose specialty is policies just for sporting clinics. Give them general sorts of details of the clinic you own and get rough estimates for costs for insurance. Have insurance costs locked in closer to those clinic schedules if you already have information on exactly how many will attend.

Have a facility secured for clinics. There exist a lot of options when it comes to facilities like the park in the locality, college campuses, as well as ballparks for the minor league. Have such entities contacted, and be sure of asking them their rental fee. You also need to check other issues including terms of use.

You next need to advertise the said business. Such is a possibility by giving fliers during games and even connecting with the coaches of such a sport. Also, you may give business cards that highlight what service your are providing and the clinic schedule.

The next step is getting or maybe renting equipment for that venture that you have. Some equipment that you need can include the baseballs, helmets, bats, as well as other items. You must also buy water jugs along with kits just for first aid. Other than equipment, you should hire differing personnel, including coaches, to give you assistance in having that facility managed.

Then you can hold your initial clinic. As you begin a business called a Baltimore baseball camp, it is a must that players not just have fun. This is because they also must learn and have their skills in the sport improved.
About the Author:Health Benefits Of Calories In Avocado

Posted: 09 Feb 2013 05:32 AM PST

By Darnell Visini


Contrary to popular belief, calories in avocado have more benefits as opposed to the myth that the fruit is fatty and cannot have positive health benefits. Weight watchers have used the fruit for years due to its nutritional values and affordability. There are several types of the fruit that stems from where they are cultivated and their usage. The size of this fruit does therefore determine the amount recommended for daily consumption.

Standard avocados contain 322 metric units, 29.47g of fat of which 4.273g is saturated fat, 17.15g carbohydrates of which fiber and sugar accounts for 13.47g and 1.33g respectively and protein taking 4.02g. Avocados are high in calories and healthy fats making them ideal for making salads and stuffed fillings. This translates to 124 metric units in a single tablespoonful.

Taken as a snack for breakfast, it is ideal in providing the required calories to last the whole day thus it can be used by dieting people to act as filler. The fruit contains vitamin C and is high in fiber. The fat provides 77% calories in its natural fat and 19% carbohydrates while protein accounts for 4%. From the total 322 metric units contained in the avocado, 265 is natural fat making it stand out from refined fats.

Avocados have antioxidant properties, which are vital in the prevention of stroke and they are also weight loss catalysts. The fruit is used in baby food to prevent obesity and due to its skin penetration ability, it is used as a cosmetic and hair food additive due to its healing powers. As a sunscreen, it prevents direct gamma rays, which are responsible for skin cancer. With its beneficial nutrients, the fruit helps in food absorption to increase body metabolism and fight opportunistic ailments associated with HIV and AIDS.

In the food chain pyramid, the fruit is known to contain no cholesterol; it is free of sodium, has low sugar but is high in vitamins. The metric units contained in the fruit do not necessarily count when eating healthy rather they tend to eliminate the junk food option when dieting. Eating this fruit in moderation is the way to good health. Many people shy away from avocados with the assumption that they are fatty fruits.

Fat is a very important component in the diet of people who are on a weight loss program. Consuming the natural avocado fat leads to improvement of the body metabolism, an active body sheds extra fat and builds muscles more easily as compared to an inactive body that keeps gaining rather than shedding. Avocado contained in simple snacks like spring rolls, turkey wraps and sandwiches is enough for the body when taken regularly.

Natural calories and fats help in lowering the cholesterol in the human body, moderating blood pressure and reducing coronary artery disease attacks. A single portion of the fruit provides 40% 0f the required nutrients for the body to function in a healthy manner. When consumed in moderation and on a regular basis, it brings out the nutritional value of any other fatty fruit.

Most nutritionists recommend avocado as opposed to other calories found in processed products that cause obesity. In fact when used as a vegetable oil, it works well as an appetizer giving the body enzymes to easily process other foods consumed. Though surrounded in myth, it is no doubt that calories in avocado are natural and healthy.
About the Author:Tips And Strategies On How To Easily Deal With Arthritis

Posted: 09 Feb 2013 04:45 AM PST

By Vernetta Hopman


The good news is that this article is filled with tips and advice that can help you choose wisely among these different treatments.

Let your friends and loved ones in on how you're going through.

Keep your weight in order to lessen joint strain if you suffer from arthritis. Even just a bit of extra weight might cause your arthritis feel worse. Losing weight has many other health as well.

You should do everything you can help yourself by stopping arthritis early on. One common cause of developing arthritis later in life is poor typing technique. Concentrate on keeping your hands at the same level to your keyboard and place a raised pad beneath your mouse.This will help you keep strong hands don't develop issues later.

Eating frequent snacks can help you give your body the boost it needs when you have arthritis. Try staying with healthy things to eat such as seeds, nuts, seeds, and store-bought goodies like organic protein bars. These can provide a boost you without leaving you bogged down because of sodium and sugar.

Relaxing and soothing music has actually been shown to help deal with arthritis symptoms.Soothing music can ease tense muscles and that softens the pain you feel. Relaxing music is also great way to fall asleep if the pain from arthritis symptoms keep you up at night.

Arthritis often takes you on a roller coaster of stop and go!It can be challenging to deal with arthritis! Get enough sleep, but don't do it in excess. Resting will give you a short break from life's stresses and help to ease joint pain. Find your own personal balance between rest and activity; too much rest causes stiffer joints, your joints stiffen and your pain will be worse if you don't exercise.

Keep weight down keep your joints feeling good. Even just a bit of extra weight might cause your arthritis to be overwhelmingly worse. Keeping an ideal weight is also great for a number of other health benefits besides easing your arthritis pain.

Get rid of any worn shoes or those that you have been beat up after constant use.

Tell your loved ones about the pain that you are experiencing so they understand what it's like to live with arthritis.

Avoid smoking to reduce arthritic symptoms. Studies have revealed that people who do not smoke have a smaller chance of developing arthritis pain and swollen joints. If you regularly smoke or use tobacco products, try to stop to alleviate some of your symptoms. If you need extra help breaking yourself of your vices, ask your doctor if there is a precription medication which could help you.

See a physical therapist to get help you assemble a plan to battle arthritis symptoms safely through exercise. Taking time to know the proper exercises to do for your needs, as well as proper warm up and cool down techniques, can help maximize your workouts and avoid injury.

Protein is important for arthritis sufferers because you need more than most people do. Vegetarians need to work a little harder to get enough protein.

Be sure to have a good laugh as much as you can! You can decrease stress and improve your mood by doing such things as reading a book you enjoy, swapping jokes with friends, or viewing funny movies. Laughter is one of the best medicine for those who suffer from arthritis.

Studies have shown that your moods and stress caused by arthritis. Take some time out to make yourself laugh and make yourself feel better.

Pay close attention to your body is telling you. Arthritis affects different people in different ways, so you are the person who best knows about your particular condition. Listen to the messages your body. If you ever get worn out, make sure that you do that.

This may help you some insight on what kinds of behaviors or actions are triggering arthritis flare-ups.

Omega 3 plays a very important part of your daily diet.This is available as a supplement in capsule form; you can also get this by consuming foods high in omega 3, such as nuts and fish, but you may want to take a supplement. These fatty acids will pad and lubricate joints.

As previously stated, arthritis presents many challenges and painful moments. Knowing how to treat your symptoms is essential in making your condition easier to live with.
About the Author:Issues About Botox Union City GA Residents Should Know

Posted: 09 Feb 2013 04:07 AM PST

By Alyce Larson


Before considering the injection of Botox Union City GA residents need to be aware of the medical concerns. This is a procedure that is used to alleviate the effects of aging, particularly clearing of furrow lines. However, at times, the administration is not carried out under the required conditions. Below is a discussion of the procedure in detail.

Botox is a trademark name denoting a useful toxin produced by a bacterium known as Clostridium botulinum. This chemical compound has been exploited in the beauty industry to eliminate wrinkles and creases on the face. The compound, however, can be paralytic when administered in large doses..

The chemical works by blocking signals from the nerves from reaching the muscles. It blocks the discharge of acetylcholine from the neuron. The injected muscle cannot contract, which makes the furrows relax and soften. It is a very effective treatment for lines around the eye, those created by frowns and crows feet. It, however, does not help alleviate creases formed by gravity and sun damage.

Usually, the technique does not involve any anesthesia. This is mainly because it is painless and only takes short time usually minutes. The chemical compound is introduced into a particular skin muscle by the use of a fine needle. The patient may experience slight discomfort after the injection. However, the end results are experienced between the third and seventh days. You should not take alcohol for at least one week before performing the technique. In addition, drugs such as Aspirin or other anti-inflammatory medicines should be avoided for no less than two weeks in advance to reduce bruising.

The effects of this treatment are not permanent. It will only take about four to six month before the results start to wane. The lines or wrinkles will slowly reappear as the muscle action gradually returns. The patient will, thus, require another round of injection. The furrows, however, become less severe with time as the muscles learn how to relax.

Botox injection has mild side effects, the most common of which is temporary bruising. Headaches may also occur, but it should subside within 24 to 48 hours. A number of patients also report eyelid drooping, which stops after about three weeks. This normally happens because of the movement of the chemical. Therefore, it is not advisable to rub the area for about twelve hours after treatment or lie down.

This treatment is not recommended for people who are pregnant or those who are breastfeeding. If you have a neurological disease, then you should not get the injection as well. Since this procedure does not work for all wrinkles, it is highly recommended that one consult a physician before undergoing the injection.

This treatment should only be conducted by a medical professional who is skilled in human anatomy. Such a doctor will know the specific muscle that should be paralyzed. In addition, an overdose of the toxin can cause paralysis.

These are the main issues surrounding Botox Union City GA dwellers need to be aware of. Remember that this is a process that you should not undergo over a party. If you need the treatment, look for a qualified and certified professional.
About the Author:Circuit Training Workouts That Many People Can Take Advantage Of

Posted: 09 Feb 2013 02:52 AM PST

By Albert James


In a world where convenience and ease are the key elements that folks are promoting and putting into everything, you can rarely find people who would actually try to do something. This hassle-free lifestyle that individuals take pleasure in makes them somewhat laid back and more people have gotten unhealthy due to this; some barely have the drive to actually go to a fitness gym. It just looks like an excessive amount of work for the majority of people and even though they know the value of staying healthy, they won't take action at all. Another element that keeps people from even trying to work out is the fact that the normal circuit training workouts usually do not seem to be too exciting. For some people that happen to be doing them, they simply get bored with doing the whole thing repeatedly all the time; many of them tend not to even make an effort finishing the training they began.

This is actually being a dilemma for many fitness experts, because it is leading them to lose business. They earn their living out of helping people get fit and remain healthy, but if nobody seems to be interested (such as the people they are currently dealing with), they will have a problem preserving their operations. Additionally, the truth that there are currently even more fitness qualified personnel today isn't helping as well-not when there's a lot of rivalry to take care of.

If you are one of these fitness professionals, you are likely contemplating strategies to replace your program so that people will love them without compromising their fitness. Nowadays, there is talk of employing military-style training for fitness. Now, this will not appear so exciting, considering the stuff that military personnel have to go through, however, there is a method for individuals to use them and actually have a good time.

As with most military training, these exercises are done mostly outdoors. This will give your clients the chance to be in a different setting; there's nothing like fresh air plus a view of nature to take people's mind off their stressful and hectic lives in the city. Surely, this is not a necessity and you could do these workout routines indoors should your customers are not up to it or maybe weather conditions doesn't agree with the time you have. You simply need a good amount of area that can accommodate each participant. Professionals on the subject may also teach you how to correctly assist every person together with his or her fitness based on their level. Additionally, individuals will be doing this jointly, which is also quite encouraging given that they share a burden and will more probable desire to actually finish their whole training.

The results of these types of circuit training workouts are noticeable within the fitness of anyone currently inside the military and, as a result, it will also benefit your customers. Satisfied and happy clients imply that they're going to tell people about this and sooner or later, you'll have more people coming in for your exercise sessions.
About the Author:Back Discomfort Tips That Can Truly Help You

Posted: 09 Feb 2013 01:14 AM PST

By Nevada Saporito


Back pain can make living life difficult. The following words of advice that follows offers ways for back discomfort and help them find some relief. Read this article thoroughly and find some hope in many of them.

Wearing the right shoes that support and cushion your feet will help prevent back pain.If your footwear is the wrong size or is uncomfortable, or make it hard to walk, sending pain to your back. If you must wear heels, place insoles inside them and try to wear them for as short a time as possible.

Avoid back discomfort while breastfeeding by making sure to sit properly on your chair or couch. The position you nurse in might cause back pain or spasms if you sit incorrectly. A lumbar pillow behind the back if needed.

Lifting heavy objects is one reason back pains.Take extreme care when you lift something heavy.

The best way to do this is to lay down and place a heating pad on the aching muscles. It can also be beneficial to drink lots of water and lower your sodium until the pain is better. This is due to the fact that not having enough water in your body can bring on or make the muscle spasms more intense.

Seek some help to effectively manage the pain you are having in your back. There should be no shame in getting someone to help you lift things and do some cleaning around your house. You do not want to needlessly aggravate your injury by wrenching your back while moving or running the sweeper.

Calcium and vitamin D both combat back pains. Lacking in these minerals and vitamins will result in bone depletion. This can result in painful deterioration of pain. Go out in the sun, eat foods that contain calcium, and do not hesitate to take nutritional supplements. Your back will be one happy you did all this.

Wrapping your back will compress it and reduce your range of motion, aiding in healing. Don't wrap your back up too tightly.

To find out how bad the injury to your back is and avoid making it worse, you should rest your back for one to two days after experiencing pain. If resting helps the pain to subside, it's alright to assume it's a minor injury. If the pain does not go away or gets worse, or if it gets worse, you should call your doctor for further guidance on a remedy to relieve the pain. Resting more than two days is counterproductive because of muscle atrophy, as the supporting muscles will weaken even more.

There are several different things that can be done to prevent excessive lower back discomfort but you must take precautions to avoid further injury.

If you are sitting for long periods of time, you will get back pains. Buy back cushions designed to help your back problems. You can buy these online, or even at your local pharmacy. There are many types of orthopedic cushions and pillows so you should do some research to find the one that's most comfortable for you.

When your muscles are warm is the ideal time for you to stretch them out and help with back pain. After you have exercised, stretch them when cooling down.

Common back spasm triggers are caffeine, caffeine, lack of sleep, anxiety, poor sleep and low sodium levels. If a back spasm occurs, avoid disabling pain by resting your back and applying moderate heat.

Keep an eye on your posture. To reduce any pain caused by having a bad back, become very aware of your posture and monitor yourself often. Bad posture leads to back problems, so monitoring your standing and sitting postures can reduce back problems. Give yourself a reward incentives for good postural habits.

Stressing out about back discomfort will only worsens it. You must learn to relax so that you do not increase your chances of having a muscle spasm.

It seems that everybody suffers some sort of three people will suffer from back pain. In reality, bad habits and constant pressure on your back lead up to the pain that appears after an accident.

This article's advice has assisted numerous people that have back discomfort. Apply this information into your treatment plan and you can find relief from the pain of your aching back.
About the Author:Exercises for Kids

Posted: 08 Feb 2013 07:56 AM PST

By Michael Scott


It's regrettable that you actually have to research exercises for kids. Long the days are long gone of mothers yelling for their children to quit actively playing and come in for dinner time. In these times, moms must look no further than the gaming system, Television or maybe computer. And, the plea is not come in, but instead, to get up and get active. As a physical educator, fitness instructor as well as seasoned coach for a variety of athletics and age range, I have learned some beneficial truths through the years that I can impart.

For those who have a dream of seeing your son or daughter taking part in 30 minutes on the treadmill three or more times a week, I hate to tell you, but it's probably not going to happen. In general, boys and girls look at conventional exercise as simply no fun and too much like work (more than adults do). Even throughout the first years of senior high school, the average kid simply doesn't do that sort of thing. I coach secondary school track and cross country squads, and I will assure you with full confidence that it's a rare child that would go out and run on their own. If we don't have a squad practice together with all their teammates with them, training simply won't happen. I am able to ultimately get my more driven upper-class-men to do some. Many parents come to me frustrated that their child is lazy and unmotivated. They are usually surprised to find out that their youngster is really in the norm.

Due to the fact boys and girls don't like formal exercise, you must mask it as sports activities, games, events with friends and possibly competitions. I must admit, this poses a task for parents. You probably will feel like an unwelcome activity director on a cruise ship.

As a dad and also running coach, I felt electrified after I found that my baby girl was blessed with talent as a runner. I dreamt that the two of us would go on runs with each other and have fabulous old times that we'd always cherish. Well, she's off to university next season, and it still doesn't ever happen. I came to terms quite a long time back that training with daddy simply isn't exciting. When it's with me, virtually any discomfort and excuse arises to keep the dream from becoming reality. Interesting, she practically never hurts when she's with her teammates. I hear this from lots of parents.

I propose this list of kid's exercises that will be great to get your little one enthusiastic as well as moving: Sports teams: Presumably not everyday, however it gets them in motion. Gymnastics/ tumbling: This is a great type of physical exercise for the kids. Martial arts: Yet another complete, excellent exercise motivator for children. Competitive Club Cheerleading I'm not referring to pom-pons on the sidelines. It is actually more like team gymnastics. If perhaps you're not acquainted, you should research it. Jump Rope Hiking-With friends Cycling Negotiate comparable time for activity with non-active time: thirty minutes of video game time for 30 minutes of exercise. Think about it.
About the Author:How Important Is A Good Pre-Workout Supplement?

Posted: 08 Feb 2013 05:32 AM PST

By Howe Russ


Pre-workout supplements are the new cool thing in the fitness industry. Every time you go to the gym you will hear trainers and exercisers discussing why they were never able to figure out how to build muscle until they discovered the latest, greatest product they are currently using. Today, however, we are going to delve into this topic and ask if you actually 'need' one of these to build a bigger, better body.

Just like any other business, it's all about money. The sales talk and marketing pitches are what make the supplement industry go around and that's why you will often see claims of ridiculous results with every new product on the market.

The basic principles of getting bigger have remained largely unchanged over the last twenty five years.

It is very, very easy to get lost in the world of bodybuilding supplements and so many fitness enthusiasts get caught up in the craze of buying the latest powders and shakes to enhance their results, but so few see returns to warrant the massive expenditure they are making.

The first step to understanding a particular supplement is to look at the main job it has.

When it comes to pre-workout supplements you have one very simple task at hand. They are created to increase your energy before a gym session, that's it.

The hardest part, of course, is being able to tell which one is the best for you.

In order to stop yourself getting sucked in by the hype of every 'next big thing' to hit the supplement market you simply need to learn the basic ingredients and you'll know what to look for the next time you see a product making bold statements about it's capabilities.

Ingredients usually contain substances like caffeine and nitric oxide boosters, otherwise known as N.O. boosters, which basically give your body a rush of energy. Will it make you lift heavier than you could before? No, you'll simply have a considerable amount of energy for about an hour, it's up to you to use that energy correctly.

One area where this particular niche of products are not so great is science. There isn't a whole lot of scientific data to back up the need for a fitness enthusiast to take this kind of supplement, with a lot of exercisers using them purely through personal choice.

Ever since the discovery of creatine supplements back in the very early nineties, the bodybuilding world has seen thousands of new supplements hit the market with bigger and bolder claims. If you are trying to figure out how to build muscle in the gym and were considering using a pre-workout stimulant you will now be able to see past the hype.
About the Author:How To Choose The Best Medical Clinic Mansfield TX Has

Posted: 08 Feb 2013 02:53 AM PST

By Alyce Larson


Most people never think of picking the right clinic until they or their kids become ill or are injured. However, it is essential for one to choose a health facility in advance so as to make an informed choice. These guidelines will help you to pick the right medical clinic Mansfield TX boasts of.

Ensure that you know the basic health needs of your family members. This is an essential consideration particularly if there is someone who has a long-term or serious disease. You have to choose a facility that has the ability to effectively handle their illness. In addition, you will only focus on hospitals that can handle your medical problems.

Check the level of training of the personnel. The medical staff should be well trained. If you have a genetic disease that runs down the family, then it is advisable that you choose a hospital that has a specialist in that particular condition. This can be really helpful when you are faced with an emergency.

Take time to look at the amenities available in the hospital. The technological advancements in this industry are constantly changing and a good facility should be in apposition to acquire the latest equipment. In addition, the machines should be in perfect working condition and the staff should practice high standards of hygiene especially for machines that are shared by patients.

Check if the clinic has a good reputation. There are some hospitals that are highly recommended. This is because of the overall value one gets at the facility. You can ask your neighbors or colleagues to refer you to the clinics they think offer the best services. Ask them why they recommend a certain facility so that you can make an informed decision.

Make an appointment with the physicians of the hospitals in your list. This will help you gauge whether you are comfortable with any of them and you will not mind talking to them about your private stuffs. Always remember that the treatment outcome depends on your relationship and interaction with the clinician.

Put into account the rates charged by the facility. Usually, the treatments costs will vary depending on the hospital. Inquire from your health insurance provider regarding the clinics that are affiliated with them so that they can cover the costs of treatment.

Most treatments require frequent or even daily appointments. Therefore, you have to take into account the location of the health facility. Go for establishments that are closer to your residential home because they may come in handy when you have a medical emergency.

Check the hours of normal operation. If you are always busy during the day, then you have to be sure that you can always have your appointments scheduled late in the evening or during the weekends. This means that the facility has to be open at these hours.

Always visit the facility in person before making your decision. Talk a walk around and review the issues discussed above. This will ensure that you get to be treated at the best medical clinic Mansfield TX has.
About the Author:How To Begin Running For Marathons

Posted: 08 Feb 2013 01:34 AM PST

By Sharlene Fleming


Learning how to begin running for marathons is no easy task, but it can be rewarding once you have reached your goal. There are two types of runners here. There is the runner who has never run before and they will have to start right from the beginning. Then there is the runner who has been running for a while.

However, not everyone is suited to run marathons and you may want to just run shorter distances. Some people are happy to keep a slow steady pace and others are more competitive. There are different sorts of terrains that you can specialize in as well.

You should be eating more fruit and vegetables than carbohydrates. Stick to proteins as well. You may think that you need more carbohydrates, but vegetables provide you with a lot of the bulk. Drink lots of water as well.Set goals for yourself and find a program that you can stick to.

The diet is very important. You have to make sure you eating and drinking the right things during your training and between the times that you are not running. A couple of years ago, the main focus was on carbohydrates, but people are now focusing on fruits and vegetables as well as proteins with less carbohydrates. Water is extremely important and you should be drinking eight glasses of water a day.

Everyone is different. You can set short term and long term goals. You may want to run a certain amount of kilometers in a certain time frame. You could also reward yourself once you get to your goal.

Set yourself goals and find a program that is suitable. You may lead a busy lifestyle, but if you want to achieve your goals then you will need to plan a routine where you can fit your run into your day. Most people are able to do this and they feel a lot better after their run.

If you are brand new to the sport, then you should ease into it gradually. Start with a program that gives you a guideline. Usually they will tell you to run for a couple of minutes and then walk for the next couple of minutes. You could do this for some time until you feel comfortable to move onto the next stage.

For people who have not ran before, you will have to take this slowly. Many people will watch a race and think that they will be able to run a marathon like that as well. They think that training will be like a breeze. What they do not realize is that it takes a while for any athlete that they see on the road to get to where they are.

Once you learn how to begin running shorter races, you may want to train further and find that longer distances are more your thing. Some people find that trail running is also quite unique and it can also be relaxing.
About the Author:Free Bootcamp Workouts For Fantastic And Beneficial Training

Posted: 08 Feb 2013 01:25 AM PST

By Albert James


Fitness and health are two of the most significant stuff that people tend to neglect. This is why governments and even private enterprises are consistently wanting to tell people with regards to the importance of keeping in good physical shape. If you want to be physically fit, you should be careful about your diet, but more importantly, you will need to workout. However, very little people know how to do proper exercises and many need expert consultancy to appropriately use workouts.

One of many sets of individuals who have to be in good physical shape are armed forces personnel and security groups, so you understand that the type of workouts they do are truly productive. Because of this military workouts are getting the attention of numerous people, including governments and private organisations, particularly companies that require their workers to be physically healthy. These groups perform free bootcamp workouts to ensure that their personnel are in-shape. One other reason why these kinds of workouts work efficiently for individuals is the fact that they are never uninteresting plus they are fantastic to use in an outdoor environment.

If you are a business owner who wants the same thing for your staff, you will probably need to hire a professional to help you out. However, that will mean added unwanted expenses. On the other hand, if you're a fitness enthusiast yourself or perhaps you are just really interested in keeping yourself in shape, you can opt for some self-education about military grade bootcamp training. This way, you can keep your health in check and you can share your knowledge with your employees to help them with their physical fitness as well.

This type of education is also great for soon to be fitness teachers who wants to earn a living by teaching people these kinds of workouts. For individuals who do not possess great economic capabilities, this will also be a good start. In addition, the reality that not too many trainers utilize these types of exercises will even make you one of a kind and for that reason, you'll look more interesting and appealing to possible clients.

The World Wide Web offers a great deal of information about this kind of training together with the people who give them, so you can ensure that you are obtaining tips from experts. There are also free previews about the things they teach, so that you will be able to get a solid idea of the several matters that you have to understand. After learning these lessons, making people learn about your training will be simple. Just invite them for free bootcamp workouts, which can quickly attract most. The rest will take care of itself; should they enjoy it, they will tell their acquaintances and they'll surely come back for even more.
About the Author:Exercise Made Simple At Home

Posted: 07 Feb 2013 09:43 AM PST

By Michelle Leger


Diet and fitness are two essential elements to keeping a balanced lifestyle. When you eat right and when you exercise, you'll have more energy and your body will feel better. Stay fit by incorporating regular exercise either at home or at the health club. There are fitness machines that can help you do this. The three most popular machines are treadmills, ellipticals and exercise bikes. Many of these machines come with a selection of workout apps designed to help you reach a specific fitness goal. These machines are not difficult to use.

Building up a good sweat from exercising can be a difficult thing to do. Workouts of this kind get the heart beating pretty fast. Whether it be a light jog or an intense sprint, you're sure to work up a sweat. Load up a workout app and you'll see how easy it is to get started. Professional and certified fitness trainers have planned out many of these workout regimens. There's a variety of different fitness apps to choose from. Monitor your workouts by checking in and seeing how fast your heart beats, how many calories you've burned and how far and how long you've gone. Today's treadmills have become more sophisticated when compared to those of several years ago. Models can vary in specifications and feature sets. It can be an overwhelming experience when you're shopping for a treadmill for yourself. Treadmill reviews provide good ideas about what's good and what's not. You'll get an idea about what people are talking about.

Just as widely used as a treadmill is an elliptical trainer. Ellipticals provide a more low impact exercising experience. Smooth and natural can be used to describe the elliptical motion, which is designed to eliminate bodily impact otherwise present during typical fitness workouts. Impact with the machine is taken away. There will be less bodily aches, if any, after an elliptical workout. Get a complete body workout when you combine arm exercises with elliptical arm movements. Workout apps come loaded on many ellipticals today. If you're not sure where to start, select one of these fitness programs and let the program guide you through a session. Choosing an elliptical for yourself can be a challenging task. You have to look at such things as stride length and drive systems, just to name a few. Help yourself by seeing what other people have to say about popular ellipticals in elliptical reviews and forums.

You might say that an exercise bike targets a specific type of user. If you like riding bicycles, there's a good chance you'll enjoy exercising on one of these. You'll find that there are three types of exercise bikes out on the market. Pick from one of the three designs: upright, indoor, and recumbent. Different types of users will choose one of these bikes. As the name suggests, upright exercise bikes model traditional road bicycles in that the rider sits upright. They're the most familiar to use. Those that want a hardcore workout will opt for an indoor cycle. The design on these bikes model racing bikes. If you're in rehab for some form of injury, a recumbent exercise bike might be the best choice for you. You'll find great ergonomics in the design, and excellent support and distribution of your weight while you're exercising.

Staying in good fitness shape is a state of mind. Exercising definitely helps in that. There are many fitness machines that can help, of the three listed in this article are treadmills, ellipticals and exercise bikes. These fitness machines will make it easy for you to get into shape. Your workouts will be fun and engaging. See your quality of life improve significantly when you start treating your body right.
About the Author:The Truth About Celebrity Magazine Diets

Posted: 07 Feb 2013 09:16 AM PST

By Russ Howe


We have all known at least one friend who is seemingly addicted to 'next big thing' celebrity diets, right? You know the ones, you see them in glossy women's gossip magazines each month promising quick weight loss results with seemingly no effort. Ever wondered why they don't work? Today you'll find out!

Today, fitness instructor Russ Howe gives you the lowdown on why you should always avoid these quick fix type diets and reveals why they simply do not work.

Usually people find they put weight straight back on and often end up heavier than when they started, despite trying their hardest just to get the physique of their favorite celeb.

Watch the video today with trainer Russ here.

To get results with your weight loss you must realize a few important things about how these celebrity diets work.

Firstly, the celeb featured in the plan usually has nothing to do with it. They've been picked as a flavor of the month face for the latest quick fix by a magazine. Secondly, the plans themselves often have a few serious errors...

* Chopping your carbs, protein or fats completely from your diet leaves you in a fat storage state, not a weight loss state.

* Cutting your calorie intake so drastically will put your body into starvation mode and make it almost impossible to lose weight.

* Asking you to eat silly 'next big thing' foods and nothing else. Surely you'd be tired of eating nothing but salad for a month, right?

This takes your weight loss nowhere fast. Usually people end up seeing a little weight loss for the endless hours of punishing their body and cutting out their favorite food, before sadly seeing the weight (and more) pile back on when they start eating regular food again.

Magazines, of course, know their market. They know this type of stuff sells if they include a few certain things...

* Gossip from Hollywood.

* How to burn fat quickly.

* Famous people looking less than perfect.

* Shoes.

You also have the d-list types who sell dvd's every Christmas showing how they dropped their belly fat over the summer months. Pay close attention to the people who do these, you'll notice around May or June they'll be featured in gossip magazines having piled weight back on again, and will release another dvd just in time for Christmas or New Year. This is a never ending cycle and the fact that the exerciser cannot keep the weight off all the year round shows the quick fix diet simply isn't effective.

If you're trying to lose weight, more than likely you want to look healthy when you lose it and you want to keep it off forever, right? As a Fitness Instructor, I show people all the time how to do this while enjoying protein, carbohydrates and fats and while still enjoying their favorite foods. You do not need a celebrity diet punishing you to attempt quick fix results which are so fixated on the 'right now' that they don't pay any attention to what happens a month from now.
About the Author:P90X The In's And Out's

Posted: 07 Feb 2013 04:59 AM PST

By Hamish McIntyre


PX90X is a do it yourself workout system brought to you by fitness master, Tony Horton. This system has provided enthusiastic exercisers a flexible workout system that can be done at home, without compromising on quality.

The P90X is an intense 90 day workout program, and a complete home exercise system that consists of 12 DVD's, along with a nutrition and supplement plan. It focuses on specific combinations of exercises and nutrition to enhance the results.

What makes this program different from others? The P90X workout program has some unique features that make it stand out from other physical workout systems:

Avoid the Plateau with Muscle Confusion: Workout plateau is a reality that most people face with other workout programs, and this is something that the experts behind P90X program have taken great pains to address.

Diverse, cross training exercises of varied intensity and duration have been incorporated into this workout plan to deliver maximum impact, leading to higher levels of physical fitness, endurance and weight loss.

Combining the various types of exercise routines - varying levels of cardio, strength training, stretching and yoga to name a few - and repeating them at varied intervals tricks the body into something called 'muscle confusion' which is what makes the fitness targets so achievable.

How does 'muscle confusion' actually work? The experts found that varying the stress levels by way of combining exercises (intensity and duration) does not allow the muscles to adapt to the movements. This in turn allows the body to continue making progress and you can achieve the fitness levels you are aiming for.

Basic Equipment: Another positive attribute of this program is that it dispenses with the need for expensive gym equipment. Instead, it allows you to use basic stuff like resistance bands and dumbbells for your exercise routine.

If you are focused on an upper body workout, you may need to add a chin up bar and push up stands. However, good quality resistance bands are an adequate way to begin with this program and you can then add other tools as you work your way up.

Individually Focused Nutrition Plan: As we know nutrition plays an important role in any fitness program. The best workouts, if combined with poor nutrition, will end up giving less than desired results.

To deliver maximum benefit, Tony Horton and the experts at Beachbody - a BBB 'A' rated company, have integrated a nutrition plan that amplifies the effectiveness of the PX90 workouts. The theory is that as the body progresses towards fitness, it requires a different approach to nutrition.

They have therefore divided the P90X nutrition plan into 3 levels, based on weight and energy output. They recommend that each person should adopt a nutrition plan according to his level of fitness and stick with it until his fitness / weight levels change.

The first level of the nutrition plan begins with a high protein- low carb eating plan, and in each subsequent level the carbohydrate content is increased. Higher levels of carbohydrates are added as fuel to meet the body's increasing demand for energy

This combination of modified exercises and focused nutrition system provides a powerful method of workout that shows immediate results.

Is it too difficult? Is it too easy? While the P90X workout system may seem extreme it does offer flexibility for both -an experienced fitness freak as well as a beginner.

The program has 3 levels of workout in each 30 day phase. It is seen that most people prefer to start off with a workout routine that is easy to begin with, and as they become progressively fitter they intensify their workouts. This strategy proves successful because not only does it help them avoid burnout, but also gives them the motivation to complete the entire 90 day program.

If you are looking for a workout schedule that combines the flexibility of working out at home and one that can give you the fit, muscled body you are aiming for, the P90X program is one that you cannot afford to overlook. Because the results speak for themselves; the PX90 program not only meets the expectations of beginners, just starting out to meet their fitness goals, but even the expectations of demanding athletes who are looking for a system that gives them maximum bang for their buck!
About the Author:Choosing The Right Dentist Sterling Heights MI

Posted: 07 Feb 2013 03:04 AM PST

By Rose Gill


Levels of oral health and hygiene are crucial for people to contend with on a multitude of levels. People often find that their teeth and gums play a crucial role in the overall levels of well being that are experienced throughout the remainder of their bodies which is why professional guidance is focused on throughout life. When selecting the right dentist Sterling Heights MI residents are offered the chance to be certain this part of their health is successfully maintained.

Dentists are the trained medical professionals that offer aesthetic and preventative based attention for the teeth and gums. People are encouraged to use this professional as often as possible throughout the lives to ensure that major issues are prevented and overall cleanliness is maintained. Any decisions that consumers make among local professionals are only completed after a careful amount of consideration.

Consumers in Sterling Heights MI have a large number of dental care providers to choose from. People often find this large number of options to be confusing to sort through when trying to ensure that the right medical guidance is actually received for their needs. Choices are actually much more efficient to make when various factors are reviewed.

Any dental coverage that is maintained by the consumer is one of the most initial phases of consideration to weigh in. Dental coverage providers usually require their consumers to focus on specific doctors that are part of their coverage network to ensure that full access to benefits is readily made available. Focusing on this listing is actually quite helpful in reducing the time and effort involved in this process.

Another source of review in this process is making sure the professional is conveniently located. The location of the professional is generally based on the need to ensure that appointments are actually attended in an efficient and time sensitive manner whenever they are made. Consumers are able to use a proximity search program to determine which professionals are closest in regard to commuting time and distances.

Appointment times are also carefully reviewed when making this particular decision. Making an appointment for any medical professional can be difficult for any consumer that is trying to balance a hectic and full schedule on a daily basis. The ability to use the professional on evening and weekend time slots is often a main facet of consideration.

Doctors are also often sorted through based on the technologies that are offered during their treatment efforts. The technologies and care processes offered to consumers are usually associated with how skilled the professional is in helping their clients maintain the cleanest and healthiest set of teeth possible. This is usually a main source of advertising among by local professionals which is helpful in narrowing down the options.

When choosing the right dentist Sterling Heights MI consumers are also interested in their personality. There is usually a tremendous amount of stress and fear experienced by consumers when receiving any kind of oral care procedures which should be able to be alleviated when receiving treatment. The doctors that help put their consumers at ease are often the best to concentrate on for use.
About the Author:The Benefits Of Wheelchair Rental Woodbridge

Posted: 07 Feb 2013 03:00 AM PST

By Terrie Joyner


There are a lot of people who need help to move about. There are many reasons for this but usually it is because of a disability or an injury. For a lot of these people wheelchairs are the only thing that can help them. Wheelchair rental Woodbridge can now help even more people maintain their independence and live an active life.

The people who can benefit most from renting wheelchairs are those who are only going to need them temporarily. This could be for many different reasons such as a broken bone. A broken leg can make it incredibly hard to travel but will eventually heal. Buying an expensive wheelchair that will only get two or three months use is not a cost effective solution for most. So for these people renting is an ideal alternative.

Crutches used to be the only way for most people to get around with this type of injury. While this may be an option for some people, most do not have the upper body strength required. Moving from room to room could be achieved but traveling any distance would not be possible. Every day tasks like going to the store would become impossible.

Hiring out a wheelchair for chores such as this allows people to keep their normal routine. Traveling is much faster and safer than it would be using crutches. It is very easy to slip or fall when walking with crutches which could cause more damage to a broken leg. Using crutches a lot of the time can also lead to shoulder strain.

It is not just people suffering from short term injuries that can benefit from renting. Going on vacation is a big problem for those who need to bring their wheelchair with them. Now it is possible to hire one for the duration of the holiday. This could work out cheaper than paying the excessive extra luggage charges that airlines often have. The journey to and from the destination will be a lot quicker also. Wheelchairs are available to hire on a daily basis or for longer so even if it is just for a weekend renting is an option.

If you are planning on buying your own wheelchair, renting can still be of use to you. These are expensive items and you are going to spend a lot of time in it so it is important to choose carefully. By renting you can try out the different models for a day. This will allow you to choose the best model for you.

There are a variety of option available to you. For those with short term injuries keeping a level of fitness may be important. A chair without a motor would be ideal for this as they take some effort to propel. For others a motorized chair might be preferable. These are better suited to people who do not have the upper body strength for a manual one.

Wheelchair rental Woodbridge can help anyone to keep an active life. Whatever you needs are consider renting as an alternative to buying. It is the perfect solution for people planning to travel as well as those who only need help for a short period of time.
About the Author:A Very Good Exercise Program For Your Toned Stomach

Posted: 06 Feb 2013 08:06 AM PST

By Leif Oakman


Increasing personal fitness is a goal held by just about everyone. Learning the proper way to improve strength and stamina has the potential to pay great dividends in appearance, confidence and overall happiness. By taking to heart the tips that follow, it is possible to take the first crucial steps toward true physical fitness. Best toned stomach tricks.

When you are exercising strenuously, it is essential to keep yourself well-hydrated. Even early stages of dehydration can put stress on your cardiovascular system, impair coordination, and cloud your thinking. An easy rule-of-thumb is to drink 16 ounces of water before you begin your exercise, and then an additional 8-10 ounces of water every 15 minutes while you are exercising.

Being fit isn't just about exercising, but also eating right. Watch what you put in your body by being a vigilant reader of food nutritional labels. Avoid sugars and fats, and look for foods high in fiber. Examine labels closely to see how many servings are in a package so that you're not unknowingly adding calories. Although it's always best to eat fresh foods, knowing the nutritional values of packaged foods can keep you on top of your fitness game.

If you are just starting out lifting weights, make sure you train to failure. In other words, lift weights until you can't possibly lift any more. This is a great way to jump start your body and studies have shown that new lifters can make exceptional gains with this strategy.

Set a period of time to work out. Generally, if a work out lasts longer than an hour, you start produce a stress chemical, cortisol. Cortisol has been found to reduce the effects of a work out due to its counterbalancing properties with testosterone. Cortisol can also cause you to increase your body's ability to store fat because it is a stress hormone.

Rest is critical to any fitness program or regimen. Ensure that you are getting the proper amount of sleep (6-8 hours per night, depending on your particular age and body type). In addition to regular, nightly sleep, you will need to build periods of rest into your exercise schedule to avoid damaging your joints, overloading your muscles and injuring yourself.

Keep a work out journal. Writing down how many reps you did at what weight can have a calming effect on the body. Writing down how you work out can also help you to organize what exercises you perform on what day. Journals also provide you with a sort of exercise ledger that can help you predict your progress over time.

It is important to know what and when to eat and drink according to the type of exercises you plan to do. If you are training with weights, you should eat a protein bar or drink a protein shake immediately after you have finished your workout. This allows your body to get the most from your fuel.

Do you feel like you can do it? Of course you can! If you use these tips and suggestions as a starting point, you can be in the best shape of your life. You will not only look better, but you will feel better and have more energy than ever before.
About the Author:Learning About Good Dancing Weight Loss Work Outs

Posted: 06 Feb 2013 08:06 AM PST

By Scott Hodson


Every day more people are learning they can have fun with a dancing weight loss program. There are so many great programs to choose from, it can be difficult to make a final decision. Visiting the local gym or fitness center to see what is available is a great way to start on the road to health, fitness and loosing those extra pounds.

The Zumba craze continues to sweep the country and with good reason. This dance program is not just fun, but offers one of the best ways to loose weight and get fit. It is based on Latin dance styles, particularly salsa and samba. If offers the perfect way to meet new friends and enjoy a fun work out. There are also DVD's available to work on at home.

Programs such as Zumba can help people to burn between five hundred and eight hundred calories per hour. These numbers depend on the level of participation. The interval training factor, with varied fast and slow movements, can also boost the metabolism. This will help to burn extra calories throughout the day.

For many years ballroom dancing has been a popular way to get fit and loose weight. One of its huge advantages is that is uses core muscles that many other exercise programs do not. The tango, waltz and foxtrot are classic dances that are not only fun, but fabulous exercise.

Jazzercise is one of the earliest dance programs specifically developed to help with fitness and loosing some extra pounds. It is based on jazz tunes and is both fun and challenging. Some women have found that a belly dance program works well for them and is great fun.

One of the toughest decisions can be deciding which dancing weight loss program to try. Most people go with the style of music they enjoy best. It is a good idea to try a DVD at home before signing up and committing to a regular class.
About the Author: